Scudo Sports

Mosso Kullanıcıları Kulübü

@armağannazlı :) Henüz alamadım. Yarın tekrar gezeceğim biraz. Mosso kataloğu önümde; Legarda 1521 MDM' nin katalog fiyatı zâten 680 lira. Taksitli bile olsa sana 745 lirayı çok demiş. Vallahi biz mağazada elimizde fiyatlı katalogla bisiklet gösteriyorduk satıcıya, "şu nasıl?" diye sorar sormaz elindeki hesap makinesiyle işleme başlıyordu. :) Bize gösterdiği ve dokuz taksit yaptığı bisikletler ve indirimleri şöyleydi: Legarda 1521 MSM V, katalog fiyatı 740, indirimli olarak 610 TL. Legarda 1524 V katalog fiyatı 1050, indirimli 860 TL. Carraro' da ise; CRS 600 24 V, 936' dan 825 TL' ye; Sportive 224' ü 990' dan 870 TL' ye kafadan indirdi. Ben de bu indirimlere istinâden, herhangi bir bisiklette ortalama 120 ilâ 200 arasında indirim yapacağı çıkarımını yaptım :) Ama bu modeller elinde çok fazla yokmuş; belki de tükenmiştir.

Bu fiyatlara yaşadığın yerde bulamıyorsan, buradan alma yolunu satıcıyla konuşabiliriz..

Scudo
@7haiku
Satıcıyla telefonda görüştüm yarın aksilik olmassa magazaya gidip konuşacam bakalım yüz yüze ne fiyat verecek :) Bu arada sen 1521msm v yi inceledinmi amartisörler kilitli mi ? Benim icin mdm oncelikli su an. Fiyat ve ağırlık olarak daha hafif :p

Ben de büyük ihtimalle bugün gideceğim tekrar. 1521 MSM V amortisör kilitliydi, böyle hatırlıyorum. Bunu daha evvel yazdığım gibi 740' dan 610' a indirdi. Pazarlık falan yapmadım ve 9 taksitli olarak sordum. 1521 MDM 680 lira katalog fiyatlı. Şöyle düşündüm: "740' dan 610' a indiren, 680 liralık malı da 550' ye falan düşer." :) Yâni elimdeki Carraro ve Mosso kataloğundaki fiyatlardan dediğim gibi ortalama 120 ilâ 200 arasında indirimli fiyat söylüyordu. -En azından sorduğum ürünlerde.

1521 MSM' nin fiyatı uygun. 12,55 kg. da çok iyi. Maşa yaylı değil de ne bileyim idâre eder bence. Yayı şehir içinde kitleyeceksek, zâten şehir bisikleti bunlar; şehirde kullanmalık. Bu arada MSM V ile MDM de tek fark maşada değil. Aynakol, ruble, ön artırıcı, zincir ve jantları farklı.

@7haiku MSM ile MDM arasındaki tek fark maşadır sitedeki bilgilere aldanmayın yanlış yazılmış çünkü bu konuyu bizde tartıştık bayağı son olarak Türkiye distribütörüne arayıp sordum ve durum aynen dediğim gibi bakınız açtığım konuda tüm detaylar var 1521 MSM ile ilgili
www.bisikletforum.com/konu/mosso-legarda-1521-msm.124805/

@armağannazlı @7haiku Bu arada 610 muhteşem bir fiyat ben iki ay önce 650 ye almıştım, hiç kaçırmayın derim.

• Beğen
Tepkiler: 7haiku
@crzypwrx Mosso' nun elimdeki resmî kataloğunu didik didik etmiş, kullanılan malzemelerin yanlarına fiyatlarını falan yazmıştım :) Çünkü bisikletçiye gidince hangi parça nedir, ne değildir anlamam mümkün değildi, önceden inceleyeyim demiştim de meğer yazılan yanlışmış; bilgilendirme için teşekkürler. Demek memnunsunuz bisikletinizden, sevindim.. Darısı başımıza artık.

@7haiku
Evet durum ayen öyle ustad açtığım konuda bakınız yazmışım ;Screenshot_2015-06-16-13-16-21.png

Bu arada evet bbisikletten çok çok memnunum kesinlikle şüphe duymadan alabilirsiniz, Mosso dünya çapında bir kadro üreticisidir, Diğer markaları kullanan arkadaşlarım bazen bakıyorlar gerçekten kalite ve kadro hafifligine hayret ediyorlar.

• Beğen
merhaba sayın mosso kullanıcıları,
sizlerle önemli bir sıkıntımı paylaşıp tavsiyelerinizi almak istiyorum.

öneri üzerine ''mosso 770 tb smd acera'' bisiklet almak istedim ancak satıcıyla aramızdaki yanlış anlaşılmadan dolayı ''mosso 2671 mtb'' bir bisiklet aldım. bunu fark ettim, değiştirmek istedim ancak fatura kesilmişti. iptal ettirdiğimde 118 tl kdv bedelini ödemem gerekiyor. (satıcının elinde ve üretimde 770 tb olmadığı için değişim imkanım yok. başka bir yerde 770 tb buldum.iptal edip 770 tb alabilirim)

sorum şu: bu iki bisikletten hangisi daha iyidir, benim kullanım amacıma hangisi daha uygundur?
(hem yokuş çıksın, hem sahilde gezebileyim, genelde asfalt yolda kullanırım ama yokuş kesin)

770tb smd acera (28 jant), 2671 mtb (26 jant)

vereceğiniz tavsiyeler üzerine bugün birini tercih edeceğim. şimdiden teşşekkür ediyor. pc başında cevaplarınızı bekliyorum..

@füruğ
Oncelikle sunu belirteyim 2670TB Acera 26 inch MTB kullaniyorum 2 yildir.
Ikinci olarak KDV siz iade veya degisim icin tuketici haklari komisyonlari ile gorusebilirsiniz.

Bana kalirsa ayni fiyata getiriyorsaniz, yani elinizdeki bisiklet 2671 MTB digerinin, 770TB SMD nin fiyatindan geldiyse avantajlisiniz.
Bir kere donanim olarak 2671 digerinden cok yukarida. Ayrica 2671 kadrosu daha yeni nesil bir tasarim. Uretici linki:
(link)

Elbette kullanim kosullari farkli. Sol taraf 770 SMD sag taraf 2671 MTB olsun
Teker 28 inch - Teker 26 inch
Offroad Trekking - MTB
3x9 Acera 27 Vites - 3x10 Deore 30 Vites
FrenHD M446 Alt Nesil - Fren Deore 610 Daha Yeni Nesil
Maşa/Çatal eşdeger sayilir
Pedal, sele, seleborusu ayni
Ancak jantlar konusunda emin olmasam da 2671'in teker gobekleri daha iyi

Lastikler ikisinde de bir sure kullanilabilir ama degistirilebilir.
Kullanima gelirsek:
Iyi dogru tercih edilen lastiklerle 770 SMD asfaltta daha hizli ve rahat olacaktir. Ayrica kirilgan bebek degil ve patika kros yollarda rahat edebilirsiniz.
Ancak 2671 ile dogru tercih edilen lastiklerle veya MTB lastiklerle asfaltta ulasimda zorluk cekmezsiniz. Elbette teker capi ve disli lastik yapisi ile 770 SMD kadar hizli ve rahat olmayabilir ama kondisyonunuz iyiyse pek cok sehir bisikletiyle rahatca basa cikar geri kalmazsiniz. Ornegin 26 inch, 2,00 arazi lastigi ile asfalt surusum:

Ileride hoplar ziplar MTB suruse de merak sararim derseniz elinizdekiyle devam edin derim. Ama icinize sinmiyorsa, arazide hic isim olmaz diyorsaniz degistirme yollarini ve tuketici heyetlerini deneyin ;)

• Beğen
Bugün bayiye gidip inceledim (mosso legarda 1521 mdm) ilk olarak resimlerde göründüğünden daha yakışıklıydı bisiklet. Ayrica beyaz kırmızı olan rengi vardı sitedeki mavi siyahtan güzeldi. Sitede arkada altus önde tourney vardı masa mossobisiklet.net de yazdığı gibi aluminyim drğil hiteen di ): .. Gelelim fiyata pesin 660 tl dedi son fiyat olarak. Sizce bu fiyata alınırmı ne diyosunuz ?

@suat akman

2671TB 30 VİTES DEORE ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM 1940 TL TAVSİYE EDERMİSİN ÖZELLİKLERİNİ @suat akman

@erol__152
Ben bu modelin alti denebilecek bir MTB kullaniyorum 2 yildir. Aynakol Hollowtec 2 ve lastik degistirdim. Gayet memnunum kendimce yaptigim ulasim, gunluk tur ve arazi suruslerinde!
Sectiginiz bisikleti tavsiye ederim ama fiyat olarak arastirin isterseniz. Yukarida yanlis model olarak aldigini belirten @füruğ cok daha uygun bir fiyata almis cunku. Hatta farkli bir model istedigi icin belki elindekini satmak isteyebilir. Kendisine ozelden mesaj atip fikir alabilirsiniz sanirim...

ben kendim burdan mağazadan alıcam 2671TB DEORE VE LEGARDA 1530 DEORE İKİSİ FİYAT ÖZELLİK OLARAK ÇOK YAKIN BU İKİSİNDEN HANGİSİ İYİ ACABA @suat akman

@erol__152
Aralarinda tekerlek boyu haricinde hemen hemen hic fark yok sayilir...
2670 MTB 7005 Aluminyum
Lagerda 6061 Aluminyum

7005 aluminyumun daha rigid (esneme payi dusuk) oldugu soylenir. Acikcasi hangi teker boyu ve hangi fiyat avantajli ise, hangi bisiklet gozunuze daha hos geliyorsda onu alabilirsiniz. Severek bineceginiz bisikleti tercih edin ikisi arasinda. Donanimsal olarak sayilanlar disinda pek bir farklari yok!

@crzypwrx
Verdikleri fiyat 660 tl mosso legarda 1521 mdm modeli icin msm ellerin de yokmuş. Zaten bende mdm istiyorum

@armağannazlı
Ben MSM olanını 650 ye aldım. Neden MDM istiyorsun ki?

arkadaşlar bende yeni yeni öğrenmeye çalışıyorum mdm msm lsm hyd smd bunlar ne demek acaba

@crzypwrx
Amartisör gereksiz ağırlık gibi geldi bana şehir ici kullanıcam bisikleti nasılsa :) birde ellerinde yok zaten msm internetten de almak istemiyorum dolayısıyla mdm dışında şansım kalmıyor zaten ):

@armağannazlı Ağırlık 1 kg fazla sadece onu da bisikletten değil kendi kilondan verirsin olur biter, ama benden sana uyarı süspansiyonsuz yorar seni bileklerini omuzların çok ağrır, şehir içi diyorsun ama o kadar çok mazgal, kasis, çukur ve parke yol var ki emin ol çok farkediyor.

@erol__152
MSM=Men Süspansiyonlu Maşa
MDM=Men Düz Maşa
LSM= Lady Süspansiyonlu Maşa
HYD= Hidrolik Disk Frenli
SMD= Süspansiyonlu Maşa ve Hidrolik Disk Frenli

Yeterince açıklayıcı oldu sanırım :)

Geri