Scudo Sports

Milano Sanremo 2019

@Murat B.
burda kaçırdığınız bir şey var bu bisikletçilerin hepsi profesyonel bisikletçi ve dünkü yarışta ellerinden gelenin en iyisini yaptılar, eğer aynı yarışın içinde sen 35 le çıkarken rakibin aynı yokuşu 38 le çıkıyosa sen o yokuşu çıkamamışsın demektir ve bu yarış da elinden kayıp gitmiş olur, burda ben ''ahlaksız''a katılıyorum bu yarış sprinterler için özellikle son bölümde çok kırıcı bi yarıştı sprinterlerin favori gösterileceği bi yarış değildi.

• Beğen
Tepkiler: TeamO2.cc
Scudo
Bu nedir arkadaş? L’Equipe yarışın sıralamasını bilmiş.

Dosyalar

• IMG_20190324_140916.jpg
    IMG_20190324_140916.jpg
    59,2 KB · Okunma: 45
  • Beğen
Tepkiler: TeamO2.cc
@asibol
kedidir o kedi :D

@Murat B.
Sevgili Murat;''saflar pist bisikletine geçsin,saf olmayanlar yollarda yarışsın'' diyorsunuz ama bu işler böyle olmaz..Saf sprinterler de yokuş çıkabilirler ama saf sprinter olmayan tüm yarışçılardan daha kötü çıkarlar..Ben bu bakımdan yarışın sonuna küçükte olsa bir yokuş koyulmasının,adeta saf sprinterleri tuzağa düşürmek olarak anlıyorum..
Geçen sene aynı yerde Nibali kaçtı/kazandı,bu sene de Alaphilippe kaçanların arasından sprint atıp kazandı..Dünkü yarıştaki saf sprinterlerdan hiç birisi,ne Nibali,ne de Alaphilippe gibi yokuş çıkamaz..Sayalım;
Kristoff,Gaviria,Bennett,Ewan,Demare,Colbrelli,Bouhanni,Viviani,Groenewegen,..vb
Bu isimlerden birisi,eğer dünkü etabın sonundaki yokuşları,Alaphilippe ile beraber çıksaydı,Alaphilippe'in yanından mermi gibi geçip,yarışı kazanırdı..

@ahlaksız

Niye tuzağa düşürmek olsun? O yokuş (Poggio) olmasa, yarış 2-3 tane sprinter arasında geçecek; bu şekilde en az 20 tane kazanması muhtemel yarışçı oluyor. Son üç senedir kaçan küçük grup veya tek kişi kazanıyor diye hep böyle olacak da değil. Ondan önceki üç sene de toplu sayılabilecek finişler olmuştu ve bir sprinter kazanmıştı. Bu haliyle Milan-San Remo, klasiklerin en heyecanlılarından biri oluyor. "Hiç yokuş çıkamayanların da kazanacağı bir monument olsun" diye, Fransa Turu'nun dandik geçiş etapları gibi bir şeye mi dönüştürülsün?

Ayrıca, yokuşu ön grupta çıkmak ile ön grupta çıkıp yarışı kazanacak sprinti atabilmek aynı şey değil. Peter Sagan, sprinter olarak o yazdıklarınızdan geri değil; adamın Fransa Turu'nda 6 puan klasmanı birinciliği (2017'de diskalifiye edilmeseydi büyük olasılıkla üst üste 7 olacaktı) ve 11 etap galibiyeti var (bunların da yarıdan fazlası toplu finiş; Greipel, Cavendish, Kittel gibi adamların önünde)... Dün Poggio'yu da öndeki 8-10 kişilik grup ile beraber çıktı. Niye "Alaphilippe'in yanından mermi gibi geçip" kazanmadı?

Yarışın temel felsefesi aslında belli: İlk 240 km boyunca düz yolda Tim Declercq gibi uzun yol kaptanların ile pelotonu yüksek tempo ile çekerken yor.Son 50 kmden itibaren ise Capo'larda ,Cipressa,Poggio yokuşlarında Philippe Gilbert,Yves Lampaert gibi yokuş çıkabilen iyi rouleurlerin ile tempo yapıp pelotonu özellikle yarışın favorisi sprinterleri dök, Poggio'nun sonlarına da doğru esas oğlan Alaphilippe çıksın seçkisini yapsın ve kaçıp atağını yapsın.Quick Step ,Viviani var diye Cipressa'yı aslında rölantide çıktı.Phill Gill pelotonu yavaşlatıp çekiyordu,baktılar ki Vivianiden olumlu sinyaller gelmeyince Poggio'da yüksek tempo yaparak sprinterleri döktüler .Hatırlarsanız EF'ten Lawson Craddock,öne gelip tempo yapınca Quick Stepten Lampaert ve Philippe Gilbert Poggio'da devralıp tempoyu yapmışlardı.
Amacınız sprinterinize yarış kazandırmak değilse yapılacak yukarıdaki gibi olmalıydı,oldu da.Bunu deneyen Ef Education First ve Quick Step'ti.Eğer insiyatif alsaydı bunu yapabilecek diğer takım da sağlam yokuş çıkan roulerlerinin ve Kwiato'nun varlığı ile Team Sky idi.Poggio ve Cipressa bunun için var.

Böyle olacak diye Sprint takımlarının yapabilecekleri yok mu elbette var.
Eğer Dylan Groenewegen ,Caleb Ewan,Bouhanni gibi sprinterinize çalışıyorsanız bu adamları pamuklara sararak yokuş çıkmasına yardımcı olmalısınız.Bunlar çok iyi yokuş çıkamıyor ,buraya gelmesinler diyemezsiniz.Çıkamıyorlarsa ,domestiklerin iyi olacak.Groenewegen geriye düştü, onu geri getirecek,gruba getirecek rouleuru bile yoktu.Sadece bir pahoson pilot yardım etti, ki onun temel görevi de sprinteri gruba geri getirmek değil.Diğer sprinterlerin durumu daha vahimdi ,geri düştüğünde yardım edecek ne Rouleurü ne de pahoson pilotu vardı.:ssrtcbya::eek:

Bu yarışa özellikle de lakabı ''Sprinterlerin klasiği'' olan bir yarışa sprinterler boşyere gelmesin demek çok ilginçmiş.Çünkü bu yarışın kazananlarının çok büyük çoğunluğu sprinter.

@Murat B.
Sagan'da,Alaphilippe'te yokuş çıkabilen sprinterler..Bu kişiler,saf sprinterleri geçebilirler,bunda bir sıkıntı da yok..Yarış içinde olağan şeyler bunlar..
Örnek veriyim..Yanyana iki kişi sprint atacak diyelim..Biri Fernando Gaviria,diğeri Peter Sagan..Hangisi alır?Gaviria alır..
Sam Bennett ve Alaphilippe..Hangisi?Sam Bennett alır..
Alaphilippe ve Sagan'ın kazandığı da olur ama genelde böyle bir yarışta,saf sprinterler kazanırlar..Adamların işi bu..Sprint atmak..
Simon Yates ve Sagan yokuş çıkacak diyelim..Kim kazanır?Simon Yates..Niye?Çünkü Simon Yates ''yokuşçu'' diye anılan isimlerden biri de ondan..Sagan'da iyi yokuş çıkabilir ama birebir yarışta,Simon Yates kazanacaktır..
Poggio denilen yokuştan hemen sonra finişin olması,bence sprinterlere bir tuzak..O yokuştan 10 km sonra finiş olsun,bakın nasıl bir finiş izliyoruz?

Groenewegen bu sene ilk defa bu yarışa katılmış..Ben Groenewegen'in takım direktörü olsam,seneye kesinlikle yollamam bu yarışa..

@ahlaksız

Timo Roosen'un Kuurne-Brussel-Kuurne'de düşüp sakaltanması nedeniyle Groenewegen bu yarış listesine alındı, normalde yarış programında Volta Ciclista a Catalunya vardı. Seneye zaten göremeyiz burda. Muhtemelen seneyede şuan giriceği ve kazanma şansı olduğu Driedaagse Brugge-De Panne'de görürüz :)

Benim de sprintim iyi değil, bisikleti bırakayım en iyisi

@hamlet2006
Şansızlık oldu...:(

110 yıldır yapılan bir yarışa gelip de böyle yorum yapmak ve arkasında böyle durmak biraz şey gibi, bilemiyorum sanki. (link)na bakarak da fikir elde edilebilir, yarı yarıya sprint ile Poggioda yapılan ataklara gitmiş yarış. sprinti olmayan da atak yaptığında sprint treni o atağı geri getirecek, atak yapan bacaklar daha yorulmuş olduğunda sprintera daha çok şans kalacak. bir taktik savaşı var burada yani, yokuş var sprinterler iptal gibi bir durum söz konusu değil.

@Emre Yönlüer

Richie Porte'u transfer ettiniz ya şanssızlıktan kurtulmanız imkansız,alışmalısın.:krktm:Şansızlık takıma bile sirayet etmiş şimdiden.
Richie Porte, şanssızlığın, bahtsızlığın ete kemiğe bürünmüş bisiklete binen hali.İyi adamdır aslında.İnşallah bu sene birşeyler yapar.

Puncheur, kısa ve sert yokuşlarda patlayıcı gücü yüksek olan sporculardır diye tarif edilebilir.Tanım aslında basit.Sıkıntı sprinter orjinli puncheurler ile yokuşçu orjinli puncheurlerin aynı tanım içine yerleştirilmiş olması.
Örneğin Diego Ulissi,Dan Martin,Valverde gibi Alpleri,Pireneleri,Dolomitler gibi sağlam uzun yokuşları da çok iyi çıkabilen,gerektiğinde genel klasman lideri olabilen yokuşçu özelliği daha iyi sporculara da puncheur diyoruz.

Peter Sagan,Greg Van Avermaet,Michael Mathews,Gilbert gibi sprinter orijinli ,çok daha iyi düz yol sprinti atabilen sporculara da puncheur diyoruz.

Aslında bunların ortak özelliği kısa sert yokuşlarda patlayıcı özelliği olan sporcular olması ama aralarında biraz fark var.

Dan Martin,Valverde gibi sporculara puncheur; Sagan ,Gva gibilerine punchy sprinter gibi ifade kullanılarak ayrım yapılması daha iyi olabilir.

TDF oldu
@ippon
TDF olduğuna göre bu Dağların Kralı mayosu.

@asibol
Sazan gibi atlamışım. Yukarıdaki tartışmayı okuyunca kaynar sular boşaldı. :(??
Kusura bakma ironiyi anlamamışım.

Ama tartışma hakkında nötrüm. Herkes haklı bence.

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
Julian Alaphilippe özelinde konuşmak gerekirse
Madam Alaphilippe ,Julian'ı puncheur olarak doğurdu.
Alaphilippe'in çocukluğu
49986_ocb87.jpg
Quick Step'in kurt patronu Patrick Levefere onu klasik spesiyalisti yaptı.
Valverde Reyiz; O'nu Veliaht prensi olarak gösterdi
20186564_425159_670.jpg

Ama herkes O'na ''Alaphillippe Bey'' diyecekDzjkXLQXcAsXmxg.jpg

Hem çok iyi puncheur,bisiklet hakimiyeti çok iyi ,hem iyi inişçi,neredeyese her türlü yokuşu çıkabiliyor,bazı etaplı yarışlarda genel klasmana gidebiliyor,düz etaplarda patlayıcı gücünün etkisiyle sprint atabiliyor.Üstüne üstlük rouleur vasfı da fena değil.İçgüdüleri müthiş,aynı zamanda zeki.Heyecan verici

@Murat B.
Sevgili Murat;ben sizin gibi bu sporda eski değilim..Sizden,forumdan,ayrıca eurosporttaki Mehmet Ali,Can,Berkem,Sarper gibi isimlerden çok şey öğrendim..

Ne dedik?SAF SPRİNTER..Bu kişilerden takımların beklentisi nedir?Sprint atıp,yarış kazanmaları..Mesela Gaviria,Kittel gibi isimler..Bu kişiler yokuş çıkmakta son derece beceriksizler..
Forumda sprinterlerin ve yokuşçuların kas yapılarının farklı olduğuna dair bir takım yazılar vardı,bunu da belirteyim..

Saf/hakiki/gerçek sprinter ile Sagan veya Alaphilippe gibi isimler yarışabilir mi?Yarışır ama genelde bu hakiki sprinterler,bu puncheur denilen sporcuları geçerler..
Bu seneki Alaphilippe'i ne kadar övsek az..Özellikle bu sprint konusunda kendisini çok geliştirdi..Bu yarışta Sagan,Valverde,Nibali veya Trentin gibi puncheurların önünde nasıl birinci geldiğini gördük..Böyle bir adama ne denir?Sprinter denmez mi?Saf sprinterden bahsetmiyorum,Sagan gibi isimleri sprintte geçen bir isimden bahsediyorum..

Alaphilippe,yokuşta iyi olan bir puncheurdu,bu sene yokuşun üstüne sprinti de ekledi ve ortaya inanılmaz bir adam çıktı..
Altta sevgili hamlet,güzel açıklamış..Arada bir nüans var işte..
Alaphilippe şu anda nerede?
Valverde ile dağda da kapışabilir,Sagan'la sprintte de..Adam her türlü,herkesi ezip geçmeye başladı..
Alaphilippe sprinter/yokuşçu/rulör..3'ü bir arada..Zamana karşısı da fena değil sanırım..

Daha yeni biten bir yarış,Tirreno-Adriatico..6.etap..Takım arkadaşı,saf sprinter Viviani'nin biraz geride kalması sonucunda,Alaphilippe sprinte kalktı ve kazandı..Bu etapta da Sagan vardı,bakınız;
Alaphilippe'deki gelişimi mesela Tom Dumoulin'in yokuş çıkmaya başlaması ile benzer görebiliriz..Tom'da yokuşta iyi değildi ama kendini geliştirdi işte..Şu anda Peloton'un en iyi yokuşçularından birisi..
Yani sporcular,oldukları yerde takılıp kalmıyorlar..Kendini geliştiren,etap/yarış sonunda sevinçten ağlıyor,hepsi bu..Gelişime kapalı olanlar,oldukları yerde sayıyorlar veya kaybolup gidiyorlar..
@hamlet2006
:harika:

@hamlet2006
Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'na gelirse Çemberlitaş hamamına götüreyim takım halinde...:komik::hihi::hihi:

Geri