Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Meyveler ve tedavi ettiği hastalıklar

yavuz

Aktif Üye
Kayıt
23 Mayıs 2006
Mesaj
140
Tepki
93
Şehir
istanbul
İncir; bağırsakları çalıştırır, enerji verir. Elma; böbeklerin temizlenmesine, sindirim rahatsızlıklarının kontrol edilmesini sağlar. Kayısı; kan yapıcıdır ve kanserin önlenmesine yardımcıdır. Muz; yorgunluğa ve ishale birebirdir. Greyfurt; diş etlerinin kanamasını azaltır, soğuk algınlığına iyi gelir. Portakal; grip, incinme, kalp hastalığı ve felçten korunmaya yardım eder. Üzüm; böbreklerin çalışmasını uyarıp kalp atışını düzenler ve karaciğerin temizlenmesinde etkilidir....
 
Scudo
Yavuz kardeş bu güzel bilgilendirme için çok teşekkür ederim...
 
  • Beğen
Tepkiler: yavuz
Yavuz bey selamlar,
verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.

Mesajınıza ben de bir katkıda bulunmak istiyorum.
Meyveler vitamin, lif, şeker kaynağıdırlar. Ayrıca vücuda pek çok faydaları da vardır. Ancak hiç bir meyve tek başına ilaçların yerini tutamaz. :)
 
Ayrıca üzüm çekirdeği-domates kansere karşı etkisi kanıtlanmıştır bolca tüketmeniz tavsiye olunur...

Bu arada florur lu diş macunlarını kullanmamanızı tavsiye ederim
amerika da florur lü parlatıcı özellikli olan diş macunları yasaklandı

Siz de benden duymuş olun deri altında ve birçok yerde birikip toksik (zehir) etkisi yapmaktadır

Bilginize...
(florur içme sularımız da da yeterince bulunmakta o sebeple diş macunundaki çok fazla gelmektedir...)
 
Yavuz'a verdiği bilgilerden dolayı teşekkürler. Ben de Keçi boynuzu yiyin derim. Valla bişeyler iyi geliyo da neye tam olarak ben de bilmiyorum. Dikkat edin ama dişlerinize zarar vermeyin.:D
 
  • Beğen
Tepkiler: avcelikbilek
Bu arada florur lu diş macunlarını kullanmamanızı tavsiye ederim
amerika da florur lü parlatıcı özellikli olan diş macunları yasaklandı
piyasada şu an bildiğim birkaç firmada var, florid içermeyen diş macunu, ikisi de aloevera firması, FLP ve LR; tavsiye ederim
 
  • Beğen
Tepkiler: avcelikbilek
Bakla:
Vitamin bakımından zengindir.Kurusu ise protein deposudur.Taze baklada A , B , C vitaminleri bulunur.Aynı vitaminler kuru baklada da vardır.
Her sabah 2 gr. bakla suyu sirke ile birlikte içilirse, böbrek ve mesane rahasızlıklarına iyi gelir.Ülserli hastalara tavsiye edilir.

Bamya:

A , B , C vitaminleri barındırır.Kanı temizler.

Bezelye:

Taze bezelyede bol miktarda A,B,C vitamini bulunur.Ayrıca protein , kalsiyum , demir ve karbonhidrat ihtiva eder.

100 gr Taze bezelye 93 kalori
100 gr Kuru bezelye ise 340 kalori besin değerindedir.
Bezelye karaciğer ve safra kesesinin çalışmasını düzene sokar.Vucudu güşlendirdiği gibi kansızlığı da giderir.

Biber:

Biberlerde bol miktarda A , B , C , P ve K vitamini mevcuttur.C vitaminini aktif hale getiren Ü vitamini de ihtiva eder.
Kadınlarda ve erkeklerde cinsel isteksizliği ortadan kaldırır.

Domates:

Bol miktarda A , B , C ve K vitamini , kalsiyum , fosfor ve potasyum içerir.Kan basıncını düzene koyar.Kan yapımını hızlandırır.Salgın hastalıklara karşı vucudu güçlendirir.

Ebegümeci:

Bol miktarda A , B , C v,tamini bulundurur.Bağırsak tembelliğini ortadan kaldırır.

Enginar:

A , B , C vitaminleri bulundurur.Atardamar kireçlenmesini önler.Damar sertliğini ortadan kaldırır.Ter kokularını ortadan kaldırır.Karaciğer fonksiyonlarını düzenler.
Kadın ve erkek cinsel isteksizliğini ortadan kaldırır.

Fasulye:

Bol miktarda A , B ,C vitaminleri bulundurur.İdrar söktürür.Kandaki şeker miktarıını düşürür.B12 içerdiği içinde yorgunluğu giderir.Kalbi ve böbrekleri güçlendirir.Pankreas ve karaciğerin düzenli çalışmasını sağlar.

Havuç:

B1 , B2 ve C vitamini bulundurur.Kadınlarda adet ağrılarını çoğaltır.gece körlüğünü giderir.Öksürüğe,boğmacaya,ishale çok iyi gelir.Karacağer ve dalak şişmesini önler.Cilde tazelik verir.
Havuç sebzelerin en sağlıklısıdır.Düzenli tüketilirse kanserin ve damar kireçlenmesinin önüne geçilir.Gzöelrin iyi görmesini sağlar ve aynı zamanda iyi duymayı da sağlar.Bağırsaktaki mikroplarla mücadele eder.(bağırmasakda mücadele eder diye bir espiri yapmayalım lütfen:D :D )

Hıyar (salatalık):

A , B1 , B2 ve B6 vitaminleri bulundurur.Ayrıca C vitamini bakımıdan zengindir.
Hıyar şişmanlığı önler.İdrar ve ter söktürür.BAğırsak rahatsızlıklarına iyi gelir.Kanı temizler.Kabızlığı ortadan kaldırır.Hıyar suyu cildi dinç tutar.

Ispanak:

A provitamini ile birlikte C ve K vitamini , B1 ve B2 vitaminleri , iyot , demir , bakır , fosfor ve kobalt içerir.İçinde bilhassa sinirlerin inşa edildiği (lesitin) maddesi vardır.

Ispanak hazmı kolaylaştırır.Kabızlığı önler.KAlp damarlarını genişleterek tıkanıklığı önler.Kanı çoğaltır.Tansiyonu düşürür.Cilde tazelik ve zindelik kazandırır.

100 gr ıspanaktaki demir miktarı , 200 gr karaciğer , 300 gr mercimek , 400 gr yumurta ve 10 kg sütteki demir miktarına eşittir.
(bende bir türlü ot yiğemiyorum yaa:( )

Kabak:

A , B1 , B2 , B6 PP ve C vitamini içerir.ÇEkirdeği bağırsak kurtlarını düşürür.(yani düğüne gidip kurtlarını dökmenize gerek yok:D )Deniz tutması ve kusmayı önler.

Karalahana:

A , B , C vitaminleri içerir.Cinsi isteksizliklere iyi gelir.

Kereviz:

A , B1 , B2 , B6 , ve C vitamini ihtiva eder.Salata olarak yenen kereviz iştahı açar.İdrar söktürür.Kanı temizler.Böbreklerin faaaliyetlerini tanszim eder.Kalb adalelerinikuveetlendirir.Böbrek ve mesane kumlarını döker.Bağırsak gazlarını giderir.Kadınlarda ve erkeklerde cinsel isteksizliği ortadan kaldırır.
Kerevizin en önemli özelliklerinden biriside şişmanlığa deva olmasıdır.

Lahana:

A , B ve C vitamini içerir.
Lahana kanı temizler.Atardamarın kireçlenmesini önler.Çiğ olarak yendiğinde sindirim rahatsızlıklarına,bağırsak tıkanıklığına,tembelliğe iyi gelir.
Sıcak lahana yaprakları adale tutulmasına karşı birebirdir.Lahana yapraklarını ütüleyin ve tutulan yerlerin üzerine koyun.
Lahananın öide iltihaplarına ve ülsere iyi geldiği bir gerçektir.

Mantar:

17 türlü yenilebilir çeşidi vardır.Zehirli olanları öldürücü olabilir.
Mantar çok besleyici bir sebzedir.Bol miktarda protein içerir.B1 , B2 ve C bakımından zengin olduğu gibi demir , fosfor , kalsiyum içerir.

Marul:

Bol miktarda B1 , B2 , B6 ve C vitamini , A provitamini ve demir içerir.
Marul hazmı kolaylaştırır.Uykusuzluğu önler.Sİnirlere iyi gelir.Bağırsak tembelliğini ortadan kaldırır.

Maydanoz:

Bol miktarda B1 , B2 , B6 vitaminleri ile A pro vitamini ve az miktarda P ve K vitamileri içerir.
Maydanoz balgam ve idrarı söktürür.İştahı açar.Erkeklerde ve kadınlarda cinsel isteksizliği ortadan kaldırır.Genç kızlarda ve erkeklerde görülen ergenlik sivilce ve çibanları izole eder.Ayrıca kulak ve diş ağrışarına iyi gelir.Gözleri kuvvetlendirir.Yüzdeki kırışıkları yok eder.

Mercimerk:

A , B , C vitamini ve demir içerir.İçindeki demir miktarı yumurta kadardır.
Mercimek Görme kuvvetini güçlendirir.Zekayı geliştirir.Adaleleri kuvvetlendirir.

Ayrıca mercimeğin protein değeri yüksektir.100 gr mercimek 24.7 gr protein içerir.100 gr mercimekteki demir miktarı 6.6 mg , kalsiyum iktarı ise 79 mg dır.

Nane:

Mide bulantısını izeole eder.Sinirleri yatıştırır ve güçlendirir.Bir bakıma sabırlı yapar :)

Nohut:

B vitamini , kalsiyum , demir ve fosfor içerir.
Nohut göğüs ve boğaz damarlarını açar.(bisikletci yemeği bi bakıma)
Boğaz şişlerini giderir.Öksürüğü keser.Anne sütünü çoğaltır.

Pancar:

Bol miktarda A , B ve C vitamini içerir.Ayrıca içinde demir , bakır , ve kobalt vardır.Şeker pancarı dediğimiz cinsi de aynı vitamin ve mineral değerlerini barındırır.

Patates:

Bol miktarda B1 , B2 , B6 , C ve PP vitaminleri içerir.
Patates mide ve bağırsakları yumuşatır.

Patlıcan:

A , B1 , B2 ve C vitaminleri içerir.Şeker ve nikriz hastalrına , romatizmaya , kalp , böbrek ve karaciğer hastalıklarına iyi gelir.Teneffüs yollarını açar.(yiğelim)
İdrar söktürür , şişmanlığı önler , ter kokusunu giderir.

Pırasa:

A , B , C vitaminleri ve kükürt içerir.Çiğ yenildiğinde kan yapar.
Pırasa damar sertliğini önler.Bağırsakı yumuşatır.Kabızlığı önler.Saçları gürleştirir ve parlaklır verir.Tırnakların kırılmasını önler.

Sarmısak:

A , C , B1 ve PP vitaminleri içerir.
Atardamar kireçlenmesine sarmısaktan daha iyi bir ilaç gösterilmez.Akciğer ve nefes yollarını temizler.DEzenfekte eder.Bağırsaktaki solucanları öldürür.Bide vampirleri öldürür :Skull-175 :D

Soğan:

Bol miktarda A , B1 , B2 , B6 ve C vitamini içerir.Kalp adalelerini güçlendirir.Prostat sertleşmesi , prostat büyümesini önler.Kandaki şeker miktarını regüle eder.


Daha yazacak onlarca sayfa sebze , meyve , vitaminler , mineraller var ama onun yerine öğrenmek isteyen yazarsa bende yazabilirim veya boş bir vaktimde hepsini buraya geçirebilirm
 
Verdiğiniz bilgeler için teşekkur ederim..
 
Havalar serinlemişken, doğal ürünlerle doğru beslenelim diye bu konuyu uykudan kaldırdım:)
Sonbahar geldiğinde taze ceviz,nar,kırmızı pancar,yeşil mandalina ve ayva yı her gün düzenli tüketmenizi öneririm.
Ayrıca soğan ve sarımsak unutulmamalı.Sportif anlamda dirençli olmak,vücuttaki hormonal sistemi düzenliyor.Mevsimsel hastalıklardan da bu şekilde uzak durabiliriz.Tabi fabrikasyon ve katkılı ürünlerden uzak durmakta yarar var..
Patates,makarna,ekmek ve tavuğa indirgenmiş,-yoksullaşmış sofralar-uzun vadede hep sağlık sorununa davetiye çıkaracak ne yazık ki..
 
@cazci yeşil mandalina özellikle manisa bölgesinde çok var kyk yurdunda kalmama ragmen alır her akşam yerim teşekkürler
 
Sarımsak ve keçi boynuzu (pekmezi ve özü de bulunmakta ) akcigerler için oldukça faydalı. Ihmal etmeyin , karbüratörumuze iyi bakalım ki performans dusmesin.
 
Back