Scudo Sports

Metro merdivenlerindeki bisikletli

Bütün bisiklet kullananları aynı kişiliğe sahip sanma durumundayız sanırım.Bisiklet özünde iyidir ama kullanan kişiye göre özel bir durum yapar sanırım.Bu arkadaşda olduğu gibi. Ama malesef bu yaptığı da bütün bisikletlilere mal olacaktır.Ama bunda biraz da milletin suçu var.Çünkü bir şey herkese mal edilemez.yani bütün bisikletlilerin böyle olmadığını bilen kişiler olursa diğer bisiklet kullanıcılarına daha saygılı olabilirler.

• Beğen
Tepkiler: Sefa
Scudo
Bu butun dunyada bir akim. Action camler cogaldikca, sosyal aglarda farkli olmak ve deli cesareti gostererek populerlesmek amaciyla her turlu cilginlik yapilir ve yayinlanir oldu.
Ayrica genclik doneminde anarşik bir tarz benimseniyor: duzene karsi, kurallara karsi bir isyan havasi!
Basarili bir cekim populer oluyor, faciayla sonuclanan haber oluyor...
Bu tarz bir eylem (bisikletli veya baska bir seyle) izinsiz duzenleniyor ve kamuya zarar verme riski tasiyorsa (zarar verip verilmedigine bakilmadan) duzenleyene-yapana gereken yaptirim uygulanmali!
Aksi takdirde bunlarin onu alinmasi bir yana, giderek artacaktir.
bu tip eylemlerde herhangi bir arac, spor tarzini benimsemis gruplarin tamamina mal edilerek genel yaptirim/yasaklama yapilamaz...

Adam metroya bisikletle girdi "butun bisikletlileri yasaklayalim"
Adam gokdelenden caddeye yamac parasutu ile atladi trafigi allak bullak etti "yamac parasutu sporunu yasaklayalim"
Adam spor arabasi ile trafikte hiz yaparak drift sov cekti "yollari araclara kapatalim"

Bu mantik islemeyecegine gore, elde delil videolarda varsa gereken yasal islem mutlaka yapilsin bakin nasil azaliyor...
Aynisi kacak avcilar icin yapildi ve en azindan kacak av yayinlari azaldi. Kacak av hayvanlari ile sosyal agda cekim yapip yayinlayanlara goruntulu deliller dogrultusunda agir cezalar kesildi.

Epey once bir arkadasta yasadisi cadde bisiklet yarisi organizasyonu pesindeydi. Gerekcesi "butun dunyada ornekleri var. adrenalin ve heyecan"

Adrenalin ve heyecan "siz kamuya engel veya tehlike teskil etmediginiz surece kendinizi oldurmekte serbestsiniz" boyutuna gelecek yakinda :(
Su an kamuyuda riske sokarak ve rahatsiz ederek gerceklestiriliyor ki daha fena!

• Beğen
Tepkiler: Fanonn ve Sefa
olayı büyütmeyin.
iniş 35 saniye sürüyor.

bu memlekette neler oluyor gazete okuyormusunuz ?
canınız isyan etmek istiyorsa daha elle tutulur şeylere isyan edin,bir işe yarasın...

Kuralsızlık anarşiyi doğurur. Birbirine saygı gösteren bireyler olmamız gerekiyor. Bu görünütüleri olağan karşılayan birinin, bisiklet yoluna araba parkedilmesi, bisiklet yolunda it gezidirilmesi vb. Gibi ahmaklıklara itiraz etme hakkı yoktur. Zira her ikisinde de hak ihlâli vardır. O metrodaki arkadaş 35 saniye değil ,1 saniye dahi benim o merdivenleri asıl amacına uygun olarak kullanmamı engelliyorsa buna isyan ederim.

İki yanlış bir doğru etmez. Bu kafadan kurtulun artık. Çok kötü durumdasınız.

Ayrıca "kendince" yapabilecekleriniz, "başkasınca" hiç hoş karşılanmayabilir. Dahası, bu yapabilecekleriniz kanun çerçevesinde yasaklanmış olabilir. Merdivende bisiklet sürülmez. Bunu normalleştirmeye çalışmak hangi düşüncenin ürünüdür, birileri kaynak versin lütfen.

@kivilcimb

Katılıyorum. Arkadaş merdivenden inmiş. Metro merdivenleri bisikletliler için çok cazip. Kabul etmek lazım. :)

@Semih Aydınlıoğlu

Sürmüş ya hala merdivende bisiklet sürülmez demek ne demek? Neden sürülmesin? Bir bisikletli için merdivende sürmek gayet heyecan verici bir sürüşdür.

dün oğlum yürüyen merdivenin konforuna alışmasın diye, metrodan çıkarken merdiven çıkma yarışı yaptık. bu hanzo o sırada karşıdan geliyor olsaydı ne olurdu düşünmek istemiyorum.
merdivenden yuvarlanıp gebermek istiyorsa cihangir ile sahil yolu arasında bir sürü uçsuz bucaksız merdiven var, tüm gün tek tük kullanılıyor. kendisine oraları tavsiye ediyorum.

@kivilcimb

"O kadar aç insan varken niye sokak hayvanlarını doyurmak için yırtınıyorsunuz?" gibi.

Yazım yanlışlarını düzelttim. Memlekette neler oluyor, bir de benim derdime bak.

Bisikletle merdiven inmek istiyorum ama o merdivenin başındaki korku yetiyo inerken yapmam gereken bazı önerileriniz varmı kendime ve bisiklete az zarar vermek istiyorum iyi günler :D

Geri