Scudo Sports

Mosso Kullanıcıları Kulübü

@Pharmacist1649 hidroliğin avantajı yağmurda ve çamurda fren gücü kaybı yaşanmamasıdır. Diğer avantajı da v frene göre güçlü olması fakat düşük seviyede hidrolik ile v arasında fark olacağını sanmıyorum.

• Beğen
Tepkiler: sefaimanci
Scudo
@Pharmacist1649 benim v fren tercihimin sebebi kendim müdahale ederim ve ağırlık katmaz bisiklete diye oldu. eğer bisikleti direk dükkandan alacaksanız iyi bir ayar yaptırıp v fren alabilirsiniz. ben internetten aldığım için ayarsız geldi. hidrolik frenin de birçok avantajı var tabiki tercih size kalmış. belki frenle alakalı sorun yaşayan yalnız benimdir onu da bilmiyorum.

• Beğen
Tepkiler: Pharmacist1649
@Pharmacist1649 .net olan adres Ankara Mosso Bayii olan Ankara Motor'a ait ancak güncel olmayabilir telefon ile irtibata geçmeni tavsiye ederim. (Alacak olursan hediyelerini de hatırlatmayı unutma ;)

@Pharmacist1649

Hayırlı olsun diyelim o zaman .Üretim kaynaklı bir hata yoksa bence pişman olmazsın ..

• Beğen
Tepkiler: Pharmacist1649
Sadece zoom maşa nin hani cukura girince kilitliyse sorun cikarma olayi var ins denk gelmez

@Pharmacist1649 ben 1727 (1527 öyleydi) gidondan kilitlemeli diye biliyorum ama gerçi hiç kilitlenebilir amortisör kullanmadım ama aniden açma olamaz mı?

Maşadan kilitli...

Aniden açmanın sorun çıkarma olasiligi varmis diye yorum okumustum...
Belki daha guvenli diye maşadan kilitli yapmişlar ama sadece yorum..

Yaklaşık 7 aydır bindiğim ve 1000 km üzeri yaptığım Mosso Legarda 1527'mi bu hafta servise çıkardım :D

Geçenlerde şehir içinde kısa bir turda mola verdik, dönüşte Shimano Altus Vites Arka Aktarıcı vites düşürme kolu boşa çıkıp basmamaya başladı. Orda kendim olayı çözdüm, kolun altında bir kapak var, düğmeyi tutan somun gevşemiş. Sıktım tekrar ama sonradan tekrar oluştu sorun. Büyükçekmece Mehmet Bisiklet'ten almıştım, oraya götürdüm, kolu söküp garantiye yolladılar bekliyoruz bakalım.

Gelince de jant telimin birini kırmışım, onunla beraber bir elden geçmiş olacak. 1000 bakımına sokmuş olduk aleti :)

Bir de bu vesileyle genel değerlendirme yapayım:

- Kadro görünüş ve sağlamlık açısından çok iyi.
- Hidrolik disk fren gittiğim bütün turlarda ve şehir içi ulaşımda insana güven veriyor. Tek parmakla çat diye durduruyorsun. Tek sıkıntısı ters çevirme ve jant çıkar/tak olayı. İlla ki bir sıkıntı çıkarıyor geri takarken.
- Üzerindeki lastiklerin kauçuğu çok iyi değil ama aldığımdan beri aynı iç lastikler var, patlamadı. 3mm korumalı lastik sanırım ama çin malı, Chaoyang marka sharkskin model.
- Ben biraz tur amaçlı kullandığımdan gidonu beğenmiyorum biraz. Üzerindeki elcikler zaten dandikti, değiştirince bir nebze iyi oldu. Ama bir kelebek gidon vs. olsa bilek ağrılarıma çare olacak diye düşünüyorum.
- 3x9 vites olması büyük avantaj yer koşulda zorlamayıp uygun viteste çıkabiliyorsunuz. Aynakolun da 48-36-26mm olması büyük avantaj.
- Jant yine lastikle beraber dandik malesef.
- Quick link zincir baklası çok kullanışlı oluyor, hemen zinciri sök-tak yapabiliyorsunuz.
- Maşanın gidondan kilitli olması da yine yokuş yukarı çıkarken hemen kilitleyebilmek açısından süper. Gerçi yol tutuşu açısından büyük yardımı oluyor, bazen çok eğimli yokuşlarda maşa sabitse bisikletin önü havalanıyor. Maşa açıksa mükemmel yol tutuşu oluyor, lastik havaya kalkmıyor.
- Maşayla çok çukura, mazgala girdim. Ön maşa ve jantta sıkıntı yok, arkanın jant telini kırmışım.
- Ağırlığı da pedalsız 13 buçuk kilo, o da diğer bisikletlerle karşılaştırınca oldukça iyi gerçekten.

Mossocu arkadaslar 2015 tca 730 105 set 53/39 aynakol 2x11 vites alacagım 2.el kullanan varmı memnun mu tavsiye eder mi?

• Beğen
Tepkiler: Harbi Bisikletci
Mosso 105 Reborn kullanıcısıyım, aklına soru takılan olursa yanıtlamaktan memnuniyet duyarım..

• Beğen
Tepkiler: Ergün E.
Mosso lar da boya sorunu yaşayan varmı arkadaşlar.

Merhaba 186 civari boyum var
Dogru olctuysem bacak boyum 78-80cm civari

51 kadro mu 56 kadro mu almaliyim

Ikisinin ortasi da yok sanirim

Geri