Scudo Sports

Milli takıma nasıl girilir?

dediğin gibi bu işlerdamdan düşer gibi olmaz. gördüğüm kadarıyla 14 yaşındasın yıldız kategorinde yarışlara girip derece alman, kendi kategorinde iyi puanlar alman gerekir milli takım zaten iyi sporcuları takip ediyor sen kendini göster onlar seni çağırırlar :)

• Beğen
Tepkiler: Dizdar MERT
Scudo
O zaman klübe girsem şimdilik yol bisikleti de almasam orada antreman yapacağım bir bisiklet temin ederler mi? öyle olursa ben de rahatça paramı biriktirir sene sonunda da kendi bisikletimi alırım? Ve klüple çalışarak kendimi de 1 sene boyunca daha fazla geliştiririm.

evet yapabileceğin en güzel başlangıç dediğin gibi gayet mantıklı,ama kulüble yapacağın görüşmede bisikleti ön planda tutma,yani bisiklet verirmisiniz nsl olur gibi sorular sana bakış açılarını değiştirmelerine neden olur,eksi not alırsın :) bakarsın biriktirdiğin para cebine kalır bisiklet değilde kulübün senin için vermediği ihtiyaçların için kullanırsın ;)

• Beğen
Yok yok , tutmam tabi sorarlarsa söylerim yok diye...
O zaman ilkbaharda başlıyorum.. :)

Şöyle söyleyim,
Kulübe gittiğinde senden para talep etmiyorlar, Senin konuşmandan öncelikle nekadar ciddi olduğunu anlıyorlar.
Yeteri güveni verirsen sana şunu söylüyorlar "iyi gel bakalım abilerinle antremanlara katıl duruma göre bakarız" (Not: Senden büyük bisikletçilerin sana artistlik yapması, Emri vaki konuşması normaldir, tın tın çekersin olur biter moralini bozma çalışmalarına devam et) Sonrası tamamen sana kalmış birşey, Antremanlarda ne kadar azimli ve hırslı olduğunu değil, Disiplinli bir şekilde doğru antreman yaparak çalışmana bakarlar (Azim ve kazanma hırsını sergileyeceğin yer YARIŞLARDIR) ve daha sonrası yine sana kalmış, Yarışlara sokarlar ve senden derece beklerler, Bu derece Senin için ne kadar önemli ise Seni çalıştıranlar içinde o kadar önemlidir... Derece aldıkça Zaten birileri seni önerir Milli takıma hiç dert etme sen çalışmalarına süreklilik kazandır...

2001 sezonunda 3 yarışa katıldım...
1. yarışı bitiremedim...
2. yarışı bitirdim...
3. yarışı bitiremedim... ve aile baskısı yüzünden bırakmak zorunda kaldım.

genelde ilk etapta seni yarışa soktuklarında senden büyük bir başarı beklemezler, Yarışı bitirebilmene bakarlar.
Yarış bitirebilirsen zaten sana bu sefer performans için antreman yaptırırlar ve Artık sen Derece umudu taşıyan bir sporcu olursun. Bu senin için bir umud ışığı olur ve daha çok çalışmaya başlarsın...

• Beğen
sayın abilerim kardeşlerim konu hortluycak belki ama bnde araştırıyorum mtb dalında kulüplere girmek istiyorum hepte merak etmiştim yaş sınırlaması varmı die ama ykmuş galiba kim açmışsa bu konuyu allah razı olsun ondan bütün cevaplarımı aldım bn günlük şehir içi 20 km filan bisiklet sürerim şehir dışı 30-40 -50 km lik kısa turlarda yapıyorum bn Manisa/Akhisarda oturuyorum burda kulüp yok bana en yakın ildeki önerebileceğiniz kulüp neresidir bide yardımcı olurmusnuz kulüplere nasıl girişyapılıyo acaba benialırlarmı bide bu arada yaşım 13 8. sınıf'a geçtim 1999 doğumluyum

hepinize selamlaR abilerim ablalarım internette cok açıkca bulamadığım ve size danışmak istediğim bir konu bu ben bisiklete yeni başladım ve yaşım 13 benim kendime güvenim sonsuz ve iyi işler başaracağımada inanıyorum internetten birkaç araştırma yaptım ama pek iyi bir şey bulamadım milli bisiklet sporcusu nasıl olunur hakkında(oturduğum semtte bisiklet kulübü yok adam gibi bir bisikletçi bile yok diyeyim) sizden bunun hakkında biraz yanıt bekliyorum

@semihalperkaya418

Şurayı bir oku istersen (link)

Konuyu açan forumdaşın 8 yıl sonra neler yaptığını merak ettim :) Strava hesabına ulaşabildim, İngiltere'de yaşıyor ve yarı maraton bir yarışa katılmış.
(link)
Çok az bisiklet sürüyor, kendisini koşuya vermiş :)

2010 yılında milli takıma katılmak belki daha belirsiz, daha zordu ama günümüzde en azından yapılacaklar daha belli olduğu için daha kolay bence. Tabi 2010 yılına kıyasla daha çok rakibiniz olacak ve artık en amatörümüz bile bisiklet konusunda oldukça bilgili. Kısacası hem sporcu sayısı arttı, hem sporcuların bilinci ve bilgisi arttı. Yapılması gereken tek şey kendini ispatlamak ve gelecek ışığı vermek. Bunu tabiiki bisikletsiz yapamazsınız :) Kendinize bir bisiklet alacak, sizden daha tecrübeli ve büyüklerle antrenman yapacak, neyin ne olduğunu ve bisiklet sporunda neyin önemli olduğunu, bir yarışı kazanmanızın nelere bağlı olduğunu az-çok fark edeceksiniz. Eğer yaşıtlarınıza göre gözle görülür bir şekilde bir adım öne çıkarsanız, belki direk milli takımdan değil ama yarı-profesyonel çaptaki kulüplerden teklif alabilirsiniz. Bu dikkati çekmek için en uygun yerler de federasyon yarışlarıdır, hatta yılda 1 kez düzenlenen Türkiye Şampiyonası'dır. Örneğin bu şampiyonaya bireysel katılır ve buna rağmen üst sıralarda yer alırsanız direkt olarak büyük dikkat çekersiniz. Ve bir kulübe başvuracağınız zaman da elinizde bu harika referans olur. Örneğin "Ben bu yıl Türkiye Şampiyonası bireysel zamana karşı yarışında 10. oldum" veya "Ben bu yıl Türkiye Şampiyonası yol yarışında 8. oldum" gibi. Tabi yaşınız ne kadar küçükse, dikkat çekme şansınız o kadar yüksek olacaktır.

Geçtiğimiz günlerde konuşmuştuk, yabancı bir ülkede hangi sporcu olduğunu hatırlamıyorum ama bir kulüp kendisini Strava kayıtlarından keşfetmiş ve teklif götürmüş kendisine :D Yokuş segmentlerindeki başarısı dikkat çekmiş o_O Yani Avrupa'da Strava takibi yapan kulüpler bile var, ama Türkiye'de maalesef dağları delmeniz lazım milli takıma girebilmeniz için. Direk milli takım hedeflenmesi emeklemeden uçmaya benzetilebilir :eek: Öncelikle semtteki veya ildeki amatör bir bisiklet grubu (örneğin bilmem nere pedal grubu :D), daha sonra ildeki daha yüksek performanslı bir bisiklet kulübü (örneğin Pelotonist gibi), daha sonra daha da büyük bir spor kulübü (örneğin Türk Telekom gibi) şeklinde, sıralı bir yükseliş hedeflenirse daha gerçekçi olunur o_O Çünkü öğrenilecek çok şey var :harika:

Bayansanız ve bayan genç milli takım antrenörü bayanın akrabası iseniz performansınıza bakılmaksızın akdeniz oyunlarına bile giderek milli oluyorsunuz. Sonuncu oluyor yiyor içiyor eğlenip geliyorsunuz. Sonrada millilik bursları gelsin. bisiklet milli olunduktan sonra biter. Bu sene karşılaştığım bir durumdu bu akdeniz oyunlarında

Bir spora yeni başlayıp, hedef olarak milli formayı giymek çok iddialı duruyor.
Soruyu soran kardeşimizin @semihalperkaya418 yaşlarında yeğenim var.

Kron RC 2000 model yol bisikleti aldık, antrenmanlara başladı.
Yaşadığımız şehirde(Mersin) takım falan aradık, takım yok.
Sadece 1-2 tane grup var, onlarda arada bir akşam sürüşü ve tur etkinlikleri düzenliyor.
Gençlik spor il müdürlüğünün temsilciliği ve takımı olduğunu öğrendik.
Orada yeğene lisans çıkartıp antrenmanlara başladı.
Koskoca Mersinde 14 yaşında olan yeğenimin yaş grubunda 3-4 tane civarında sporcu var.
Anadolu lisesi 9. sınıfta. Beden eğitimi öğretmeniyle de görüşülmüş.
Okulun da bisiklet takımı kurmak gibi bir düşüncesi varmış.
Önümüzdeki süreçte düzenlenecek olan yarışlara yeğende girecek ve bisiklet sporuna yeteneği var mı yok mu anlayacağız.
Alınacak sonuçlara göre, bisikleti spor olarak mı yoksa eğlence amaçlı olarak mı süreceği şekillenecek.

Geri