Merhabalar. Ben Mosso Legarda 1521 MSM V kullanıyorum. Geçen yıl temmuz ayında almıştım, sorunsuz kullanıyorum. Şehir içinde veyâ maşa kilidi açık şekilde hafif bozuk yollarda rahatlıkla iş görüyor. Bu arada düz maşa bile alabilirmişim, 60-70 lira daha ucuza gelirmiş. 2016 model yerine 2015 modeli alabilirsiniz bence. Bendekinin özelliklerini hatırladığım kadarıyla, 1621 MSM' de değişen bir parça yok. Vites-fren kolu, aynakol, ruble, lastikler aynı ama fiyatı 200 küsür lira daha pahalı. Geçen yıl 740 lira satış fiyatı vardı, 620-630 liralara kadar alınabiliyordu, şimdiyse 879 lira. 2015' i 650 liraya falan bulursanız kaçırmayın derim.
Bu arada, kadro boyunu iyi seçin. Boyum 170, iç bacak boyum 76-77 cm. L denedim büyük geldi, M kadro aldım tam oldu. Başlık (kask), aydınlatma, eldiven, pompa, yedek iç lastik, alyan seti gibi ihtiyaçları da düşünüp onları da bütçe hesâbınıza katıverin.
Olumsuz yönlerini de yazayım: Selesi rahat değil, bununla birlikte değiştirmedim, idâre ediyorum. Zaman zaman tcibo' da 30-40 liraya jelli sele satışa çıkıyor, alabilirim belki. Elcikleri sert; ama değiştirip elciklere ayrıca para harcamak yerine bisikleti aldığım anda 35 liraya jelli Mosso eldiven aldım, çok iyi oldu. Ayrıca fren bacak ayarı yaparken alyan vida yalama oldu, idâreten vida buldum. Sorunu önce haksız olarak alyan takımında buldum, fakat bisikletçiye gittiğimde fren bacaklarında kullanılan alyan vidanın basit olduğunu öğrendim. Tabii pek sorun değil bu, minicik, değiştirilebilir 4 adet vida sonuçta. Ben üçünü yalama yaptım, biraz çirkin görünse de benzerlerini taktım.
21 vites mi 24 vites mi derseniz, Ankara' da yaşıyorum. 21 vitesle zorlandığım ve "keşke 27-30 vitesli falan olaydı" diye söylendiğim bir yokuşu şimdi rahat tırmanıyorum. 21 ile 24 arasında çok fark olacağını sanmıyorum ama 27 vites epeyce iş görür gibi. Yine de bisiklete 800 lira civârında bütçe ayırırken 27 vites beklentisine girmeye de gerek yok gâliba.
Ha maşa da aman aman kaliteli olmayabilir. Şu anda soğuktan mıdır, içindeki yağı katılaştığından mıdır bilemiyorum, maşa kilitli olduğu hâlde esneme yapıyor. Gerçi bunlar benim için sorun değil. Sizin için sorunsa düz maşa alın, hem ucuz, hem daha hafif olup tamâmen aynı işi görecektir.
Sonuç olarak, ben de sizler gibi çok araştırdım, 1000 liraya kadar bisiklet baktım, sonunda gidip uygun fiyata Legarda 1521 aldım ve çok memnunum. Bu fiyatlara kaçırılmaz bence.