?@egeryilmaz aynen.Mossonun çoğu bisikletinde çelik maşa var.Yol bisikletlerinde bile çelik kullanıyorlar.
ben hiç böyle bişey yapıldığını görmedim ama neden uyum sağlamasın ki ? sonuçta alın borusunun altına giriyor. çapı aynı ise girer monte edilir ve sorunsuz kullanılır. neden uyum sağlamasın anlamadım. fabrikada üretim yaparken düz maşa amörtisörlü maşa diye farklı kadro üretmiyorlar. uyum sağlamayacağını söyleyen kişi teknik olarak açıklarsa biz de aydınlanırız öğrenmiş oluruz@alper2508
verdiğiniz öneri çok güzel, çok mantıklı teşekkür ederim. başka birisi şey yazmıştı bu süspansiyonlu olanlara uyumlu düz maşa bulmak zor,imkansız vs öyle bir şeyler demişti böyle bir sorun yaşar mıyım?
Mosso yol bisikletlerinde karbon maşa kullanmadiginda "alloy-aluminyum" maşa kullanır, çelik maşa kullanmıyor.@egeryilmaz aynen.Mossonun çoğu bisikletinde çelik maşa var.Yol bisikletlerinde bile çelik kullanıyorlar.
Estağfirullah. Rigid/Rijit sabit demek normalde, öğretmek gibi olmasın yanlış anlamayın. Sadece malzeme bilgisi girmemişler fakat bendeki maşa alüminyum. Bir de Mosso'da hiç çelik maşa görmedim o yüzden garipsedim.@amasseia rijit çelik olmuyor mu?O zaman yanlış biliyormuşum.Kusura bakmayın.
@Wéndigo23 merhaba. Üzerinde 45mm ile geldi. 50mm olur sanırım. (1424 için)Arazi için geniş lastik takmak istedim. 50mm dişli lastik aradım bulamadım.
Bacak uzunluğunu en sonunda düzgünce ölçebildim. Tam boy 1.82 bacak uzunluğu 85cm@Sword3248 o modelde (ve maalesef Mosso'nun çoğu modelinde) geometri tablosuna baktığınızda 3 ölçünün de(17-19-21") birebir ayni oldugunu görürsünüz.
Tek farki TT denilen üst borunun sele borusuna bağlantı noktasinin yerden yüksekliğidir.
Yani bu boru 17 incte daha asagidayken 21 incte yerden daha yüksekte konumlandırılmıştır.
Bunun haricinde tüm ölçüler eşit.
Bacak arası ölçünüzün düşük olmasi halinda 17"lik ölçü tercih edilebilirken bacak arasi ölçünüzün yüksek olmasi halinde 21" tercih edilebilir.
Bu borunun baglanti yeri yalnizca bisikletten inip binerken size lazım olacaktir.
Bacak arasi ölçünüzü bilmeden boy uzunlugunuza bakarak 21" bile sizi kurtarabilir öngörusunde bulunabilirim ancak garanti olsun diye 19" size daha uygun olacaktır Ve hatta stokta yoksa 17" bile uyar çünkü tüm ölçüler aynı 👍