Model danışma ve akıl alma isteğim..

lombardo

Aktif Üye
Kayıt
4 Şubat 2015
Mesaj
143
Tepki
188
Yaş
41
Şehir
İstanbul
İsim
Deniz
Bisiklet
Lapierre
Merhaba arkadaşlar. Forumun yeni üyelerindenim..

Sizlere; aklımı gerçekten fazlasıyla karıştırıp duran bir konuyu danışmak istiyorum; malum hem çok tecrübeli veya uzman bir binici/kullanıcı sayılmam, Hem de akıl akıldan üstündür.

2013 senesinde orbisplus markasının downtown isimli şehir modelini almıştım ve değişik aralıklarla iki yıldır kullandıktan sonra bir arkadaşıma sattım ve şimdi, biraz da paraya kıyıp güzel, kaliteli bir bisiklet almak istiyorum. Kullanma profilim genelde; şehir içi 30-40 km. yi aşmayan, hızlıdan ziyade tempolu sürüşler. (Beylikdüzü-Avcılar-Büyükçekmece üçgeni; haliyle zaman zaman tırmanışlar ;))

Bu arada bisikleti beğendiğimi söylemek istiyorum; ön ve arka göbekler ile frenleri de shimano kullanan o fiyat seviyesinde başka marka bilmiyorum, hele Türk marka hiç!

Orbisplus ı kullandığım süre boyunca maşa kilidini açmaya 'gerçek anlamda ihtiyaç' hiç duymadığım için bu sefer düz maşalı bir bisiklet alacağım ve çok çok büyük ihtimalle de bu bisiklet;

Lapierre urban shaper 600 olacak...

Sanırım biraz uzattım, kusura bakmayın. Gelelim aklımı karıştıran şeye. Kadro seçimi ile ilgili başlığı da okudum ama işin içinden çıkamadım. Benim boyum 188 ve iç bacak boyumsa 86 cm ve lapierre in urban serisinde en büyük kadro 56 cm.

İşin garibi farklı serilerde farklı; mesela urban serisinde 56 cm XL bedene denk geliyorken, yol serisinde 58 cm. oluyor. Kadro geometrilerinin farklılığından sanırım. Forumun ilgili başlığını iyice okudum ve aklım iyice karıştı. Bisikleti bu cumartesi göreceğim ve kadro anlamında bir sıkıntı olmazsa (kısa gelmezse, ki korkum bu) alacağım.

Bir de eğer bu olmazsa (dediğim gibi bunun sebebi kadronun küçük gelmesi olacak) o zaman yine Lapierre in Audacio 200 'üne yöneleceğim. (58 cm. için)

Birinde Shimano 2300 serisi (audacio) artırıcılar, diğerindeyse (urban shaper) deore var.
Birinde v fren (audacio), diğerindeyse disk fren (urban shaper)
Audacio , urban shaper a göre yaklaşık 1,5 kg daha hafif!

Sizce 1,5 kilo daha hafif olmak mı daha büyük bir artıdır, yoksa disk fren ve deore serisine sahip olmak mı, ne dersiniz..?
 
Scudo

Ahmet-E

Daimi Üye
Kayıt
14 Ekim 2014
Mesaj
223
Tepki
244
Yaş
54
Şehir
antalya
Bisiklet
Lapierre
Urban Shaper 400 kullanıyorum.Boyum 184 cm.Ufak ergenomik ayarlarla 52 kadro bana gayet uygun oldu.Size de 56 kadronun yeterli olacağını düşünüyorum.Lapierre' de kadro boyları görece biraz büyük oluyor.Shaper 400 de V fren var ve çok etkili.Eğer hafif istiyorsanız 400 serisi daha uygun olur.Çok severek kullanıyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: irfanyazicitunc

lombardo

Aktif Üye
Kayıt
4 Şubat 2015
Mesaj
143
Tepki
188
Yaş
41
Şehir
İstanbul
İsim
Deniz
Bisiklet
Lapierre
@Ahmet-E

Bilgilendirme için teşekkürler. Şu yazınızdan yola çıkarsak, büyük bir sürpriz olmadıkça 56 cm de bana uyacak demektir :)

Urban shaper serisinde 56 kadro tr stoklarında yalnızca 400 ve 600 modellerinde var imiş zaten. Distribütörden stok sorgulatmıştım. Ve 400 ü ben de epey bir düşündüm. hatta v fren olması bence bir avantaj; daha basit, daha düşük arızalanma riski taşıyan ve daha az bakıma ihtiyaç duyan bir sistem olduğu için.

Ama işte insan bu seviyelerde bir alım yapınca, biraz da görseli içine sinsin istiyor. O beyaz yok mu ahh o beyazzz :)


Allahın izni ile bu Cumartesi kavuşacağım inşallah bisikletime. Fotoları da paylaşıyor olurum muhtemelen..
 

Ahmet-E

Daimi Üye
Kayıt
14 Ekim 2014
Mesaj
223
Tepki
244
Yaş
54
Şehir
antalya
Bisiklet
Lapierre
İşin içine renk girince.tamamen zevkiniz önemlidir.İçinize sinen,sevdiğiniz renkte bisikleti almanız en doğru karar olur.Lapierre'den memnun kalacağınıza inanıyorum.
 

lombardo

Aktif Üye
Kayıt
4 Şubat 2015
Mesaj
143
Tepki
188
Yaş
41
Şehir
İstanbul
İsim
Deniz
Bisiklet
Lapierre
Öyle miydi, böyle miydi derken; bambaşka bir imza atıp bugün lapierre ime kavuştum :)

şöyle ki 56 cm i biraz kısa bulmam üzerine shaper 600 den vazgeçerek 58 cm' e yöneldim (tabii bu kadro boyu yalnızca yol serilerinde var)

ama istediğim de bir şehir bisikleti idi..


sağolsun gittiğim yer benim talebimi anlayarak ücretsiz birkaç ufak tefek modifikasyon yaptılar. Boynuz tipi yarış gidonu, ktm nin kullandığı flat gidon ile; 23 tekerler ise 28 ile değiştirildi. Ve ortaya çıkan sonuç, belki ne şehir-ne de yol bisikleti olamayıp ikisinin arasında kalmış bir kırma gibi oldu ama yine de benim çok hoşuma gitti:

kaybım; deore yerine 2300 serisi vitesler iken, (ki çok hardcore, agresif kullanımla alakam olmadığından bunu çok da bir kayıp olarak göremiyorum)
kazancımsa 1,5 kilo oldu :D

http://i.imgur.com/PaUqiYp.jpg

http://i.imgur.com/oCAzWm8.jpg

Bisiklet elime yarın akşam veya ertesi gün geçecek. O zaman daha detaylı resimlerini ve ilk kullanım izlenimlerimi de paylaşmak isterim. Ama şu an bile çok heyecanlandım, sevindirik oldum :)
 

Dosyalar

Ahmet-E

Daimi Üye
Kayıt
14 Ekim 2014
Mesaj
223
Tepki
244
Yaş
54
Şehir
antalya
Bisiklet
Lapierre
Hayırlı olsun.Paylaşımlarınızı merakla bekliyorum.
 

mehmetsunu

Kaldato ile sohbeti kestim.
Kayıt
28 Eylül 2011
Mesaj
5.665
Tepki
13.462
Şehir
kayseri
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Urban shaper kumpas frenleriyle, dar arka çatalıyla, geometrisiyle bir flat bar road bike yani bir yol bisikleti kırması. Şehir bisikleti denilince tek tür bir bisiklet tek tür bir model anlaşılıyor. Oysaki bu türde skala, flatbar road bike dan tutunda safkan tur bisikletine kadar uzanıyor. Bence bisikletten beklentilerinizi daha açık ederseniz buradaki arkadaşlar beklentiniz noktasında nokta tahminde bulunabilirler.
 

r.ezk

Forum Bağımlısı
Kayıt
28 Temmuz 2013
Mesaj
755
Tepki
494
Şehir
izmir
Bisiklet
Cube
Kiloya önem veriyorsunuz. Ki doğru yapıyorsunuz

Merida speeder t serisini bir inceleyin..
 

lombardo

Aktif Üye
Kayıt
4 Şubat 2015
Mesaj
143
Tepki
188
Yaş
41
Şehir
İstanbul
İsim
Deniz
Bisiklet
Lapierre
@Süleyman Çakır

urban shaper 600 ün 2400-2450 arası bir fiyatı var ama güzel indirim yapmış ve nakitte 2000e bırakmışlardı. Lakin dediğim gibi 56 yı kendime göre biraz ufak buldum (shaper serilerinde en üst seçenek 56 maalesef)

audacio 200 ise yine aynı fiyata geldi benim için.

Şöyle bir durum var; urban shaper 600 için yapılan indirim bence gerçekten iyiydi (2015 model, zaten urban shaper lar bu yıl çıktı, önceki yıllardaki shaper lar fitness serisi)

audacio ise 2013 model ve aslında başta buna biraz moral bozmuştum. Fakat gerek renk model beğenim, gerekse ağırlık avantajı, bir an evvel yeni bisikletima kavuşma isteğim, nereden geldiğini benim de anlayamadığım 'lapierre' ısrarı ve 58 kadro arayıp durmak istemeyişim birleşince sonuç bu oldu :)

@mehmetsunu

mehmet bey ben urban shaper ın 600 modeline bakmıştım, ki o model hidrolik disk frenli. ama diğerleri dediğiniz gibi kumpas frenli.

dediğim gibi benim bisikletten beklentim; ortalama 30-40 km mesafelerde, şehir içi yollarda, ama yeri geldiğinde dik yokuşlar da çıktığım ve hızlı dan ziyade, tempolu sürüşler yapmak. Ve şu an ev ve iş yerim arası çok uzak ama ilerki aşamada belki commute, yani evden işe ulaşımımı sağlamak da diyebilirim...

@r.ezk


teşekkür ederim. Özellikle 200 modelini çok beğenmiştim, hatta onu da inceledim. siyah-beyaz takıntısı malum :) ağırlıklı beyaz.. Ama görselliği bir tarafa bırakırsak, Lapierre in; ön ve arka göbeklerinin de shimano olması bir artı oldu sanırım benim için. Bir de daha bir beğendim, ki aldım da zaten :)

sonuçta speeder 200 de gerçekten güzel bir bisiklet ve kabloların kadro içerisinden geçmesi baya aklımı çelmişti aslında. Gelgelelim onda da en üst beden seçeneği 56 cm idi.

Bu arada 56 aslında çok da küçük kalmıyor ama 58 daha bir cuk uyuyor gibi bir durum var.. Yine de teşekkürler tavsiyeniz için

bu arada shaper ile audacio arasında kadro geometrileri anlamında tek fark, shaper ın düz maşasının, diğerine göre biraz daha kalın ve sağlam hissi uyandırır görünümde olması. Ki muhtemelen öyledir de. Ama o bisiklet de 11,5 kilo (48 cm için, 58' de 12' ye yaklaşacaktır muhtemelen)

Bir de üst borusu birazcık daha eğimli. Hafiften bir mtb havası andırıyor gibi.

Bunun dışında shaper daki vites aksamı anladığım kadarıyla biraz daha seri (deore) ama dediğim gibi ben agresif sürüşler yapmadığım için, fazla vites değiştirmediğim ve değiştirdiğim zaman da bunun çok akıcı bir şekilde olmasına ihtiyaç hissetmediğim için çok bir şey kaybetmiş olmam herhalde? diye düşünüyorum..
 
  • Beğen
Tepkiler: Süleyman Çakır

r.ezk

Forum Bağımlısı
Kayıt
28 Temmuz 2013
Mesaj
755
Tepki
494
Şehir
izmir
Bisiklet
Cube
Hayırlı olsun, en önemlisi içinize sineni,
Pedalsiz 10.5 kg , Siyah beyaz olması benimde hoşuma gidiyor t2 sahibi olduğumdan, 2014 üst borusu en kısa olan ve agresiF seçilenfitness&road bike larda merida speeder dı. Lapiere de çok yakışıklı, alt kablolar gövde altına iyi gömülmüşse sorun yok, estetik açıdan.
 

lombardo

Aktif Üye
Kayıt
4 Şubat 2015
Mesaj
143
Tepki
188
Yaş
41
Şehir
İstanbul
İsim
Deniz
Bisiklet
Lapierre
@r.ezk


teşekkür ederim. Bu arada ne yalan söyleyim; kablo/tel hk.. ilettiğiniz konu benim de aklımı kurcalıyor. Kadro altına henüz detaylı bakamadım. Yarın kavuşacağım, bol bol resim paylaşırım.

Yahu bir de sizden bir ricada bulunsam, yani her arkadaştan. Aşağıdaki komponentler içerisinde, şunun şöyle bir dezavantajı olabilir, şununla değiştirsen daha iyi olur dediğiniz var mıdır, özellikle vites ve fren komponentleri için, hatta olumsuz şekilde, yahu şu malzeme de gitmemiş bu bisiklete benzerinden yorumlarınızı özellikle rica ediyorum, ki dikkatimde olsun:

Frame : NEW AUDACIO ALLOY 7005
Fork : LP ALLOY/CARBON
Headset : ALLOY SEMI INTEGRATED 1"1/8 BLACKBottom
Bracket : SHIMANO BSA
Crankset : SHIMANO 2300 TRIPLE 30X42X52
Stem : RITCHEY OE OS 4BOLT
SSeatpost : LAPIERRE SP65 FULL BLACK 31,6x300MM
Handlebar : RITCHEY COMP CURVE 31.8 BLACK (bu, benim isteğim üzere ktm nin kullandığu düz gidon ile değiştirildi. Modelini bilmiyorum ama o da ritchey marka)
Front derailleur : SHIMANO 2300 TRIPLE
Rear derailleur : SHIMANO 2300 8S
Brakes : PROMAX RC-452 W/ROAD CB
Shifters : SHIMANO 2300 3X8
Saddle : ITALIA X1 WHITE/RED
Wheel : MACH1 CFX + SHIMANO RM40 32H // MACH1 CFX + SHIMANO2200 32H Sprocket : SHIMANO HG50 8S 13-26
Tires : MICHELIN DYNAMIC SPORT 700x23 (lastikler de benim isteğim üzere 23’ den 28’ e değiştirildi. Ne taktılar onu şu an bilemiyorum)
 

Kara Kartal

Daimi Üye
Kayıt
19 Haziran 2014
Mesaj
254
Tepki
276
Yaş
37
Şehir
Çanakkale
İsim
Mehmet
Bisiklet
Merida
Bende dün lapierre nin 400'üne baktım 1600 taksitli 1500 nakit fiyat verdiler, L kadro (57 dedi ama 56 sanırım) bisiklet çok hoşuma gitti hiç aklımda yoktu lakin donanımın zayıflığı beni çok düşündürdü, tabi benim kredi kartımla anlaşmalı olmadıkları için istediğim taksit sayısını yapamamalarının da emin olamadan çıkmamda etkisi oldu.
 

lombardo

Aktif Üye
Kayıt
4 Şubat 2015
Mesaj
143
Tepki
188
Yaş
41
Şehir
İstanbul
İsim
Deniz
Bisiklet
Lapierre
@Ö.ERDOĞAN

shaper 400' e mi baktınız audacio 400' e mi?..

shaper a baktınız ise 56 dır ve L değil XL (o seri için):

urban shaper:

http://i.imgur.com/DwHMwDP.jpg

audacio ise 55 tir ve L dır.

audaico:

http://i.imgur.com/KIESrxV.jpg

her iki durumda da çok iyi fiyat vermişler yalnız hele ki audacio ise!..

taksit sayısı durumu zorlamayacaksa değerlendirin derim şahsen
 
Kayıt
15 Aralık 2014
Mesaj
1
Tepki
0
Yaş
45
Şehir
istanbul
Bisiklet
Castello
Merhabalar Deniz BEy, Öncelik ile güle güle kullanmanızı dilerim. Sormak istediğim şey şudur, Bisikletin orjinal fiyatı nedir? Sizin yaptırdığınız modifikasyonlardan sonra size kaça mal olmuştur. Fikir güzel bence ama maliyeti de bilmek gerekir bir fikir sahibi olabiilmek için, iyi sürüşler dilerim.
 

Kara Kartal

Daimi Üye
Kayıt
19 Haziran 2014
Mesaj
254
Tepki
276
Yaş
37
Şehir
Çanakkale
İsim
Mehmet
Bisiklet
Merida
shaper'dı galiba, siyah üstüne turuncu şerit (her model tek renk olduğundan belki siz biliyorsunuzdur diye belirteyim)
 

lombardo

Aktif Üye
Kayıt
4 Şubat 2015
Mesaj
143
Tepki
188
Yaş
41
Şehir
İstanbul
İsim
Deniz
Bisiklet
Lapierre
@alperbaslig

alper bey 2013 model olduğu için tek bir link bulabildim; fiyatı şu civarlarda:

(link)


tabii bu liste fiyatı. Benim aldığım yer bana nakitte 2 bine bıraktı. Ve bahsettiğimiz gidon ve lastik değişimleri için ücret talep etmedi.

Bisikletin 2015 modelinin fiyatıysa:

(link)


kısacası çok da ahım şahım bir indirim olmadı benim için ama içimden gelerek, heveslenerek aldığım için çok da ötesine berisine bakmadım :/

@Ö.ERDOĞAN

o halde evet, siz urban shaper a bakmışsınız. Yukarıda Ahmet-E nikli üyenin bisikletinin aynısı. Dediğim gibi bence iyi bir fiyat almışsınız..
 

Kara Kartal

Daimi Üye
Kayıt
19 Haziran 2014
Mesaj
254
Tepki
276
Yaş
37
Şehir
Çanakkale
İsim
Mehmet
Bisiklet
Merida
Bacak iç boyum 90cm o çok düşündürüyor beni
 

lombardo

Aktif Üye
Kayıt
4 Şubat 2015
Mesaj
143
Tepki
188
Yaş
41
Şehir
İstanbul
İsim
Deniz
Bisiklet
Lapierre
sizden bir ricada bulunsam, yani her arkadaştan. Aşağıdaki komponentler içerisinde, şunun şöyle bir dezavantajı olabilir, şununla değiştirsen daha iyi olur dediğiniz var mıdır, özellikle vites ve fren komponentleri için, hatta olumsuz şekilde, yahu şu malzeme de gitmemiş bu bisiklete benzerinden yorumlarınızı özellikle rica ediyorum, ki dikkatimde olsun:

Frame : NEW AUDACIO ALLOY 7005
Fork : LP ALLOY/CARBON
Headset : ALLOY SEMI INTEGRATED 1"1/8 BLACKBottom
Bracket : SHIMANO BSA
Crankset : SHIMANO 2300 TRIPLE 30X42X52
Stem : RITCHEY OE OS 4BOLT
SSeatpost : LAPIERRE SP65 FULL BLACK 31,6x300MM
Handlebar : RITCHEY COMP CURVE 31.8 BLACK (bu, benim isteğim üzere ktm nin kullandığu düz gidon ile değiştirildi. Modelini bilmiyorum ama o da ritchey marka)
Front derailleur : SHIMANO 2300 TRIPLE
Rear derailleur : SHIMANO 2300 8S
Brakes : PROMAX RC-452 W/ROAD CB
Shifters : SHIMANO 2300 3X8
Saddle : ITALIA X1 WHITE/RED
Wheel : MACH1 CFX + SHIMANO RM40 32H // MACH1 CFX + SHIMANO2200 32H Sprocket : SHIMANO HG50 8S 13-26
Tires : MICHELIN DYNAMIC SPORT 700x23 (lastikler de benim isteğim üzere 23’ den 28’ e değiştirildi. Ne taktılar onu şu an bilemiyorum)
 

Ahmet-E

Daimi Üye
Kayıt
14 Ekim 2014
Mesaj
223
Tepki
244
Yaş
54
Şehir
antalya
Bisiklet
Lapierre
@Ö.ERDOĞAN
Gerçi almamışsınız.Ancak,Shaper 400 ün o fiyata olacağını hiç sanmıyorum.Shaper 400 full deore ve mat siyah üzrine yeşil renktir.Lastikler de Shwalbe spicer.Siteye fotoğraf koymuştum.Eğer gerçekten 2015 Shaper 400 ise Kaçırmayın derim.Yeni çıktı ve liste fiyatı 2150 tl civarı.