Scudo Sports

..:: Montaj Problemi ::..

Burak AŞIK

Forum Bağımlısı
Tepki
383
Bisiklet
Salcano
Selamlar arkadaşlar;

Yakın zamanda maşamı değiştirdim. Eski maşamda furç un alt kapağı diye nitelendirebileceğim parça sıkışmış kalmıştı. Birazcık kaba kuvvet kullanarak maşaya zarar vermeden çıkarmayı başarmıştım.

PS: Eski maşamın şaft borusu çelikti.

Yeni maşamı takmaya çalışırken aynı parçanın yeni maşamın şaft borusunun alt kısmında yine takıldığını dibe kadar gitmediğini farkettim. Yeni maşanın şaft borusu alu olduğu için çok fazla zorlamadan bıraktım.

Resmi aşağıda görebilirsiniz;

http://i928.photobucket.com/albums/ad128/monstermania_1986/DSC06855.jpg

Maşanın bu şekilde kalmaması gerektiği çok açık.

*Bunu ne şekilde halledebiliriz?
*Sizce bahsettiğim alt kapak boru kısmı için biraz fazlamı dar?
*Kendi maşalarınızdaki tecrübelerinize dayanarak şaft borularında biraz da olsa koniklik olabilme ihtimalini söyleyebilir misiniz?

Çözüm önerilerinizi bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler...

Scudo
Şaft borusunu içinden geçerek yuvarlak etli uzun bir plastik boru parçasıyla furçun çanağını sıkı sıkıya yerıne çakmalısın...

@Burak AŞIK

Selam.

Eski parçayı hafif kaba kuvvet le çıkattığından bahsetmişsin..

Soru Şu: O parça şu an kullandığın furç takımının parçası mıydı?

Cevap EVET ise o parçayı yeni maşana yine hafif kaba kuvvetle taktıktan sonra furç takımının diğer parçalarını takıp kadroya montajını tamamlamalısın.

Cevap HAYIR ise yeni aldığın furç takımının maşaya takılması gereken O ilk parçayı yine hafif kaba kuvvetle yeni maşana takmalısın.

bol şans..

hafif kaba kuvvet uygulaman gerekli parçayı işaretledim..

(link)

valla bende sid raceye oturtmaya çalişirken biraz kaba kuvvet uygulamak zorunda kaldım ....yapmanız gereken tek bir yere kuvvet uygulamadan en az iki eşi yerden çakmanız....ben onun için pense kullandım...

penseyi yatay şekilde o parçanın üstüne koyun,pensenin bir ağzı o parçanın sağının üstüne,diğeride solunun üstüne gelicek daha sonra pensenin şafta en yakın kısmına çekit yada benzeri birşeyle yavaş yavaş vurarak yerleştirmeye çalişin böylece kuvvet tek biryerde toplanmamış olucak ....

@Tolga Ayla

İşaretlemiş olduğunuz parça furç takımının parçasıydı. Eski maşamın şaft boru çapını ölçtüğümde yenisiyle birebir aynı olduğunu görüyorum.

Sanırım şaft borularının alt kısımları daha iyi kavrama sağlamak için milimetrik bir koniklikle üretiliyor.

Çelik boruda güç uygulamak çok rahatsız etmemişti ama alu da biraz tedirgin yaklaşıyorum. Yanımda uygun alet de olmadığı için açıkçası biraz rahatsız oldum.En iyisi bunubir bisikletçiye götürüp yaptırmak :)

@Burak AŞIK

KESİNLİKLE;)

@Burak AŞIK

Doğru bir karar, sonradan pişman olacağın bir çizikle yaşamaktansa sabırlı davranmak daha iyi. Bu arada bisikletçiyede dikkat et üzerine vurduğu aletler tahta yada plastik çekiç olsun. Ha sen çizmiş ha o çizmiş farketmez sonra.:in:

• Beğen
Tepkiler: Burak AŞIK
Arkadaşlar bunun tam olarak nasıl yapılacağını gösteren bir video bulabilirseniz ekleyebilir misiniz?

Geri