Scudo Sports

Mosso Kullanıcıları Kulübü

Disc fren kullanmadığım için ikisinin farkı hakkında birşey diyemem ama daha uzman birileri buradan yazacaktır. Kardeşim corelli fit 1 kullanıyor memnun ama ben iki marka arasında mosso ya daha sıcak bakıyorum ki cavalier 700 aldım.

• Beğen
Tepkiler: YeniBisikletli36
Scudo
Arkadaşlar merhabalar, ben bisiklet tutkunu değilim fakat kardeşime bir bisiklet alacağım. Buradan başka kapsamlı şekilde fikir alışverişi yapılan bir yer bulamadığım için de size sormak istedim. Bütçem biraz kısıtlı olduğu için ikinci el ilanlara baktım 1550₺'ye corelli trivor 6.0 ve yine aynı fiyata mosso legarda 1821 msm v arasında kaldım. Sizce hangisini tercih etmeliyim? Ya da bunlardan birini tercih etmeli miyim? Kardeşim gidiş dönüş günde 10 km yol gidecek hızlı, sorun çıkarmayan bir bisiklet arıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim :)
Hocam Mosso'yu temiz ise alın rahatınıza bakın. Garanti konusunda kadro ve maşa için süre yok diye biliyorum. V fren hiç düşündürüp kafa kaşıtacak bir sistem değil. V freni tamir etmeyi öğrenince ve zamanında bakımını yapınca hidrolik fren anca çamura girdiğimde gerekirmiş dersiniz. Bir de fiyat biraz yüksek geldi bana ben 2019 Aralık ayında 1924 aldım o fiyattan bir tık aşağısına. O kadar mı temiz bisiklet yoksa cidden karaborsa mı oluşmuş?

Hocam Mosso'yu temiz ise alın rahatınıza bakın. Garanti konusunda kadro ve maşa için süre yok diye biliyorum. V fren hiç düşündürüp kafa kaşıtacak bir sistem değil. V freni tamir etmeyi öğrenince ve zamanında bakımını yapınca hidrolik fren anca çamura girdiğimde gerekirmiş dersiniz. Bir de fiyat biraz yüksek geldi bana ben 2019 Aralık ayında 1924 aldım o fiyattan bir tık aşağısına. O kadar mı temiz bisiklet yoksa cidden karaborsa mı oluşmuş?
Hocam valla defalarca dediğim gibi maalesef bisiklet fiyatları hakkında da pek fikir edinemedim çünkü sıfırını bulamadım. Fiyat normalde 1675 tlydi, pazarlıkla 1550ye düşürdüm ama hala kararsızım ederi ne onu da bilmiyorum yeni üye olduğum için link de atamıyorum. Bunlar dışında bir de kron tx 150 hd diye bir bisiklet buldum onun da fiyatı 1800 küsür. Ne yapacağımı bilemedim, her geçen gün daha da karışıyor aklım.

Hocam valla defalarca dediğim gibi maalesef bisiklet fiyatları hakkında da pek fikir edinemedim çünkü sıfırını bulamadım. Fiyat normalde 1675 tlydi, pazarlıkla 1550ye düşürdüm ama hala kararsızım ederi ne onu da bilmiyorum yeni üye olduğum için link de atamıyorum. Bunlar dışında bir de kron tx 150 hd diye bir bisiklet buldum onun da fiyatı 1800 küsür. Ne yapacağımı bilemedim, her geçen gün daha da karışıyor aklım.
Yeni model bisikletler gelene kadar bayilerde kalan bisikletler kadar sıfır bisiklet var piyasada. Bu da belki de hiç yok demek. O yüzden karaborsa oluşmuş gibi. Sıfır bisikletlerdeki zamları da düşününce ya şimdi ya hiç gibi görünüyor. Hala en az sorun çıkarabilecek model Mosso diye düşünüyorum. 3 bisikletin de maşası o kadar iyi değil fakat fren farkından dolayı ağırlık bile çok fark eder ki bu sadece bir faktör. İkinci el bisiklet alırken nelere dikkat edilmeli diye Youtube'da aratıp video izlerseniz gidip gördüğünüzde fikriniz daha net olur. Eğer gördüğünüz kadar temizse alın veya kısa bir süre daha model kovalayın. Bu üçü arasında sıralamayı kendimce şöyle kurarım: Mosso > Kron > Corelli.

Yeni model bisikletler gelene kadar bayilerde kalan bisikletler kadar sıfır bisiklet var piyasada. Bu da belki de hiç yok demek. O yüzden karaborsa oluşmuş gibi. Sıfır bisikletlerdeki zamları da düşününce ya şimdi ya hiç gibi görünüyor. Hala en az sorun çıkarabilecek model Mosso diye düşünüyorum. 3 bisikletin de maşası o kadar iyi değil fakat fren farkından dolayı ağırlık bile çok fark eder ki bu sadece bir faktör. İkinci el bisiklet alırken nelere dikkat edilmeli diye Youtube'da aratıp video izlerseniz gidip gördüğünüzde fikriniz daha net olur. Eğer gördüğünüz kadar temizse alın veya kısa bir süre daha model kovalayın. Bu üçü arasında sıralamayı kendimce şöyle kurarım: Mosso > Kron > Corelli.
Çok teşekkür ederim, çok yardımcı oldunuz. Umarım temiz bir bisiklet bulabilirim. Çok sağ olun tavsiyeleriniz için.

• Beğen
Tepkiler: ExKyotoo
Organik balata uyumlu rotora metal balata takan firma ''Mosso'':bsmagryr: (Bisiklet sıfır alındı yağ bulaşınca ilk defa temizlemek için çıkarttım o zaman farkettim.)
IMG_20210123_232006.jpg
IMG-20210123-WA0000.jpeg

@Kadir İLBAY Ümit Bisiklet'e giydirecektim ama sizdeki rotor hem organik hem de çelik balata uyumlu hocam, araştırdığımda uyumluluk bu şekilde belirtiliyor.

• Beğen
Tepkiler: Kadir İLBAY
@Kadir İLBAY Ümit Bisiklet'e giydirecektim ama sizdeki rotor hem organik hem de çelik balata uyumlu hocam, araştırdığımda uyumluluk bu şekilde belirtiliyor.
Üzerinde ''Resin pad only'' yazıyor. Kaynak verebilir misiniz?

(link)
2021 model bisikletler ve fiyatları duyrulmuş. ortalama 1000 Tl zam var gibi. Legarda serisinde sabit maşanın daha fazla kullanıldığı gözüme çarptı.
Amortisör fetişinden milletçe vazgeçiyoruz gibi.

Yanlışlık yoksa buyrun:

(link)

Uyumlu yüzeyler: "organik ve metal" diyor.

• Beğen
Yanlışlık yoksa buyrun:

(link)

Uyumlu yüzeyler: "organik ve metal" diyor.
Yanlışlık olabilir, internet üzerinden Shimano kullanım kılavuzuna baktım. Resinpad only yazan rotorlar sadece organik balata ile kullanılabilir yazıyor. Bir kaç forumda da bu rotorlarla metal balata kullanımının rotoru çabuk bitireceğinden ve tutuşun az olacağından bahsedilmiş.
(link)
Sadece organik balata uyumlu yazıyor Shimanonun sitesinde.

• Beğen
Tepkiler: amasseia
@Kadir İLBAY bende Shimano sitesinden kullanma klavuzu indirdim ancak uyumluluk konusunda bilgiye rastlamadim.

Yine de dediğim gibi yanlışlık olabilir, siz de dediğiniz gibi organik kullanın daha garanti olur.
@Cambaz daha 1.5 ay önce zamlanmisti, simdi maalesef yeni zamlar gelmiş.

Yol bisikleti kategorisinde de Reborn Aero modeli gitmiş. Karbon bisiklet yok.

Firmalar küçülmeye gidiyor bu sene.

• Beğen
Merhabalar herkese. Ben de Mosso bisiklet sahibi olup aranıza katılmak istiyorum. 41 kadro Mosso Legarda 2021 MSM V var. Bacak boyum 75 cm boyum 172 cm. Küçük mü gelir yoksa yeterli midir? Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar düşüncelerini paylaşırlarsa çok mutlu olurum. Bunu almak ya da bu yıl gelecek olan modellerden kadrosu daha uygun olanı daha fazla bir fiyata almak arasında kaldım.

@8942535 olur olmaz bir sey diyemem, kullanan arkadaşlar kendi bindikleri kadroları söyler ama gözünüze kestirdiğiniz bisiklete karar verdikten sonra direkt alın, hiç beklemeyin.

Zaman geçtikçe fiyatlar yukarı seyrediyor, fiyatlar arttarken kalite de düşüyor. Yani bekleyelim daha hesaplisini daha iyisini alalim dönemi kapandı artık.

Kapanin elinde kalıyor kısaca.

Kadro konusunda da denemeden net bir sey söylemek mümkün değil.

@amasseia haklısın söylediklerinde. Deneme fırsatım olmadan almak durumunda kalacağım için ikilem yaşıyorum esasen.

Selam arkadaşlar. Yol bisikletine geçmeyi düşünürken, memleketin yollarının çok müsait olmayışıyla kafamın karışması bir oldu ve Cavalier düşünürken, Monzayı gördüm. Monza pek tercih edilmiyor mu yoksa bana mı öyle geldi? 1-2 Monza var alabileceğim ama bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim.

@8942535 O sana bir tık da olsa küçük gelecek gibi reddit de başka bir tartışmada mossonun beden tablosunu görmüştüm.

Merhaba arkadaşlar legardalarda ön ve arka göbeklerde kafes rulman mı kullanılıyor bilen var mıdır acaba

mosso marine 2d kullanıcısıyım katladığımda sabit kalması için mıknatıs takmak istiyorum daha önce bu işlemi yapan var mı?

Geri