soner kalaycıoğlu
Forum Demirbaşı
- Tepki
- 933
- İsim
- soner
- Başlangıç
- 1968—69
- Bisiklet
- Bianchi
- Bisiklet türü
- Klasik
Hocam ben hic kullanmadim o klasik shifterlerden ama onlar 7 li filan oluyor ekseri. Sistemin 7 li yada 8 li ise gidon bogazina takip kullanabilirsin. Ama o tiktiksiz versiyonu yapilabilir sanırım icerden bilen birinin mudahelesi ile.Hocam internette 50 60 liraya satılan eski downtube shifterler da barend shifterlar gibi indeksiz friction moduyla çalışıyorlar mı? Bazı downtubelerda indeks var galiba. Barend ler çok pahalı aslında bir klasik downtube shifter barend dönüşümü olsa çok iyi olur. Ben araştırıyorum ama tam net bilgi sahibi olamadım. @mariokaldato abi sen uygun tur dönüşümü ve barend shifter ı getiren adamsın Türkiye'yesende var mı bu konuda bilgi?
Elimde bar end shifter da mevcut hem index hemde friction olarak kullanılıyor, fakat ben sevmediğim için shimano 105 down tube kullaniyorum. Shimanonun çoğu modelinde index ve friction ayarı mevcut.Şu elli lıralık klasik kadro üstündeki eski yol bisikleti vitesleri olanları barende çevirip tık tık değil de sınırsız (friction) özellikli bir barend yapmayı araştırıyorum şu aralar. ondan olursa daha iyi olur. Teşekkürler bu arada paylaşımınız için![]()