Scudo Sports

Metin Bisiklet'in İlgisizliği

@Reyhan Yılmaz yazınızı okudum açıkçası üzüldüm fakat sözünü ettiğiniz kişiler ile yaklaşık 25 yıl civarı tanışıklığımız vardır bu durumların olmasına şaşırdım diyemem, Metin abi ile aile olarak tanışmamız vardır eşi Gülay hanım ve annem ben onlarla yıllar öncesinde tanışmamız ve çok sık olmasada bir muhabbetimiz vardır bir defasında Metin abi ile bir konuda sert tartışmaya girdim (haklı haksız konusuna girmiyorum) fakat ne o bundan memnundu nede ben memnundum ikimizde bundan üzüntü duyduk belki başkaları arasında böyle yarı kavga şeklinde bir tartışma olsaydı ayrıla bilirlerdi ama bizim aramızda bu olmadı ve o günden sonra Metin abi bana daha anlayış göstermeye başladı çünkü benim burada söylemek istemediğim bazı konularda haz etmediğimi öğrendi şöyle diye bilirim birbirimizin huyunu suyunu öğrendik ona göre uyum sağladık tabi bunda aile dostu olmamızın da rolü inkar edilemez bir gerçektir. Çok derinlere girmek fazla ayrıntılara özele girmek istemem burada ancak bir gün dükkanına gittiğimde eşi ile hararetli bir tartışma yapıyordu tesadüfen şahit oldum diyebilirim işim tabiki asla onlara karışmak değil çünkü bu aile tartışması idi sadece onları sevdiğim için ve üzüldüğümden birbirinize böyle davranmayın dedim benim bu çıkışım tahmin ediyorum onları şaşırtmış olabilir fakat pozitif yanı tartışmayı kesmiş olmaları idi yani aralarını yapmış olmak düşüncesi o gün için beni çok mutlu etmişti. Dükkanda bulunan yada bulunmayan bisiklet modeli konusuna gelirsem her modelin bulunması beklenemez, eğer biri size doğru bildiğiniz konuda yanlış bir şeyi dayattı ise ki 50 yaşında yaşlı amca bir şey olmaz deyip uygun olmayan bir modeli dayattı diyorsunuz yanlış anlamadı isem? Böyle bir durumda eğer bilginizin doğruluğunu orjinal kaynaklardan doğruladı iseniz dayatmayı kabul etmemelisiniz bu durumda kusura bakmayın ama (tabi yarın geziye katılacaktık gibi mazeretlerde var) ben sizi hatalı görüyorum satıcı yada ustayı değil onlar malını satma gayesindedir tabiki sizin hangi özellikle ürün istediğinizi öğrenmeleri gerekiyor bunuda yapmışlar anladığım kadarı ile. 50 yaşında amca dediğiniz kişi ile muhabbettim yoktur yine burada yazmak istemediğim sebeplerden fakat kendisi Bianchi fabrikasında yıllarca çalışmış bir bisiklet ustasıdır onun daha önce dükkanı vardı sonra dükkanı bırakıp Metin abinin yanına gelmiştir sanırım ikisi ortaktır yanlış aklımda kalmadı ise ve bu zat Metin abinin akrabasıdır umarım atladığım bir konu olmamıştır oldu ise mazur görün yada sorularınız varsa ve cevabı biliyorsam yanıtlamaya çalışırım, sebebini söyleyemediğim konulara burada girmek istemiyorum onlarıda rencide etmek istemem olmuş bitmiş geçmiş konular. Burada yazdıklarım sadece bilgi anlamındadır kimseyi rencide etmek gibi bir gaye ile yazmadım yazım hataları belki cümle düşüklükleri olabilir bunun için özür dilerim. Saygılar Sevgiler bol bisikletti bol sporlu güzel günler dilerim bütün forum üyelerine sevgi ile kalın Atatürk ile kalın.

Not: Sonradan tarihlere bakınca bu konu tarihinin eski olduğunu farkettim.

Scudo
@enes_vl

Cevap vermedim yada şöyle söyleyeyim kimseyi savunur bir mana çıkartılmasın yazımdan, bundan sizin yazımı okumadığınızı yada anlamadığınızı mı anlamalıyım acaba?

İstanbul'a gezi amaçlı gidersem uğrayacağım yerlerden biri de bu metin bisiklet olacak ; hatıra fotografı falan çektirmek lazım (ayasofya-sultanahmet-metin bisiklet ya da rakı-şiş kebap-metin bisiklet gibi)

@Mustafa Zeybek
Okuma alışkanlığımız genelde yoktur, ancak yazımda hatalar yapmış olabileceğimi de yazdım okumadıysanız bu sizin düşünceniz ama bunu bir başka aşağılama metodu olarak kullandı iseniz uygun olmaz. Forum kurallarıda olabilir ancak ben bir ihlalde bulunduğumu sanmıyorum ancak sizin balıklama dalarak okumadım diyerek yorumlamaya çalışmanız akıllara zarar.

@iyi_biri
Eğer saygı görmek istiyorsanız, saygı göstermelisiniz. Baştan savma bir şekilde yazmak bence saygısızlıktır. Örneğin 3 cümle yazıp bir satır boşluk bırakabilirsiniz. Arada nokta virgül kullanabilirsiniz. Kusursuz bir dil kullanımı beklemiyoruz, sadece okunaklı olsun istiyoruz. Konuya sabahtan beri cevap gelmemesi yazdıklarımı destekliyor.

Yeni hesap açıp üstünden 3 yıl geçmiş konuyu hortlatarak konuya balıklama dalan sizsiniz. Ayrıca konu eskiymiş, sonradan farkettim yazmışsınız ama mesajın en altında son düzenleme tarihi görmedim nedense :kötü:

• Beğen
Tepkiler: Caner Geyik
Vallahi merak ettim şu Metin Bisiklet'i. Bir ara gidip ben de nasibimi almak istiyorum kötü esnaflıktan :)
Burada herkes "Satış Sonrası Hizmet" veya "Satış Esnasındaki - Öncesindeki Muamele" kısmından yakınıyor. Para kazandırmayan veya az para kazandıran müşteriye karşı olan ilgisizlikten bahsediyor Metin Bisiklet ile alakalı.
Ben parayı bastıktan sonra herkes ilgilenir, önemli olan az para kazanırken de insanlığını yitirmemek. İyi esnaf ile kötü esnaf da burada ayrışıyor.

Bir ara vallahi kendim gideceğim şu bisikletçiye, bahsettikleri kadar var mı çok merak ediyorum. Günahını almayayım şimdilik. Ama bu kadar insan da boşuna günahını almıyordur herhalde?

@Mustafa Zeybek

Ben 3. satıra kadar dayandım. Sonra cümle nerede başlıyor nerede bitiyor anlamaya çalışırken gözlerim kanadı, bıraktım. Şu ana dilimizi bir öğrenebilsek de sonra iletişim halinde olup sorunlarımızı tartışmaya başlasak.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
16 Aralık Günü Metin Bisikletten Kron Xc 150 Aldım . Bugün 19 Aralık Metin Bisikletin İnternet Sitesi Var Mı Diye Bakacakken Forumlara Denk Geldim Ve Üzüldüm Gerçekten . Bu Kadar İnsan Yalan Söylemiyor Heralde Ama Benim Aldığım Hizmet Gerçekten İyiydi . Xc 100 Almak İçin Gittik Ama Çok Yakın Bir Fiyata Xc 150 Aldık. Yanında Bir Zil Ve Kilit Hediye Edildi . Gerçekten Hizmet Güzeldi. Videoda Çekmiştim . Göz Atmanızı Öneririm . 22 Aralık Cuma Akşamı YouTube Harun Enes Kar Kanalında Yayında Olacak

Yıllar yıllar önce ilk bisikletimi aldığımda (o zaman da yaş 33. Geç olsun güç olmasın ilk bisikleti insanın :) ) Bunun mecburi ilk servisi varmış diye bana en yakın yer olan metin bisiklet yetkili servis ne gittim (tabi cahillik işte ben daha sektörü bilmiyorum :) )

dükkana girilir
* İşte bla bla marka bisikletim , belgede böyle bir bakım yazıyor yapabilir misiniz.
* Kimden aldın bunu ? ben niye yapıyorum v.s. faslı
* Kaldırım üstünde sıranın sana gelmesi için geçen sürede asabi abi nin izlenmesi ve LAN ben nereden düştüm buraya nın üstüne bisiklet sektörü hakkında aydınlanma yaşanması.
* kaldırım üstünde Zincire dökülen makina yağı , çalışma şartları hakkında şikayetler , bir iki fren sıkma , çalışma koşulların şikayeti şeklinde biten ve hiç bir halt anlaşılmayan servis.

işte metin bisiklet için yıllar önce yaşadığım anımdı bu. Görüyorum ki değişen bir şey yok.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Lastiklere hava basmayı bilmedikleri doğrudur. Ve lastiğe hava basmayı bilmeyen bisikletçi, bunu önemsemediği için para kazanmamalıdır.

En az 3, hatırladığım 4 sefer gidip, arka lastiğe 110, ön lastiğe 90 psi hava basar mısın diye sordum.

Yok. istediğim gibi hiç olmadı. Çok basit, anlaşılması ve uygulanması çok kolay bir işlem ama yok. Çünkü bilmiyor ve önemsemiyor. Hadi ilk seferinde zorla ayak pompasını aldırdım, bu sefer de ön arka 120 basmıştı. Sonraki gidişlerimde o ayak pompası ortaya çıkmadı bile, kompresörden bastı hep. İnadı da inat he. O kompresör de 60 max basabiliyordur diye tahmin ediyorum.

Dükkkana girersin yüzüne bakmaz, soru sorarsın artist artist cevap verir. Yok ayağındaki ayakkabıya, bisiklete laf eder. Ama parasıyla hizmet istersin, yapmazlar.

Zaten insan girince negatif havayı hissediyor, bir huzursuz oluyor.

Umarım gitmeye mecbur kalmam.. İlk mesaj doğru mu değil mi bilmiyorum, şüphelendim. Ama ben de paylaşayım dedim.

Merhaba arkadaşlar, geçtiğimiz ay Metin Bisiklet'ten Mosso Legarda 1721 msm v bisiklet aldım. Hakkını yemeyeyim bisiklet bakma aşamasında ilgi kötü değildi. Fiyat olarak biraz yükseğe aldım ama o da benim pazarlık yeteneğim olmamasından kaynaklı. Fakat asıl sorun şu. Ben gittiğimde 51 kadro istediğimi söyledim boyumun 1.83 olduğunu söyledim. Hatta Metin Bey oh maşallah diye takıldı. Ellerinde 1 adet olduğunu söyledi bakmak için diğer dükkana geçtik. Ve bisikleti gösterdiler renk olarak istediğim renk olduğu için çok beğendim pazarlığımızı da yapıp anlaştık. Fiyatı ödedikten sonra kurulum yapıldı. Ben bisikleti aldıktan sonra 1-2 hafta kadar kullandım. Fakat daha sonra şehir dışına çıktım ve 2 hafta kadar daha kullanamadım. Döndüğümde de şöyle bir tozunu alayım dedim o da ne ne göreyim kadroda 41 cm yazıyor. Yani bana 51 diye 41 cm vermişler. Hemen arayıp durumu anlattım. Metin Bey ilk önce ya yok o sticker ı yanlış yapıştırmışlardır olur öyle diye geçiştirdi. Fakat ısrar edince cumartesi getir bakalım dedi 11 12 civarı orada olacağımı söyledim tamam getir dedi. Hem birinci ay bakımı hem de bu konu için gittim, fakat Metin Bey orada yoktu. Durumu diğer arkadaşa söylediğimde ise yok ya küçük değil o bisiklet tam sana göre diye geçiştirdi. Açıkçası geçmiş yorumlardan ve tarzını gördüğümden dolayı ısrar etmedim. Fakat şunu söylüyorum onca kötü yoruma rağmen yine de bir şans verip oradan alışveriş yaptım ama Metin Bey bana da yaptı yapacağını hakkımı helal etmiyorum. Hatta buradan bir yol bisikleti de alacaktım model bile baktım ama bu olaydan sonra tövbe önünden bile geçmem. Burada firma yetkilileri varsa lütfen iyi okusunlar. Bu konu ile ilgili olarak başta tüketici hakem heyeti olmak üzere yasal yollara başvuracağım ve bu konunun duyrulması için elimden geleni yapacağım. Ve tekrar söylüyorum ödediğim parayı da helal etmiyorum. Okuyan arkadaşlar da sakın ha sakın önünden geçmeyin, Bakırköy de işini layıkı ile yapan iletişimi düzgün daha güzel bisikletçi alternatifleri varken aman diyim sankın!!

Bu konular bana artık kasten açılıyor gibi gelmeye başladı. 1,83 boyu olan birisi 41cm kadrolu bisiklete bindiğinde dizleri gidona çarpar. Ve sen bunu 2 hafta kullandıktan sonra fark ediyorsun. Wallahi bravo. Benim de boyum 41 cm kadro sürsem dizlerim gidona çarpıyor.

Tamam mekanın vukuatlı. özellikle yanlarında çalışan ihtiyar acaip uyuz biri , ama konuların da açılış şekli pess dedirtiyor. Geçen bir bayan vardı attı ateşi kaçtı. gitti. şimdi bu konu. ben altında bişeyler ararım böyle işlerin.

Karayolu taşımacılığının Metro Turizm'i, medyanın Turkuaz Medya'sı (a haber, ATV sabah gazetesi), restorantın Burger King'i neyse bisiklet satış ve servis hizmetlerinin de Metin Bisiklet'i o oluyor anladığım kadarıyla.

• Beğen
Tepkiler: furkanbr ve uslsy
Siz o kadar yorumu okuduktan sonra iyi cesaret yani, kamikaze olmuşsunuz..

Bu tip asistleri hep değerlendirmiştir metin abimiz. Yine boş geçmemiş :D
Bisiklet bisiklettir canım, kim çıkarttı şu beden mevzusunu!

“Bizim çocuklar sitikırı yanlış yapıştırmış yaw” :D

Gerçek bir esnaf ya!

@hafız

Hocam umarım senin de başına böyle bir sorun gelir de anlarsın beni. Ben hayatımda ilk defa böyle bir bisiklet alıyorum ve sizin kadar tecrübeli olmadığım için bire bir ölçemedim ne yazık ki. Heves ettim gidip aldım. Kendileriyle bu konu dışında bir alıp veremediğim de yok. Kasti olduğnu düşünüyorsanız dilerseniz fatura ve bisikletin fotoğrafını size atabilirim umarım ikna olursunuz.. Ayrıca konu açılış şekline pess demişsiniz fakat bu benim forumdaki ilk mesajım değil diğer mesajlarımı incelerseniz görürsünüz.

Örneğin siz bilgisayardan çok anlamıyorsunuz ama ihtiyacınız var araştırıyorsunuz 7.nesil bir i7 işlemci alın diyorlar, gidiyorsunuz bir bilgisayar alıyorsunuz ama 6.nesil çıkıyor. Ben size o zaman benchmark yapıp alsaydınız ben bunda art niyet arıyorum pess desem hoşunuza gider mi?

Dediğim gibi umarım başka bir konuda sizin de başınıza gelir de anlarsınız. Bisikletçi bisikletçiye destek olacağına burada benim mesajımda art niyet arıyorsunuz yazık size..

@Serkan Mıstınoğlu
Bizim çocuklar dese yine iyi, fabrika yanlış yapıştırmış arada oluyor öyle arayıp söylüyorlar fabrikadan bize yanlış yapıştırabiliriz diye dedi bir de..

Geri