Scudo Sports

moralim sıfır, allah aşkına bi yardım edin

@Mehmet Altuğ

Kalipper ters gibi duruyor yani maşanın içinde maşaya jantı taksan bile jant teline bile değer o.

Ayrıca dostum bu maşada bi muamma var. Senin sürtmenle olacak bişey değiş. Vidalı göbek mi QR mi bilmiyorum ama maşanın göbek tutma yerleri boyası çizik durumda.Muhtamelen civata sıyırması gibi bişey. Ya senin bisikletçi yaptı yada çizik geldi.Sürüme konusunuda ben anlamadım gitti zaten.Karton kutuyu sokakta nasıl sürüyerek gidiyosanız artık ilginç geldi.

Scudo
@Ferhat Ademir

abi kalipper dediğin şey düzeltilebilir mi peki? komple iade mi etmeye çalışayım? üretim hatası gibi bi şey mi?

karton konusunda da suçluyum farkındayım, parçaları çıkaracağım, monte olacak, binip geleceğim diye tahmin ediyodum ama ayrıntıları atlayınca pek de öyle olmadı, dediğim gibi ben komple geri mi yollama çalışayım, şimdi gider iyi bi maşa alırım bu sefer başka sorun çıkar aynı bölgede, kafayı yerim

@Mehmet Altuğ

şimdi de kaliper olayı çıktı galiba, dediğim gibi komple mi yollayayım bunu ben? alırlarsa tabi, bana daha sonra da sorun çıkarıcaksa bi anlamı kalmıyo, ha basit bi şey, maşa ve bunu hallettikten sonra rahat binersin diyosanız bilemiyorum

Bisikleti firmaya yollarsaniz bir sonuc alabileceginizi zannetmiyorum. Ama yine de siz bilirsiniz, bisikleti geri gondermeden once durumu firma yetkilisine acik secik anlatin, burada koydugunuz fotograflari firma yetkilisine de gosterin ve kaliper montajinda hata oldugunu, masanin ayaklarinin da birbirlerine gore asimetrik konumda oldugunu belirtin.

Kaliperi sokup takmak cok basit bir islemdir. Alyan anahtar ile kaliperi masaya baglayan iki vidayi sokecek, daha sonra soyledigim bicimde, yani fren kablosunu masa bacaginin disindan dolastirarak yeniden yerine monte edeceksiniz. Masa bacaklari arasindaki orantisiz durum da bacaklari birbirlerine gore biraz esneterek cozulebilecek bir sorun gibi duruyor.

Sürtme sonucu bu kadar daralma olması çok zor bir ihtimal. Bana kalırsa fabrikasyon hatası.

Geçen youtubede bir video seyrediyorum. Ayak üstü adam tokatlayan işporta işi bir siteden ayfon almışlar dışı bildiğin ayfon. Tuşuna basıyor ekranda şarj oluyor yazısı çıkıyor, içini açıyor eleman bakıyorki sadece bir ışık düzeneği.
Sevgili dostum uzun lafın kısası seni tokatlamışlar. Belki bu siteyi kuran parsadan getir bakalım şu maşası yamuk bisikletini oğlum onu bir okutayım demiş olabilir ki maşanın üzerinde tepinmemişsen eğer böyle şaküli kaymaz. Bildik kazıklamışlar seni. Adı sanı duyulmadık yerlerden yapılan alışverişin kaçınılmaz sonuçları. maşayı gördükten sonra başkada bir açıklama getiremiyorum.

@mehmetsunu
Arkadas yardim istemis bilmem farkinda misin?
Bu nasil uslub bi nasil kelimeler..

@Tahsin Y.

Bu mehmet arkadaşımızın kendine has uslübu bütün forum bunun farkında ama siz farkedemediniz galiba :)

@Tolga Çelebi
Hayir akradasin mesajina ilk kez denk geliyorum ama kimse kusura bakmasin oyle bir konusma sekli yok.

Ben nasil bu nasil dangalakca, gorgusuzce ve ahlaksiz bir konusma demiyorsam sanirim o arkadasda boyle konusamamali.

Neyse konuda adi gecen kisinin ben olmadigima sevindim...

@Mehmet Altuğ

geri gönderme sebebim de bisikleti komple değiştirme ümidim, bunun her yerinde sorun var bana yenisini yollayın mantığıyla, peki kaliperi bu şekilde kullanamaz mıyım?

keşke forumun bir bisikleti tamircisi falan olsa arkadaş bu dediklerinizi bisikletçiyle tek tek halletmek istiyorum ama dikkate alan olmayacak, herife abi şunu sök tekrar tak diyeceğim kim demişse yalan atmış bi şey yok cart curt deyip sepetlemeye çalışacak, sinir bozacak

@M.Burak KARADAĞ

ilk hali bu kadar yamuk değildi, bisikletçinin de payı var, ama ilk halide sorunluydu, kurulum olmadı

arkadaşlar çok teşekkür ederim ilginiz için, tek tek

ben şimdi genel olarak ne yapayım? bi sonuca varmak istiyorum ama nası, ilk önce bir demirciye götürüp yine şansımı denemek istiyorum, olmazsa tekrar arayıp onların dedikleri gibi yeni maşa bekleyeyim diyorum (adam da sizi herhangi bir salcano bayisine yönlendiririz yine olmazsa maşa yollarız demişti)

konuştuğumuz adam olumsuz bi şey söylemedi, ben kurulumu başka yerde yaptık deyince hemen kestirip atacaklar, yapacak bi şeyimiz yok falan diyecekler sandım, acaba arkadaşın dediği gibi bir kazıklanma olayı var, bunun farkındalar ve o yüzden mi suyuna konuştular telefonda? kimsenin günahına girmeyeyim satış yaparken ki kişiyle de konuşmadık belki son konuştuğum adam hiçbi şeyin farkında da değil ama fikir yürütmeye çalışıyorum

kaliper harici nesi var acaba bisikletin düşünüyorum, keşke biriniz gelip görebilse fikir verse, beykozdayım ben bu arada (saçma oldu ama ihtimalleri zorluyorum naparsın)

Çok fazla oynatmadan bence ilk önce yenisi ile değişim isteyin. Sanayide üzerinde oynanıp birde başarısız olursa değişim için bir hak idda edemezsiniz, yetkisiz kişilerce müdahale edilmiş diye. Salcano müşteri hizmetlerinede ulaşmaya çalışabilirsiniz ürünün fotoğrafları ile, kutudan bu şekilde çıktı acaba aldığım yere iademi edeyim yoksa siz serviste arızalı parça için ücretsiz değişim hizmeti verirmisiniz diye.

@Ömer D.

aslında mantıklısı yenisi istemek, oynatılacaksa da kendi bayisinde oynatmak, beni rahatsız eden beklemek bir an önce olsun bitsin istiyorum her şey o yüzden, bayramdan sonraya attılar zaten, şu an bi şey yapamayız şeklinde

şimdi kaliper işi ciddi bi şey değil dediğiniz di mi? yani küçük bi tak çıkar işlemi anladığım kadarıyla

Sakın sanayi vs. uğraşma kardeşim kaynaklanan yerden nasıl döndürecekler ? İçe doğru değil yön olarak yamuk bunlar,sürtünmeyle uzaktan yakından alakası yok bildiğimiz yamuk kaynaklanmış sanki. Kalipere gelecek olursak o da tamamen fiyasko,ters takılmış.

Özetle başından beri bir çok yanlış yapmışsın.Yanlış siteden alışveriş,yanlış teslim alma,yanlış kurulum yeri,yanlış onarma çalışması. Bence daha fazla yanlış yapma ve direk bir bayiye götür bisikleti,telefonda konuştuğun kişiyle irtibat kur hakkını ara. Hakkın yeniyorsa en kötü ihtimalle kaliperi söktür yeni maşa sipariş et mümkünse.

@Selami53

bu kaliper düzelecek bir şey değil mi? alyan anahtarıyla hemen düzelir dendi, tam tersi dendi, yani masraf-iş çıkaracak bi şey mi? salcanoyu arayıp onlara mı anlatsam derdimi diyorum

şu an mecburen bayramdan sonrayı bekleyeceğim galiba, maşayı halletsek bi de kaliper işini yaptırmam lazım servise, yeni bisiklette ne işi var bunların çözemiyorum ben, mesela salcano, bisiklet değişimi kabul etse aldığım mağaza karşı çıkabilir mi buna

@oğuz buçukcu

Kaliperde sorun olmaz çıkartırsın yeni aldığın maşaya takarsın o dert değil.

Salcano kabul edip bisikleti değiştirdikten sonra mağaza kendisi bisiklet vermeyeceği için neden karşı çıksın ?

@Selami53

siteyle salcanonun bir bağlantısı olabilir mi acaba şeklinde düşündüm, onun malın sattığı için, bilgim olmadığı için, az önce salcanoyo da mail attım ne yazacaklar bekliyorum bakalım

Kaynakla olacak iş değil bu? olsaydı herkes bisikletini demircide yaptırırdı.

En kısa yol. Yarın bir salcano bayiisine gidip montaj yaptırın orada derler bu yamuk mamuk ne yapabileceklerini sor. Mümkünse bozuk parçanın onların yollamasını sağla yere sürtmeyi de söyleme. durduk yere sürtmüş de öyle olmuş olayına getirmesinler. Maşanın değişmesiyle olay hallolur.

Ulaşılmayacak parça olmadıktan sonra internet alışverişine soğuk bakıyorum. Bisiklet alacağım internetten alayım diyorlar. Kaldır kıçını git mağazaya adam akıllı gör al. Yüz yüze muhatap olacağın bir kişi olsun karşında diyorum hep. Zaten garatisi için gene gideceksin oraya. İnternetten almanın manası gene kalmıyor. Sonra telefon yerine hıyar çıkar, parça eksik çıkar, parça konu a daki gibi yamuk çıkar, kargoya kargo diyecek bin şahit isteyecek şekilde çıkar. almazsın sonra paranın iadesi için uğraşır durursun. Kısacası paran ile rezil olursun. İstanbul da 59 tane Salcano bayiisi var.

ELMACIOĞLU A.Ş. sitenin sahibi ve salcano bayiisi. Salcano'nun sitesinde bayii bölümünde yazmakta. Kurulum yapmadıkları taktirde direk konuş siteniz evemağaza üzerinden kurulum yapmıyorlar dersin. Servise maşa sorunlu deme onlar der maşa sorunlu. Servisi halletmiyor mu? En azından sadece maşayı göndererek karton marton derdinden kurtulabilirsiniz.

ELMACIOĞLU TÜKETİM MAL.TİC.A.Ş
G.O P BULVARI NO:120/B 0356 212 92 00

(link)

@Turan Babacan

cumartesi pazar açık mı bayileri? açıksa kaça kadar açıktır?

bu tarz ürünlerde ben de sıcak bakmıyorum, aracım yok, istediğim zaman gidip alıp gelecek vaktim yok, mecbur kaldım, kolaylık açısından, yoksa internetten alışveriş yapmaya meraklı olduğumdan değil

ben siteden aramalarını falan beklemeyeceğim o zaman, en yakın bayisine götürüp yaptırmaya çalışayım, tabi büyük ihtimal düzeltemeyecekler yamuk demiri, parça değişimi yaptırırsa götürdüğüm bayi şanslıyım (maşası da maşa değil zaten, onu düşündüğümden değil, yeni ürüne masraf yapmak istemiyorum, hakkımı aramak istiyorum hesabı) olmadı salcanoya dadanacağım artık, kısmet böyleymiş elimden geleni yaparım artık

@oğuz buçukcu
Beykozun neresindesiniz?

Geri