Scudo Sports

Mosso 772 race sora

fiyatına göre iyi bir bisiklet mi?

• evet

• hayır

• Toplam katılım
    23

erhan.d

Üye
Tepki
21
http://www.bisikletcim.com/productimages/29655/original/sora.jpg

KADRO: MOSSO ALU RACE 7005 TRİPLE BUTTED
MAŞA: MOSSO ALU 722
GİDON: MOSSO RACE ALU
GİDON BOĞAZI: MOSSO TDS
SELE BORUSU: MOSSO SP-D215 27.2X300 SSABK
SELE: VELO VL-1505
MAŞA YATAĞI: AHEAD VP-A41AC
AYNAKOL TAKIMI: SHIMANO SORA FC-3450
FREN: SHIMANO SORA BR-3400
PEDAL: SHIMANO 54 SR
ARKA VİTES DEĞİŞTİRİCİ: SHIMANO SORA RD-3400
ÖN VİTES DEĞİŞTİRİCİ: SHIMANO SORA FD-3400
VİTES KOLU: SHIMANO SORA ST-3400
ARKA DİŞLİ: SHIMANO SORA CS-3400
GÖBEK SETİ: SHIMANO SORA 3400
JANT: MOSSO J16S W/EYES 32H
LASTİK: RUBENA 28
KADRO ÖLÇÜSÜ: 54, 56, 58 cm
RENK SEÇENEKLERİ: KIRMIZI, BEYAZ

AĞIRLIK: 8,75 Kg. (Pedal Hariç)

Arkadaşlar yukarıdaki bisikletin liste fiyatı 1480 tl. Bunu taksitle 1000 tlye aldığımızı varsayarak, sizce nasıl bir bisiklet?

Scudo
Internette bu siteden mosso 2670 acera aldim. 11 taksit + kart kampanyasi ile 110 TL bonus kazanmistim. Gerci benim oldugum yerde bu bisikletler bulunmadigi icin bu yolu tercih ettim. Yol bisikleti konusunda pek fikrim yok ama mosso tayvan menseili oldukca iyi bir kadro ureticisi. Karbon, titanyum, 7005 aluminyum triple butted kadrolari mtb, road segmentlerinde uretiyorlar. Hatta bir ara bianchinin bazi modellerine kadro veriyorlardi. Ayrica sele borusu, gidon, catal konusunda da iyi urunleri var. Su anda da bazi unlu Turk markalara verdikleri soyleniyor. Umit bisiklet distributoru Turkiye'de. Turkiye pazarına yeni girdikleri icin sanirim kalite, donanım ve fiyat acisindan piyasadaki en makul bisikletler gibi geliyor bana. Sizin sectiginiz bisiklet aşağıdaki sitede 1.410,00.-TL maximum kartla alırsaniz %11 kartınıza maxi puan yukluyor:
(link)

Tabi satan yerlerle birebir pazarlik ederseniz ne olur bilmiyorum...
Bu uretici firmanın orjinal sitesi belki incelerseniz fikriniz olur:
(link)

• Beğen
Tepkiler: erhan.d
Ben bu ürünü oldukça iyi bir iskontoyla alabiliyorum. Hatırı sayılır bir indirim olacak yani. Bu durumda tavsiye ediyorsunuz sanırım.

Valla bence fiyat performans oranı iyi gorunuyor. Ama dedigim gibi yol bisikleti ile pek ilgilenmiyorum ve cok bilgim yok. Ancak bu bisikletteki kadro 722 tb7 model ve kadro + maşa/çatal 1.180 gram olarak verilmiş:
(link)
Internette sadece kadro + maşa/çatal fiyatı 350 - 360 USD uzerine kargo ve gumruk vereceksiniz:
(link)
Sora 3400 grup set donatılmış ve fiyatı Turkiye'de bir sitede 265 Euro + kargo:
(link)

Eh buna jantlar, jant göbekleri, lastikler, sele borusu, sele, gidon ve furş takımı da ilave ederseniz...
Bu fiyat kalite dengesinde kacirilmaz diye dusunuyorum :)

• Beğen
Çok teşekkür ederim. Oldukça detaylı araştırmışsınız. Kafamdaki birçok soru işaretini giderdiniz. Açıkçası zaten benim için ekstra bir alım olacak. Mecburiyetten bir yerde. O yüzden çok fazla bütçe ayırmak istemiyorum. Ancak sizin de verdiğiniz bilgilerden sonra Carraro CR Race 032 ye göre fiyat olarak, Salcano XRS 800 e göre de özellik ve görünüm olarak daha iyi bir alternatif gibi göründü. Sadece bu modelin gidon geometrisi biraz garip geldi. Tekrar çok teşekkürler yardımlarınız için.

Gidon uygun maliyetle bir sekilde alternatifini bulup degistirebileceginiz bir sey. Buradaki gariplik daha cok fotograftan kaynaklanıyor. Salcano xrs800 ile ayni gidon hemen hemen frenlerin baglanti noktasi, gidon ve frenlerin siyahlarinin icice gecmis olmasi goruntu yanilsamasi gibi daha cok.
Eger yardimim dokunduysa ne mutlu! En kisa zamanda icinize binen bir bisiklet alarak trafikte saygili suruculerle karsilasacaginiz nice keyifli, kazasiz belasiz pedallamalar dilerim :)

• Beğen
AĞIRLIK: 8,75 Kg. (Pedal Hariç) buna kesinlikle inanmayın almaya karar verdiğiniz gün pedalsız olarak gözünüzün önünde doğru bir tartıyla kendiniz görün doğru ağırlığı 1480 tl bu bisiklet için biraz fazla neredeyse aynı fiyat aralığında başka markaların karbon maşalı yol bisikletlerini alabilirsiniz

@suat akman

Kesinlikle çok yardımcı oldunuz. Tekrar teşekkürler. Sürücüler konusunda kesinlikle haklısınız :)

@ReşitÇağırgan

Fakat ben bu bisikleti liste fiyatına almayacağım. Alırsam bana 1000 tlye gelicek. Peki sizin tavsite ettiğiniz bir model var mı, muadil olacak?

selam elimde ikinci el 1400tl ye mosso var bi bak istersen akışı süper bakımları her hafta periyodik olur (link) buyur linki pedal km saati matara kafesi üstünde vericem

maşa karbon frenler zincir ultegra arka vites 105 bi bak bana acill paraya sıkıştım ondan satıyorum yoksa hayatta satmam

@ReşitÇağırgan

mosso nun web sitesinde kadro için 1,2 kg diyor. (link) ortalama bir karbon kadro ağırlığında yani.
cidden 8.75 olabilir ağırlığı. gidip deneyen, test eden, bakan var mı acaba ?

Mosso bisikletleri beğeniyorum.Compenant olarak full set tercih ediyor.Bisiklet ağırlıklarınıda yazması iyi oluyor.Mosso xc 680 aldım.Sitede yazılan ağırlık tamamıyla doğrudur.Digital tartımda aynısı çıktı.Hatta İstanbul Ortaköy bayisinden gerekli bilgi alabilirsin.

Bir şey sormak istiyorum üzerinde verilen rubena marka lastikler patlamaya ditrençli mi yoksa schwalbe daha mı iyi dersiniz ?

Geri