Arkadaşlar sizce en az 1000 TL'lik bakım gerektiren mosso legarda 2127 mdm h'yi satıp bakım gerektirdiğini az çok belli olan Corelli goat 1.0'a geçmek ne kadar mantıklı? Mossoyu satarsam üstüne 1.5k-2k artar gibime geliyor o parayla da goata lastik bakım gerektiriyorsa bakım(zincir ruble değişir herhalde) falan yaptırım jantları sürtülmüş kötü gibi duruyor belki jantları da değiştiririm diyorum. (350x2 CST pika desek, 300 zincir 300 ruble yine 700 artıyor üstüne o parayla da ikinci elde giriş seviyesi MTB ya da graveldan çıkma jant seti bulabilirim herhalde)
(link)
Bahsettiğim bisiklet bu
Aklımda şu aralar gravel almak var ancak nedense 3x9 hidrolikten 2x8 mekaniğe downgrade etmek aptalca geliyor. Şuan elimdeki bisiklette gravel bisikletle girebileceğim arazilere giremem büyü ihtimalle( trekkinglerin kadro tasarımı nedeniyle orta göbekleri yere yakın oluyor aynakolu vurmak gibi bir riski oluyor)
Ve malum yılbaşı geliyor artık işe yarar dönebilecek bisikletler 15k'dan başlıyor olacak benim bisikletin de TLde ederi artacak ancak ikinci ellerin de eli armut toplamıyor
Corellinin artıları ve eksileri
-Dirt drop
-Aluminyum masa
- En az 2 kg daha hafif olması
-Hollow tech orta göbek
-Aynakolda büyük bir boya kalkması var sorun olur mu bilemiyorum
-Arkadaslarla arazi yaparız diyoruz ancak malum araziye uyumlu bir bisiklet gerekiyor.
- Satıcısı safkan bisikletçi kendisinin Strava hesabı var goat 2 aldığı için satıyor goat 1'i
- 1/2 yıl sonra hep arıza çıkaracakmış gibi geliyor
-Genelde yol grup setleri dağ bile sayılamayacak giriş seviyesi setlerden daha kaliteli oluyor ancak arazide nasıl davranır bilemiyorum
Mossonun artıları ve eksileri
-Hidrolik fren
-3x9 olması (rd Altus m370 fd deore m590 aynakol acera 3000 serisi)
-Kadrosu küçük (normalde bana 46 yerine 51 olması lazım ancak alırken bu kadar uzun değildim)(Sele borusu baya uzun yoksa kurtarmaz. 15 kademeli ben 3. Kademede kullanıyordum)
- Daha şehirli bir bisiklet olması
- Orta göbeği dağıldı aynakolla beraber mil oynuyor
-Balataları bitmek üzere tahminimce
-Zincir de bitmek üzere
-Bakim masrafı çok kısaca
Yani kısaca kafam karışık şu aralar satıp almalı mı elde tutmalı mi diye. Şuan mossoyu suremiyorum çünkü bakım gerekiyor ancak bakım da yaptırmak istemiyorum.
Yani kısacası gravel bile sayılamayacak bisiklet için kafa yoruyorum ancak malum TR serveri koşulları

Yanıtlarsanız çok sevinirim okuduğunuz için teşekkürler 👍