Scudo Sports

Moraliniz bozulmasın ama...

Scudo
benimkinin 7. ve 8. rakamları 00 yani orjinal fabrikasında üretilmiş şanslıyım ;)

Benimki 03 çıktı orası neresi acaba?

@kocak04

03 Afyon. :p

riddle sorusu olur bak bundan aslında :D

02 Çıktı, Arap Emirlikleri :D Ama içerisinde Çin'de yapıldığı yazıyor?

@VolkanÖzcan

01 çıktı,telefonum Samsung. Samsung Finlandiya'da mı üretim yapıyor?

Bu tür şeyler oldukça mesnetsiz durumlar olarak yorumluyorum. Global şirketlerin hiç biri üretiminin yapıldığı yeri farklı belirtmezler. Nokia Fillandiya menşeyli bir marka ve ürünü Macaristanda üretiyorsa ve "Made In Hungary" yazıyorsa o ürün Macaristanda üretilmiştir. Çünkü ürettirdiği ülkeden çıkış yaptırmak zorundadırlar. Seri numarası ürünün üretildiği yeri işaret edebilir bu doğrudur ancak bu işaret üretilidiği yerin farklı olduğunun bir kanıtı olamaz. Yani 02 ile olan bir seri numarası Arabsitan üretimi olup içinde "Made in Hungary" yazıyorsa bu durum kanunlara göre tüketiciyi aldatmak olup suç teşkil etmektedir.
Çünkü üreticiler için bütün mallarda imalat yerinin gösterilmesini şart koşan genel taahhütler bulunmasa da, biz tüketiciye menşe ve üretim yeri bildirilmesine ilişkin özel kural ve yönetmeliklere tabidirler.

Haliyle bu tür şeylere pek inanmadığımı söyleyebilirim.

benm yeni telin(nokia 3600 slide)yedinci rakam 0 8. rakam 1 şimdi benmki finlandiyalı mı yoksa orjinal mi anlayamadım (önce yaptığımı unuttumda unuttumda)

Enişte benim telefon sanırım kırma :) zira 03 çıktı... Olsun yadırgamayalım onu da öyle yaratmışlar. Olduğu gibi kabul etmekten başka yapacak bir şey yok.

hepsi çinde üretiliyor..çinde üretilmeyen elektronik cihaz nerdeyse yok..

canon var japonyada üretiliyor...

birde high end hoparlör ,amfi vs ürünler var avrupa ve amerikada üretilen.

@ateze

benimde 03 çıktı...
sizin telefonunuz nedir acaba benim
sony ericsson j105i natie...

3120 classic telefonumda 03 çıktı bi açıklama getirin buna da..

E71'im de N73'üm de Arap malı çıktı. :) Birini Turkcell birini Vodafone bayinden almıştım oysa ki...

benimki orjinalmiş yav sevindim şimdi halbukisi hiç sevmem :D ama annemin telefonu 02 de çıktı halbukisi annemin telefonunu çok severim :Dbabamın telefonuda orjinal çıktı :D ama bizim bütün evdeki kötü telefonlar orjinal iyiler de kötü çıktı :D

@ateze

@gvenc

nokia 2323.... 03 çıktı.

eski bir 3310um var annemden çarptım. daha doğrusu bu bozuk dedi aldım yaptım yeni kapak taktım sıfırdan farkı yok. o mesela 80 çıktı.

@Mesut Girgiç

Merhaba Mesut ben BenQ E 72 kullanıyorum. 10 çıktı (fillandiya) ama telefonun içinde çin de üretildiği yazıyor. :)

Geri