Midilli bisiklet gezisi (katlanır bisikletler ile)

Yalchinosis

Daimi Üye
Kayıt
21 Ağustos 2015
Mesaj
221
Tepki
319
Şehir
İstanbul - Edirne
İsim
Yalçın
Bisiklet
Dahon
Merhaba,

2017 yazında eşimle beraber gerçekleştirdiğimiz Midilli Adası'ndaki bisiklet gezimize ait yazımızı paylaşmak istiyorum. Gezimiz Mitilini Limanı ile Plomari arasında geçiyor. Yazı eşimin elinden yazıldı, dolayısıyla onun bakış açısını yansıtıyor bu açıdan eşiyle beraber bisiklet turu yapmayı düşünenlere güzel bir referans olabilir. Açıkçası bizim açımızdan ders nitelikli bir gezi oldu, yeterince hazırlık yapmamamızdan kaynaklı bazı sorunlar yaşadık, yine de hedeflediğimiz şekilde tamamlayabildik.

Umarım zevkle okuyacağınız bir yazı olmuştur.

(link)

Gezi sırasında çektiğimiz görüntülerden derlenen videomuz;

(link)
 
Scudo

waafy

Daimi Üye
Kayıt
9 Temmuz 2015
Mesaj
211
Tepki
305
Şehir
İstanbul
İsim
Mustafa
Bisiklet
Giant
Midilli adası bana motosiklet ehliyeti almama sebep olmuş ada. İzmir Bozcada arasında 5 günlük oluşunca ve Bozcada da konaklamak oldukça pahallı gelince kızıp midilli adasında geçirdim 5 günü. Şehir merkezinde kalınca da hiç bir yere ulaşım kolay olmuyor. Çok sayıda kötü sesler çıkaran motora benzeyen şeylerle dolu. Agiasos köyüne ve Mithymnna ya gittim otobüsle. Dönüşte tek bir şansım vardı otobüsü kaçırırsam ne olacaktı bilmiyorum ama zaten tüm gününüzü kaplayacak kadar büyük yerler değil. Çok karmaşık gelen bir otobüs saatleri ve güzergahları tablosu vardı 3. köye gitme riski alamadım.Yolda iken hep buradan bisikletle gidilir mi hesap edip durdum . Yani ege bölgesi gibi bol inişli çıkışlı bir yapısı var . Trafik yok denecek azdı ancak eski koca otobüsümüz virajlarda hız azaltıp korna çalıp karşı şeride geçerek viraji alıyordu ,keskin virajlı yerler var dikkatli olmak lazım.
Gidenler için kuzeydeki Mithymna(molivos) yı görmelerini tavsiye ederim şehir merkezine göre çok şık bir yer. Bir çok olumlu yorum sebebiyle gittiğim Tropicana Platanos da yemek için gayet iyi bir yer. Sanki her daim buraya gelirmişim gibi bir ilgi bir yakınlık insan mahcup olacak neredeyse. Bir tane sıcak gelen bir peynirleri var 3 defa denedim ancak bir kere başarılı olabildim sanırım yakın isimleri var ikisi de sıcak geliyor ,benim beğendiğim daha çok kaşar renginde sarı olan ama bana hep feta mıdır nedir beyaz peynirin ısıtılmışını getirdiler. En son bir lokantada menüde resmini buldum orada da kalmamış.
Genelde başarısız bulduğunuz ürünleri tekrar sipariş vermeyin (bknz ahtopot ). Hemen her yerde aynı tarzda yapılıyor ve bir kere sevmediyseniz başka şeyler deneyin. Sakız adasında da arkadaşlarım ısrarla 3 defa ahtapot yine 3 defa karides söylediler her defasında aynıydı ve ada da karidesi temizlemeden getiriyorlar ,ahtapot yerine de kalamar çok daha tercih edilecek bir yemek bence.
Adanın haritasına bakarsanız deniz lagün şeklinde 2 yerde içeri giriyor burada kuş gözlemciliği de yapılıyormuş ,meraklısına . Artık Lesvos (Lesbos ) olan adanın orjinal ismini de gitmeden araştırırsınız gitme hevesinde olanlar için.

Web siteniz arada takılmalar yapıyor sanırım sağa otomatik kayan fotoğraflar yüzünden .Tek tek eklerseniz grup yapmadan fotoları daha akıcı olabilir .
 

Yalchinosis

Daimi Üye
Kayıt
21 Ağustos 2015
Mesaj
221
Tepki
319
Şehir
İstanbul - Edirne
İsim
Yalçın
Bisiklet
Dahon
@waafy
Biz de bu yüzden bisikletle gitmenin iyi bir fikir olacağını düşünmüştük, motorsiklet ehliyetimiz yoktu araba kiraları da yüksek göründü ayrıca böylesi daha eğlenceli olur diye düşündük.
@waafy
Evet en çok tavsiye edilen yer burasıydı, eğer olursa bir dahaki sefere gitmek istiyoruz.
@waafy
Aynı fikirdeyim, hem farklı şeyleri deneyimlemesi daha güzel.
@waafy
Evet, siteyi wix'ten kurduğumuz için içiz zaman zaman böyle sorunlar çıkartıyor. Henüz kalıcı bir çözüm bulamadık.
 

Devenez ce que

Daimi Üye
Kayıt
14 Mayıs 2018
Mesaj
320
Tepki
984
Yaş
49
Şehir
Istanbul / Sancaktepe
İsim
Murat
Bisiklet
Kron
Tebrikler, biz eşimizle evden A-101'e ekmek almaya gidemezken siz burdan kalkıp oralara kadar gitmişsiniz, bravo, imrendim doğrusu :) yazı için teşekkürler, yazın Yunan Adalarına gitme planlarımız için değerli, aydınlatıcı bir yazı, turlarınızın devamını bekleriz :harika:
 
  • Beğen
Tepkiler: Yalchinosis

Yalchinosis

Daimi Üye
Kayıt
21 Ağustos 2015
Mesaj
221
Tepki
319
Şehir
İstanbul - Edirne
İsim
Yalçın
Bisiklet
Dahon
@Devenez ce que vous etes
Çok teşekkürler, eşim benden daha cesur bu konularda, yeni çocuğumuz olduğu için turlara bir süre ara vereceğiz ama belki sonrasında planlarımız üç kişilik olur :) Ayrıca yazıda bulunmayan merak ettiğiniz bir ayrıntı olursa her zaman sorabilirsiniz.
 
  • Beğen
Tepkiler: Devenez ce que

five

Part time turcu
Kayıt
29 Temmuz 2005
Mesaj
1.453
Tepki
3.961
Yaş
52
Şehir
İstanbul-Bostancı
Başlangıç
1995—96
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Şehir - Tur
@Yalchinosis merhaba,

çok güzel ve öğretici bir tur olmuş. Aynı zamanda da ilham verici. Video'nuz da çok güzeldi. :)

Ben de eşimle bir Hollanda-Belçika turu planlıyorum. Katlanır bisiklet bir alternatif olsa da uzun mesafeler için sanki normal bisikletler daha iyi gibi.

Paylaşım için teşekkürler.

Kazasız ve keyifli turlar

five
 
  • Beğen
Tepkiler: Yalchinosis

Yalchinosis

Daimi Üye
Kayıt
21 Ağustos 2015
Mesaj
221
Tepki
319
Şehir
İstanbul - Edirne
İsim
Yalçın
Bisiklet
Dahon
@five

Merhaba, ben teşekkür ederim yorumunuz için. Kesinlikle tur için normal bisikletler daha iyi, elimizde olan bisikleti kullanmak durumunda olduğumuz için katlanır bisiklet kullanıyoruz, özellikle Midilli'de katlanır bisikletin neredeyse bütün dezavantajlarını yaşadık gördük, taşlı yolda gitmesi sorun zaten çok arazi ve toprak yola giremiyorsunuz bile, çevirdiğin pedala göre aldığın yol düşük, yokuş aşağı hızlanırken güvensiz, kadrosu katlanır olduğu için güvensiz, ayrıca normal bisiklete göre daha çok yıpranıyor. Kısacası tur bisikleti ile çok daha keyifli, verimli ve güvenli bir gezi gerçekleştirebilirdik.

Bu arada planladığınız Hollanda - Belçika turunuzu keyifle gerçekleştirmeniz dileğiyle...
 
  • Beğen
Tepkiler: five