Scudo Sports

Milano Sanremo 2019

@ahlaksız
Hocam uzaktan izliyordum müdahale etmeden ama artık dayanamadım. Bakın ben de sizin gibi 'bisiklet yarışı kültürü' çok yüksek olmayan biriyim. Buradan veya başka kaynaklardan okuduklarımla, izlediklerimle bu konu hakkında daha çok bilgi edinmeye, kendimi geliştirmeye ve daha çok keyif almaya çalışıyorum. Nacizane size de aynı şeyi tavsiye ederim.

Şayet gördüğüm tek şey bir ismi övmeye çalışma çabası. Gerçekten bu konuyu detaylı değerlendirmek isteseydiniz üstteki yazınızda verdiğiniz farklı dört isimin takımı da değerlendirir, gerçekleştirdikleri stratejileri ve bu 'puncheur'leri son sprinte nasıl taşıdıklarını değerlendirirdiniz.

@ahlaksız
Bu yazdığınızla zaten biraz fanboyluk aşamasına geldiğinizi belli etmişsiniz. Amacım tartışma alevlendirmek veya size yüklenmek değil. Yukardaki tavsiyemde ciddiyim. Saygılar.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Scudo
@ahlaksız

çok pardon ama bir şey sorucam; niye yorum yapma zorunluluğu hissediyorsunuz? ne oluyor yani yorum yapınca "abi ahlaksız diye biri var bisikletforumda baya bilgili bir insan." diye ortamlarda konuşuluyor falan mı sanıyorsunuz? Alaphilippe mi Sagan'la sprintte kapışacak? o bahsettiğiniz zaferi Sagan uyuduğu için aldılar, sprinti daha iyi olduğu için değil.

zaten yarış konularında forum bazında çok konuşulacak bir şey yok, bir atak yapılır "üf ne ataktı be." diye geyik yaparız kendi aramızda da o kadar yani. yarışı kim alır, kim almaz noktasında tat veren muhabbet yapmak için sadece sunucuları dinlemek yetmez. Türkçe kaynaklarda yeterli çeşitlilik yok, açık açık söyleyeyim İngilizcesi olmayan kimseler böyle gaza gelip yorumlama tribine girmesin. olmuyor, komik ve eğreti duruyor yani. boşver abi, yorumlamayın ne kaybedersiniz?

Bizim amacımız sevgi ve saygı çerçevesinde muhabbet edebilmek.Bunu her zaman söylüyorum ve bunu yapabildiğimize de inanıyorum.Kimsenin kimseye bir şey öğretmeye ya da dikte etmeye çalıştığına da inanmıyorum.Sonuçta hepimiz amatör yarışseverleriz,otorite olmadığımızdan yorumlarımızın öznel olduğunu zaten belirtmeme gerek yok.Bundan dolayı kimse kimseden rahatsız olmasın. Seyrettiğimiz yarıştan keyif alabilecek seviyede bilgi sahibi olalım,muhabbetimizi döndürelim yeter diye düşünüyorum.
Bunun için de bir dönem klasik sezonu ve üç büyük tur izlemek yeterli olacaktır.

Kurt sürüsünün patronu Patrick Lefevere diyor ki; Julian sınırları az, çok yönlü bir sporcu. Hafif olmasından dolayı şuan için kazanamayacağı yani ona uymayan tek yarış Paris-Roubaix ..

Taşlı klasikler için hafif.Taşlı klasikler için 70-75 kg civarı ağırlığın kritik nokta olduğu söylenir.
Büyülü ağırlığa sahip bir dostumuz var:Sagan 73 kg

@hamlet2006
Taşlı klasikler, özellikle de Paris-Roubaix için ideal ağırlık 70-75 değil de 75-80 olabilir. Tom Boonen ve Fabian Cancellara reyizin 80 kilo civarı hatta üzeri olduklarını unutmayın...
Sagan başkan, son yılların en "hafif" Paris-Roubaix şampiyonu yanılmıyorsam...

@Murat B.

Bana ilginç gelen Sagan'ın ağırlığından ziyade hiç iç açıcı olmayan rouleur nitelikleriyle nasıl olup da son 50 km paveler üzerinde kaçarak(Hem de formdaki Terpstra gibi iyi rouleurlerden kaçarak) Paris Roubaix'i alabildiğidir.Bazıları çok iyi bir rouleur olan Dilier ile birlikte kaçtığını söyleyebilir ancak Dilier,taktik gereği Sagan'ın önünde çalışmamıştı bile.

Bence Sagan rouleur olarak da dünyanın en iyi bisikletçilerinden birisi olabilir; büyük turlar dışında kazanamayacağı yarış yok...

Geçen seneki kaçışına gelirsek; çok doğru bir zamanda atak yaptı ve kimse onu yakala(ya)madı. Hatırlarsanız Sagan'ın atağından önceki 15-20 dakikada pek çok başarısız atak olmuştu ve ön gruptakilerin çoğunda birini daha kovalayacak güç kalmamıştı. QuickStep'in gücü tükenmiş miydi, yoksa "daha 50 km var, tek başına gidip yorulsun, nasıl olsa yakalarız" diye mi diye düşündüler bilmiyorum ama sonuçta yakalayamadılar.

@Murat B.
Kazanma kültürü de var,yeteneği de.
Arden Klasikleri'nden Amstel Gold Race'ı alabilir.La Fleche Wallone'de Muur de Huy'da işi zor olur.
Liege Bastogne Liege'de bu sene parkur değişecekmiş galiba Ans'ta bitmeyecekmiş.Normal şartlar altında genel klasmancılar ya da Valverde tarzı puncheurlara gider herhalde Sagan'a bırakmazlar.(Etap profiline de bakmak lazım)
Bir de İl Lombardia O'na uygun değil.

• Beğen
2019 Julian Ala Philippe.Milan San Remo.
Screenshot_2019-03-28 Milan-Sanremoyu Julian Alaphilippe kazandı.png

Son düzenleme:
  • Beğen
@alicangul29
Sürekli orada sürüş yapıyormuş yani inişin her köşesini biliyor. Hal böyle olunca süpermana bağlıyor adam :koptum:

@Bigpatron
Şu inişlerde emekli olmuş bisikletçileri kameraman olarak kullansalar olmaz mı??(Bisikletin bir yerine kamera monte ederek mesela) Motorlar yavaş kalıp yolu tıkıyorlar sürekli :naslyany::hihi:

• İnanılmaz
@hamlet2006 maşallah , çok tatlı ve çok farklı bir anlatım olmuş. Ellerin dert görmesin. Anladığım kadarıyla bu yarış Paris Rubaix yarışından çok farklı. Hem mesafe biraz daha uzun hemde takım halinde çalışmak önemli. Yanı gücü dengeli kullanan yarışın her alanına yayan, fakat son yokuşta Allah ne verdiyse yüklenen ve saniyelerle yokuş aşağı son vuruşu yapan bisikletçiler kazanıyor.

Ve bu rotayı yarışa başlamadan mutlaka bilmeliler. 80 km üzeri hızlara çıkılan yarışlarda o rotada daha önce yapılmamış test sürüşleri ölümcül sonuçlar doğurur.
Bu yarış her ne kadar uzun olsada disiplin ve akıl işi, normal şartla altında performans çizelgeleri takip edilen bisikletçilerin yarışı kazanıp kazanamayacakları tahmin edilebilir diyorum. Bu benim yorumum, siz üstadlar benden daha bilgilisiniz.

Fakat bu yarışta sadece yarış ruhu var. Elbette doğal güzellikleri Paris Rubaix 'ten daha canlı ve daha güzel. Yanlız Paris Rubaix sanki demiyorum 40 -50 belki daha fazla km bu yarıştan düşük olmasına rağmen Canlı hemde daha Heyecanlı bir ruha sahip.
Bu işten çok anlamam ama Paris Rubaix 1 - Milano Sanremo 0 . Bende o beceri yok ama Pariste yarışmayı tercih ederim.

Tabi bu demek değil ki bu yarış önemsiz. Kesinlikle kaliteli bir yarış. Ve o kadar emekle anlatılmış. Başta sunumu yapan Süleyman kardeşim sana ve kıymetli yorumlarını esirgemeyen forumdaki arkadaşlara şükranlarımı sunuyorum. Sağolun varolun. Yapmış olduğum yorumlar yanlış olabilir. Lütfen acemiliğime verin ve hoş karşılayın. İyi forumlar. :harika:

@necmeddin konuyu tekrar bizlere hatirlattginiz icin cok tesekkur ederim. sayenizde , tekrar bu harika inisi hatirlayip , izleme zevkini yasadik.
@a.gul29 , size de video icin cok tesekkur ederim. :)

yeri gelmisken , inisin bir diger , degerli ustadlarini da hatirlamadan gecmeyelim ; Nibali ve Valverde :)

• Beğen
Geri