Scudo Sports

Mosso Kullanıcıları Kulübü

Aynı sıkıntıyı ben de yaşadım. Jant bandı bir noktada daralıyor ve lastik doğrudan alttaki alüminyum delikleri ile temas halinde. Foto ekliyorum, oradaki alüminyum kenar lastiği kesmiş.

Geçici olarak bandın dar olan kısımlarına izole bant çektim.

Kalite kontrolcüler o bandın eşit kalınlıkta olmadığını görmüyor mu? 2 liralık malzeme için bizi yarık lastikle uğraştırıyorlar.

297202 dosyayı görüntüle

Bu bant daha önce gördüklerimden de kötü. Her banttan 1/5 arttırıp 5 banttan tasarrufla yeni bir bant üretmişler herhalde :)
İzole bant az çok faydalı olur ama yüksek basınçta yeterli olmayabilir. Bence ideal genişlikte (bu jant için 19 mm) sağlam bir Vittoria, Token ya da Shimano bant kalıcı çözüm olur.

Scudo
Bu bant daha önce gördüklerimden de kötü. Her banttan 1/5 arttırıp 5 banttan tasarrufla yeni bir bant üretmişler herhalde :)
İzole bant az çok faydalı olur ama yüksek basınçta yeterli olmayabilir. Bence ideal genişlikte (bu jant için 19 mm) sağlam bir Vittoria, Token ya da Shimano bant kalıcı çözüm olur.

Bu daralma 50cm civarında, yani çeyrek janta yakın. Üstüne 2 kat izole bant çektim. Uygun bir ara yeni bant ile değiştiririm.

İşin kötü tarafı, dışarıda yama yapayım dedim ama lastikte 4-5mm yarık var ve patlak yeri bulacak kadar hava tutturamadım, küçük pompa ile beceremedim. Uğraşsam yerini belki de bulurdum ama yedek lastiği taktım. Yolda da benzinlikte hava bastım ve patlak yeri işaretledim.

Patlağın iç tarafta olması üzerine, jantı inceledim ve fotoda paylaştığım sürpriz ile karşılaştım.

Dün işe bisikletle gittim, korkudan yanıma 2 yedek lastik aldım :)

arkadaşlar selamlar, ikinci el mosso 735 tca sora setli alarak aranıza katıldım. bisikleti ormanlık alanda sürmek istiyorum, bu yüzden lastiği genişletmek istiyorum. Kaçlık lastik takabilirim fikriniz var mı?

arkadaşlar selamlar, ikinci el mosso 735 tca sora setli alarak aranıza katıldım. bisikleti ormanlık alanda sürmek istiyorum, bu yüzden lastiği genişletmek istiyorum. Kaçlık lastik takabilirim fikriniz var mı?
Hayırlı olsun, 735 TCA, Mosso'nun efsane yol bisikleti kadrolarındandır.
Ormanlık alan derken MTB'lerin gittigi patika yolları kastetmiyorsunuz herhalde, ormanlık alanlardan geçen karayolu diye tahmin ediyorum.
700x28c desteklediğini biliyorum ama daha genişini desteklediği konusunda emin değilim.

Hayırlı olsun, 735 TCA, Mosso'nun efsane yol bisikleti kadrolarındandır.
Ormanlık alan derken MTB'lerin gittigi patika yolları kastetmiyorsunuz herhalde, ormanlık alanlardan geçen karayolu diye tahmin ediyorum.
700x28c desteklediğini biliyorum ama daha genişini desteklediği konusunda emin değilim.
teşekkür ederim, yani aslında patikalara da girebilirim ama çok hızlı sürüş yapabileceğimi sanmıyorum bakalım bir deneyeceğim olmadı yürüyüş yoluna dönerim :)

teşekkür ederim, yani aslında patikalara da girebilirim ama çok hızlı sürüş yapabileceğimi sanmıyorum bakalım bir deneyeceğim olmadı yürüyüş yoluna dönerim :)
Patikalarda falan yol bisikletine yazık olur, doğasına aykırı 😉

Arkadaşlar sizce en az 1000 TL'lik bakım gerektiren mosso legarda 2127 mdm h'yi satıp bakım gerektirdiğini az çok belli olan Corelli goat 1.0'a geçmek ne kadar mantıklı? Mossoyu satarsam üstüne 1.5k-2k artar gibime geliyor o parayla da goata lastik bakım gerektiriyorsa bakım(zincir ruble değişir herhalde) falan yaptırım jantları sürtülmüş kötü gibi duruyor belki jantları da değiştiririm diyorum. (350x2 CST pika desek, 300 zincir 300 ruble yine 700 artıyor üstüne o parayla da ikinci elde giriş seviyesi MTB ya da graveldan çıkma jant seti bulabilirim herhalde)

(link)
Bahsettiğim bisiklet bu
Aklımda şu aralar gravel almak var ancak nedense 3x9 hidrolikten 2x8 mekaniğe downgrade etmek aptalca geliyor. Şuan elimdeki bisiklette gravel bisikletle girebileceğim arazilere giremem büyü ihtimalle( trekkinglerin kadro tasarımı nedeniyle orta göbekleri yere yakın oluyor aynakolu vurmak gibi bir riski oluyor)
Ve malum yılbaşı geliyor artık işe yarar dönebilecek bisikletler 15k'dan başlıyor olacak benim bisikletin de TLde ederi artacak ancak ikinci ellerin de eli armut toplamıyor
Corellinin artıları ve eksileri
-Dirt drop
-Aluminyum masa
- En az 2 kg daha hafif olması
-Hollow tech orta göbek
-Aynakolda büyük bir boya kalkması var sorun olur mu bilemiyorum
-Arkadaslarla arazi yaparız diyoruz ancak malum araziye uyumlu bir bisiklet gerekiyor.
- Satıcısı safkan bisikletçi kendisinin Strava hesabı var goat 2 aldığı için satıyor goat 1'i
- 1/2 yıl sonra hep arıza çıkaracakmış gibi geliyor
-Genelde yol grup setleri dağ bile sayılamayacak giriş seviyesi setlerden daha kaliteli oluyor ancak arazide nasıl davranır bilemiyorum

Mossonun artıları ve eksileri
-Hidrolik fren
-3x9 olması (rd Altus m370 fd deore m590 aynakol acera 3000 serisi)
-Kadrosu küçük (normalde bana 46 yerine 51 olması lazım ancak alırken bu kadar uzun değildim)(Sele borusu baya uzun yoksa kurtarmaz. 15 kademeli ben 3. Kademede kullanıyordum)
- Daha şehirli bir bisiklet olması
- Orta göbeği dağıldı aynakolla beraber mil oynuyor
-Balataları bitmek üzere tahminimce
-Zincir de bitmek üzere
-Bakim masrafı çok kısaca

Yani kısaca kafam karışık şu aralar satıp almalı mı elde tutmalı mi diye. Şuan mossoyu suremiyorum çünkü bakım gerekiyor ancak bakım da yaptırmak istemiyorum.
Yani kısacası gravel bile sayılamayacak bisiklet için kafa yoruyorum ancak malum TR serveri koşulları :(
Yanıtlarsanız çok sevinirim okuduğunuz için teşekkürler 👍

Legarda 2224 aldım seleyi boyuma göre ayarladım gidon alçakta kaldı. Bileklerim de ağrı oluştu. (link)ürün işimi görürmü.

@cengo42 Legarda serisinde gidonda yükseliyor onu da denediniz mi?

Selam arkadaşlar mosso legarda v fren için port bagaj önerisi olan var mı ? Bide çelik ve alüminyum arasında fark var mı ? Epic boru tip çelik kullanan var mı ? Nasıldır yorumlarınızı bekliyorum ?

Ben yeni aldım. montajı biraz uğraştırdı gibi: Bagaj olarak ne tavsiye edersiniz?

Uğraştırdı dediğim 30dk filan uğraştım. Hala vidaları tam sıkmadım. Diğer sayfada bahsettiğim boru biraz uzun, onu kesmem gerek.

Çelik ve Alüminyum arasındaki fark, alüminyum daha hafif ama çelik daha sağlam.

Bir de bazı markalar montaj vidası göndermiyor. Ben satıcıya rica ettim, 4 adet suluk vidalarından gönderdiler. Koçtaştan yıldız tornavida uçlu 10 adet M5 vida zaten kendim de almıştım, 10lu paket 12TL.

Merhaba arkadaşlar 3 yıllık legarda mecarasından sonra cavalier soraya geçmeyi düşünüyorum ilk yol bisikletim olacak ilk geçiş için tavsiye eder misiniz

Merhaba arkadaşlar 3 yıllık legarda mecarasından sonra cavalier soraya geçmeyi düşünüyorum ilk yol bisikletim olacak ilk geçiş için tavsiye eder misiniz
54 kadro bendekini hemen vereyim sana :)

• Beğen
Tepkiler: Wéndigo23
Mossonun sitesinde fiyatlar 0,00TL olarak gözüküyor, güncelleme habercisi mi acaba?

Mossonun sitesinde fiyatlar 0,00TL olarak gözüküyor, güncelleme habercisi mi acaba?
Zam gelecek diye dün bisiklet aldıydım evdekilere yalancı çıkmam artık 🤥

Öncelikle konu açamıyorum bu yüzden bu konunun altına yazıyorum.
Birkaç kez kullandığım Mosso Legarda 2221 MSM H bisikleti ne kadara satabilirim?

@Ensarrr Aldığın fiyattan bir miktar kısıp satışa koyabilirsin. Ne kadarlık kullandığını varsayarak düşür:)

• Beğen
Tepkiler: Ensarrr
20211030_150251.jpg
Bugün 4 yıllık Mosso Legarda maceramdan Mosso TCA 730'a geçtim.Tourneyden Tiagraya atlamak Tofaş'tan Mercedes'e geçmek gibi oldu valla.Şehir bisikletini yol bisikletine çevirmiştim ama sadece çevirmek yetmiyormuş :)
20230108_170515.jpg

Geri