Scudo Sports

Mosso Kullanıcıları Kulübü

mosso piyasadaki en ucuzu baya aradım peşine salcano cyc02 geliyo sonra zate uçup gidiyo mosso 1500 tl ye veriyo ama genel anlamda forumda tek okuduğum yorum maşası hiç güzel değil one öyle şeklinde şeklinde

teşekkürler konuyu okuyorum bi yandan.

Scudo
@yaboga

Bu bisikletlerden pek anlamam ama bu bisikletler Yol/Dağ dan ziyade Yol/Şehir kırması gibi dağa pek geleceğini sanmıyorum mantıken. Mosso Kadro ve Maşa konusunda iyidir asıl işi o.

• Beğen
Tepkiler: yaboga
@QEXEC tmm tam benim aradığım tür işte mtb var zate bende şehir içi köy yolunda ve göl kenarlarına gidiyorum göl kenarı dediğm yolu var ama biraz bozuk ca o sebepten daha güvenli geliyo bunlar hem yol hevesimi kırar hem şehirde gezerim cevabın için teşekkür.

@yaboga

Üstat valla bisiklet güzel sora set lastikler kalın ve shark skin patlamaya dirençli kevlar kaplama mekanik disk balataları ucuz ve ömürleri uzun aslında bende bu türde bir bisiklet düşünmüyor değilim ama kendime güvenemiyorum çok sport olunca çok hız yapasım geliyor ucu açık bir katagoriye girerim diye korkuyorum :)

• Beğen
@QEXEC 40 45 km yol gidiyoruz yolcuların peşinde canım çıkıyor ki basmıyorlar ben hiç durmadan pedal çeviriyorum adamlar ne zaman baksam pedal çevirmiyor bu bisikleti orta karar şartlarda kullanırım.

@yaboga

Hayrını gör o zaman bu tam senlik :)

• Beğen
@QEXEC

Yol/Dağ diye hibrit bir kategori yok sanıyorum, gerçekte dağ bisikleti yol olmayan bozuk arazi kullanımı için, kros bisikletler ise asfalt olmayan patika ve arazi yolları için, arkadaşın sorduğu Cyclecross da asfalt olmayan bozuk yolda kullanıma uygun yol bisikleti geometrisine ve donanımına sahip modellerden, yani mtb ve yol bisikleti karışımı gibi algılanmasın.

Bir mosso kullanıcısı olarak şunu söyleyebilirim, satış ve servis kalitesi çok düşük, işiniz bunlara düşmesin, kendi işinizi kendiniz görün daha iyi, ikinci olarak lastik lastik, lastikler bence çok kötü, sanırım fiyat uygun olunca lastiklerden çıkarmışlar parayı, aynı kategoride salcano, carraro gibi bisikletler lastik olarak daha iyi onun dışında benim ilk kullandığım bisiklet olduğu için çok fazla yorum yapamıyorum...:)

@mehmet aşkın

Üstat Mosso söylediğiniz markalar kadar uzun yılllardır Türkiye pazarında değil asıl işide bu değil Kadro üretmek aslında o yüzden satış/servis konusunda şimdilik zayıf olduğu aşikar ama samimi olduğunuz bir satış/servis noktası varsa yakınlarınızda ve birazda samimiyetiniz varsa her türlü işinizi gördürüyorsunuz ben bu konuda şanslıyım galiba hem samimiyetim var hem satış/servis bana bisikletle 20-30 dk. Zaten işin aslı adam gibi bir bisiklet aldığınızda servise felan işiniz sürekli düşmez oda ayrı bir konu. Lastiklere gelince düşük modellerde CHAO-YANG marka düz lastikler kullanılmış pek performaslı olduğu söylenemez maksat iş görsün yüksek modellerde ise yine CHAO-YANG marka ama SHARK SKIN modeller kullanılmış korumalı kevlar kaplama felan tabi bu işler birazda paraya bakıyor ama tüm markalarda bu böyle mesela Salcano CF lerde Salcanonun kendi fason lastikleri CS modellerde Continental lastik kullanılıyor.

• Beğen
Tepkiler: massaget
@QEXEC Satış servis işini ümit bisiklet yapıyor, o da sanırım eski bir firma ama işte satılan yerler ve servis yerleri çok zayıf, lastik olarak ben de ki hiç anlamasan bu işten zaten elleyince bakınca anlıyorsun kalitesi düşük bir lastik, bir de koku yapıyor o da evde sorun oluyor şuan, uzun yıllar kullansak belki iyi yorum yapabileceğiz ama çok uzun süredir kullanan da yok galiba...:)

@mehmet aşkın Üstat bu lastik işi biraz şans birazda dikkatli kullanmana bağlı ben o demin bahsettiğim ve beğenmediğim Salcano CF nin lastiğini hiç patlamadan 1 yıl kullandım, lastik bu ilk başlarda biraz kokacak o kadar da olsun artık. Bulunduğunuz yer biraz merkezî bir yer ise mutlaka iyi bir bisikletçi vardır iyi bisikletçi lerdede Mosso vardır. :) lafa bak hele :D

Mosso 2670 TB Acera 2013 Haziran'dan beri kullaniyorum. Internetten en uygun fiyati buldugum siteden taksitle ve kart kampanyasi vb. extra indirimlerle almistim. Umit bisiklet distrubutorlugu ve servisinde. Garanti onayi icin (arizali bir yeri cikar vb.) goturdum basina dikilip kurdurttum bulundugum yerdeki tek servisine. Adamlarin asil isi motorsiklet / scooter servisligi aslinda.
Her neyse! Ben bakimini tamirini vb. kendim yaptigim icin sıkıntı yasamadim bisiklette. Kadrosu 17" boyda triple butted 1800 gr. fiyat/performans olarak en duzgun HD donanim bisiklet oldugu icin tercih etmistim. Mosso firmasini da uzun zamandir bildigim (Taiwan kadro - maşa - gidon vb. parca ureticisi fiyat/performans firmasi) icin tercih ettim.
Alet guzel! Hakkini verdim kendimce. Arazi performansi, normal gunluk kullanim performansi bana gore iyi. Ancak hollowtec 2 gobek taktim. Lastikleri fena degildi ancak cam yardigi icin yeniledim. Basta arka HD yag yetersizligi ile sorun cikardi yagini tamamladim canavar! Arka jantta fabrikasyon ayari hatasi sanirim, dikey akort sorunu vardi. Komple telleri gevsetip dengeli bir sekilde akort ettim gecti. Pedallar kisa surede sorun cikardi ama aslinda cokta kalitesiz degildi. Yine de bir heves rulmanli wellgo taktim sorun kalmadi.
Bahsettigim degisiklik ve sorunlar en iyi markalarda bile olabilecek seyler. Bisikletciye ve ozellikle garantiden servise muhtac olmayacaksaniz guzel bisikletler! Saydigim konular disinda kadro gidon donanimi ve diger parcalarda hicbir sıkıntı cikarmadi. Camur, ziplamalar, kirici arazi sartlari banamisin demedi! Alacaklara tavsiye ederim :harika:
Ancak Umit Bisiklet garantisi ve servis agi can sıkıcı olabilir isiniz onlara duserse ki bu pek cok f/p bisiklet markasi icin sorun zaten...

• Beğen
Tepkiler: lealtad ve QEXEC
@QEXEC Biz de seviyoruz mosso'yu canım yanlış anlaşılmasın, ilk yol arkadaşım benim ne de olsa...:)

• Beğen
Tepkiler: QEXEC
CHAO-YANG lastiğin kevler 2.0 olanını mtb de kullanıyorum ve gayet başarılı rahat 3000-4000 km yapmışımdır 1 kere patladı.

@myurtgezer

1.5 aydır kullaniyorum ama bende beğendim açıkçası daha önce de bahsetmiştim maşallah diyin nazar değmesin :) üzerinde ciddî büyük camla bir müddet yol aldım sonra sesine farkettim tak tak diye o denli büyüktü yine de patlamadı tahminim 2 sezon kullanırım 5000km yani inşallah.

Bu arada ben de ki lastikler sizinkinden değil ,excel yazıyor...

@mehmet aşkın

Sendeki katlanırdı sanırım üstat farklı olabilir. Ne yazdığına felan takılma işini görsün yeter bu işler ucu açık işini gören f/p oranı iyi paranı çöp yapmayan bir alet alıp unutacaksın karıştırdıkça birşeyler buluyorsun yoksa, her işte böyle ama mesela adam diyor lan note 4 çıkmış 8 çekirdekmiş şöyle böyle felan ya mübarek elinde note 3 var facebookta paylaşım yapıp whatapptan mesaj yazıyorsun elindeki telefon sağlam işini görüyor 80 çekirdek olsa ne yazar seni kanatsız uçuracak mı :) o yüzden fazla kafana takıp kurcalamayacaksın yoksa hep bir şeyler buluyorsun kendine memnun kalmadığın.

• Beğen
Tepkiler: vatansever
@QEXEC Bakarsın değiştiririm lastikleri bir zaman sonra...:)

@mehmet aşkın

Yani baktın sana çok sorun çıkarıyor işini görmüyor değiştirirsin işini görüyorsa eskiyince değiştirirsin. İnsanoğlu böyle ama kendimi baz alarak konuşuyorum 600, 700 e f/p si iyi bir bisiklet alıyoruz lastiğini beğenmiyoruz başkasıda atıyorum 10.000 liraya bisiklet alıp jantlarını beğenmiyor. Yaz oluyor yazı kış oluyor kışı beğenmiyoruz arkadaş hep bir şeyler eksik :D

@QEXEC yok ben zaten çok binmiyorum az kullanan biriyim, şuan ki tek memnuniyetsizlik lastik kokusu değiştirirsem bu yüzden değiştireceğim...:)

• Beğen
Tepkiler: lealtad
Geri