Mosso 771 smv

Buğra SELÇUK

Aktif Üye
Kayıt
28 Kasım 2012
Mesaj
103
Tepki
7
Şehir
aydın
mosso hakkındaki düşünceleriniz nelerdir başka bir yerden elden olarak 1165 tl fiyat aldım burası bana uygun geldi fikirleriniz,düşünceleriniz nelerdir.?
(link)
 
Scudo
Kayıt
31 Mart 2013
Mesaj
9
Tepki
4
Şehir
Bursa
Bisiklet
Specialized
Yaklaşık 10 ay önce bu bisikletin hidrolik disk frenli olanı almıştım. Keratayla 1000km'yi devirdik, şimdiye dek hiç sorun çıkarmadı. Gayet de memnunum.
Mosso ile ilgili genelde herkes olumlu yorum yapıyor ben de öyle ^__^ kısmetse yol bisikletine geçmeyi planlıyorum bu sene o zamanda 105 setli olanını alacağım büyük ihtimal .
 
  • Beğen
Tepkiler: Ömer KARAN

Berke

Road Bike Cyclist
Kayıt
21 Haziran 2013
Mesaj
5.419
Tepki
5.964
Yaş
26
Şehir
İstanbul
Başlangıç
2014—15
Bisiklet
Bianchi
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Başlangıç için iyi fiyatı da fena değil ama site hakkında fikrim yok.
 
Kayıt
1 Ekim 2013
Mesaj
12
Tepki
0
Şehir
istanbul
Bisiklet
Mosso
mosso kullanıyorum bende. benimkisi bundan alt model ama bisiklet çok iyi,kendi kendine gidiyor sanki o kadar rahat :)
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Sevgili hemşerim çok fazla beklentim yok beni idare etsin diyorsan alabilirsin ama bisikletle ilgili güzel planlarım var diyorsan da biraz düşünmelisin...
 

Buğra SELÇUK

Aktif Üye
Kayıt
28 Kasım 2012
Mesaj
103
Tepki
7
Şehir
aydın
peki bu bütçeye ne önerirsiniz günde en az 30-40 km yaparım. en az 3 sene binicem
 

rata

Üye
Kayıt
17 Ocak 2014
Mesaj
77
Tepki
54
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Salcano
Ben bu bisikleti gittim inceledim. Ellerinde kalmış 2013 model bisiklet için 1000 lira istediler nakit bende almadım. Bisiklet fena durmuyordu ancak bende çok anlamıyorum bisikletten. Site hakkında ise mutlaka arayın stok bilgisi alın. Bu bisikletin 2014 leri gelmedi. Yüksek ihtimal 2013 tür o da ellerinde varsa. Bu arada bende bu ayar bisiklet arıyorum. 700 lira ile başlayan bütçemi nerdeyse ikiye katlayarak 2014 merida crossway 40v düşünüyorum. İstersen merida modellerine de bir göz gezdir.
 

yoğurtcu

Forum Demirbaşı
Kayıt
26 Temmuz 2013
Mesaj
467
Tepki
247
Şehir
istanbul
Bisiklet
Diğer
dostum bence sedona 711 yada 721 al. gidon boğaz seti race face,avid hidrolik fren,kitlenebilir maşayla daha üstün
 

Buğra SELÇUK

Aktif Üye
Kayıt
28 Kasım 2012
Mesaj
103
Tepki
7
Şehir
aydın
Peşinde 1200 tl ye kadar bütçem var dağ bisikleti istemiyorum. Mosso alma diyenler neye dayanarak bunu dedi?bu bütçede başka bir tavsiyeniz varsa bekliyorum. V fren sabit maşa-kilitlenebilir maşa ve hafif bir bisiklet istiyorum bunu da Mosso da bulmuştum şimdi hayal kırıklığına uğradım.
 

rata

Üye
Kayıt
17 Ocak 2014
Mesaj
77
Tepki
54
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Salcano
Mosso bizim ülkemizde çok tutulmuyor sanırım. İstanbul da kaç yeri aradım, sadece bir yerde bulabilmiştim. Fazla bayisi var gibide görünmüyor sitesinde. Sizin özelliklerinize uyan merida crossway 20v var birde ona bakın isterseniz. Bu arada benim de bisikletim yok araştırmalarım neticesinde bunları söylüyorum.
 

Buğra SELÇUK

Aktif Üye
Kayıt
28 Kasım 2012
Mesaj
103
Tepki
7
Şehir
aydın
@rata

Aydinda bayisi ve servisi var bayide bana uygun kadro boyuda var.merida 20-v de var orada ama agir.suanki bisikletlerimi satip (sedona 701-salcano ng 650) sedonayi yeni sattim salcano da yakinda satilir.mossoyu alicam sanirim.
 

rata

Üye
Kayıt
17 Ocak 2014
Mesaj
77
Tepki
54
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Salcano
Bayisi ve servisi varsa bence düşünülebilir. Ancak forumda 5-6 ay önce 850 liraya almıştı Ankara dan bir forum üyesi. Bende bu nedenle 900 liraya falan alırım diyordum, satıcı 1000 olur altı olmaz diyip birde saçma sapan laflar edince vazgeçtim. Bu arada 1095 lira olan liste fiyatını 1230 liraya çıkarmışlar kendi sitesinde. Eski modele zam yapmak nasıl bir düşünce anlamadım. Fiyatı bence 1000 liranın altına çekmeye çalışın. 20 v dediğiniz gibi 1,1 kg daha ağır.
 

Buğra SELÇUK

Aktif Üye
Kayıt
28 Kasım 2012
Mesaj
103
Tepki
7
Şehir
aydın
Buradaki bayi 1150 nin altina vermez.internetten alicam.bisikletin kadrosunu çok begendim 7005 aluminyum ileride sabit masa falan takarsam daha da hafifler diye dusunuyorum. Geriye kalan paramla da lastikleri inceltip kask falan alirim.
 

rata

Üye
Kayıt
17 Ocak 2014
Mesaj
77
Tepki
54
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Salcano
771 dmv modeli var. O sabit maşa ancak bisikletcim de yok sanırım. Ağırlık olarak 12 kg belirtilmiş. Bu arada bisikletin lastikler ince zaten. Daha ince jant lastik olabilir mi bu konuda fikrim yok.
 

suat akman

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Mayıs 2013
Mesaj
2.384
Tepki
4.877
Yaş
50
Şehir
Muğla - Bodrum
Başlangıç
1985—86
Bisiklet
Mosso
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Mosso 2670 TB Acera Hardtail MTB kullaniyorum. Hazirandan bu yana 2500 km devirdim. Hic sorun yok. Asfalt, kros, dag, camur heryere vurdum bisikleti. Temizligini yagini ihmal etmedim bi sıkıntı cikarmadi. Bir arkadasim yeni bisiklet aldi. Senin baktigin modelin disk freni:
(link)
Bisiklet kadro vb. iyi. Donanim acera zaten. Verdigim link benim aldigim site. Magaza sorunsuz. Renk ve kadro boyu icin soruyorsun, cevapliyor bir aksilik degisiklik zorunlulugu varsa arayip onayini istiyorlar. Ben aldigimda sitede indirim kuponu ve kredi karti kampanyasi vardi ve bana gayet makul fiyata geldi 11 taksitle. Tabi bu benim alisveris tecrubemdi.
Arkadasimsa bir bisiklet magazasi ile gorusup alim garantisi vererek getirtti.
Gelelim Mosso'ya. Turkiye'ye Ümit bisiklet getirtiyor ve servisini de onlar veriyor. Mosso Tayvan menseili eski bir firma. Titanyum, karbon, scandium, aluminyum malzemeden her tur bisiklet yapiyorlar (yol, tur, mtb). Ayrica catal, gidon, gidon boynu vb. pek cok komponent uretirler. Fiyat kalite avantaji acisindan oldukca iyi bir dengeleri var. Merak edersen bu ureticinin orjinal sitesi:
(link)
Uc beklentin yoksa ve fiyat kalite dengesi ariyorsan bence pisman olmazsin. Kadro elinde olduktan sonra zamanla yenilemeler yapar gelistirirsin zaten. Komponent ve kadro kalitesi olarak baktiginda emsallerine gore her zaman daha makul fiyatli oldugunu goreceksin modellerin.
Su anda euro yukseliyor. Yeni gam gelmeden ve fiyatlar degismeden alirsan avantajli olabilirsin...
Ne yaparsan ne alirsan hayirli olsun simdiden. Kazasiz, belasiz, patlaksiz, keyifli pedallamalar :)

NOT: Bu arada bisikletcim.com hakkinda forumda cok sikayet var. Eger oradan alacaksan arastir istersen...
 

Ömer KARAN

Forum Bağımlısı
Kayıt
21 Aralık 2012
Mesaj
1.674
Tepki
1.688
Şehir
DENİZLİ
İsim
Ömer KARAN
Bisiklet
Bisan
Heey gidi mosso hey. Nelere kadirmiş bu marka ya. Neredeyse her hafta bir mosso hakkında tartışma (Bu konu için tartışmadan kastım kötü anlamda değil yanlış anlaşılmasın yeri geldi bu marka için ne tartışmalar döndüde) . Birileri çıkıyor neresi güzel kötü marka şöyle kötü böyle kötü. Birisi çıkıyor on numara gayet güzel. Kullanıcı yorumlarının çoğu olumlu yönde olsa da markayı kötüleyenlerde oluyor hala. Ben eski bir mosso kullanıcısıyım. Marka olarak sorarsanız gayet iyi marka. Özellikle alüminyum kadro yapma ve alüminyumu işleme konusunda gayet başarılılar bence. Marka yönünden çok korkunuz olmasın derim. Mosso Türkiye de bir türlü tutturamadı. Nedenini tam olarak kestiremesemde ben büyük ölçüde distribitörlüğünü yapan ümit bisiklet yüzünden olduğunu düşünüyorum. Yaygın bir satış servis ağı kuramadılar. Müşteriye hitap edemiyorlar. Va market bisikletleri satan bir firmanın distribitörlüğü elinde mosso nun Türkiye pazarı avuç içi kadar kalıyor doğal olarak. Ayrıca mosso nun satış politikası da çok önemli. Genel itibariyle kendi kadrosunu kendi üretemeyen bazı firmalar kadro satışı da yapan bir firma. Türkiye pazarına da girmek ve yer etmek içinde ekstra bir çaba sarfetmiyorlar açıkçası. Almak istediğiniz modele gelirsek. Mosso iyi firma desek te bir modeli illa iyi olacak diye birşey yok. Diğer firmaların o seviyedeki bisikletlerini ele alıp Fiyat/performans oranına göre bütçenize ve size en uygun bisikleti bulabilirsiniz. Mtb ile çok haşır neşir olan biri olmadığım için herhangi bir tavsiyede bulunmak istemem yanlış yönlendirme yapabilirim çünkü. Güzel bir araştırma ve f/p kıyaslaması ile mosso dan daha iyi bir bisiklet te bulabilirsiniz. Araştırmanızı yapıp en sonunda beğendiğinizi alın. Ama özellikle ufak tefek farklar için beğenmediğiniz bir bisikleti almayın derim. Sonradan beğendiğiniz bisikletin içinizde kalmasındansa beğenmediğiniz bisikletin rafta kalması en makulüdür diye düşünüyorum. şimdiden alacağınız bisikletiniz hayırlı olsun.
 

Buğra SELÇUK

Aktif Üye
Kayıt
28 Kasım 2012
Mesaj
103
Tepki
7
Şehir
aydın
@rata
Ustundeki lastikler 700*40 jant 700*28 takmaya musait.sitedeki fiyatta 1120 lira olmus arada fazla bir fark kalmadi elden alicam.