Scudo Sports

Mosso Kullanıcıları Kulübü

@noctis @mergin @EmirhanShn
2000'de alınmış Castello Guardian'dan sonra (muhteşem bisiklettir ve hala yaşamaktadır) aldığım ilk bisiklet olan Mosso 1621 sonrası çıkardığım dersler (aşağıdakiler bana göre 1621'in eksikleridir),
- Ön maşanın HLO (Hydraulic Lockout) olması (Kilitli de olsa çok sert darbeleri yutuyor),
- Ön maşanın Zoom marka olmaması (Sitelerindeki e-mail adreslerini bile güncellememişler, hepsi yanlış neredeyse, rahatsız oldum. Ayrıca yurtdışında satılmakta olan bisikletlerde Zoom diye bir marka pek yok, anlaşılan Türkiye'ye iteliyorlar),
- Arka göbeğin kaset uyumlu olması (Vidalı ruble olmaması), yıllar sonra bir dişe bir şey olduğunda o dişi değiştirebilme, diş sayılarının daha düşük seviyelerde olabilmesi (7. vites 14 diş yerine 12 diş gibi),
- Kaset uyumlu arka göbeklerin mil yamulmasına karşı daha doğru geometride olması (Mil yamulması beraberinde arka dişlide gezinme, viteslerde kararsızlık, göbekte bilye ya da çanak bozulması, akord bozulması getirebiliyor),
- Bisiklet alınmadan evvel, kol ve bacak boyunuza göre ayarlandıktan sonra, uygun bir yolda 45-55km/s hıza çıkılması ve ufak direksiyon girdileri ile bisikletin yolda gezinmesinin (Şasi, direksiyon ve sele borusunun esnemesi) incelenmesi, kontrol ve güven hissinin temini

konularında gerekli özenin ve araştırma gayretinin gösterilmesidir.

• Beğen
Tepkiler: noctis
Scudo
@mergin Vidanın tekini penseyle ve bez yardımıyla sıkıca kavrayarak zorla çıkarabildim. Ön bacağı da kadrodan ayırarak çıkardığımı hatırlıyorum. Bacaklar kadrodan ayrılınca vida da boşa çıkıyor, kolayca çıkıyor. Ya da şöyle yapıver: Fren telini bacaktan kurtararak freni gevşetip bacakları boşa çıkar, papuç vidasını gevşet, bacak kendiliğinden dışa doğru lastik hizâsında boşalacak, böylece bacak vidası da rahat çıkacak.
Dediğim gibi alyan yerine yıldız olsaydı yalama sorunumuz olmayacaktı. Yine dediğim gibi fren tutma mesâfesini ben başarılı buldum.
@Gezer Legarda' nın geçen yılki fiyatı uygundu. 740 lira satış fiyatı varken 620' ye hattâ 600 liralara kadar alınabiliyordu. Bu bakımdan seçilebilecek en iyi bisiklet olduğuna iknâ olup buradan epeyce arkadaş 1521 modelini almıştık.
Fiyat-verim bakımından bence oldukça iyi.
1-Arka lastiğe bir tel girdi iç lastiği patlattı, başka da lastik sıkıntısı çekmedim.
2-Frenlerimiz kötü değil, bacaklarda yıldız vida yerine alyan anahtarına uygun vida kullanılması yanlışmış.
3-Ön vites ayarını bisikletçiler her nedense bir türlü iyi yapamamıştı, 2.vitese mahallece birlikte geçiyor gibiydik, öyle sesliydi :) En sonunda araştırıp kendim yaptım, çok memnunum.
4-Yaklaşık 6 ay kullanımdan sonra maşa kilidi gevşedi. Kilit kapalı ama hafiften yaylanıyor. Kışın etkisi diye düşündüm, belki içini açıp bakmak gerek ama uzun kollu bir tornavida lâzım ki maşa içindeki yuvaya uzansın. Uğraşmadım. Maşa bu aralar biraz daha iyiyse de maşamız kaliteli değil.
5-Elcikler sert. Elcik değiştirmek yerine bisikleti alırken jelli eldiven aldığım için bu sertlik rahatsız etmedi.
6-Sele sert. Uygun sele ayarını çok sonra deneye-yanıla bulabildim. Sele değiştirmek ya da jelli tayt giymek gerek.
Bir yılda yaşadığım bu küçük sıkıntıları dert etmediğim ve parasının hakkını rahatça çıkarttığını düşündüğüm bir bisiklet kullanıyorum bence. Bana şehir içinde yetti, yetiyor, kadroda sıkıntı yaşamazsam da yıllarca yetecek gibi görünüyor.

Bisikletimi de paylaşayım :)

Düzelti: 7-Sol pedalda takır-tukur ses vardı, yağladım düzeldi gibi.

Dosyalar

• 7777777777.jpg
    7777777777.jpg
    109,9 KB · Okunma: 37
Evet, devam ediyorum. 02.06.2016 tarihinde Atilla Bisiklet'ten 2 adet 2016 model yili bisiklet aldim. Alirken kurulumlarini yapip 15-20 defa bin, getir, ilk bakimini yapalim dediler ve garanti belgesiyle ayrildim. 15-20 defa degil ama bir ay icerisinde 200km yapinca, arka akordda, sele-sele borusu baglantisinda ve on masada problem olusunca bugun itibariyle bakima goturmeye karar verdim. Aldigim yer telefonlara cevap vermiyor ama baska bir yetkili servise giderken dukkanin onunden gectim ve isletmeci kapida oturmaktaydi. Kendisine bisikletin bakima ihtiyaci oldugunu, tura cikacagimi ve kendileri kapali oldugu icin baska bir bayiiye goturmekte oldugumu soyledim, 15-20 defa bin oyle bakima gotur dedi, 200km yaptim dedim, tamam dedi. Diger bayiiye gittim (Kadikoy Bisiklet Evi), kendilerinin artik yetkili servis olmadigini, internet sayfasinin guncellenmedigini soyledi. Ayrica, garanti belgemde "Bakim Kuponu"nun olmadigini, bir sey yapsa da belgeleyemeyecegini soyledi. Ben ise bakim kuponu diye bir seyi ilk kez duydum, Atilla Bisiklet bana bakim kuponlarini vermemis. Sonra baska bir yetkili bayii olan Eda Bisiklet'i aradim danismak icin. Ilk 30 gun sonrasinda yapilan bakimlarin ucrete tabii oldugunu, garanti belgesinde yazdigini soyledi (Garanti belgesinde 20 gun icinde ikinci bakimi yaptirmazsan sonrasindaki arizalar garanti kapsami disinda kalir yaziyor). Yani, Atilla Bisiklet isterse artik benden bakim ucreti alabilir konuma geldi cunku bana zaman kisitindan bahsetmedi ve bakim kuponlarini elinde bulunduruyor. Ayrica, garanti belgesini nihayetinde okudugumda hic bir kurali cignememisim ancak Kadikoy Bisiklet Evi bisikletteki sorunlara bakinca "Kullanici hatasi olabilir bunlar" dedi, arka akord ve on masadan bahsediyor.

Tura cikacaktim ve muhtesem canim sikildi, bayramin bitmesini bekliyorum ama bayramin varligi haricinde magduriyetlerim de mevcut, bana bir yol gosterebilir misiniz?

Mosso legarda 1621 mdm bisikletimi forumda uzun bir araştırma ve özellikleri tanıma sürecinden sonra 3 hafta önce izmir sundu bisikletten 740 tl ye alarak aranıza katıldım.Bu bisikletten almayı düşünenler için birkaç izlenimimi paylaşıyorum.

Olumlu yönler:

+yaklaşık 12 kg. Bana market bisikletimden sonra gayet hafif geldi.:)
+ vites geçişleri sessiz ve yumuşak.
+frenleri şimdilik iyi çalışıyor.

Olumsuz yönleri:

-Selesi kalitesiz ve rahatsız.benimkindeki kırmızı renk şortumu boyadı.

-Forumda ve internette araştırdığım zaman bisikletin tayvan malı ve kaliteli olduğunu düşünmüştüm.ama garanti belgesinde ümit bisiklet tarafından üretildiği yazıyor. Zaten gidonun oralarda neco diye bir markanın parçaları var.neco diye tayvan markası yoktur heralde. İnşallah kadro gerçek mossodur.:)
-Elcikleri kalitesiz
-Lastikler pek kaliteli değil fakat iş görür.
Düzgün bir internete ulaştığımda fotoğraflarını da paylaşacağım.

@offom " 15-20 defa bin getir." cümlesi saçma olmuş aslında. 15 kere binip 700 km. de yapabilirsiniz birkaç km. de. Aldığımız ürünün kullanma kılavuzunu okumamak gibi de bir üşengeçlik ya da bir umursamazlığımız var. Sonradan okuduğunuz üzere orada kaç kilometrelerde veyâ kaç zamanda bir bakım olacağından vitesi nasıl kullanmamız gerektiğine kadar çeşitli bilgiler mevcut. Bakım kuponunun nasıl olup da mevcut bulunmadığına şaşırdım. Kullanım kılavuzunun arka sayfalarına doğru olmalıydı.
Size "Tamam." diyen, dükkânın önünde oturan kişiye götürürsünüz. Geç olsun güç olmasın. Ayrıca ilk bakımda bir şey yaptıkları yok. İşin ucunda garanti belgesine imzâ olmasa götürmeye bile değmez doğrusu.
Ben bisiklet alırken aldığım tarihi garantiye işlemediler, "ne zaman istiyorsan ilk bakımını yaptır imzalat" dediler. Bisikleti aldıktan yaklaşık 8 ay sonra bir yetkili servise gittim, ilk bakımını kendim yaptığımı söyledim, bisikletin garanti belgesini onaylayıp onaylamayacağını sordum, "getir hallederiz." dendi. Gerçi bisikleti alalı 1 yıl oldu, garanti belgesini daha onaylatmadım...
Anlayışlı bir servis bulursanız sıkıntı olmaz bence. Sonuçta onayı ve onay tarihini kalemle kendisi yazıyor, üzerine de tarih yazmayan bir kaşe vuruyor.

Mosso 7571TB Deore kullanan var mı? Yakın bir zamanda almayı düşünüyorum bakayım bari kullanan var mı diye geldim.Ayrıca arkadaşlar Mosso kaliteli bir marka diye biliyorum öyle mi? Yine soru bombardımanına tuttum milleti. :)

@7haiku bahsettiğim vida bacağı kadroya bağlayan vida değil. dışa bakan küçük bir vida var. yayın sertliğini ve karşı bacakla senkronize çalışmayı ayarlıyor. ovida yalama oldu. dün 3 saat uğraşıp zor çıkardım ama bacağın boyası hep kalktı. çok problem değil boya ama 1 ay olmadan çizdik yani bisikleti.

@mergin "dışa bakan küçük bir vida var. yayın sertliğini ve karşı bacakla senkronize çalışmayı ayarlıyor. ovida yalama oldu."

Benim de bahsettiğim vida aynı. Bacakları serbest bırakınca vida serbest kalıyor, çıkarması kolaylaşıyor.

@TuzluNişasta52 Soyle bir bilgi var, alacaksan Mosso'nun Tayvan sitesindeki modellerden al diyorlar.

@offom Mosso 7571tb tayvan sitedeki 2671tb kadrosunun 27.5 versiyonuymuş.Ümit Bisiklet'e mail attım öyle söylediler.

@offom

Selam dostlar, bugün Atilla Bisiklet'e gittim, bakımlarımı gayet güzel yaptılar, ön maşamın da sipariş edileceğini, geldiğinde haber vereceklerini söylediler, bu tarz problemler için kupon falan da gerekmediğini belirttiler. Sağolsunlar :)

@offom
Ücret talep ettiler mi ilk bakım için?

MX4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@hasanalparslang Hayır, bir talepleri olmadı, gayet pozitif ve çözüm odaklı davrandılar. Çok korkmuştum canım sıkılacak diye :)

• Beğen
Tepkiler: hasanalparslang
@offom
İyi hocam hayırlı olsun, bende yarın gidicem alalı 3 ay oldu hiç bakım yaptırmadım, Umarım ters konuşmazlar :)

MX4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@EmirhanShn
Cevabın için teşekkür ederim içimi rahatlattın:)
bisikletimin fotoğraflarını da paylaşayım

@Oks26
Birazdan bende aynı bisikletin MSM modelini almaya gidiyorum gelince resim atarım :).

Merhaba, Mosso Legarda 1621 MSM V ile aranıza katılmış bulunmaktayım. Bisikleti Ümraniye Avşaroğlu bisikletten aldım (Nakit 780 TL - Taksit 830 TL). Bisikleti eve kullanarak getirdim 20-25 km civarı tuttu yol. Şu ana kadar hiçbir problem yaşamadım ön maşada sorun yaşayanlar olmuş şuan bende sorunsuz çalışıyor. Bisikleti 20-25 km sürdüm bence tek sorun selenin sert olması o da problem edilecek bir şey değil. Bu fiyat aralığında alınabilecek en iyi ürün bence. Alacak arkadaşlara Tavsiye ederim.

legarda 1621 in bir problemini çözüyorum öteki çıkıyor. uzun süre frenlerle uğraştıktan sonra onu çözdüm. şimdi pedalı çevirirken belli bir noktada her turda çıt sesi geliyor. var mı başına gelen yahut bir çözüm fikri olan?

1624V süper bisiklet, yağ gibi akıyor yolda, iyiki de almısım bu bisikleti ;)

Geri