Scudo Sports

Mosso Kullanıcıları Kulübü

Merhaba arkadaşlar 2016 model legarda 1624 almak için gittiğim bisikletçi bana 2015 model 1524 gösterdi bu bisikletin 2016 da isim değiştirdiğinin ve 2015 modelinin özellik olarak daha iyi olduğunu söyledi tabi buda bende kafa karışıklığına sebeb oldu bende almadan çıktım sizin bu konu ile ilgili bir fikriniz varsa beni bilgilendirirseniz memnun olurum

Scudo
2015 lerde lastikler chau young idi 2016 larda cst bildiğim kadarıyla, diğer kısımlar aynıdır

@yunusyildiz34
neymiş efendim o fark diyeydin ya bende 2015 te 2015 model olan 1521 yerine 1421 2014 modelini aldım bence satıcı eski seriyi stoktan kaldırmak istiyor bitirme derdi o.. iyiice bak neymiş 2015-2016 arası fark çok fark varsa fiyat farkına göre düşün derim..

1521 1621 ve carraro 224 un arasında kaldım arkadaşlar . haftasonu almayı planlıyorum . bisiklet secimimde yardımcı olabilir misiniz . bunların dışında önerileriniz varsa lütfen benimle paylaşın :)

ARKADAŞLAR 2016 MOSSO WILDFIRE HYD29 ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM. TAVSİYE EDERMİSİNİZ...

@picoballa

Ben de 1521 düz maşalı modeli var. 15 model yılı, 21 vites sayısını gösteriyor. Yani 1621 ve 1521 arasında çok fark yok. direkt olarak mossonunu sitesine girip inceleyebilirsiniz. Fakat şöyle bir durum var. 1621 modelinde düşük parçalar kullanmış olmalarına rağmen 829 TL. 1521 aralık ayında 680 TL iken, şuan 840 TL olmuş durumda. Aldığım bayii fiyatların yeni modellerle birlikte artacağını söylemişti (inanmamıştım :D).

Bunun dışında çoğu kullanan arkadaşlar chaoyang lastiklerden şikayetçi çok patlıyor vs. diye. Fakat 3 aydır kullanıyorum, henüz yarı yolda bırakmadı.

Bu arada 1521 mdm (düz maşalı) bisikletim satılıktır. Bunu da aradan kaynatayım.

• Beğen
Tepkiler: picoballa
@semihgecu Bende farkettim fiyatların yüksek olduğunu fakat güzel bir indirim aldım nakitte 1621 msm yi 720 ye kadar indirdiler. 1624 de nakitte 900 e kadar düştü ama aklımdaki düşünce carraro mu Yoksa sedona ya da başka bir bisiklet mi almak mantıklı hic bilemiyorum :) bu arada 1521 in düz masasi 600 tl ye kadar düşüyor su anda , msm 1521 ise 680 lere geliyor

@picoballa Ben sıfır olan fiyatlarını söyledim, ikinci ellerde fiyatlar düşüyor, düşsün tabi :D
Diğer markalar hakkında herhangi bir tavsiyede bulunamayacağım, mosso görünüş bakımından benim çok hoşuma gidiyor, bu fiyat aralığında da çok dikkat etmeden almıştım bu bisikleti.

@picoballa Yanlışınız var o zaman. İsterseniz mossonun birkaç bayisini arayıp güncel fiyatları öğrenebilirsiniz. Az önce whatsappdan bir bayiye sordum sıfır fiyatının 1521 düz maşa için 829 TL olduğunu söyledi. :)

Yanlisim yok hocam . bir aydır uğraşıyorum bisiklet alicam diye :) o fiyatlar liste fiyatı

Merhabalar. Ben Mosso Legarda 1521 MSM V kullanıyorum. Geçen yıl temmuz ayında almıştım, sorunsuz kullanıyorum. Şehir içinde veyâ maşa kilidi açık şekilde hafif bozuk yollarda rahatlıkla iş görüyor. Bu arada düz maşa bile alabilirmişim, 60-70 lira daha ucuza gelirmiş. 2016 model yerine 2015 modeli alabilirsiniz bence. Bendekinin özelliklerini hatırladığım kadarıyla, 1621 MSM' de değişen bir parça yok. Vites-fren kolu, aynakol, ruble, lastikler aynı ama fiyatı 200 küsür lira daha pahalı. Geçen yıl 740 lira satış fiyatı vardı, 620-630 liralara kadar alınabiliyordu, şimdiyse 879 lira. 2015' i 650 liraya falan bulursanız kaçırmayın derim.
Bu arada, kadro boyunu iyi seçin. Boyum 170, iç bacak boyum 76-77 cm. L denedim büyük geldi, M kadro aldım tam oldu. Başlık (kask), aydınlatma, eldiven, pompa, yedek iç lastik, alyan seti gibi ihtiyaçları da düşünüp onları da bütçe hesâbınıza katıverin.
Olumsuz yönlerini de yazayım: Selesi rahat değil, bununla birlikte değiştirmedim, idâre ediyorum. Zaman zaman tcibo' da 30-40 liraya jelli sele satışa çıkıyor, alabilirim belki. Elcikleri sert; ama değiştirip elciklere ayrıca para harcamak yerine bisikleti aldığım anda 35 liraya jelli Mosso eldiven aldım, çok iyi oldu. Ayrıca fren bacak ayarı yaparken alyan vida yalama oldu, idâreten vida buldum. Sorunu önce haksız olarak alyan takımında buldum, fakat bisikletçiye gittiğimde fren bacaklarında kullanılan alyan vidanın basit olduğunu öğrendim. Tabii pek sorun değil bu, minicik, değiştirilebilir 4 adet vida sonuçta. Ben üçünü yalama yaptım, biraz çirkin görünse de benzerlerini taktım.
21 vites mi 24 vites mi derseniz, Ankara' da yaşıyorum. 21 vitesle zorlandığım ve "keşke 27-30 vitesli falan olaydı" diye söylendiğim bir yokuşu şimdi rahat tırmanıyorum. 21 ile 24 arasında çok fark olacağını sanmıyorum ama 27 vites epeyce iş görür gibi. Yine de bisiklete 800 lira civârında bütçe ayırırken 27 vites beklentisine girmeye de gerek yok gâliba.
Ha maşa da aman aman kaliteli olmayabilir. Şu anda soğuktan mıdır, içindeki yağı katılaştığından mıdır bilemiyorum, maşa kilitli olduğu hâlde esneme yapıyor. Gerçi bunlar benim için sorun değil. Sizin için sorunsa düz maşa alın, hem ucuz, hem daha hafif olup tamâmen aynı işi görecektir.
Sonuç olarak, ben de sizler gibi çok araştırdım, 1000 liraya kadar bisiklet baktım, sonunda gidip uygun fiyata Legarda 1521 aldım ve çok memnunum. Bu fiyatlara kaçırılmaz bence.

@7haiku çok teşekkür ederim . 1521 mdm almaya karar verdim . 600 tl olarak fiyat almıştım onu almaya çalışacağım o fiyat a:) dediginiz gibi aksesuar ve bakım tamir gereçleri baya bi para tutuyor . vites konusunda da haklisiniz bence de bu seviye için ideal bide başlangıç bisikletim olacak . Bu bisiklet in yetmediği zamanlarda zaten 1624 de yetmeyecek ve değiştirmek gerekecek diye düşünüyorum . tekrar teşekkür ederim

@picoballa
2013 haziranda mosso 2670 tb acera almistim.
3 yila yaklasirken hala ciddi bir sorun yasamadim. Mosso olarak kadro kalitesinin fiyat performans oranini gozonune alarak tercih ettim. Daha sonra birkac arkadasim trekking modelleri SMV vesaire aldilar ve oldukca memnunlar. Dediginiz fiyatlara alabiliyorsaniz hic takmayin kafaniza basinizi agritmaz!
Donanımlar (zincir, gobek, aktarici, lastik vb.) zaten farkli markalardaki gibi seviyesine gore farkli ureticilerden toplanan malzemeler. Eninde sonunda ihtiyaca gore degisecek seyler. Ayni donanıma sahip sedonada alsaniz, trekte alsaniz ana parca kadro ve donanım shimano vb. olacak. Tek fark montaj-kalite kontrol belki bir tık daha ozenli olur onlarda.
Icinize sindiyse alin keyifle kullanin ;) Birkac yil sonra deneyim ve butcenize gore yeniden degerendirme yaparak devam edersiniz, olmadi degistirirsiniz :)

• Beğen
Tepkiler: Helen ve picoballa
@picoballa 600 TL sıfır fiyatı için mükemmel düz maşanın. Ben yine de şöyle bir göstereyim fotoğrafı :)
Bayii: Afacan Bisiklet / Ümraniye / İstanbul
(link)

@semihgecu arkadaşın yanlışı var. 1621 mdm fiyatını söylüyor sana . 1521 elinde kalmamıştır büyük ihtimalle . farketmemistir çünkü mossonun sitesinde 1621 mdm bu fiyatta . neyse sorun değil . ben haftasonu uygun fiyata alayim da herkesi oraya yonlendiriririz :))

• Beğen
Tepkiler: semihgecu
@picoballa Yanlış olduğunu sanmıyorum sahibinden.com vs. diğer sitelerde de aynı fiyata gördüm ben de. Zaten orası mühim değil, 600 TL gibi bir fiyat gayet iyi sıfırı için. Şimdiden bol pedallamalar :)

• Beğen
Tepkiler: picoballa
Geri