Monza'da zafer Barrichello'nun

T

Tuğrul

Misafir
Formula 1'de sezonun 15'inci yarışında Ferrari kendi evinde duble yaptı. Rubens Barrichello'nun kazandığı İtalya Grand Prix'sinde ikinci Michael Schumacher, üçüncü ise BAR pilotu Jenson Button oldu. İtalya Grand Prix'si bu sezon Barrichello'nun kazandığı ilk yarış olurken, Ferrari 15'te 13 yaptı. Yarışa pole position'dan başlayan Barrichello bu galibiyetiyle kariyerindeki sekizinci zaferini elde etti. Sabah saatlerindeki yoğun yağış nedeniyle yarışa geçiş lastikleriyle başlamayı tercih eden Brezilyalı pilot rakiplerinin aksine 3 pit stop yapmasına rağmen finish'e takım arkadaşı Michael Schumacher'in 1.3 saniye önünde girdi. İyi start alamayan ve spin atan Schumacher ise yarışın ikinci yarısından itibaren hızını artırarak öndeki grupla farkı kapattı ve ikinci oldu.

Uzun süre yarışı önde götüren BAR pilotu Jenson Button ise yarışın sonlarına doğru iki Ferrari'nin baskısına dayanamadı ve ancak üçüncü olabildi. Yine uzun süre Button'la çekişen Renault pilotu Fernando Alonso ise 41'inci turda kum havuzuna saplanınca, muhtemel bir kürsüden oldu. İki hafta önce Belçika'da birinci olarak dikkatleri üzerine çeken McLaren pilotu Kimi Raikkonen ise 13'üncü turda motor arızası nedeniyle yarış dışı kaldı.

İtalya Grand Prix'sinde sıralama şöyle oluştu:
1. Rubens Barrichello (Brezilya) Ferrari
2. Michael Schumacher (Almanya) Ferrari
3. Jenson Button (İngiltere) BAR
4. Takuma Sato (Japonya) BAR
5. Juan Pablo Montoya (Kolombiya) Williams
6. David Coulthard (İngiltere) McLaren
7. Antonio Pizzonia (Brezilya) Williams
8. Giancarlo Fisichella (İtalya) Sauber
 
Scudo

sirrunu

Daimi Üye
Kayıt
19 Ağustos 2017
Mesaj
369
Tepki
570
Şehir
Türkistan
İsim
Runner
Başlangıç
2011—12
Bisiklet
Peugeot
vay be, ne günlerdi. ileride barichello formula 1 i duyunca tüylerin diken diken olacak deselerdi inanmazdım.. çocukluk yıllarımdaki haftasonları, güzel günlerdi
 

Mert E.

We create Chemistry
Kayıt
19 Ocak 2014
Mesaj
1.502
Tepki
3.598
Yaş
43
Şehir
istanbul
Bisiklet
Giant
17 yıllık konuyu hortlatmışsınız, bu bir rekor olabilir, tebrik ediyorum.

2004'te bisikletforum'un olduğunu da bu vesileyle öğrenmiş olduk.