Scudo Sports

Minik Gezgin, Almanya, Polonya, Letonya, Litvanya, Estonya, Rusya, Finlandiya

@cihat koçaşoğlu

:) Gürsel Mahallesine sevgiler, tanıdıklara selamlar...

@Bilgin Ölek

Teşekkürler Bilgin,
Yolda yaşanan herşeyi bir öğretmen olarak görmek lazım.
Sevgiler...

Scudo
@Soner Sarihan

ve aleykum selam hocam:) gecen gun yarışmaya katıldıgınızda bı arkadasım görmus vede oda cok sevınmıs:)sonuna kadar ızlemıs sızı hocam:)

Rabbim yolunuzu acik etsin. Kimisi hayal eder uygular hayalleri gercek olur; kimisi de benim gibi ilk once hayal eder sonra vazgecer sonra sadece imrenerek seyreder.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hocam kazasız belasız gidin gelin inşallah, Allah yolunuzu açık etsin, işlerinizi rast getirsin. Allah'a emanet olun :)

Minik Gezginimiz, Tibet Çınar Rusya da bir otobüs durağında. Yağmur çamur yolda gidiyorlar..
Rusya
https://scontent-a-mxp.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/1795775_10152454860894300_7782173475613103800_n.jpg?oh=f0f00d297b0c7747588243439ad60cf6&oe=54708AE5

https://scontent-b-mxp.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/t1.0-9/10603449_10152454860819300_4533314704690726972_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/t1.0-9/1620462_10152452306894300_5710446489703517025_n.jpg
facebook tan yükledim..

(link)

(link)

@Selahattin Aydın

Merhaba Selahattin,
o gidiş gelişler, iniş çıkışlar hem bisikletin rotasında hem aklımızda
olmaya devam ediyor.
suyun kaynama noktası gibi, önce kabarcıklar çıkıyor,
bir noktadan sonra artık yerinde duramıyor insan.
Bence kendine haksızlık etme.
Hayalinde olduğu sürece, gerçekte olması şansı da çok yüksek.
Asıl üzülmesi gerekenler, hayal dahi edemeyenler ve
başarılanlara imrenerek bakamayanlar.
Sevgiler...

@tekkir

Merhaba Tekkir,
Kazasız olmadı birazdan fotoğraflar yükleyeceğim ama,
işler rast gitti, çok iyi insanlar ile tanıştık ve güzel bir tur oldu diyebiliriz.
Cümlemiz, amin.
Sevgiler...

@nuri kılıçkaya

Merhaba Nuri,
Eyvallah, teşekkürler.

@Adem Kaya

Adem'cim çok teşekkürler.
Yağmur çamur cilde iyi geliyor. :)))

Almanya, Berlin'den başladık yolculuğumuza.
Her turumuzda bir şekilde içinden geçtiğimiz Almanya'da bisiklet
kültürü çok yaygın. Fotoğraflar koyup canınıza sıkmayayım.
Bu sadece yol olması anlamına gelmiyor. Pansiyonlarda bisikletli
turistlere indirim yapılır, araçlar size yol verir, arkadan gelip
sıkıştırmaz vs. İlk yurt dışı turunu planlayanlara hep tavsiye ettiğimiz
bir ülke Almanya.

(link)

Ekolojik yöntemler ile ısıtılan, camdan çatısı sayesinde içeriye ışığın tamamen girdiği
ünlü hükümet binası önünden başlıyoruz seyahatimize.
Bisiklet ve bisiklet ekipmanları sponsorumuz Delta Bisiklet'e teşekkür ederiz.

(link)

Rotamız önce batıya Elbe nehrine doğru, sonra da kuzey batıya Hamburg ve oradan da kuzeye
Travemünde'ye doğru gidiyoruz. Yolda olmamızın sebeplerini ilk mesajımda yazmıştım.
Sera gazı salımı yapmadan yolda olmak oğlumuza, öğrencilerimize küçük yaşta öğretmeye çalıştığımız bir kavram.
Almanya Türkiye'ye göre kuzeyde olmasına rağmen enerji ihtiyacının % 51 den fazlasını
güneş ve rüzgar santrallerinden elde edebiliyor. Bunu bilmek sevindirici, Türkiye için de yapılacak çok şey var.

Seyahatimizin ana sponsoru www.enisolar.com sayesinde önümüzde aylardan itibaren bizde
aşağıdaki fotoğraftaki manzarayı kendi evimizin çatısında görebileceğiz. Yıl boyu kendi elektriğimizi
ürettiğimiz gibi, fazlasını da genel dağıtım sistemine geri vereceğiz. Özellikle bizim evde olmadığımız
yaz ayları boyunca fazlasıyla üretilen elektrik, evde kullanım olmadığı için sisteme + olarak geri dönecek.
Bu bizi manevi olarak nasıl tatmin ediyor anlatmam zor. Ekolojik ayak izimizi azaltmak için yaptıklarımız
minik şeylerde olsa, örnek olmasını umuyor ve bir gün Almanya'daki gibi evlerin çatılarının temiz enerji üretim
kaynakları ile dolu olmasını umuyor ve öyle olacağına inanıyoruz.

(link)

Tesadüfen evin elektrik işlerini yapan firmanın bakım elemanları da oradaydı.

(link)

İşte başka bir ev daha. Tekrar not edelim, Almanya bizden çok daha kuzeyde ve güneşli gün sayısı
bizimki kadar çok değil.

Almanya'da ilerlerken doğanın korunması amacı ile yapılan çabaları görüyorsunuz. Başta su kaynakları
olmak üzere, hayvanlar ve bitkilerin korunması ile ilgili her yerde tabelalar, uyarılar görebilirsiniz. Kuş gözlemi yapmak için
abartısız binlerce kule de yapılmış durumda.

(link)

Güneş, güneş enerjisi dedik ya, burada hakikaten yazın bile hava kapalı. Zaten pek meşhur olduğu
üzere insanlar güneş görünce plaj falan beklemez bulduğu çimene mümkün olduğu kadar yerini
açıkta bırakacak şekilde yatar ve güneşlenir. Daha kuzeyde insanlar D vitamini tabletleri almak, yada
evlerinde özellikle çocuklar için solar paneller kullanmak zorunda kalıyorlar.
İşte Almanya'nın bu kapalı ve yağmurlu serin havası bisiklet için biraz problem olabiliyor.
yağmur özellikle sağanak olarak yağdığı için denk gelirseniz ciddi silkeliyor. Biz aşağıdaki fotoğrafta bir
otobüs durağına sığındık.

(link)

Duygu ve düşüncelerimi tek bir kelimeyle özetlemem gerekirse; Süper!

@Gökhan Araşlıklar

Teşekkürler Gökhan.
Süper olan bisikletin kendisi.
Sevgiler...

Not: Nazik arkadaşlar, buraya yazmak yerine özel mesaj ile soruyorlar sağolsunlar, kalan günlerin merak edildiğini biliyorum,
umuyorum ki yakında bütün maceraları yazmak için vakit bulmuş olacağım.

Benim gözüm kesmiyor bisikletle turu. Sizi tebrik ediyorum. Karavan ile gidip durakladığımız şehirleri bisiklet ile gezme bana uyar...

• Beğen
Tepkiler: Soner Sarihan
Yaptığınız olay gerçekten mükemmel bir şey (özellikle ailecek bunu yapmak). Ailenizle mutlu yaşamlar ve gezmeler dilerim:):alkis: Keşke ülkemizde de böyle duyarlı ve bilinçli bir toplum olsa ama ne yazık ki...

• Beğen
@Fark11

Merhaba,
Çok teşekkürler.
Yolda olmanın her hali güzel.

@ilhanozyurt

Merhaba, Teşekkür ederiz.
Bisiklet, doğada kaliteli vakit geçirmek, ebeveynliğe bakış olarak gelişmeler var.
Elbette yeterli değil.

Kitap, web sitesi ve sunumlar ile meşgul olmamızın temel sebebi
bu farkındalığı artırmak zaten.

Ailenizle birlikte nice nice güzel turlar yapmanız dileğiyle , sağlıcakla kalın.

• Beğen
Merhaba @Soner Sarihan , İnci ve Tibet Çınar
Uzun bir ara oldu haberleşemedik. Siz güzel turunuzu yaparken bizler o yaz üniversiteye giriş heyecanı içerisindeydik. Sizler sağlıkla turu bitirip enerjiyi depolamışsınız. Bizler de yuvarlanıp, bazen pedal basıp günlerimizi geçirdik.
Kızım Siyaset Bilimi okuyor :) Daha iyileri Tibet Çınar'ın olsun. En önemlisi sağlık olsun.
Ben şu an bilemediğim bir zaman dilimi için bisikletten uzak kaldım.. Sağlık nedeni dolayısıyla. İnşallah arayı fazla açmadan pedallarla buluşurum.
Hepinize sevgi ve selam.
Esenlikler dilerim.

• Beğen
@Soner Sarihan selalmlar bnde aynen oglumla bı tur yapmak ısterım bu kadar olamasakda canım ulkemızde de cok guzel yerler var:) bnm esımde pek beceremez bısıkletı obur arkadas gıbı :) olsun oglumla ınsallah sehır sehır gezeriz:)

• Beğen
@OsmaniyeRehber
Çok teşekkür ederiz,
1 temmuz da Alp dağlarına doğru Almanya'dan hız almaya başlayacağız. :)
Sevgiler...

@NEVRES KME
Nevres geçmiş olsun.
Umuyor ve biliyorum ki dönüşün muhteşem olur. :)
Kızına başarılar dilerim.
Sevgiler, selamlar...

@yavuz öztürk
Merhaba,
teşekkürler.
Elbette siz de çok güzel turlar yapabilirsiniz.
Mesafeler, yurt içi yada dışı önemli değil, alınan zevk önemli. :)

Biz ailece, çok şeyden vazgeçmiş ve
doğru tercihlere odaklanmış olarak
bu kadar ilerlemiş durumdayız.
Umarız herkes hayallerini yaşar.
Sevgiler...

Pedalınıza kuvvet Allah sizi kazalardan belalardan korusun

@Envoy 35
Çok teşekkür ederiz.
Amin diyorum bütün dualarınız için ve cümlemize diye eklemek istiyorum.
36 gün sonra yeni tura başlıyoruz.
İtalya, İspanya, Portekiz olacak rotamız.
sevgiler, selamlar.

Yaptığınız iş gerçekten taktire şayan. Birde çocuğunuzla çıkmışsınız. Merak ettiğim çocuğunuz hastalanır diye korkmuyormusumuz? Allah kaza bela vermesin. İyi turlar.

Geri