Scudo Sports

Mosso kadro boya kalkması

Yunus M.

Forum Demirbaşı
Tepki
276
Bisiklet
Diğer
Arkadaşlar önce resimler ;

uploadfromtaptalk1448930084294.jpguploadfromtaptalk1448930098397.jpguploadfromtaptalk1448930110911.jpg

Bu eski kadroyu ikinci el olarak aldım.
Fakat bu boya kalkmaları hızla ilerler mi ?
Buna önlem olarak ne yapabilirim yardımcı olabilir misiniz ?

Şimdiden teşekkürler

Scudo
Boya kalkmasının nedenlerini araştırılmalı, ezilmeden ötürümü yoksa korozyondan ötürümü olduğu bilinmeli. Her ikisinde de iyi bir muayene yapıp sorunlu kısımın boyası (varsa pası ) temizlenmeli (geniş bir alan olacak şekilde) astarlanıp tekrar boyanmalı. Yine aynı şekilde ezilmeden ötürü ise düzeltilemeyecek ama zararı olmayan bir ezikse macunla doldurulabilir. sonrasında tekrar zımpara astar ve boya yapılmalı. Böyle bir işlem daha önce yapmadıysanız bir oto boyacıdan konuyla ilgili destek alınabilir. Korozyondan ötürü bir boya kalkması ise ilerlemesi daha olasıdır. tüm bunların dışında kalitesiz toz boyalar uzun süre kullanımdan sonra bu şekilde atmalar yapabilir. Her halükarda boyanması gerekecek.

• Beğen
Tepkiler: Yunus M.
@serdar k
:( boyamak hiç istemiyorum.

Ama alüminyum paslanırmı paslanmaz diye biliyorum ben??

• Beğen
Tepkiler: serdar k
Aluminyumda korozyon fazla görülmez, bağlantı parçaları olduğu için çesitli nedenlerden boya kalkması olmus olabilir. Boya kalıtesi de önemli tabi

• Beğen
Tepkiler: Yunus M.
Bisikket kilidi için zincir kullanıyorum. Zincirin vurduğu yerlerdeki boyalar kırılıyor. Bu boya kırıklarını nasıl kapatabilirim.

@Yunus M. Birisiyle husumetiniz var mı iyi düşünün. Sizinle kaşıntısı olan birisi bisikletinize fren hidroliği veya boya sökücü dökmüş olabilir, boyayı aynen bu şekilde kaldırır. Ayrıca bisikletiniz daha önce herhangi bir nedenden dolayı boyanmış ve boya işçiliği iyi yapılmamış olabilir. Kazalı araçlarda bu tip boya kalmaları olabiliyor.

@OğuzAytar Boya kırıklarının çapı 3 mm veya altı ise rütuş boyası ile hallolur. Daha büyük kırıklar için ise lokal boya gerekir. Boyadan sonra zincirinizi kumaşla kaplayın ve bisikletinizin cilasını ihmal etmeyin.

• Beğen
Tepkiler: OğuzAytar
Geri