Scudo Sports

Michal Kwiatkowski'nin Milan San Remo galibiyeti Strava kaydı =/

Road_Runner

Road Runner
Tepki
24.945
Bisiklet
Cervélo
Aktif Strava kullanan çok fazla bisikletçi yok, fakat olanlardan gördüğüm kadarıyla böyle bir şey olamaz diyorum :(

300 kilometre, 2000 m irtifa, 40 ortalama...

bettiniphoto_0277225_1_1024px-e1490034033500-750x400.jpg

1.png

2.png

3.png

image003-700x239.png

En ilgi çeken komlarından birisi de bu, 5:47 dakika boyunca 536 watt ortalama :eek:

MSR_Poggio_Segment-700x397.jpg

Strava Link: (link)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yarışın son kilometreleri:

Bildiğiniz üzre, Strava kaydı siyah formalı Sky sporcusuna ait

Videonun 30. saniyesinde kaçan Sagan'ı Kwiatkowski ve Alaphilippe değişerek zar zor yakaladılar... Sagan son 6 km bu iki sporcuyu çekti. Finişe çok az zaman kala öne geçmeleri için işaret etmesine rağmen kimse Sagan'ın önüne geçmedi :) (videoda 7:12 ve 7:14)
Kimse geçmeyince 7:34'te sprinte kalktı ve tabiki rüzgarında 10 dakikadır dinlenen Kwiatkowski yarışı aldı :snzdglsn:

Youtube'da bu konuda pek çok yorum var :D

4.png

Herkes yarış sonrası Sagan'dan bir laf, bir teesüf ne bileyim bir şikayet bekledi ama o yine klasını konuşturdu ve "Önemli olan galip gelmek değil, bu şovda yer almak, finişte kaza yapabilirdik, kaza olmadığı için mutluyum" dedi...

Bu adama bayılıyorum :D Neyse biz Strava kaydından çok kopmayalım ve konumuza dönelim :rolleyes:

Scudo
Garmin Edge 510 mu kullanmış gerçekten? İlginç geldi bana, profesyonel seviyede daha farklı cihazların kullanıldığını düşünürdüm. Kwiatkowski'nin ve Alaphilippe'in istatistik değeri olarak yansımayan ama çok zekice Sagan'ın peşine takılmaları da ayrı bir deha bence. Dumoulin pelotonu güzel dökmüştü gerçekten de ama Sagan kaçarken peşine takılmayı akıl eden sadece iki kişi oldu. Nitekim bu üçlü kaçış da podyum yaptı zaten.

O gün Sarper Günsal, Berkem Ceylan'ın da söylediği gibi bu bitişteki üçlü gerçekten bu sporda bize 10 yıl kadar olmasa da 5 yıl daha çok güzel anlar yaşatır.

@Serkan Mıstınoğlu guzel bir yaristi , ama gordugum kadariyla saganla birlikte alaphilippe de , kwiatkowski de arada one geçtiler , ama sagan her seferinde onlarin onune geçti , sonuçta ucude peletona yakalanmamaya bakıyorlar
en sonda da sagan in hareketi geçin değil daha cok kollarini sprint için hazirlama hareketi gibi geldi , ne de olsa sprinte metreler kalmisken hersey taktik kimse yerini bırakmak ve fazla enerji sarfetmek istemez
bence sagan sprinte erken basladi yetisemiyeceklerini duşundu nitekim alaphilippe yetişemedi

Screenshot_2017-03-21-01-02-23.jpg
Ortalama nabiz 124bpm nedir allasen ya!!!Sen 300 km boyunca 40km ortalama yap,ustune en baba yokuslari bizim duz yolda zor yaptigimiz ortalamayla cik vay arkadas yaaaa!
Bu verileri gordukten sonra helal olsun diyorum aldiklari paralari kurusuna kadar hak ediyorlar hatta tahminimce hak ettiklerinden az kazaniyorlardir kesin

Screenshot_2017-03-21-01-02-23.jpg
Ortalama nabiz 124bpm nedir allasen ya!!!Sen 300 km boyunca 40km ortalama yap,ustune en baba yokuslari bizim duz yolda zor yaptigimiz ortalamayla cik vay arkadas yaaaa!
Bu verileri gordukten sonra helal olsun diyorum aldiklari paralari kurusuna kadar hak ediyorlar hatta tahminimce hak ettiklerinden az kazaniyorlardir kesin

Tabi burada peleton etkisi de var. Biz de peletonda sürsek ortalama daha yüksek çıkacaktır. Ancak bu adamlar tek başına da atıyorum 40km ile giderken de kalpleri 140 falan atıyor :) yılların antrenmanı, beslenmesi ve elbette genetik yatkınlıkları bizim gibi ölümlüler göre çok çok farklı.

Kwiatkowski'nin son birkaç metreye kadar Sagan'ın deryarında kalıp, Sagan'ın 6km boyunca en önde gitmesi Sagan'ı kahraman mı yapar acaba cidden? Bence yaptığı kendini yormaktan başka bir şey değil. Kiwi daha akıllıca davrandı ve yarışı kazandı, olayı başka yerlere çekmenin anlamı yok bence :)

• Beğen
Tepkiler: kobalamin
@Gixxer Sagan çekmese peletona yakalanacaklardı. Sagan orada şansını denedi ve büyük bisikletçi olduğunu gösterdi.
O üçlü arasında en güçlüsü sagan idi ancak kazanan başkası oldu, yapacak bir şey yok...

@Gixxer Sagan'ı mecbur bıraktılar önden çekmeye.Aksi takdir de peleton yetişecekdi.Sagan'ın daha güçlü olduğunu herkes biliyor.Kiwi ve Alaphillipe'in önden buyur demeleri haksızlık gibi görünse de bu işin gereği böyledir.
Sagan 1-2 metre daha geç son sprinte çıksa idi bugün herkes farklı düşünecek ve konuşacaktı.Şüphesiz ki Sagan bu sporu daha çok sevdirecek ve bizi kendine hayran bırakmaya devam edecek.

@Ozan k.
Sagan'i sevsem de yorumunu abartili buluyorum.Sagan'in bu sezon birkac yarista sona dogru kacarak omu takip edenlerle beraber 3'lu grup olusturdugunu iyi hatirliyorum.Bence Michal burada onceki yarislardan ders alarak grubu cekmedi ve sagani kacis grubunu cekmeye zorladi.Biliyordu ki sagan cekmezse peloton tarafindan yakalanacaklar ama eger pelotona yakalanirlarsa ayni zamanda sagan'in forsu dusecekti o yuzden sagan zorunlu olarak grubu cekti ve michal sagan'in ardinda dinlenerek kazandi.
Ayni zamanda sagan'in sprintine de bakarsak ben de sprinte erken kalktigini dusunuyorum.Erken kalkmasindaki neden de onceki yarislarda erken kalkarak finish'te birkac kez show yapmisti ama bu sefer michal buna izin vermedi.

UCI nin yarışlarda belirlediği günübirlik bir mesafe sınırı varmı.

Kesin ip var

tebrikler,hakkıyla kazanmış
peter da hala karar vermede istikrarlı değil,ya geç ya erken atak yapıyor

Bu arada yarışta 66 kişi Strava kaydı yapmış. Flybys ile de yarışı istediğimiz hızda izleyebiliyoruz. Strava kullanım oranı epey yüksek gibi.

• Beğen
Tepkiler: kobalamin
Bu arada sagan in aynakol, yaris bittiginde kucuk dislide. Zaten bisikleti de yalpaliyor guc birden boslayinca.

@Serkan Mıstınoğlu Asıl Sagan'a övgü döşemek lazım. Adam bu spor için yetiştirilmiş en önemli sporculardan birisi, Adam tam bir takım, Tırmanış, sprint, TT... ne ararsan var.

Bisiklet dünyasının Michael Schumaer'i gözümde. İnşallah nice uzun yıllar izleriz zevkle.

Geri