Konuyu açan forumdaşın 8 yıl sonra neler yaptığını merak ettim

Strava hesabına ulaşabildim, İngiltere'de yaşıyor ve yarı maraton bir yarışa katılmış.
(link)
Çok az bisiklet sürüyor, kendisini koşuya vermiş
2010 yılında milli takıma katılmak belki daha belirsiz, daha zordu ama günümüzde en azından yapılacaklar daha belli olduğu için daha kolay bence. Tabi 2010 yılına kıyasla daha çok rakibiniz olacak ve artık en amatörümüz bile bisiklet konusunda oldukça bilgili. Kısacası hem sporcu sayısı arttı, hem sporcuların bilinci ve bilgisi arttı. Yapılması gereken tek şey kendini ispatlamak ve gelecek ışığı vermek. Bunu tabiiki bisikletsiz yapamazsınız

Kendinize bir bisiklet alacak, sizden daha tecrübeli ve büyüklerle antrenman yapacak, neyin ne olduğunu ve bisiklet sporunda neyin önemli olduğunu, bir yarışı kazanmanızın nelere bağlı olduğunu az-çok fark edeceksiniz. Eğer yaşıtlarınıza göre gözle görülür bir şekilde bir adım öne çıkarsanız, belki direk milli takımdan değil ama yarı-profesyonel çaptaki kulüplerden teklif alabilirsiniz. Bu dikkati çekmek için en uygun yerler de federasyon yarışlarıdır, hatta yılda 1 kez düzenlenen Türkiye Şampiyonası'dır. Örneğin bu şampiyonaya bireysel katılır ve buna rağmen üst sıralarda yer alırsanız direkt olarak büyük dikkat çekersiniz. Ve bir kulübe başvuracağınız zaman da elinizde bu harika referans olur. Örneğin "Ben bu yıl Türkiye Şampiyonası bireysel zamana karşı yarışında 10. oldum" veya "Ben bu yıl Türkiye Şampiyonası yol yarışında 8. oldum" gibi. Tabi yaşınız ne kadar küçükse, dikkat çekme şansınız o kadar yüksek olacaktır.
Geçtiğimiz günlerde konuşmuştuk, yabancı bir ülkede hangi sporcu olduğunu hatırlamıyorum ama bir kulüp kendisini Strava kayıtlarından keşfetmiş ve teklif götürmüş kendisine

Yokuş segmentlerindeki başarısı dikkat çekmiş

Yani Avrupa'da Strava takibi yapan kulüpler bile var, ama Türkiye'de maalesef dağları delmeniz lazım milli takıma girebilmeniz için. Direk milli takım hedeflenmesi emeklemeden uçmaya benzetilebilir

Öncelikle semtteki veya ildeki amatör bir bisiklet grubu (örneğin bilmem nere pedal grubu

), daha sonra ildeki daha yüksek performanslı bir bisiklet kulübü (örneğin Pelotonist gibi), daha sonra daha da büyük bir spor kulübü (örneğin Türk Telekom gibi) şeklinde, sıralı bir yükseliş hedeflenirse daha gerçekçi olunur

Çünkü öğrenilecek çok şey var