Scudo Sports

Mosso 730 tca 57 (veya 56 da olabilir) kadro ölçüleri (geometrisi)

B. Cagta

Daimi Üye
Tepki
18
Bisiklet
Salcano
Arkadaşlar mossonun tca 730 modelinin 57 (56 da olabilir tam emin değilim, üstünde ne yazdığını kendim görmediğim için tam bilemiyorum) kadrosunun ölçülerini (geometrisi) bilen veya kullanan bir arkadaştan rica edebilirmiyim. Şimdiden teşekkürler.

Scudo
ben kullanıyorumda 52 kadro benimki
boyum 1.75 bacak boyum 78

@enes dökmen sağol arkadaşım. fakat bana 56 nınki lazım. birde sanırım mosso da 50-53-56 diye gidiyor kadro boyları seninki 53 mü. Kadronun neresinde yazıyor ölçüsü?

52 kadroda yazmıyor. adam 52 dedi bende evde ölçtüm 52 çıktı

mosso 730 tca nın hangi setlisini alcaksın?

Tiagra ama onların hepsi aynı kadro üzerinde fark etmiyor. Ben normalde bir boy buyuk kullanıyorum

diğer markalara göre mosso nun kadro ölçüleri farklı oluyor. bana salcanoda 56 olurken mossoda 52 tam oluyor

Aynen bende 55 56 rahat ediyorum ama her marka farklı kullanan nir arkadaş aydınlatsa iyş olur.

Bende 56 kadro var.
Boyum 178, bacakicim 82 cm. Kadro bana buyuk geliyor.
Bir de 730tca kadro geometrisi ve olculeri caad10 a oldukca benziyor. Fikir verebilir.

benim 56 kadro 1.81 boy bacak içi 86 cm.yol bisikletine bu bisikletle başladım başlarda ağrılarım oldu ama şimdi alıştım. sıkıntı yok

@E.Okan aynı renk gördüm en sonunda hangi setli?

@enes dökmen senin mosso 52 boy olamaz. Fotolarda gordugum kadariyla.

730tca nin kadro boylari, 44, 47, 50, 53 seklinde gidiyor. Sitesindeki tabloda buyuk kadr olculeri verilmemis. Ancak buyuk ihtimal 56 ve 58' ler.(bayi bilgileri.)

Olcu, gobekten sele borusuna kadar olan uzunluk, yani seat tube.

735 tca da, 43, 46, 49, 52, 55 ve 58 diye gidiyor. 730 ile farkli olculeri var yani.

yardımcı olan herkese teşekkürler. yalnız herkes farklı bir ölçü veriyor:). kadro nun üstünde ölçü yazmıyormu?
sitesinde 53 e kadar vermiş daha büyük boyları yok

elinde 55 ve üstü kadro olan arkadaşlar müsaitse "A" ve "B" ölçülerine bakabilirmi.
frame-geometry1.png

@B. Cagta
56 kadro icin,
A, 56 cm
B, 55.5-56 cm civari.

Bacak boyunuz 83-87 cm arasinda degil ise 56 kadro uygun olmayacaktir

@NKurtuldu teşekkürler
bacak içim 80 civarı
şu anda kullandığım bisiklette
B ölçüsü 57 civarı
A ise 53-54 civarı

Kadroda B ölçüsü kısaldığında çok rahatsız oluyorum. Kararsız kaldım.

@B. Cagta
Verimli guc aktarmi icin pedallara saglikli(diz kapaginin yaptigi aci, diz kapagi-pedal ekseni iz dusumi gibi degerlerin duzgun olmasi) basabilmek gerekiyor.
Kadroboyu bacakici boyuna gore secilmeli, eger B olcusu kisa gelirse, hood lardan tutuldugunda govde-kol arasi 90 dereceden kucuk ise, gidon bogazi uzatilarak cozum saglanir.

Dedigim gibi, onemli olan bacakici boyuna gore kadro almaktir. 730 tca icin 53 kadro veya bir alti size uygun olcacaktir.

Geri