Arkadaşlar hobilerini mesleğe çevirebilmiş mutlu azınlıktan.
Bazılarını şahsen tanıyorum ve iyi kazanıyorlar, buradan kazandıklarını yine dağcılık malzemesi ve faaliyetler için harcıyorlar.
Yaptığınız işten zevk almak, tamamen kişinin elinde olan bir imkan olduğuna inanıyorum. Tabii öncelikle zevk aldığı şeylere uygun bir iş seçimi öncelikli olmalı... Örneğin ben, 4 duvar arasında duramayan, dağ taş gezmek isteyen bir insanım. O yüzden ne kadar idealim olan mesleği seçememiş olsam da bol bol açık hava da çalışabileceğim haritacılık mesleğini yapıyorum. Bu işten zevk almam da biraz kendi elimde biraz da iş arkadaşlarımla alakalı bir durum. İşimde çalışırken kendi konforuma yönelik giyim eşyaları ve ekipmanlar alarak işimden zevk almamı sağlıyorum. Örneğin güzel bir trekking botu... Ya da suya çok ihtiyaç duyduğum zamanlar hidrasyon torbası bulunan küçük bir sırt çantası....İşi zevke dönüştürmek istiyorsanız kazandığınız paranın ufak bir bölümünü işinizle alakalı ekipman almaya yatırmanızı tavsiye ederim. Bunun yanında şu an çalıştığım toki inşaatına ise, şartlar el verdiği müddetçe bisikletimle gidip geliyorum... Ve inanın işe bisikletle gelip gitmenin beni bu kadar çok rahatlatacağını ve mutlu edeceğini tahmin bile edemezdim... Ramazan ayının çıkmasını iple çekiyorum...
saatte 40 km hızla esen rüzgarda, üzerilerinden hiç birşey düşürmemeye çabalayarak ve saatlerce asılı durarak çalışıyorlar. Zor bir iş ama adrenalin sevenler için bulunmaz bir meslek.
arkadaslar eger ıstersenız
bu kadar olmasa da yıne de tırmanacagınız bır yer bılıyorum
sehrın ortasında hem de
ısım versek yasak olur mu bılemedıgım ıcın ısmını yazmıyorum
ama merak edenler ozelden ulassınlar bana
hatta beraber gıdıp tuuırmanabılırız bıle