@Yunus Emreee
Ben Mosso kullaniyorum. Uzun yillardir bildigim bir markaydi ancak 2013 Haziran'da bisikletimi yenilerken aldim ilk defa Mosso'yu. Iyi bir kalite fiyat markasidir.
Turkiye'ye Ümit bisiklet getirtiyor ve servisini de onlar veriyor. Bolgeye ve servise gore memnuniyet tartisilir maalesef ancak kendiniz bisikletten anliyorsaniz urunde sorun yasamazsiniz.
Mosso Tayvan menseili eski bir firma 1986 dan bu yana 28 yildir piyasada. Titanyum, karbon, scandium, aluminyum malzemeden her tur bisiklet yapiyorlar (yol, tur, mtb). Ayrica catal, gidon, gidon boynu vb. pek cok komponent uretirler. Fiyat kalite avantaji acisindan oldukca iyi bir dengeleri var. Merak edersen bu ureticinin orjinal sitesi:
(link)
Uc beklentin yoksa ve fiyat kalite dengesi ariyorsan bence pisman olmazsin. Kadro elinde olduktan sonra zamanla yenilemeler yapar gelistirirsin zaten. Komponent ve kadro kalitesi olarak baktiginda emsallerine gore her zaman daha makul fiyatli oldugunu goreceksin modellerin.
2670 TB Acera kullaniyorum. Ozellikle kadrosu icin tercih ettim. 7005 aluminyum triple butted 16,5 inch boy icin kadro agirligi 1810 gram. Emsalleri arasinda agirlik + fiyat + kalite acisindan en uygun secenekti aldigimda. Kur su anki kadar yuksek olmadigi, kredi karti ve aldigim internet sitesinin hediye kupon kampanyasi ile kargo ucretsiz 11 taksit almistim.
Uzerindeki standart donanimla yaklasik 5100 km devirdim. Asfalt, kros, hardtail (daglik arazi + kayalik arazi + tasli dere yataklari) her kosulda kullandim. Ortalama 50 - 60 cm yuksekliklerden 2-3 gunde bir mutlaka ziplayarak indigim bir gecis yolum var. Hemen hicbir sorun yasamadim. Kadro ile hic bir problemim olmadi!
Bu surecte sadece pedallari yeniledim sag pedal bilyayatagi dagittigi icin. Hidrolik frenlerde, vites sisteminde, aynakol (46 - 34 - 24) ve rublede (11-32) bir problemim olmadi. Bu kadar zamanda sadece bir kez jant ayarina ihtiyac duydum.
Vasat olan kisimlari pedallar, selesi ve amortisorlu catal. Sele bir sure sonra onleyemeyeceginiz sekilde citirtilar cikararak keyfinizi kaciriyor. Gerci sert ve ters bir dususten sonra basladi, sele borusunu degistirirsem gecebilir masraf yapasim yok. Ama sele konforundan benim bir sikayetim yok. On amortisor bu sinif bisikletlerde ortalama olan XCM Suntour, cift taraf yayli. Gidondan kilitlemesi cok rahat ancak amortisor performansi, agirligi ve kalitesi havaliya gecmezseniz cokta beklentinizi karsilayacak duzeyde degil, sadece is gorur. Fiyatina gore kabul edilir bir amortisor kisacasi.
Bendeki model hardtail ve ileride bagaj vb. takmak istiyorsaniz, kadroda bagaj baglanti noktasi vb. yok. Ancak sele borusuna baglanabilen bagaj ve camurluklar kullanabilirsiniz.
Ben bisikletimden cok memnunum ve yasadigim yerdeki bisiklet turlarinda sehir / tur bisikletleri ile birlikte zorlanmadan pedalliyorum. Onlarin giremedigi ve benim cok sevdigim arazi / dag suruslerinde hicbir sorun ve hasar yasamadim. Kisacasi tavsiye ederim.
@MertAG
Uretim ve kalite kontrol hatasi sonucu catlayan kadro olabilir. Catlayan Trek, Giant, Merida kadrolarda internette var

Derdim Mosso veya baska bir markayi savunmak degil belirteyim. Ama birkac hatali bir urun icin koca firmayi karalamak buyuk hata! Elbette hatali urununun ardinda durmayan firma veya distrubutore her istedigimiz elestiriyi yapmak, hakkimizi sonuna kadar aramak tartismasiz olarak hakkımız...