Spartiat
🌲🌳🚴🚴🚴🌳🌲
- Tepki
- 13.405
- İsim
- H. Barış NEVRES
- Başlangıç
- 1986—87
- Bisiklet
- Diğer
Merhaba Mosso legarda 2121 msm v de arka teker kullanırken indiğini hissediyorum iç lastiği söktüm baktım hiçbir patlak yok dış lastiğe de baktım hiçbir şey yok 28 jant lastiğin üstünde yazan psı değeri 80 vuruyorum ama hala inik oluyor binip sürünce 82 kiloyum ve 90 ya da 100 psı vursam bir sıkıntı olur mu sizce kilodan yapar mı bunu ayrıca sibopa da baktım bir kaçak yok
82 kilo lastiği çökertecek kadar fazla bir ağırlık değil. Ben şu anda 81 kiloyum, Legarda 1921'i kendi lastiğiyle kullanırken (o zaman orijinal lastiği 38-622 idi) 86 kiloydum ve 75 psi basıyordum, şimdi 35-622 lastikle 80 psi basıyorum. Yaklaşık aynı ebatlarda lastikleri benden daha ağır arkadaşlarım yaklaşık aynı basınçlarda kullanıyor.
"İnik oluyor" derken bindiğinizde bakınca lastik ezilmiş gibi duruyor anlamında mı? Göz aldanması değilse 700x40 lastikte 80psi üst sınırlarda olmalı, o basınca rağmen lastik inik görünüyorsa 80 psi gösteren cihaz/pompa doğru ölçmüyor olabilir.
İnik görünme değil, kısa sürede inme anlamındaysa iç lastiği suya sokup çok ince bir kaçak var mı diye bakmak lazım.
Her durumda lastiğin en yüksek basınç değerini geçmemek lazım.