Scudo Sports

Mevlana Bisiklet

Hocam ben de yarın yapacağınız Loras turuna katılacağım. Daha önce hep kendi başıma geziyordum. Sizinle beraber ilk kez grup turum olacak. Size sormak istediğim ufak bir soru var: "Meram son durak" tam olarak nerede acaba? Meram Dere'ye çok gidip geldim ama orada yaşamadığım için durağın yerini bilmiyorum. Yanlış yerde beklemek istemem :)

Scudo
Meram taş köprünün, çay bahçelerinin olduğu yer. Meram yaka yolunu takip edersen seni buraya getirir. Sorarsan da söylerler. Görüşmek üzere kal sağlıcakla.

Her ne kadar sizin hızınıza yetişemesek de çok güzel bir gezi oldu Hocam :) Sizden ayrıldıktan sonra Dere-Altınapa-Belenbaşı istikametinde Konya'ya döndük ve çok eğlendik. Umarım sizin etap da güzel geçmiştir. Organizasyon için teşekkür ederim. Görüşmek üzere.

Keyif aldığınıza sevindim. Umarım gençlerle iyi anlaşmışsındır. Bizim turda gayet güzeldi. Etabın bir kısmını zaman içerisinde bölüm bölüm yapsak da bütününde ilk defa turladık. Ayrıca daha önce bilgisayarda hazırladığımız rotanın koordinatlarını telefondaki navigasyona indirerek kullandığımız ilk tur oldu. Her açıdan doyurucu ve keyifliydi. Bundan sonraki turlara da bekleriz. Her ne kadar bizim performansımıza ayak uyduramazsan da senin performansına uygun olanlarla devam edersin. Ama kış demeyip inatla gelirsen her hafta üzerine bir şeyler katarsın. Yaza bizimle pedallayacak seviyeye gelirsin. Fotoğrafları Şehirlerarası gezi ve tur fotoğraflarında paylaşıyorum. Ayrıca Face'den arkadaşlık isteği gönderirsen kabul edip face'deki gruba dahil ederim ve oradan da takip eder ve haberleşiriz.

Sizinle tura katılmam benim için çok faydalı oldu Hocam. Siz ve diğer arkadaşların sayesinde, özellikle böyle bir turda neler yapılması gerektiğini bilmüşahede ettim. Bunlar şöyle:
1-Bisiklet üzerinde asgari donanım bırakılmalı ve hafiflik sağlanmalı (Benim bisiklette çamurluk, lamba vesaire 3 kiloya yakın malzeme varmış :))
2-Kişi üzerindeki yük olabildiğince hafif olmalı (Benim çantada bir mangal eksikti :) Tura gideceğim, enerji lazım diye almadığım yiyecek kalmamış. Olan enerjimi de onları taşımak için sarf etmişim. Gün sonunda çok azını yiyebildim.)
3-Pedal kullanma teknikleri hakkında bilgilenilmeli ve hemen bir mtb spd pedal ve ona uygun ayakkabı kullanılmalı. (Benim bittiğim yer de burda oldu Sadi Hocam :) spd pedallar özellikle rampalarda çok etkiliymiş yakında temin ediyorum)

Kar kış demeden gelmek istiyorum Hocam. Çünkü benim için dağlar her şey. Onlara baktıkça rahatlıyor, onlarla oldukça stres atıyorum. Dağlarla daha çok buluşmak için antrenmanlı olmam gerekiyor. Başaracağım inşallah.

17 KASIM 2013 DÜZ PARKUR TURU
Pazar günü sabah 09 da Real'in önündeki benzinlikte buluşup rüzgarın yönüne göre Ankara yada Aksaray yolunda git-gel 100 km kadar bir tur yapılacaktır. Eve dönüş, molalar dahil en geç 14 sularında olacaktır. Mevsime uygun kıyafet, güvenlik tedbirleri ve HERTÜRLÜ BİSİKLET-HERTÜRLÜ ERZAK uygundur.

• Beğen
Tepkiler: DreamerMRLG
Saat 09:00 da Real'deki benzinlikten hareket edilecek. Beşyüzevler'den Malas istikametine devam edilecek. Malas'a inişe geçmeden sola dönülecek, bir müddet gittikten sonra tekrar sola dönülerek Tatköy'ün doğu kenarına inilecek. Buradan kuzeye dönülerek yaylaya çıkılacak. Yayladaki çeşmeden sola dönülerek yolların kesiştiği yerden sola güney istikametine dönülerek Tatköy'ün içine inilecek. Tatköy'ün içinden geçip Sille'nin kuzey yamaçlarından taş ocağının bulunduğu yerden kanala inilecek. Kanal boyu takip edilerek Beşyüzevlere inilecek. Konya'nın içinden gelenler Tatköy'den sonra Sille'den devam ederek turu sonlandırırlar.

Parkur Real'den Real'e olmak üzere 50 km olup, bolca tırmanışa ve inişe sahiptir. İşi olup erken dönmek isteyenler Tatköy'den dönerek turu erken sonlandırabilirler.

Tur rotasının detayları aşağıdaki linktedir.
(link)

Bu hafta Konya Loras Dağcılığın düzenlemiş olduğu Kestel'de yürüyüş etkinliğine katılınacaktır. Araç sabah 7:30 da Stadın önünden hareket edecektir. Saat 8:00 de M1 den de katılanlar alınacaktır. Yer ayırtmak için Delta Bisiklet Konya Şubesine(0332 350 88 57) başvurması önemle rica olunur.

22 Aralık 2013 Kadınhanı Yol Turu
Saat 09:30 Real'deki benzinlikte buluşulup hareket edilecek ve Kadınhanı'ndan dönülecek. Duruma göre Ladik veya Kadınhanı'nda mola verilecek. Kadınhanı yolundaki yol çalışması tamamlanmış olup sürüş açısından keyifli bir hale gelmiştir. Kış şartlarından dolayı tedarikli gelinmesi, çekme halatı, zincir ve takoz bulundurulması mecburidir. Görüşmek dileğiyle...

29 Aralık 2013 Hasan Dağı Kış Tırmanışı

Pazar sabah 03:00 da Real ve Stadyumun önünden kalkacak minibüslerle Aksaray'a hareket edilecek. Keçikalesi belediyesinin sağlayacağı araç ile Karakapı Yaylası'na kadar gidilecek. Buradan zirveye kadar olan 3,5 km'lik zirve tırmanışı yapılarak inilecek. Akşam araçlarla Konya'ya dönülecek.

12 Ocak 2012 Programı

GÖLLER TURU...................................................................................................................12.01.2014 pazar EVLİYATEKKE- KETENLİ arasında olan dört göl iki yayla ile faaliyetlerimize devam ediyoruz. Konya'da böyle yerler var mıymış diyeceğiniz yerlerden biridir sanırım. Göller ve Yaylalar: Evliyatekke göleti, Gavur gölü, Keşlik yaylası, Keşlik göleti, Gevrekli yaylası, Sülüklü göl. Aracımızla Evliyatekke köyüne gideceğiz eğer aracımız gölete kadar çıkarsa göletten başlayacağız çıkmazsa köyden başlayacağız, Sülüklü gölden sonra (ketenli üstünde) yine aracımızın çıktığı noktaya kadar yürüyüşümüzü yapacağız. Toplam 19 km yol yürüyeceğiz ama 1700 m ile 1800 m rakımlarında olacak yani zorlu çıkış ve inişler yok. Gelecek arkadaşlar lütfen perşembe akşamına kadar 5056560060(Eşref BOZOĞLU) bildirsinler. Savcı beyden süpriz çorba
var...........HAREKET SAATLERİ: 5:40 REALİN KÖŞESİNDEKİ PETROLDEN----6:00 BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ARKASINDAKİ CAMİNİN ÖNÜNDEN.

• Beğen
Tepkiler: Hasan ali Gülmez
19 Ocak 2014 Kadınhanı/Yol turu

Bu hafta biraz yol yapalım diye düşündük.
Ladik- Kadınhanı tempomuz biraz yüksek olacak fakat katılımcıya göre 2 ayrı gruba bölebiliriz.

Buluşma : 07:30 Real petrol önü
Yemek ve mola : Non-stop kadınhanı ve börek ziyafeti
Toplam Mesafe : 120 km/bölünmüş yol/sıcak asfalt

11-18 Mart 2014 4. Geleneksel 18 Mart Çanakkale Zaferi Turu

Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan tur 11 Martta Konya'dan başlayıp 16 Martta Çanakkale'de sonlanacak.
Katılımcı sayısı bu yıl on kişi ile sınırlandırıldı. Zira tur süresince otellerde konaklanacak ve ücreti Konya Büyükşehir Belediyesi'nce karşılanacak.
Konya'dan otobüs ile gelecek grup ile 17 Martta Abideye geçilecek ve gece kamp kurulacak.
18 Martta törenlere katıldıktan sonra otobüs ile geri dönülecek.
Organizasyona Konya Büyükşehir Belediyesi maddi destek sağlayacaktır.

8 Şubat 2014 Kadınhanı Turu
Uzun bir süredir istikrarlı bir şekilde devam eden bisiklet turlarımız son zamanlarda dağ tırmanışlarımız ve doğa yürüyüşlerimiz dolayısıyla sekteye uğrayıp ağır aksak devam etmekteydi. Bundan sonra tekrar istikrarlı bir şekilde turlarımıza devam etmek için eskisi gibi büyük çoğunlukta pazar günleri olmak üzere arada cumartesi günleri de turlarımızı düzenleyeceğiz. Bu haftayı da pas geçmemek için turumuzu cumartesi günü düzenledik. Sabah saat 09:00 da Real'deki benzinliğin önünden hareket edilecek. Başlangıç noktasından başlangıç noktasına dönüş 110 km'dir. Toplamda altı saatlik bir zaman diliminde tamamlanması düşünülmektedir. Katılacakların yiyecek, yedek malzeme vb. tedarikli gelmesi önemle rica olunur.

(link)

2014 Yılı Tur Planı

Mevlana Bisiklet grubu olarak 2013 yılında planlayıp uyguladığımız gibi bu yıl da Konya'da hafta sonu yaptığımız rutin turların dışında her ay farklı güzergahlarda yapmayı planladığımız turlarımız aşağıda yer almaktadır. Bu planda yer alan turlar tarihinden en az on beş gün önce daha detaylı bir şekilde paylaşılacak olup katılmak isteyenlere grubumuz ve gönlümüz her zaman açıktır. Turların rotaları (link)

11-18 Mart 2014(Salı-Çarşamba-Perşembe-Cuma-Cumartesi-Pazar-Pazartesi-Salı): 4. Geleneksel 18 Mart Çanakkale Turu

26-27 Nisan 2014(Cumartesi-Pazar)Akdeniz Kıyı Turu/Fethiye-Antalya: 1. Gün: Fethiye-Patara-Kalkan-Kaş-Kaleüçağız (Kekova)-Demre(Öğretmenevi), 165 km. 2. Gün: Demre-Finike-Kumluca-Kemer-Antalya 145 km.

17-18-19 Mayıs 2014(Cumartesi-Pazar-Pazartesi)Eğirdir Gölü turu: 1. Gün: Kovada Gölü’nün çevresi 2. Gün: Eğirdir Gölü çevresi 3. Gün: Davraz’a tırmanış.

31 Mayıs-1 Haziran 2014(Cumartesi-Pazar): Dedegül Dağı etekleri ring turu

20-21-22 Haziran 2014(Cuma-Cumartesi-Pazar)Eğilgöl Kamplı Turu: Cuma günü akşamı Hadim İlçesi Korualan Kasabası üzerinden Eğilgöl’e hareket edilecek. Akşam çadırların kurulması ve yanımızda getirilen aperatif yiyeceklerin yenmesi. 21 ve 22’sinde Eğilgöl’den başlayıp yine Eğilgöl’de biten iki ayrı rotada bisiklete binilmesi.

6-10 Ağustos 2014(Çarşamba-Perşembe-Cuma-Cumartesi-Pazar) 2014 Yaz Turu:
1. Gün: Konya-Sarıoğlan-Korualan-Eğilgöl.

2. Gün: Eğilgöl’de konaklama, yakın göllerin ve yayların gezilmesi.

3. Gün: Eğilgöl-Uçansu Şelalesi(Köprülü Köyü).

4.Gün: Uçansu Şelalesi-Gündoğmuş-Güneycik Köyü/Alahan Köprüsü.

5. Gün: Alahan Köprüsü-Saburlar-Alara-Manavgat/Titreyengöl.

29-30-31 Ağustos 2014(Cuma-Cumartesi-Pazar): Kapadokya Turu

14 Eylül 2014(Pazar): Beyeşehir/Yeşildağ-Dumanlı-Yaylalar-Yeşildağ

27-28 Eylül 2014(Cumartesi-Pazar): Tuz Gölü

25-26 Ekim 2014(Cumartesi-Pazar): Bolu Yedigöller-Abant

Çanakkale Turu İçin Kaynaşma Turu
Konya Büyükşehir Belediyesi'nin maddi desteği ile düzenlenecek olan Çanakkale Turu'na Konya'dan Çanakkale'ye kadar pedallayacak olanlar ile otobüsle gelip Çanakkale'deki etkinliğe katılacak olan arkadaşların kaynaşmalarını sağlamak amacıyla bu hafta sonu Kadınhanı turu düzenlenmiştir. Çanakkale Turu'na gelmeyecek olan arkadaşlar da gelebilir.

Saat 8:30 da Dedeman Oteli kavşağında bulunan Hamle Yüzme Havuzundan,
Saat:9:00 Real'in önündeki benzinlikten,
Saat:9:15 Medaş'ın önünden,
Saat:9:30 Bosna kavşağından sonraki üst geçitten hareket edilecek,

Saat:9:15'de Hamle'den gelecek olanlar ile Real'den gelecek olanların Medaş'ın önünde buluşması,
Saat 9:30 da da Bosna'dan katılacak olanlar ile Bosna kavşağından sonraki üst geçitte buluşularak Kadınhanı'na hareket edilmesi.

22 Şubat 2014 Konya/Real-Ladik-Şahören-Beykavağı(Kestel)-Gölet-Yükselen-Beşyüzevler-Konya/Real Turu
Sabah saat 09:00 da Real'in köşesindeki benzinlikten hareket edilecek. Afyon yolundan Ladik geçildikten sonra Kadınhanı'na gelmeden sola Şahören, Beykavağı(Kestel)'na dönülecek. Göletin yanından geçilerek Yükselen tarafına tırmanılacak. Yükselen'den geçilerek Malas Göleti'nden Beşyüzevler yönüne dönülecek buradan Konya/Real'e inilecek. Real'den Real'e toplan 94 km ve asfalt.
Tur için Mtb, tur ve yol bisikleti de uygundur. Yol bisikleti bazı yerlerde zorlayıp zeminin azizliğine uğratabilir.
Yiyecek, içecek, yedek malzeme konusunda tedarikli gelinmesi önemle rica olunur.
(link)

Geri