Scudo Sports

Model helikopterler

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
Benim bisiklet dışındaki bir hobim ise 6 kanallı model helikopter uçurmaktır
Zor olması haricinde çok eğlencelidir
Modeller ikiye ayrılır nitro yakıtlı ve elektrikli olmak üzere
Bu modeller profesyoneldir
Birkaç tane kaliteli model markası sayayım
En başta olan ve en çok bilinen kaliteli model markası ALİGN dır.
ONUN dışında THUNDER TİGER RAPTOR
COMPASS
KASAMA
SAB
NİNE EAGLES
WALKERA
Şimdilik aklıma gelenler bunlar
Hatta size için birde dünyanın en iyi pilotlarından olan alan szabo nun bir uçuş videoyosunu koyim

Scudo
Helikopterin ne kadar kaliteli olduğu anlaşılıyor. Tabi pilotun hakkını da teslim etmek lazım...

benimde model helikopter hobim var geçmiş yıllarda el yapımı model helikopter yapmaya çalışmıştım sistemini yapamadığımdan dolayı yarıda bırakmıştım tekrar geri başlamak istiyorum

Bu ne ya, Kac defa düsecek diye heycandan yüregim agzima geldi.:) gercekten süper birsey. Bayildim... Sizin de video cekimlerinizi görmek isteriz...

ben bu adamın çeyreği kadar değilim ama uçuş videomu koyarım şimdi

8 uçuşun ikisinde çok masraflı kırım yaşadım
bu yüzden para toplayıp parça alıp tamir etmem gerekiyor
eğer bütçeniz uygun değilse çok beklemeniz gerekiyor
ilk kırdığımda inşaat halindeki bir binaya girdim.
1 sene bekleyip yaptım sonra 4 defa uçurup yine kırdım

Benim şuana kadar 2 tane ufak çaplı elektrikli helikopterim oldu. Birini yaklaşık 35 cm uzunlugundaydı tam havalanırken köpeğim Lucky artık ne sandıysa patileriyle yere indirip param parça ettmişti (ilk gün ). Diğeride rüzgara dayanamadı ve rüzgarda uçtu gitti bulamadık :D

@Anonim
Biz senden o adam gibi yapmani istemiyoruz, sadece bir görelim dedik. Bence sen de cok iyi kullaniyorsundur bundan hic süpem yok. :)

bu gördüğünüz helikopter tam profesyoneldir ve kumandasının markasına göre 5-10 km menzili vardır bir fırtınada dahi uçar

Şuna bak ya taklacı güvercin gibi:)3 yıl önce bende de vardı bi 3 kanallı ama model denemez oyuncak sayılırdı.Yine de çok eğlenceliydi.

bende de bunun biraz küçüğü vardı. Birgün yere sert vuruş yaptı. ondan sonra çalışıyor fakat uçmuyor. dönüyor pervaneler kumandadan gaz verince gaz alıyor ama havalanmıyor. o gün bu gün helikopterle birbirmize bakıyoruz sadece:)
ama bu helikopter de heralde bunların piri reisi:) yaptığı hareketlere bak. benm makinayı alıp yapsında göreyim:) 2. harekette beyni sulanır aletin :D birde çok hafifte olsa rüzgardan çolk etkileniyorlar.

Hocam bu adam gibi uçmaz mı :D

Hocam ben de 3 tane 3 kanallı oyuncak kullandım, sonra 4 kanallı orta kalite bir model kullandım. İşin kötü yanı, ben 4 kanallıyı öğrendikten sonra bilmeyen acemiler tarafından bir dişlisinin birkaç dişinin kırılmasıyla güzelime veda etmek zorunda kaldım :( Hata ama yaklaşık 200% bendeydi. Birincisi ben niye bilmeyene veriyorum bunu. Onu da hadi geçtim, ben uçak istiyordum, niye babama uyup bunu aldım. İnanın helikoptere tamamı harçlıklarımdan oluşan 310 lira civarlarında para harcamıştım. O kadar para vereceğime uçuramayacak bile olsam uçağı almalıydım. Sadece elime alıp incelemek bile bir keyif olurdu.(Bunu çok sonra fark ettim. 480 lira uçak, diğer teçhizatla yaklaşık 700 lirayı geçecekti. Merak edenler için Boeing 777-200 serisindendi) Neyseki uçak kullanmayı öğrendim. Kesinlikle tavsiye ederim. Microsoft Flight Simulator X kullanıyorum. Kumandanızı bilgisayara bağlayıp helikopter de kullanabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Ali Demir
Bu helikopterleri kullanabilmeniz için yön algınızın çok iyi olması lazım. Çünkü en ufak bir yanlış algılarsanız yönü, helikopterin parçalanması kaçınılmaz. Örnek verecek olursam; helikopter size dönükken siz sağa gitsin diye kumandayı sağa kırarsanız aynen sola doğru hamle yapar, sonra toparlayacam diye algı karmaşası içerisine düşmeniz kaçınılmaz olabilir. Kaldıki bu hareketlerdeki algı çılgınlığını düşünemiyorum. O hareketleri yaparken beyin fonksiyonlarını inceleseniz eminim çılgın bir beyin faliyeti olduğu görülür :)

• Beğen
Tepkiler: Mehmet Ali Çetin
benim de helikopterim vardı küçüktü ama güzel uçuyodu çok küçüktü ama oyuncak gibiydi :D evin içinde uçurmak çok kolay oluyodu. en sonunda lavaboya kaçmıştı galiba bi daha da uçamadı :D benim asıl sevdiklerim uçaklar model trenler ve arabalardı. hatta çok büyük bi buggy vardı 1 kediye çarpmıştım hayvan korkup evin yandaki evin üstüne çıkmıştı :D sonra o arabayı da parçalamayı başarmıştık :)

Geri