The team’s ethos was underscored when it signed Ahmet Orken, the first Turkish rider ever to sign with a Pro Continental team. Months later, however, politics reared its ugly head, when President Donald Trump officially recognized Jerusalem as Israel’s political capital. The decision created an international crisis that filtered all the way down to cycling. Under pressure from the Turkish government, Orken left the team before the season started.
“That’s why sports and politics should never mix,” Adams says. “This is what this team is fighting against. Here is a talented athlete who only wants to race his bike.”
Çevirelim:
Dünyada ilk kez bir Pro Continental takıma katılan Türk olan Ahmet Örken'in anlaşmasını imzalarken, takım vizyonunu vurgulamıştı. Ancak aylar sonra, başkan D.T. Kudüs'ü İsrailin resmi başkenti olarak tanıyınca, siyaset çirkin kafasını kaldırdı. (Ö: Trump tanıyınca demek istemiyor, Trump karar alınca karşıt görüştekiler çirkin kafalarını kaldırdı diyor). Bu karar, süzülerek bisiklete kadar ulaşan, uluslararası bir krize sebep oldu. Türk hükümetinin baskısıyla Örken, sezon başlamadan takımı bıraktı. Adams diyor ki, işte bu yüzden spor ve siyaset birbirine hiç karışmamalı. Takımımız da bunun için mücadele veriyor. O sadece bisikletiyle yarışmak isteyen yetenekli bir atletti.
Ahmet bu haberi okuyunca yorum yapmış. Mesut'un olayıyla ilgisi yok görünüyor. Tam bu kısmı alıntılayıp şöyle diyor:
Fake news!!
It's my opinion to leave the team.
We live in a free country!
I do not know, do you understand?
I live in a free country! @velonews
Yalan haber!! Takımı bırakmak benim kararım. Özgür bir ülkede yaşıyoruz! Bilmiyorum anlıyor musunuz? Ben özgür bir ülkede yaşıyorum!
Arkasından da İsraildeyken röportajlarının bile tahrif edildiğini söylemiş. Özgür olamadığını ima etmiş.
Ayrıca gazetelere vermiş olduğum demeçler değiştiriliyordu.
-Takım senin ne anlam ifade ediyor?
Benim söylediklerim;
Benim için profesyonel bisiklet takımı amacım büyük turlarda yarış kazanmak.
Gazeteye çıkan;
Sadece bisiklet takımı değiliz, dünyaya barış mesajı vereceğiz...
Yeteneği için değil de sadece vitrin süsü olsun diye alındığını çocuğa ima bile etmiş olsalar bozulup ayrılması için yeterli bir mazeret bence. Belki de birden fazla defa karşılaştı bu tavırla?