Scudo Sports

milli takım seçme kriterleri

@duyguny

kortuğum şey bu iyi günlerimiz,olmasın.2012 için desteklenen veya desteklenmesi düşünülen sporcuları karşılarına alıp ,hedefleri ,amaçları soruldumu acaba? ayrıca,şu an o listede olmayan ,bu sene geçlerde son senesi olup şu an ilk 3 zorluyacak çok iyi bir sporcu var ,bu tempoyla sanırım seney büyüklerde açık ara gelecek ,ama onu ne arayan ne soran var,yani seçimi neye göre yaptılar,buradan çıkan sonuç pekte seçici olunmadığı görülüyor,inan orada olmaması gereken ve gelecek için ümidi olmayan isimler var.bu milli takım açısından değil ,2012 için beklenti açısından

Scudo
@özhan kırmızı

yok daha görmedim ne hikmetse benim bilgisayar günlerdir fed. sayfasını açmıyor.ne alaka onuda anlamadım.niye öyle yapıyorlar,kim yapıyor niye yapıyor,zaten yarın çarşamba başlıyor,pazar yarış,bu kamp değil buluşma diyelim,çünkü sen yarıştırmıyacağın adamı niye yarış kampına çağrırsın,ha performans kampı desen anlarım çok adam çağırırsın ,bu tek kelime ile yapılan hata karşısında ,yüz yok,ismi önce yazılı olup silinenlere bir parmak bal çalmak,tatil senin anlıyacağın,yarışı izlemek adına gitmen güzel ,ama ben gitmezdim.ama bellide olmaz!!! cumartesi akşamı sizde yarışıyorsunuz diyebilirler.herkese kazasız belasız yarış diliyorum.

tekrar yazıyorum inat olsun diye nedense bi mod var siliyo bnm yazılarımı anlamış değilim adam gibi konuşsun.

fırat abi şimdi yeni açıklanan bia diyelimr şey daha var gördünmü? federasyonun yayınladıgı listedekiler kampa gidiyor ama bir kaçı yarışa girmicekmiş öyle duydum ama yinede kampa cagırılıyor yani bunların biride benim Alanyada ve diger yarışlarda 2009 sezonunda performansı benden daha kötü olan bazı arkadaşlar listede var benm adım yok nedenini hala anlamış değilim valla..

cmt akşamı söyleseler iyi :) alanyada yarışacagımı yarış sabahı öğrendim :) buna öyle birşey olabilr... yani boşunamı antrenman yapıyoruz yarışa giremedikten sonra neden antrenman yapıyoruz saglıklı yaşam içinse söylesınler hiç masrafta yapmayalım yani

sevgili özhan,sanırım kampa gittin,hatırlıyorsan ,benide çağırdılar demiştim ,ama gitmeme nedenini açıkladım.Bir düzen yok.Tekrarlıyorum,sene başı ülkede hiçbir ulusal yarış koşulmadan uluslararası takvimde ,avrupa kupasına puan veren bir yarışı alıp koymak kimin aklıydı,bize Türk Triahtlonuna ne kazandıracaktı ve ne kazandırdı.Bu konuda çok yol katedmemiz lazım,daha basit ve yakın olan balkan şampiyonası ,veya bulgarsitan ,yunaistanda ikili yarışlara gidip tecrübe kazanılımalı.Tur yeme ve diskalifiye korkusu olmadan,bu zaman karşı bir yarış herkesin zamanı belli,buna bakarak sonuçta belli ,neyi zorluyoruz ki? adam 1.49-1.55 koşuyor 2.10 veya 2.05 le ne yapacağız,ha tur olmasa gene olsun ama,anlamı yok.Böyle ise yurtdışına gitmenin hiç anlamı yok ,gidenlere tatilden başka bir anlam ifade etmez,paraya yazık,yarış bitirmeyen bir sporcu mutlu olamaz,yarışı bitirsin dereceyi boşver ,ama bitirsin diyorum,yazılacak şey çok ama ,anlamsız kalıyor burada,benim düşüncem,milli takım diye bir oluşu şu an için anlamsız,çok zaman ,para ,emek harcanmalı öncesinde. o zamanlara yaklaşılmalı ulusal yarışlarda,ama ülkede yolda bir tane bile olimpik yarış koşulmuyor,erkeklerde nispeten bir rekabet var ,bu yıl daha çok olacak gibi,ama bayanlar berbat ,alternatif yok ,rakip yok.O yüzden kimse zorlamıyor,hakem yarışı kısaltır çabuk gideyim diye,antrenör kendi sporcusuna uygun yarış yeri ,tarihi,mesafesi ister,yönetici, ben üste yakın olayım ,sesimi çıkarmıyayım der ,belki bir uluslararsı yarışta ,sorumlu olur gezerim amacı güder,sporcu antrenman yapmaz,günümü gün edeyim havasında.Nasıl olacak bu iş?

aslında hiç diskalifiye olmadan gayet güzel bitirebilirdik ama bitirmemizi istemeyenler 8 tur olnasını isteyenler utansın kimse bize birşey diyemez yani biz elimizden geleni yapmaya çalıştık adamlarda wetsuitte vardı yani çok avantajlıydı... ewt bencede böyle yarışlar düzenlenip gösteriş yapcaklarına uluslararası yapmasınlar biz katılalım sadece daha iyi oluruz hiç değilse.. sırf gösteriş yapıyolar başka birşey değil uluslararası oldumu su vermek için 6-7 çoçuk görevlendiriyolar hani Türkiye şampıyonasında nerde o çoçuklar onlarda niye yapmıyolar biz suları yerde kolinin içinden alıyoruz ya sırf gösterişten başka birşey değil bence..

@özhan kırmızı

tur yemeniz ,diskalifiye olmanız hiç önemli değil,tükiyeden kim olsa sonuç aynı olacaktı,sadece birşey düzltmek istiyorum ,turlarınn 2.5km olması nedeni farklı aslında: yurtdışında genelde öyle yapıldığı bilgisi aldım, nedeni izleyici önünde olması.Aslında 5km de olsa 10 da olsa bizim derecelerimiz daha ileri götürmiyecek sadece tur yemeden yarış bitirmeyi sağlıyacak,yani arkada sanki Türkiye şampiyonası oluyormuş gibi bir durum söz konusu.Kafanı takma durum bu ,fazlasını beklemek hata.Daha önce dedğim gibi keşke gitmeseydiniz.burada sadece piyon görevi görüyoruz.Oyunu başkası oynuyor,bizler istenileni yapıyoruz.Kendiniz Türkiyedeki müsabakalara hazırlayın,ama inşallah diyorum federasyon yurt dışı yarışlarına sporcu götürmeyi birdaha düşünür bence.Çünkü şu an hiç anlamı yok.faydasıda.

Bence bu işi federasyon değilde, örneğin Avrupanın en büyük tv fabrikasına sahip olduğunu iddaa eden elektronik markalarımız üstlenmeli.. "Hepsi şov" demiş arkadaş tabii ki de öyle olacak yoksa dünyanın öbür ucundan yarışmaya kim gelir buraya. Şov olacak ki, sporcuların omuzlarındaki markalar görünsün. Yarışın önemi arttıkça ve bu firmalar ne denli bir reklamın bu yarışlar sayesinde yapılabildiğini gördükçe bu iş için ağızlarının suyu akacaktır.
Yeni takımlar kurmalılar. Gerekirse yurt dışından antrenör ve hatta sporcu transfer etmeliler. Bu yüzden organizasyona seviniyorum ve 3 yıldır heyecanla izliyorum.
Bu olaya milli duygularla bakmak çok mantıksız yarışlarda tek milli takım bizdik. Garip açıkçası. Federasyon da sporcularımızın da elinden gelenin en iyisini yaptı bence. BU yarışlara milli takım "Türkiyeden Sporcu yok mu" dedirtmemek için katılıyor. Ama bu ne sporcularımızın ne federasyonumuzun ayıbıdır. Bu sadece ne denli bir reklamın kolay yoldan yapılabileceğini göremeyen firmalarımızın ayıbıdır.
Yeni yeni takımların kurulması, maddi imkanlarının sınırsız olması, daha çok bisikletçinin şans bulması ve sıkı bir rekabet ortamının oluşması şart..

@atbabacan

görüşleriniz çok güzel,ama teorikte,nedeni firmalara bir sorun derim,para aktarmak için kriterleri nedir,kimler ne için finanse eder yarışları,çıkarları ne olacak,biz önce bu sporu Türkiyede biraz kıpırdanması için uğraşıyoruz,birileri sadece para kazanması için değil.reklamı kime yapıcak ,yapılmayan bir spor izlenmez,çünkü izlenmesi için onu çok kişinin bilmesi ve yapması gerek,dünyanın en iyi firmaları bu yarışı finanse etse ,ana haber bültenlerine çıksa nbe olacak ,yarını yok bu işlerin,Afrikada buz hokeyi ne kadar izlenir bilemem ama,dedğim gibi tabanın yapmadığı bir spor kolay gelişmez.Triahtlonda çok çok uzun yıllar böyle olacak gibi,anlayamadığım birşey var ,örn Hep bir laf var Türkiyenin 3 tarafı denizlerle çevrili ama yüzücümüz yok!!!konu balıkçılık olsa doğru ,ama yüzücü havuzda yetişiyor genelde!!!yani havuz gerek ,olmadanda yetişmez.

• Beğen
Tepkiler: Soner Sarihan
3 nisan antalyada yapılan uluslarası bir müsabaka öncesi bir hafta kamp yapıldı .tabi normalde bu kamp yarışa uyum kampı olması gerekirken bizde hala performans kampı gibi algılanmakta.yarış koşuldu ,sonucu önemli değil,bu hafta tekrar bir milli takım seçme kampı ve seçme yarışı var:)enteresan seçme hava muhalefeti nedeniyle sabah havuzda yapıldı.öğlenden sonra bisiklet ve koşu kısmı yapılacak:)enteresan olanlarından biride olimpik yarışlar için herzaman olduğu gibi spirnt mesafede yapıldı seçmeler:)zaten bir avuç insan var ve kimin ne olduğu belli,kusura bakılmasın ama dostlar alışverişte görsün misali,hep ağızda olimpiyat muhabbeti,ülkemiz olimpiyatlara oldu bir kaza birini gönderdi ne olacak? bunula mutlu olmamızmı gerek 80 milyonda 200-300 kişinin yaptığı 150 kişinin yarıştığı bir branşta başarı bumu sizce yoksa bu sporu ülkede 100.000 kişiye yaptırmakmı?

çok mantıklı bi soru sormuşsunuz. burada insanların emeklerine saygı gösterilmediği we ortada hak etmeyenlerin hak etmedikleri yerlere geldikleri çok dogru ... türkiyede bu spora talep çok az bunun sebebi biraz bu sporun zorlayıcı we çok fazla emek istenmesi we de türk insanının birazda rahatlığına düşkün olması ... bunları üzülerek söylüyorummm ... ben besyo da okuyorum çeşitli sporlar yaptım we hala yapıorum ... şu anda triatlon yapmaya dewam ediyorum .. 1 hafta önce siwasda yapılan duatlon yarışına katıldım büyük bayanlarda 1. oldum ama yarışta tüm gücümü sergilemedim !!! çünkü rakibim yoktu bana tek rakip olan bayan sporcu (beni kesin geçerdi :) )bisikletten düştü we yarışı bırakmak zorunda kaldı . ben tek bayan olarak yarışı çok rahat we sakin biçmde bitirdim. herkes bana senden daha ii olsaydı bisikletten düşmezdi dedi ama bu onun o anki talihsizliğiydi sadece ... siwas yarışında dereceye girenler milli takım kampına seçildiler bu benim de takımda olduğumu gösterir ... yhani sadece yönetimde eksiklik yok sporcu da eksik ben rakibim bu kadar iiyken beni geçebilecekken bisikletten düşmesini yakıştırmıyorum belkide kızdığım tek şey yarışta yalnız kalıp kendimi hiç sıkmadan bitirmem de olabilir .. şimdi hiç bişey yapmadan milli takıma seçildim özen yok işte diger branşlarda bu yok mesela atletizmde ... az insan olduğu için önemsenmiyor türkiyede spor adına ne kadar şey önemseniyor ki ? umarım sesinizi duyurabilirsiniz .....

dediklerinizde çok haklısınız,sadece birşeyi açığa kavuşturmak istiyorum milli takım dediniz ama ülkemizde duatlon milli takımı yok,uluslararası müsabakalara katılım yapılmıyor.bu yarış geçen yılda böyleydi,bende geçen yıl geldim durumu gördüm bu sene gelmedim.keşke kütahya duatlonuna geldeydiniz.orada kendinizi gerçekten görme imkanınız olurdu.

ewet haklısınız bu benim ilk deneyimimdi .. malesef herhangi bir özen gösterilmediği için sonuç da bu :) önümüzdeki yarışlara bakacagız hep antrenman hep antrenman belki biz gelecekte insanlara öncü olup birşeyler yapabiliriz....

@Meryem.Yılmaz

mutlaka diğer yarışlara katılmazınızı umuyorum ,bayan sıkıntımız çok ,rekabetin olmadığı yerde başarı olamaz,şu an büyük erkeklerde az da olsa bir rekabet var ki ,bu küçük'te olsa bir sonuç veriyor. Yetersiz ama genede iyi, ama büyük bayanlarda böyle birşey yok, neredeyse 3 kişi yarışıyor 1.2.3 bile yarışmadan belli.Affınıza sığınarak söylüyorum "v" tuşunuzda arızamı var:)

:) hayır ama kötü bi alışkanlık
kesinlikle türkiyede spor adına özellikle triatlonu ve tanınmayan bu gibi sporları tanıtmak gerekli ... burada olmuyorsa bile dünyaya açılarak gücümüzü orda göstermek gerekli .. :D

@Meryem.Yılmaz

biraz msn gibi oldu ,belki yöenetilerimiz kızacak ama ne yapalım :) triatlon yapıyormusunuz? sadece duatlonmu.

@Fırat Dizman

evet bu sene başladım zülfü karabulut bana antrenmanlar konusunda çok yardımcı oluyor bi yerde onların desteğiyle başladım bu spora ....

o zaman hoş geldiniz,zülfü iyi bir arkadaşımız,aynı zamanda hep kafaya oynayan, başarıya koşan,çok yardımı olacağına eminim.

Geri