Scudo Sports

Milli motosikletçi Akkoç bisiklet kazasında öldü

bianconero

Aktif Üye
Tepki
56
Türkiye’nin milli motosiklet yarışçılarından olan ve bu alanda birçok başarı kazanan 38 yaşındaki Emre Akkoç, önceki gün öğle saatlerinde antrenman amacıyla İstanbul Tuzla’daki evinden bisikletle sahil yoluna inmek için yola çıktı.

Bisikletiyle İçmeler’de D-100 karayolunun emniyet şeridinde seyrettiği sırada arkasından hızla gelen bir araç Akkoç’a çarptı. Hastaneye kaldırılan Akkoç, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Yurt dışında aldığı bilgisayar programcılığı eğitiminin ardından Türkiye’de yaşamaya devam Akkoç, 2006 yılında Bulgaristan’da düzenlenen Avrupa Motosiklet Pist Şampiyonası’nda kaza geçirmişti. Vücudundaki kırıklar nedeniyle iki yıldır yarışlara ara veren Akkoç, yeniden piste dönmek için bisikletle çalışmalara başlamıştı. Akkoç, geçtiğimiz mayıs ayında pistte antrenman yaparken geçirdiği kazada ölen Sinan Sofuoğlu’nun da en iyi arkadaşlarından biriydi. Akkoç, Sofuoğlu’nun cenazesine katıldıktan sonra arkadaşlarına, "Pistteki en büyük rakibimi kaybettim" demişti.

Lakabı Gülenyüz’dü

Arkadaşlarının güler yüzlü ve sempatik olması nedeniyle "gülenyüz" lakabını taktığı, kendisi de internette bu lakabı kullanan Akkoç’un cenazesi, dün ailesinin yaşadığı Ankara’ya getirildi. Kocatepe Camii’nde düzenlenen cenaze töreni sırasında anne Nurten, baba Mehmet Akkoç’un ayakta durmakta zorlandığı görüldü. Ailenin tek çocuğu olan Emre Akkoç’u kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan anne ve babası, taziyeleri kabul etti. Akkoç’u, pist arkadaşları ve yakınları son yolculuğuna uğurladı. Milli sporcu kılınan cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Emniyet şeridine rağmen

Antrenman yapmak için İstanbul Tuzla’daki evinden bisikletle sahil yoluna çıkan Emre Akkoç, emniyet şeridinde seyretmeye başladı. Bu sırada arkadan hızla gelen bir araç Akkoç’a çarptı.

Hürriyet'ten alıntıdır.

Scudo
değerli insanları bilinçsiz insanların insafına bırakan bir düzendeyiz değerli bir insanı daha kaybettik başımız sağolsun yakınlarına sabır diliyorum

Emre Akkoça Allahtan rahmet ailesine sabırlar versin. Allah rehmet eylesin...

Ben de bugün Hürriyet gazetesinde okudum..Çok üzücü..
Yine yürek sancısı.. yine evlat acısı.. Allah rahmet etsin..
Nurlar üstüne yağsın..
Ailesine, sevenlerine Allah dayanma gücü versin..

Üzücü bir haber. Allah günaflarını affetsin. Ailesine ve sevdiklerine sabırlar dilerim.

yaf ne desek olmuyor trafikk canavarları ya gidecekleri yere bes yada on dakika geç gitseler ne olacak sanki arabalardan bazen nefret edesim geliyor bisiklet sürerken bazılar adamın üstüne dogru sürüyor yasalarda hiçses seda cıkmıyor adam iki gün sonra serbest...

• Beğen
Tepkiler: bianconero
bazı durumlarda ne kadar tedbir alırsak alalım (eldiven, kask, gözlük, dizlik) böyle şehir magandalarına kurban gidebiliyorsunuz işte hem de emniyet şeridindeyken :((((

• Beğen
Tepkiler: atilla35
allah rahmet eylesin nur içinde yatsın.böyle olayları duydukça üzüntümden çok kızgınlığım artıyor yazıklar olsun bu sisteme.

allah rahmet eylesin.çok üzüldüm.böyle canavat
rlara niye ehliyet verirlerki??

Bu üzücü kaybı gazeteden okuduğumda bir yakınımı kaybetmiş kadar üzüldüm.
Genç, hayat dolu ve lakabı 'gülenyüz' olan biri.
İstanbul'da ilk defa Boğaz köprüsü geçiş etkinliğinde ve akabinde İzmit'e dönerken bisiklet sürdüm. Trafik gerçekten korkunç.
Arkadaşlar; Arabalarla çok hızlı iken çok dar bir alanı görebilirler. Bu nedenle bizim dikkat çekici kıyafetler giymemiz çok faydalıdır. Ben trafik yoğun yollarda sarı ve reflektörlü yeleğimi daima giyerim. (trafik polisleri,belediyeciler,yollarda çalışanlar v.b. giydiğinden) Bunlar heryerde satılır ve 5 ytl civarı.
Buna reğmen kaza olmazmı olur. Zaten doğu-batı farkı budur.
Onlar önlem alır, bisiklet yolları yapar, eğitir.
Biz kadere inanırız. Gencecik insanların ömrü bitmiş deriz.
Allah rahmet eylesin.

Ben her sabah ve akşam 40 ar km lik bir güzergahta tabiri caizse kelle koltukta gidiyorum. Maalesef bu mesafelerde bisiklet sürebileceğim başka uzun bir güzergah yok. Araçların normalde 50km hızla seyretmesi gereken yolda neredeyse 180 - 200 km hızlarla araç süren şekilsizler var. Yurdum İnsanımın içinde ki bu ilkel taş devri karakter eline araç geçen bir çok kişide özellikle de yollarda ortaya çıkıyor.

Medeniyeti sadece bir takım metalara sahip olup bunları kuralsızca kullanmakla özdeşleştiren zihniyetten arınmadıkça düzelmeyi beklemek hayal. Yer Alanya en azından bu tür ilçelerde bisiklet yolu için gerekli düzenlemeler yapılmasını bekliyor insan. Arada bulasın. Büyük şehirler için düzenleme beklemek imkansızı istemekten başka bir şey değil. Önce zihniyet değişmeli yoksa şekilcilikte üstümüze yok.

Arkadaşımıza Allahtan Rahmet ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Umarım bu son olur....

Saygılar.

trafikte insanlar çok vurdumduyma Allah rahmet eylesin mekanı Cennet olsun

Geri