Scudo Sports

Milli sporcumuzun sosyal medyada yaptığı paylaşım sebebiyle takımdan ihraç edilmesi

Şimdi ne paylaşıldı gerçekten bilmiyoruz. Eğer sadece havaya ateş eden gerizekalılara "gerizekalı,embesil,adi mahluklar!Birinin evladı,çocuğu,yakını sizin gibi magandalar yüzünden ölebilir. Allah sizi bildiği gibi yapsın,reziller!"demişse ve bu yüzden kendisi elenmiş ise dükkanı kapatalım gidelim,bu kadar emeğe,bu kadar çalışmaya,azme yazıktır günahtır.
2-)Sırf x partisine oy verdi diye x partililere"yobaz,çomar,vs vs demiş ise veya küfür etmiş ise"ve bu yüzden alınmamış ise yarışa;o zaman da hiç bir şey demeye hakkı yok diye düşünüyorum. Şimdi ben bir Galatasaraylı olarak gidip Fener stadında Fener'e küfredersem benim orda ne kemiğim kalır,ne bir parçam. Hee öldürülmem mi gerek tabi ki hayır ama her yerde her şey söylenmez, söylediysem sonuçlarına katlanırım,katlanmak zorundayım. Heee böyle bir şey yaptı diye yarışa alınmamalı mı evet bence alınmamalı. Peki x partisine değil de w partisine yapsaydı o hakaretleri bu sefer yine yarış dışı kalır mıydı?Bence kalmazdı,yarıştırılırdı.
Ne demek istediğimi çok iyi anlattım bence.

• Beğen
Tepkiler: mustang41
Scudo
''Saglam kafa saglam vucutta olur''
Demek ki sporcularin kafasi basmaz tezi atalarimizin sozleri ile ortusmuyor :) Veya atalarimiz laf ola beri gele tiplerdi :p
Ancak populer kultur sporcusu diye pohpohlanmis sporcularimizda var ki bunlar saglam vucut haricinde kafalarini saglamlastirmak adina bir caba gostermiyorlar maalesef...

Bir de genel olarak spor bakanlarimizin, spor federasyon baskanlarimizin goruntu ve fizik itibari ile pek spor yapan tiplere benzememesi beni hep dusundurmustur...

Ulkede gazetecinin elestirmesi, sanatcinin tepkisel durusu ve sanatiyla olsa dahi elestirel yaklasimi, ismi ve cevresi olan nufuzlu duruma gelmis kisilerin elestiride bulunmasi sonucunda ciddi sorunlar, yaptirimlar, cezalar havada ucusurken ne demek Milli Sporcu'nun kamuoyunda yorumlarda bulunmasi :eek:

Susun kardesim! Hicbiriniz hicbirseye karismayin, yorum yapmayin! Kimin ne yapmasi gerektigini devletimiz, hukumetimiz ve mevki sahibi buyuklerimiz soylerler! Kimin neyi konusup paylasacagini, egriyi dogruyu bizden ogrenecek degiller! Kimiz biz? Alt tarafi bu topraklari caniyla kaniyla koruyan, kuran, gelisim ve ilerleme hamlelerini baslatan, sonra da mevki sahibi buyuklerimize peskes cekelim sesimizi cikarmayalim diye bize birakan atalarimizin cocuklariyiz...

Sonra da cikiyoruz ''miy miy da miy miy, sporcuyum ben takimdan kestiler, sanatciyim ben okulumu kapattilar, salonumu yikip AVM yaptilar, gazeteciyim ben dava acip iceri attilar''
Kendimize gelelim arkadaslar! Benzin pahali binin bisikletinize, kesin sesinizi! Patates, sogan pahali makarnaya talim. Tarim ve hayvancilik cokmus, beslenmeyiverin... Memleket borc bataginda cebinizdekileride verin yatirim yapmadan guzel konutlar dikelim tarlalara ve makam sahiplerine ki daha da borclanalim.

Silah ve cephane ucuz ama eskisine gore kiyaslandiginda. Sıkmayin caninizi ;)

Yandas gorus, karsit gorus, kime gore gorus, neye gore gorus...
Efendi gibi kutlanamiyorsa herhangi birsey, edep ahlak bozmadan olmuyorsa bir tartisma veya elestiri, tahammul edemiyorsa guclu olan elestirilmeye, soylenecek soz yok!

EGİTİM SART ;)
Egitim sadece okulda olmaz ama okulda bile egitime dair pek birsey kalmadi. O nedenle kendinizi gelistirmeye devam edin. Sporu da ihmal etmeyin. Bence yine ve hala saglam kafa-saglam vucut iliskisi bir sekilde gercek :)

@Nolan
Saydığınız insanların hepsi kafası çalışmadığı için değil, çok çalıştığı için siyasetteler. Her birinin geldiği noktaları görüyoruz elbette. Her şey para,makam/mevkii için.

@Nolan
Hocam o insanlar zaten oraya "hak ettikleri" için değil, yalaka oldukları için geldiler. Siyasete herkes girebilir yoksa mevzu vatana hizmetse. Sadece sporcular değil milletvekillerinin geneli saydığınız şekilde. Hadi o Lamborginiyi kendi parasıyla, karısının üzerine alıp vergi kaçırarak aldı, alsın parası varmış demek ki. Diğer vekillere atanan araçlara ne demeli? Ülkedeki mevkii sahiplerine atanan araçlar milyar dolarlar ediyor. Hadi bisiklete binecek kadar medeni değiller de o kadar pahalı araca binecek kadar da görgüsüz olmamak lazım. Ben Passata mı bineyim diye ağlayan belediye başkanı bile var.
Yani kısaca sporcu ile değil, insanın karakteriyle alakalı bu gibi durumlar.

@sirrunu eğer bu dediğinizin gerçekten doğruluk payı varsa federasyonun bunu kendisinin kişisel sorunu olup kendilerini bağlamayacağı yönünde açıklama yapabileceğini,her türlü cezai işini soruşturup gerekirse disiplin kuruluna kadar bir sürece götürebilirdi para cezasıda olabilirdi ..fakat mücadele ettiği ve başarılı olduğu bilinen bir kulvardan men edilmesi biraz ağır olmuş gibi

Bir yanda da fikren beni bağlayan kişisel fikrim ise,(sosyal medyada fikrini yada partisini dahi bilmiyorum,siz ve siz harici birkaç kişi daha ilk yazdığı mesajlarda karşıt düşünceye sahip kişiler için baya bir aile değerlerine küfür ettiği iddiaları var) )sırf kendisi gibi düşünmüyor diye karşıt fikre saygı göstermemek dışında hele ki uğruna işlenecek cinayete sebeb kutsal değer annelere eşlere dil uzatıyorsa ve bunu alalade sosyal ağları kullanıp dillendiriyorsa, toplumda buna tepkisiz ve tarafsız kalamaz gibime geliyor...

Keşke ekran alıntısı yapsaydım o akşam ne koymalar sokmalar vardı afedersiniz tam yeriydi şimdi çok pişmanım şimdi ne desem inanmayacak arkadaşlar var bilen bilir çok objetifimdir her görüşe saygım var aşağılayana sövene yok
@Serkan Mıstınoğlu

@isosel haklı olabilirsiniz :naslyany:

Fakat federasyonun da bu konuda yaptığı bir açıklama yok sanıyorum.

"Şu şu sporcumuz, şu şu tarihte, şu şu sosyal medyada yaptığı şu şu açıklamaları sebebiyle federasyonumuz tarafından şu şu sebeplerle, şu şu göz önünde bulundurularak, şu şu çerçevede milli takımdan uzaklaştırılmıştır, kamuoyuna arz ederiz" diye. Ve biz o zaman anlarız ki, Kadir'in yazdıklarıyla, federasyonun cezalandırdığı şeyler demekki farklı şeyler, demek ki taraflardan biri yalan beyanda bulunuyor.

Biz doğal olarak şu an sadece Kadir'in açıklamalarına bakıp fikir sahibi olmaya çalışıyoruz. Çünkü Kadir'in bize söylediği bu :naslyany: Haksızlığa uğradım diyor. Ben küfür ettim demiyor.

@Ahmet Bilge Kaan AKIN
Türkiye şartlarından bahsediyorum..Türkiye'de siyasete sporcu girmemelidir.Çünkü sporcuların geneli (Hidayet veya Kenan gibi) iyi paralar kazanıyorlar.Trilyonlarla haşir neşir olan bir insan,mecliste halkın sorunlarına çözüm üretemez.Bu insanlar bırakın çözüm üretmeyi,halkı bilmiyorlar.Halk nedir,nasıl/nerede yaşar;bilmez bu insanlar.Avukat,mühendis,esnaf gibi insanlar;ideolojik olarak size/bana göre yanlış yolda olsalar da;en azından halkı biliyorlar.Türkiye'deki siyasetçiler halkın durumunu bildikleri halde umursamıyorlar hiçbirşeyi,sporcu dediğin kişi konuyu bilmiyor ki.Konuyla uzaktan yakından bir alakası yok.Tamamen ismi yüzünden vekil seçilmiş kişiler bunlar.Sonra da ''Türk sporu niye bu halde?'' deniyor..Türk sporunu ilerletmek için,illa kendi ideolojik tabanından bir sporcuyu vekil seçmene gerek yok ki.Sporu,sporcunun bileceği gibi bir yanlış algı var.O zaman siyaseti de asker bilmez deriz ve Atatürk gibi bir olgu suratımıza yumruğu yapıştırıverir.Asker siyasetten anlar,örneği karşımızda ama sporcunun siyasetten anladığına dair bir örnek yok.Türkiye'de hangi sporcu siyasete girmişte,sporun geneli veya bir spor dalı gelişme göstermiş?
Konuyla ilgili olarak.Bir sporcu sövdü/sövmedi mevzusu var.Küfür bizim doğamızda var.Allah(c.c)affetsin hepimizi.
Bu sporcu arkadaşım net bir şekilde çok ağır küfür etse bile,ben bu kardeşimize karşı hoşgörülü olunmasından yanayım.Sonuçta psikolojimiz sürekli değişiyor.Bazen kendimizden geçip,yanlış şeyler söyleyebiliriz.Olgun/kamil insan,hoşgörüden yana olmalıdır.Küfür etti diye,bir insanın ekmeğiyle oynamamak lazım..Burada konu o parti,şu parti değil.Genel olarak söylüyorum bunu.
Siyasetçiler meydanlarda inanılmaz laflar ediyorlar.Hangi birisi işinden/maaşından oluyor?Hiçbirşey yokmuş gibi hayatlarına devam ediyorlar.Çünkü toplum,siyasetçilere dokunulmazlık tanımış.Hem teoride,hem pratikte.
Bence sanatçılara,bilim adamlarına ve sporculara da her türlü dokunulmazlık tanınmalı.İsteyen kişi,istediği kişiye/kuruma,istediği herşeyi söyleyebilmeli.
Gâvur Abd'de Dünya çapında bir isim olan Robert De Niro;Abd başkanına alenen binlerce insanın önünde küfür ediyor ve hiç kimse bir şey yapmıyor bilakis alkışlanıyor.Medeniyet böyle bir şey.

@Serkan Mıstınoğlu Valla ne yalan söyliyeyim bende ilk etapta öyle düşündüm ve aksi ispatı olmadıkçada öyle düşünmek istiyorum.. ama bir kişi değil farklı 3 / 4 kişi kişinin bahsi geçen içerik ile bugün yaptığı paylaşım içeriğinin tamamen farklı olduğunu söylüyorsa ne desem bilemedim...

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Tamam hadi hakaret etti, küfür etti, bi şekilde cezalandırıldı.

Peki kendisine şeyh dedirten Müslüm Gündüz'e ve o programı yapan, yayınlayanlara bi yaptırım var mı?

Görmeyenler burdan: (link)

• Beğen
Tepkiler: berberci
Parti ismi verdiği sürece İstanbulun göbeğinde silahla kutlama yapanlara sayıp sövmek suç olmamalı

@mertgulkokan hocam silahlı kutlama yapanlar yoktu açıklamada kadire yazdığım nota da iyi bakın. Seçim sonuçları açıklanırken sonuçlar yavaş yavaş şekillenirken instagram durumunda en az 4 sayfa olduğunu hatırlıyorum küfür hakaret havalarda uçuştu beni silin engelleyin deyip durdu sonra olayı çevirdi her şeyine şahit oldum
Federasyon açıklasın artık nedir ne değildir diye

Bende çok şaşırmıştım ihraç edilince.

Nasıl mesajlar yazmış merak ettim.

@Ahmet Bilge Kaan AKIN
Merhaba... Sporcunun kafası hiçbir şeye basmaz demedim. Bu meseleler dedim. Yani siyaset ve toplumla ilgili konular.

İkinci olarak sporcu olabilmek ve gerekli altyapıyı alabilmek için küçük yaşlardan itibaren sporun içinde yer almak gerekiyor. Bu da çoğu sporcunun akademik anlamda yetersiz kalmasına neden oluyor. Yani çocuğun kafasında yıldız bir sporcu olma hayalinden başka bir şey olmuyor. Ve zamanının çoğunu da antrenmanlarla geçiriyor. Futbolcu-hentbolcu-basketbolcu-atletizmci arkadaşlarım oldu. Onlardan ve çevrelerindeki diğer sporculardan edindiğim izlenim, sporcuların malesef bu durumda olduğudur.
Yukarıda bahsi geçen Hakan Şükür gibi sporcular da yetersiz eğitimden ötürü bir takım dinci çetelerin tuzağına düşebiliyor. Cehaletten ötürü kim ne derse iman edecek duruma gelenler de oluyor.

Bu arada neden futbol hariç? Futbol bir spor değil mi?

@Nolan
Yazdıklarınıza katılmakla birlikte mecliste fakir veya durumu orta düzeyde olan hiçbir insan yoktur.

@berberci
Diplomasız cumhurbaşkanı olan ülkede akademik yetersizlik demeniz komik geldi doğrusu :D Ayrıca yine futbol hariç akademik bir başarı sağlamadan, en azından üniversiteyi bitirmeden, sadece spora yoğunlaşacak kadar güven verilmiyor ülkemizde. Lisedeyken basketbolcuydum, dersleri düşük olanı takımdan atmakla tehdit ederlerdi. Geleceğimiz garanti değildi sonuçta, milyon dolarlar kazanamayabilirdik.

Akademik yeterliliği olan kaç kişi var acaba ülkemizde? Son başbakan Binali'nin konuşmalarını dinleyin, kendisini izleyin diyorum sadece. Yeterli midir bu şahıs sizce?

Futbolcular iyi oynadıkları ve güzel bir takımda oldukları veya olacaklarına inandıkları zaman eğitimlerini kesmektedirler. Futbolcular ve diğer spor dallarındaki sporcuların konuşmalarını karşılaştırsanız bile aradaki bariz farkı görebilirsiniz.

@Ahmet Bilge Kaan AKIN
İyi de konumuz profesyonel sporcular. Cumhurbaşkanı veya başbakanın yeterlilikleri veya yetersizlikleri değil.
Zaten bahsettiğiniz gibi genel algı ya spor ya okul. İkisini bir arada götürebilmenin mümkün olduğuna inanmıyor aileler, öğretmenler ve antrenörler. Bu inançsızlık da geleceğin sporcusunu etkileyip, "ya spor ya okul... spor zevkli ve daha cazip, o halde okulu boş vereyim en iyisi spora yoğunlaşayım. Zaten ikisi bir arada gitmiyormuş." dedirtiyor sporcuya.
Zengin ailelerin kolejlerde okuyan ve spor yapan çocukları bunların dışında tutulabilir belki.

Bizden olmayan yaşamasıncılıkla tüm ülkeyi nasıl kucaklayacaklar hâla anlamıyorum.

@19tunahan93 kim kimi dışlıyor ?kim kime hakaret ediyor bi uzaktan izleyin derim.

Geri