Scudo Sports

Milli sporcumuzun sosyal medyada yaptığı paylaşım sebebiyle takımdan ihraç edilmesi

Road_Runner

Road Runner
Tepki
24.945
Bisiklet
Cervélo
3-5 Temmuz'da Sakarya'da düzenlenen Türkiye Şampiyonası'na katılmamasıyla, katılmasının engellenmiş olmasına ilişkin çok fazla yazı yazıldı, konuşuldu milli sporcumuz Kadir Kelleci için. Kendisinin herkese açık bir Strava hesabı olduğu için, bana da çok sempatik gelmiştir hep. :) Heyecanla takip ederim ve çok da sağlam sporcudur.

Fakat şampiyonada yarışmayışının, ihraç edilişinin sebebini kendisi açıklayana kadar tam olarak bilmiyorduk. Sosyal medyada çok fazla ses vardı çünkü. Herkes kendince bir sebep yazmıştı. Bugün Kadir Kelleci uzun bir mesajda anlatmış durumu.

Gerçekten de tüyleri diken diken eden bir mesaj. Zaten sporcu kıtlığı olan canım ülkemde, zaten avcumuzda birkaç tane olan sporcuları da nasıl kolayca harcadığımızı, bir kalemde silip attığımızı gösterir nitelikte.

Yazısı aynen şu şekilde:

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
(link)

(link) ·
2757.png
Öncelikle mesaj atıp destekleyen herkese teşekkür ediyorum
İyiki varsınız.
.
2757.png
24 haziran 2018 günü İstanbula bikefit yaptırmak için gitmiştim, dönüşte tabi seçim günü olduğu için kutlamalarının arasında mağdur kaldım, silahlar ve anormal şekilde çirkinlikler içerisinde, sonrası ben sosyal medyamda bunlarla ilgili yazılar yazdım paylaştım ve bunuda paylaşmamda özgür olduğumuzu düşünüyorum, gören görmüştür, benim orda ifade etmek istediğim ne devlet, ne de bir başka bir parti, benim siyasetle ilgili zerre kadar ilgim yoktur, ondan dolayı Türkiye Bisiklet Federasyonuna şikayet edilip, federasyon ise disiplin kuruluna sevk edip, yarışlardan men etti, içerikleriyle ilgili bir bilgim yok.
İnancım veya görüşüm, yaşam standartlarım farklı olabilir, farklı düşünüyor, farklı yaşıyorumdur, buna ve milli takım formama, biraz olsun saygı duyulmasını isterdim... Yaşıma bakmadan halen sporumu ilerletmekteyim ve halen olsun hayatta kalmak ile aynı zamanda da yarışmaktayım...evet zor destek olmadan olmuyor ama ben elimdeki imkanlarla Dünya Dağ bisikleti ilk 50 sporcusu arasında yer alıyorum
.
2757.png
Ben 21 yıllık bisiklet sporcuyum ve yıllardır nice başarılar ve şampiyonluklarım oldu, kendimle gurur duydum daha fazla çalıştım, hatta askerliğimi sporcu olarak değilde, Hakkari Şemdinli de üst bölgesinde yaptım, 12 yıla aşkın milli formamı temsil etmekteyim, bu kariyerim boyunca çok sıkıntılarla boğuştum ve halen de devam etmekte olup mücadele içerisindeyim, küçük paralar ile çok işler yaptım, kendi imkanlarımız ile yarışlara gitti ,kendi sınırlarımı zorladım, dünyanın heryerine gidip arkadaş edinip, aynı zamamda yarışıp ülkemi temsil ettim, sayın arkadaşlar kendinize gelin ben sizleri temsil ediyorum, bisikleti aşığı diyeyim, bir sporcuya yarışa almamak ile o sporcuya ceza vermemiş oluyorsunuz, saygısızlık yapıyorsunuz demek oluyor, benim takımından başka bir yerden maaş almıyorum ve çokta yükseklerde bir maaşım yok, eğer olsaydı emin olun, şu giydiğim formayı, televizyonlarda izler olurdunuz....
.
2757.png
Çok sıkıntılı dönemler geçiriyorum benden sağlıklı, yorumlar bekleyin lütfen, ruh ve hislerimle, sağlıklı şekilde düşünmeye çalışıyorum.
.
Şimdiden anlayışınız için teşekkür ediyorum..

36763051_1889196071143575_8598825071223504896_n.jpg

(link)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Federasyonla ilgili sosyalmedyada sürekli küfür okuyorum arkadaşlar :) Hemen her mesajda federasyona sövülüyor ve küfür ediliyor. Tepki gösteriliyor. Olayın içinde olmadığım için, uzak olduğum için sebeplerini bilemiyorum tabiki. Ama verilen karar, tepkilere neden maruz kaldığı konusunda bende bir izlenim yarattı :kötü:

Malesef milli sporculara gösterilen muamele bu arkadaşlar. Daha çok kişiye ulaşması için paylaşıyorum, üzülmeliyiz bunları yaşadığımız için. Bilmeliyiz ve haberdar olmalıyız sorunlarımız konusunda. Bu çok büyük bir sorundur :( İşler, demek ki malesef böyle yürüyor federasyonda

Scudo
Hakikaten yazık. Bu ülkede bisiklet sporcularının canını dişine takarak bir yerlere gelebildiğini hepimiz biliyoruz. Sosyal medyada paylaşımlarıyla da Kadir Kelleci sempatik bir karakterdi gerçekten. Fakat bu durumlar bilhassa genç sporcular için umut kırıcı oluyor. Maalesef öyle bir federasyona sahibiz ki adı yolsuzlukla bile anıldı. Sanırım hem ülkemizde hem de diğer ülkelerde paraya tapan, rantçı kişilikler bisiklet sporunun yöneticileri oluyorlar ki bu saatten sonra bu yöneticilerden hayır beklemek olmaz.

Çok şaşırdım, düşünce özgürlüğünün böylesine fazla olduğu ülkemizde nasıl olur böyle bişey

Ülkemiz dünyanın en özgür ülkesi biliyorsunuz. Böyle serbest bir ülkede böyle bir olay olması beni şok etti gerçekten. Hayret ya ilk defa bu ülkede birinin bir fikir paylaşımından dolayı zarar gördüğünü duyuyorum. Allah Allah. Demek herşeyin bir ilki varmış yahu, çok çok ilginç.

Kelleci'nin kellesi tiz vurula demiş fincancı katırları

Arkadaşı tanımıyorum ama hakikaten terbiyesizlik etmişler.. Bahsettiği silah olayında haklı..

• Beğen
Tepkiler: BugAdam
Bundan sonra böyle malesef arkadaşlar, söz söylemeyegör, ya hapis ya ihraç işinden.
Bu gece bile binlerce insan khklar ile ihraç edildi. Haberi yoktur çoğu kişinin. Herkes "listede adım var mı?" korkusu ile listelere bakıyordu.
Buradan ne yazarsak yazalım, ne söylersek söyleyelim ne hakkı yenen insanlara engel olabileceğiz bundan sonra, ne de yenecek insanlara. Umarım ülkedeki şu durumu savunanların başına gelir bunlar, başka bir şey dileyemiyorum malesef.

Sen yıllarca çalış, emek ver bir işe, sonra ne idüğü belirsiz herifin teki gelsin senin emeğini hiç etsin. Olacak şey değil!

Kadirle tanışırız severim kendisini facebookta da yazdım zaten
'Çok geçmiş olsun dileklerimle... Düşünce özgürlüğüne kesinlikle evet, hakarete hayır diyorum. Valla ben de çok üzüldüm seçim gecesi karşıt görüşlü seçmenlere giydirmene. Milletin koymadık nerelerini bıraktın bilmiyorum. Bunlar hemen seçimle birlikteydi hatta silah vs ile alakası yoktu bahsi dahi geçmiyordu direk seçmene giydirdin bol bol. Sonra üzüldün mü birileri mi uyardı bilmiyorum kaldırdın, iyi yaptın. Ama geç kalınmış belli ki... Saygı duyan saygı görür kardeşim bu iş böyle. Sen özünde iyi birisin inşallah Allah yolunu açık etsin Kadir'ciğim. Mental olarak toparlaman dileğiyle hakkında hayırlısı.'

Evet kadir ocu bucu olduğu için değil millete ana avrat küfretti koyulmadık sokulmadık birşey bırakmadığı için bu durumda. Şimdi vay silah atan vs işi çevirmeye gerek yok her paylaştığı çok net ve gerçekti direkt seçmene sokmaca koymaca küfürlee vardı. Bence bunun için kendine yazık etti. Sana ne milletin nerelerine sokmak filan...

Dugunde kutlamalarda silah sıkan ADİ SEREFSİZDİR. HANGİ DEVLETİN, HANGİ PARTİNİN, HANGİ DİNİN MENSUBU OLURSA OLSUN. Hadi devlet hadi sosyal medya gelin benide ihrac edin vatandasliktan... İs yaparken azicik serefiniz olsun be. Bu olay bana dogrulari konustugu icin vaaz yasagi getirilen ve surgun edilen Yasin Gundogduyu getirdi gozlerimin onune. Resmen ulke bizim adam sizin adam muhabbetine geldi...

Ben anlamadım Metin KELLECI Patates, soğan, et stoklayan bir spekülatör olduğu için mi? Bunlar yapılmış acaba.:)
Kesin enflasyon da onun yüzünden fîrlamıştır.

Federasyona başkan seçildiğinde - ki özerktir- projelerini tanıtım için şeriatçı kanala çıkan kişiden ne bekliyoruz arkadaşlar ?

@isosel
Böyle yaptıysa bile,adamı işinden etmek doğru değil.Bir şekilde para cezası gibi bir şey verirsin,geçersin.İnsanlar hata yapabilir.Her hata yapan insanı,böyle ekmeğinden etmemek lazım.İki tarafta hatalı bence.
Allah (c.c) doğru düşünmeyi hepimize nasip etsin.
Bu silah konusu da önemli.Şu ekleyeceğim videoyu görüp,eğer küfür ettiyse;verilen karar ağır olmuştur.
Bu videodaki kaç kişi işinden kovuldu,kaç kişi gözaltına alındı,kaç kişiye para cezası verildi?
Şu anda tvde altyazı geçiyor.Reisle ilgili odtüde bir pankart açmışlar.3 kişi tutuklanmış.
Cenabı Allah(c.c)adaletten yana olmayı nasip etsin hepimize.

Tabi tabi hatta Kadir Kelleci idam edilmeli,adam neymiş tepkilerden rahatsız olmuş tepkisini dile getirdiği içinde sporcu siyaset yapmamalı sporunu yapmalı diyerek edilen şikayetler siyasi olarak değerlendirilmiş spordan men edilmiştir... bu düşüncede bu fikirde olan arkadaşlar askerliğin ne demek olduğunu ve hangi şartlar altında yapıldığını bilmeden,yeri geldi bedelli yapan yeri geldi çocuğunu askere yollamayan kişiler dahil (isimlerini buraya yazma gereği duymadım,)en kritik dönemde askere destek adı altında sıfır noktasına en ağır abiler ile gidip reklamlar yapılmadımı,ama sırf bu anı hatıra diye videoya alan uzman çavuş azarlanmadımı....madem askere destekte neden sözüm ona sanatçılar uzmanın ardında durmadı...kısaca sözüm ona sanatçı olacak kişilerde sanatını bilip siyaset yapmamalı diye düşünmek gerekmiyormu acabaaaa........
Bu arada editleme ihtiyacı duydum çünkü Ben kime niye küfür ettiğini bilmiyorum ,hangi partiye sahip onu da bilmiyorum,şuda gerçek küfür vb şeyler ettiyse onuda tasvip etmiyorum ,senden olmayan yada senin fikrine sahip olmayan kişiye hakaret etme hakkını kendinde bulan kişi, hele o kişi toplumun bir kısmı tarafından sempati duyulan biri ise diline yada kullandığı sosyal medya bağı üzerinde klavyesine hakim olacak... olamadı ise o kişinin kendi ayıbı kendi karakteri ama yinede sonu eğer ki siyasi ağırlıklı alınan karar ise gerçekten yazık...

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
şimdi işin aslı "sporcu" milletinin çoğunun bu işlere kafası pek basmaz.
o yüzden gerçekten de bu meselelere hiç girmemeliler.
ve malesef çoğu sporcuda bizim yücelttiğimiz sporcu ahlakından eser yoktur. belki de sporcu ahlakı diye bir şey hiç yoktur. biz uydurmuşuzdur.

zamanında Mustafa Kemal sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim derken, ahlaka bu kadar vurgu yapmasının sebebi de belki budur. yani sporcunun genelde ahlaksız oluşu.
çoğunun ağzı bozuktur, birçoğu uyuşturucu kullanır vs.

sporcu derken hayatı bu olan ve profesyonel olanlardan bahsediyorum.

• Beğen
Tepkiler: mustang41
@berberci
Hocam merhaba.
Sporcuların neden kafası basmaz açıklar mısınız? (Futbolcular hariç)

@Ahmet Bilge Kaan AKIN
Genelleme yapmak yanlış ama görünen köy de kılavuz istemez.Mesela fetöcü olduğu ortaya çıkıp,ülkeden kaçan bir Hakan Şükür örneği var karşımızda.Futbolcu haricinde,başka kişileri de görüyoruz.Motorcu olup vekil seçilen ve meclise lamborghini ile gelen bir Kenan var.Ya da güreşçi Hamza Yerlikaya.Seçim sonrası el öpmek için bir görüntüsünü hatırlıyorum.Ya da doping kullandığı ortaya çıkıp,ülkeye dönen ve şu an basketbolu yöneten Hidayet var.

Bu insanların kafası çalışmıyor demek yanlış.Şunu demek lazım.Siyaset ve benzeri konular,sporculara bırakılmamalı.Sporcu siyasete girmemeli.Girdiği zaman,Hakan Şükür örneği aklımıza gelmeli.Herkes yerini bilsin.Siyaset daha çok avukatların,iş adamlarının,mühendislerin filan gireceği bir iş.Bu insanlar farklı ideolojileri benimseseler de,sonuçta toplumun diğer kesimlerinde var olma mücadelesi veren insanlardan daha çok siyasete yatkın olurlar.
Soru şu;Lamborghini ile meclise giren bir sporcu,bu ülkeye ne verebilir?Bence siz vekil olsanız,bu insandan milyon kat daha fazla katkınız olur topluma.Patates şu kadar olmuş,herif lamborghini ile meclise giriyor.
Allah(c.c) israf edenleri sever mi?İsraf haram değil mi?
Avrupa'da bakanlar bisikletle meclise gidiyor,onlar gâvur ama bizimkiler süper müslümanlar ve halleri ortada.Ondan sonra hep bu gâvurlar suçlanıyor.Gâvurları suçlayacağına,aynaya bir bak müslüman.Kimim ben,ne yapıyorum,neredeyim diye sorgula herşeyi.

@Serkan Mıstınoğlu abicim adamın daha ne paylaştığını bile bilmiyorsun. suçsuz yere ihraç edilmiş algısı yaratarak toplumsal nefreti körüklüyorsun. adam ana avrat düz gitmiş karşıt görüşe. milli sporcu bunu yapıyorsa ihraç edilmesi de doğrudur.

@sirrunu söylediklerinize kanıt göstermeyerek boş konuşmuş oluyorsunuz.
Madem olayın aslını, doğrusunu biliyorsunuz, paylaşınız yazdığı metinleri orjinal alıntı veya fotoğraflarla.

Abicim

• Beğen
Tepkiler: motörhead
Geri