Scudo Sports

Min Masraf; Max Keyif İşte Benim Trek

@d.berkay

Ben her türlü varım :)
Yalnız havalar biraz daha ısınsın Ispartanın soğuğu berbattır..

Sen gel de turlarız ;)

Scudo
@Ercan Bayram

Isparta'nın soğuğunu iyi biliyorum, Şubat'ın başında geldiğimde 3-4 Kere antreman yapmıştım.. Ancak İç Anadolu çocuğu olduğumuzdan zaten iklime alışığız :) Dokunmuyor soğuk, kar, çamur :)
Neyse yakın zamanda oradayım sözünü unutma..

• Beğen
Tepkiler: Ercan Bayram
Ben bisiklete adam gibi binmeye Antalyada başlayınca senin kadar alışık olamıyorum :)
idare edeceksin :D:D:D

• Beğen
Tepkiler: d.berkay
Ercan çok güzel bir bisiklet toplamıssın tebrik ederim.. Daha güzellerini toplayıp ileride foruma koymanı bekliyoruz.. (Arada Antalya lafı geçiyor da o yüzden) Antalya ya geldiginde pedallamak isterim kardeşim. Yaşasın bisiklet çılgınlığı...:) huraaaa :eek: :D!

• Beğen
@Zeki.Alper

Daha güzelini özellikle dağıtıp bunu topladım :)
Daha iyi olacağını sanmıyorum artık bana yeter bu.. :rolleyes:

Ercan hocam bisikletinin parçalarına bi bakıyım dedim internetten.
Pedala baktım kaldım :)
yeniyim ya, hiç görmedim de öyle bi pedal,
küçüklükten beri bindiğimiz bisikletlerde koca koca pedallar olurdu,
şimdi bunda insanın ayağı durmaz kayıp durur gibi geliyo. hem pahalıda bir parça. Nasıl bişi bu yaa :)

• Beğen
@Erhan YILDIZHAN

Bisiklete bindiğimiz ayakkabının altında bir bölme var
Tabiki bisiklet için özel ayakkabılar.
Bu pedalın yuva kısımlarına ayakkabının altına pedalla beraber gelen cleat deilen demir parçalar takılır ve bisiklete bindiğinizde önce önü oturur sonra da arka tarafını oturtmak için ayağınızı bastırırsınız. Ayağınız pedala kilitlenir. Kilitden ayağınızı kurtarmak için de topuğunuzu kenara çeker ve kilitden ayağınızı kurtarırsınız.

http://www.nashbar.com/images/nashbar/products/medium/CB-EBC-NCL-FLAT.jpg

http://www.texascyclesport.com/store/catalog/products/cb-egg.jpg

Bu pedal sisteminin adı SPD = shimano pedalling dynamics
pedala sadece basmıyor aynı zamanda da çekerek + bir güç elde ediyorsunuz. Ayakta pedal basarken düşme riskiniz yok vs vs forumda çok konu var SPD ile alakalı..

İlk deneyim sürüşümü yaptım biraz terledim geldim.
Uzun zamandır bisiklete binmiyordum soğukla beraber iyi geldi :)
Malum güneş yok.. :(

Bisikletin ayarlarını ilk defa 1 seferde tam ayarlamışım ince ayar bile yapmama gerek kalmadı :)
Soluğu bisikletçide buldum malum BB-UN göbek anahtarım olmadığı için elimdeki imkanlarla az sıkmıştım.
Tam sıkıştırttım ve artık bir eksiği kalmadı..

Her ne kadar dün akşam msn den bisikleti ilk görenlerden vetebrik edenlerden biri olsamda foruma da yazmadan edemeyeceğim...;)

ercan abi hayırlı olsunn,birlikte pedallamak temennisiyle:):)

• Beğen
@Ercan Bayram

Ercan ..bisikletçi dedinde aklıma geldi..İlhana bisikleti aldığımızda bi pedalı sıktırmak istedik ee tabi bende set var ama o da yok yani..
Sonra dedik ünv ye doğru gidelim.. Halıkentten rampayı çıkarken sağda bi bisikletçi var.Orda durduk dedim abi bize bi anahtar verebilirmisin pedalı sıkacağız elindeydi zaten verdi hemen bende sıktım..Eyvallah dedik gidicez bisikletcinin bi bakışı var ama görmeliydin..Para isteyecekti muhtemelen tabi bizde tayt forma çıkmışız..Geçtik gittik o günden beri aklımdadır o bakış..bi pedal sıktık anahtarıyla ölene kadar borçlusunuz gibi öyle bir baktı ki...
Bilmiyorum o bisikletçi hakkındaki düşüncelerin nedir merak ediyorum açıkcası...Senin ne maceraların vardır..Aslında en çok da sana fitil oluyordur..
''Bu çocuk nerede yaptırıyor bu bisikleti,tamirini,montajını''
Sen yinede sırrını verme :)

Bu arada yaz gelsinde bi irfando yapalım...
Ne günlerdi......

Pedal hakkında

vay be ercan hocam öyle bi anlattın ki gözümün önünde canlandı.
"ayağını kaldırırken bile güç elde etmek" harika ya.
Daha neler görecez.
topuğu sağa çekince klipsten çıkıyo ve düşmüyoruzda inerken. 2. vay be :)

Bilgi için teşekkürler

• Beğen
Güle güle kullan Ercan, parçaların hepsi de tam sana göre.
Tank gibi, kaliteli ve masrafsız bir bisiklet toplamışsın tebrikler.

• Beğen
@ahmetdogan

Selam Ahmet çok uğraştırmadı bu bisiklet alengirli bi tarafı yok herşey bana göre kara düzen :)
Pedallarız pedallarız ;)

@precipice

Çay boyundaki caminin yanındaki Bianchi Servisi ise evet alacaklı gibi bakmıştır beleş işe gelemez bence ilk geldiğinde uğrayalım bi gönlünü al :)

Benim kendim topladığımı biliyor aslında. Bugün de söyledim şaşırdı tabi.

En yakın sürede irfando ya gidelim ;) hele bi gel :)

@Erhan YILDIZHAN

SPD ayrı bir zevk korkarak almıştım herkes düşersin müşersin düşenlerin hikayeleri vs :) Korktum ama korkunun ecele faydası yok
Alışırken 2 kere düştüm. Kiliti çıkartamamıştım. Yere düşen ve yerde gülen bir bisikletçi düşün millet salak salak ışıkta karşıdan karşıya atlamadı benim neden güldüğümü düşünüyorlardı :D

@athletic

Teşekkürler Fatih çok haklısın seçimleri dayanıma göre yaptım çok cüzi bir para çıktı cebimden çok mutluyum :)

Yeni bisikletin hayırlı olsun. Yalnız aklıma takılan bişey var; eski bisikletin "Giant" hangi noktalarda amacına uygun değil di ? Beğenmediğin veya zayıf gördüğün bazı parçalar mı vardı ?

• Beğen
Ercan'ım merhaba,

Min masraf ve max keyif konusunda seni tek geçerim.;)
Trek ve stx evladiyelik parçalar.Sana bu şekilde uzun yıllar hizmete hazır topladığın bisiklet.
Bisiklet'inle keyif dolu turlar ve anlar geçirmen dileğimle.

Selamlar.

• Beğen
@raven1442

Bu konuda açıklama şart sanırım :)
Giant bana fazla geliyordu; yani hakkını veremediğim bir malzemeydi...
Yarışçı değilim, okul da bitti fazla binemediğimden o değerde bir bisiklete sahip olmak bana lüks geldiği için bisikletin maddi olarak hafiflettim, Kilo olarak ağırlaştırdım ama evladiyelik malzemeler taktım.
Az binsem de çok binsem de üzülmeyeceğim bir hale geldi :)

@İdris ACA

Kanka sağolasın :)
Hakkaten de uzun yıllar bana arkadaş olacak gibi :)
Teşekkür ederim

gerçekten harika makina çok güzel olmuş güle güle eskitin.

Geri