Scudo Sports

Mosso Kullanıcıları Kulübü

Merhaba Mosso legarda 2121 msm v de arka teker kullanırken indiğini hissediyorum iç lastiği söktüm baktım hiçbir patlak yok dış lastiğe de baktım hiçbir şey yok 28 jant lastiğin üstünde yazan psı değeri 80 vuruyorum ama hala inik oluyor binip sürünce 82 kiloyum ve 90 ya da 100 psı vursam bir sıkıntı olur mu sizce kilodan yapar mı bunu ayrıca sibopa da baktım bir kaçak yok

82 kilo lastiği çökertecek kadar fazla bir ağırlık değil. Ben şu anda 81 kiloyum, Legarda 1921'i kendi lastiğiyle kullanırken (o zaman orijinal lastiği 38-622 idi) 86 kiloydum ve 75 psi basıyordum, şimdi 35-622 lastikle 80 psi basıyorum. Yaklaşık aynı ebatlarda lastikleri benden daha ağır arkadaşlarım yaklaşık aynı basınçlarda kullanıyor.
"İnik oluyor" derken bindiğinizde bakınca lastik ezilmiş gibi duruyor anlamında mı? Göz aldanması değilse 700x40 lastikte 80psi üst sınırlarda olmalı, o basınca rağmen lastik inik görünüyorsa 80 psi gösteren cihaz/pompa doğru ölçmüyor olabilir.
İnik görünme değil, kısa sürede inme anlamındaysa iç lastiği suya sokup çok ince bir kaçak var mı diye bakmak lazım.
Her durumda lastiğin en yüksek basınç değerini geçmemek lazım.

Scudo
İç lastiğim 700x38 göz aldanması değil bariz bir şekilde binice hani lastik patlayınca bisiklette bir kontrolsüzlük hissedilir ya onu hissediyorum sanki yetmiyor gibi. Pompayı da yeni aldım dechatlonan 500 ayak pompası yüksek ihtimal doğru gösteriyor. Dediğim gibi iç lastiği iyice 2 kere suda kontrol ettim bir şey bulamadım. Yani her şeyi denedim eğer üst sınır 80 den 85 e hala da inik hissedersem 90 a kademeli bir şekilde çıkarmalı mıyım? sizin de dediğiniz gibi ezik gibi hissediyorum lastik de dağ bisikletlerine göre ince olunca hemen belli oluyor. Bisiklet performansımı engelliyor yakın zamanda da iki iç lastiği de değiştirmiştim. sibop iğnesini de sıktım iyice yanlış bir şey yapmadım ama hala anlamadım sorunun ne olduğunu öneriniz varsa sevinirim

Mosso diğer Legarda 2022 modellerini de sitesine ekledi: (link)

Gelen ve giden renkler var (spoiler'da); ufak ağırlık farkları, hidrolik fren modelinde küçük bir farktan başka da pek bir şey yok zaten.

İpucu: Normalde sayfalarda görünmeyen fiyatlar, ürünler karşılamaya eklendiğinde görünüyor.
unknown.png

Antrasit
legarda-2221-mdm-v-ant-1000x1000.jpg

Mavi
legarda-2221-mdm-v-mavi-1000x1000.jpg

Eski renklerle aynı ama yeni boya tarzında siyah-kırmızı:
legarda-2224-msm-v-siyah-kirmizi-1000x1000.jpg

Sadece low-step modellerde antrasit-beyaz
legarda-2224-lsm-h-410-antrasit-beyaz-718x718.jpg

Birkaç yıldır olan popüler lime rengi ile geçen yıl eklenen turuncu-yeşil kaldırılmış görünüyor, 2022 modellerin hiçbirinde o renklerde görsel kullanılmamış:
legarda-2127-mdm-hyd-lime-718x718w.jpg
legarda-2130-msm-hyd-1-1000x1000w.jpg
Siyaha öldüm mavi de direk sedona 410 :D

İç lastiğim 700x38 göz aldanması değil bariz bir şekilde binice hani lastik patlayınca bisiklette bir kontrolsüzlük hissedilir ya onu hissediyorum sanki yetmiyor gibi. Pompayı da yeni aldım dechatlonan 500 ayak pompası yüksek ihtimal doğru gösteriyor. Dediğim gibi iç lastiği iyice 2 kere suda kontrol ettim bir şey bulamadım. Yani her şeyi denedim eğer üst sınır 80 den 85 e hala da inik hissedersem 90 a kademeli bir şekilde çıkarmalı mıyım? sizin de dediğiniz gibi ezik gibi hissediyorum lastik de dağ bisikletlerine göre ince olunca hemen belli oluyor. Bisiklet performansımı engelliyor yakın zamanda da iki iç lastiği de değiştirmiştim. sibop iğnesini de sıktım iyice yanlış bir şey yapmadım ama hala anlamadım sorunun ne olduğunu öneriniz varsa sevinirim

80'e kadar şişirip biraz binip inik hissedince tekrar pompayı takınca hala 80 mi gösteriyor?
Hiç mavi renk göremedim yahu, en alttaki siyah-beyaz kastediliyorsa da bana siyah kısımlar ışıktan dolayı hafif parlamış gibi geldi.

Aynen öyleymiş.

80'e kadar şişirip biraz binip inik hissedince tekrar pompayı takınca hala 80 mi gösteriyor?

Aynen öyleymiş.
Evet hala 80 de gösteriyor zaten bisikletten inip lastiğe bakınca bir iki gün geçse de aynı sertlikte 80 psı ama sorun binip sürünce sanki ezik gibi oluyor arka teker

Evet hala 80 de gösteriyor zaten bisikletten inip lastiğe bakınca bir iki gün geçse de aynı sertlikte 80 psı ama sorun binip sürünce sanki ezik gibi oluyor arka teker

O zaman kaçak yok. Başka bir cihazla ölçüp gerçekten 80 olduğundan emin olmak lazım. O da 80 gösterirse sadece yukarıdan bakınca ezilmiş görünüyordur.
Mesela bende Giyo ayaklı pompa 80 gösteriyorsa Michelin ölçücü ve Xiaomi elektrikli pompa 1-2 az ya da daha fazla gösteriyor ama Michelin ve Xiaomi mutlaka aynı gösteriyor, o yüzden onlara güveniyorum.

O zaman kaçak yok. Başka bir cihazla ölçüp gerçekten 80 olduğundan emin olmak lazım. O da 80 gösterirse sadece yukarıdan bakınca ezilmiş görünüyordur.
Mesela bende Giyo ayaklı pompa 80 gösteriyorsa Michelin ölçücü ve Xiaomi elektrikli pompa 1-2 az ya da daha fazla gösteriyor ama Michelin ve Xiaomi mutlaka aynı gösteriyor, o yüzden onlara güveniyorum.
Yani ben 80 olduğuna emin gibiyim başka ölçecek cihazım yok ama sadece inik gözükmesi ya da göz aldanması değil bariz inik binince sanki 65-70 psı gibi lastiği ezdiğimi hissediyorum bisikletle dönünce daha da bariz
Biraz daha fazla vursam 80 psı dan yukarı vursam patlama gibi bi sıkıntı olur mu 85 ya da 90

Son düzenleme:
Bugün, geçtiğimiz hafta sahip olduğum Mosso Legarda’mı yıkadım :) Çok kirli değildi ancak işim Car Care olunca birazda Bike Care yapayım dedim :) Yıkama sonrası hassas mat yüzeyini koruma altına almayıda ihmal etmedim. :)776B6017-8EC3-4A46-A685-32FE7D2E69EA.jpeg
833F8DC6-0D7B-42C8-9BA7-49DF453974F3.jpeg4AFC6B1A-B117-4152-82BF-BF88EEBBEC3C.jpeg5FADEDA1-A414-499F-9DC7-9AD84293362D.jpeg

ben 45-50 kullanıyorum zıplaya zıplaya gitmemek için. fazla psi olumsuz etkiliyor diye biliyorum çok düzgün asfalt değilse. kiloya lastiğe bisiklete yola göre ideali bulmak lazım.

merak edenler için bilgi legarda açı ayarlı gidon boğazı 330 gr. normalde sabit olanlar 180 gr gibi. park ayağı da 250 gr.

• Beğen
Tepkiler: Myali
ben 45-50 kullanıyorum zıplaya zıplaya gitmemek için. fazla psi olumsuz etkiliyor diye biliyorum çok düzgün asfalt değilse. kiloya lastiğe bisiklete yola göre ideali bulmak lazım.

merak edenler için bilgi legarda açı ayarlı gidon boğazı 330 gr. normalde sabit olanlar 180 gr gibi. park ayağı da 250 gr.
ben lastiğin üstünde olan maksimum değeri vurdum zıplayarak gitme hiç yaşamadım. Ve hala lastiğin ezik olduğunu fark ettim denemek için bugün 80 i de geçtim 90 psı a yaklaştım yine aynı şekilde ezilmiş inmiş gibi oldu. Dış lastiğin markası mitas acaba bundan olur mu? dış lastiğin ezilmesi yüksek ihtimal sorun bu çünkü onun dışında sibop iç lastik hava kaçırması dış lastikte yabancı cisim olması hava vurma gibi tüm sorunları halletim. Geriye bir tek dış lastiğin markasından dolayı ezilme kalıyor

• Beğen
Tepkiler: Minişcat
ben lastiğin üstünde olan maksimum değeri vurdum zıplayarak gitme hiç yaşamadım. Ve hala lastiğin ezik olduğunu fark ettim denemek için bugün 80 i de geçtim 90 psı a yaklaştım yine aynı şekilde ezilmiş inmiş gibi oldu. Dış lastiğin markası mitas acaba bundan olur mu? dış lastiğin ezilmesi yüksek ihtimal sorun bu çünkü onun dışında sibop iç lastik hava kaçırması dış lastikte yabancı cisim olması hava vurma gibi tüm sorunları halletim. Geriye bir tek dış lastiğin markasından dolayı ezilme kalıyor

Mitas olunca bir soru işareti var tabii. Benim Legarda da Mitas lastiklerle gelmişti. Yumuşak frenlemede bile arka lastik kayıyordu. 15 günlükken dümdüz mermer döşeli bir parktan geçerken arka lastiğin periyodik olarak çökme-yükselme hareketi yaptığını fark ettim, inip lastiği inceledim. Önceki frenlemelerin lastikte düzleşme yaptığını, bir tanesinin neredeyse lastiği delecek kadar tıraşladığını gördüm (lastikleri attığım dolabın arkasından çıkarabilirsem fotoğrafını eklerim). Ön lastikle arka lastiği karşılıklı değiştirdim, eski ön lastik arkada diğeri kadar kaymadı, kaysa da öyle aşınmadı. Belki de o lastiğin üretiminde hata var (lastikçilerin "hamuru bozuk" dediği gibi). Bozuk olan lastik önde de zıplama hareketi yaptırınca kullanma şansım olmadı. O gün Schwalbe Marathon Racer siparişi verdim, o lastikler 3 yılda bir kez bile kaymadı.
Belki sizin lastikte de benzer bir üretim problemi vardır. Ön lastikte aynı çökme hissi yoksa siz de ön ile arkayı değiştirerek deneyebilirsiniz.
Bisiklete binmişken lastiğin yandan bir fotoğrafı olsa karşılaştırma yapmak kolay olur. Benimki 700x35 ama biraz sonra 80'e şişirip kendimden başka birkaç kilo da ağırlık koyup bir fotoğraf paylaşırım.

Ek:
80 psi şişirilmiş Schwalbe Marathon Racer 700x35, Mosso Legarda, 81 kg ben + 2x3 kg dambıl
unknown.png
unknown.png

Mitas hala dolabın arkasında.
Mitas lastik aşağıdaki gibi. Daha temas yüzeyindeki çapaklar bile duruyor ama hiç kaymadan durdurması gereken frenin oluşturduğu hasar böyle:
unknown.png

unknown.png

Son düzenleme:
Mitas olunca bir soru işareti var tabii. Benim Legarda da Mitas lastiklerle gelmişti. Yumuşak frenlemede bile arka lastik kayıyordu. 15 günlükken dümdüz mermer döşeli bir parktan geçerken arka lastiğin periyodik olarak çökme-yükselme hareketi yaptığını fark ettim, inip lastiği inceledim. Önceki frenlemelerin lastikte düzleşme yaptığını, bir tanesinin neredeyse lastiği delecek kadar tıraşladığını gördüm (lastikleri attığım dolabın arkasından çıkarabilirsem fotoğrafını eklerim). Ön lastikle arka lastiği karşılıklı değiştirdim, eski ön lastik arkada diğeri kadar kaymadı, kaysa da öyle aşınmadı. Belki de o lastiğin üretiminde hata var (lastikçilerin "hamuru bozuk" dediği gibi). Bozuk olan lastik önde de zıplama hareketi yaptırınca kullanma şansım olmadı. O gün Schwalbe Marathon Racer siparişi verdim, o lastikler 3 yılda bir kez bile kaymadı.
Belki sizin lastikte de benzer bir üretim problemi vardır. Ön lastikte aynı çökme hissi yoksa siz de ön ile arkayı değiştirerek deneyebilirsiniz.
Bisiklete binmişken lastiğin yandan bir fotoğrafı olsa karşılaştırma yapmak kolay olur. Benimki 700x35 ama biraz sonra 80'e şişirip kendimden başka birkaç kilo da ağırlık koyup bir fotoğraf paylaşırım.

Ek:
80 psi şişirilmiş Schwalbe Marathon Racer 700x35, Mosso Legarda, 81 kg ben + 2x3 kg dambıl
unknown.png
unknown.png

Mitas hala dolabın arkasında.
Bece de lastikten. Ön ile arkayı değiştireceğim bir de öyle deneyeyim. Sonrasında olmazsa yeni dış lastik alacağım
(link)

Bu yukarıdaki Schwalbe üretimi olarak geçiyor sizce alınır mı kaliteli olur mu bu dış lastik şu an yaşadığım ezilme sorunu olmazsa onun dışındaki sorunlara pek kafamı takmıyorum. Bu sorun inşallah lastikleri değiştirerek bir an önce hallolur çünkü yakın zamanlarda uzun tur planlıyorum bu şekilde süremem bariz gidemediğimi hissettiriyor

Değiştirmeden ve değştirdikten sonra fotoğraf atacağım.

Bece de lastikten. Ön ile arkayı değiştireceğim bir de öyle deneyeyim. Sonrasında olmazsa yeni dış lastik alacağım
(link)

Bu yukarıdaki Schwalbe üretimi olarak geçiyor sizce alınır mı kaliteli olur mu bu dış lastik şu an yaşadığım ezilme sorunu olmazsa onun dışındaki sorunlara pek kafamı takmıyorum. Bu sorun inşallah lastikleri değiştirerek bir an önce hallolur çünkü yakın zamanlarda uzun tur planlıyorum bu şekilde süremem bariz gidemediğimi hissettiriyor

Değiştirmeden ve değştirdikten sonra fotoğraf atacağım.

"falanca üretimi" diyenlere pek inanmam ama Özceylan diyorsa doğrudur (bir defa başka yerden aldığımda benzeri geldi diye onlara "ürün resimdekinin aynısı mı" diye sordum, "bizde yanlış olmaz, ne görürsen onu alırsın" atarını yedim, birebir aynısı da geldi). Amazon'da Impact satanlar da Schwalbe-Impact diye yazmışlar: (link)
O lastik olabilir, yakın fiyatlı alternatif şu olabilir: (link)

Zırhlı lastik istenirse hesaplı olarak baştaki hariç şunlardan biri tercih edilebilir: (link)

@Spartiat ,daha önce yazıştığımız üzere ,bilgi amaçlı okarak;Ümit bisiklet tarafından Mosso Legarda maşaların yetkili Mosso bayi kanalı ile fabrikadan temin edilebileceği bilgisi verildi.
İlgilenenlerin bilgisine

Son düzenleme:
Mosso 2022 model yol bisikletlerinin siteye eklendiğini duyurdu:

Gördüğüm kadarıyla
- Aero olmayan Cavalier Claris modeli (Cavalier 700 Claris) gitmiş. Sora setli olanın hala Aero olan ve olmayan modelleri var.
- Önceden KMC zincir kullanan modellerin bazıları artık YBN zincir kullanıyor
- 739SCA Tiagra'ya Tiagra yerine 105 set özellikleri girilmiş, twitter paylaşımları üzerinden uyardım, herhalde düzeltirler
unknown.png
- 739CSA 105'te önceden SHIMANO WH-RS11 olan jant seti SHIMANO WH-RS100 ile değişmiş

(link)

Mosso 2022 model yol bisikletlerinin siteye eklendiğini duyurdu:

Gördüğüm kadarıyla
- Aero olmayan Cavalier Claris modeli (Cavalier 700 Claris) gitmiş. Sora setli olanın hala Aero olan ve olmayan modelleri var.
- Önceden KMC zincir kullanan modellerin bazıları artık YBN zincir kullanıyor
- 739SCA Tiagra'ya Tiagra yerine 105 set özellikleri girilmiş, twitter paylaşımları üzerinden uyardım, herhalde düzeltirler
unknown.png
- 739CSA 105'te önceden SHIMANO WH-RS11 olan jant seti SHIMANO WH-RS100 ile değişmiş

(link)
abi çok yakışıklı değil mi be?

abi çok yakışıklı değil mi be?

Yakışıklı.
Mosso'ları severim ama favorim lime renkli olanlar.
Lakin tanıtım amacıyla çekilmiş bir fotoğrafta gidonun yanlış açıda olması gözümü çok rahatsız ediyor.
dümdüz tek renk bisikletlerden hoşlanmasam da bu kadar hoyratça kullanılmış yazılar ve renkler de demode ve ucuz bir izlenim uyandırıyor bende.

Çok fazla yazı konusuna katılıyorum. Bence bir bakış açısında bir kere marka, bir kere model adı görülmeli, fazlası çok abartı. Kocaman ROAD yazılarına falan da hiç gerek yok. Yazmasa yol bisikleti olduğu anlaşılmayacak sanki.

• Beğen
Tepkiler: Feunard
Kocaman ROAD yazılarına falan da hiç gerek yok. Yazmasa yol bisikleti olduğu anlaşılmayacak sanki.

@mertars

Bu yüzden jantlardaki etiketleri sökmüştüm, sade siyah hali ile cok daha yakışıklı bir hâl almıştı kerata.IMG_20220124_163600.jpg

Geri