Scudo Sports

Meterolojinin hava tahminleri

hamza06

Üye
Tepki
143
İsim
hamza t.
Bisiklet
Carraro
İşten eve, evden işe giderken bisiklet kullanmak için meteroloji genel mudurluğunun sayfasından hava durumuna bakıyorum. Ya arkadaş tamam tahmin ediyosunuz kesin değil, ama bi insan hiç mi tuturamaz. Yoksa bana mı öyle gelıyor. Kaç gündür bakıyorum yağmurlu gösteriyor.Sizinde başınıza böyle şeyler geliyor mu ? yoksa bu aralar bana mı öyle geldi.

Scudo
Accuweather kullanıyorum. Genel olarak tahminler doğru çıkıyor. Tavsiye edilecek başka uygulamaları da deneyebilirim.

• Beğen
Tepkiler: hamza06
(link) adresini öneririm. saatlik bulut yoğunluğundan tutun, yağmurun şiddetine, rüzgar hızından yönüne kadar çok iyi bir analiz yapabiliyorsunuz. Ben rotalarımı bu sitenin hava tahminlerine göre ayarlıyorum, bugüne kadar beni hiç yanıltmadı.

windy.com dan takip ediyorum. tavsiye ederim.

(link) adresini öneririm. saatlik bulut yoğunluğundan tutun, yağmurun şiddetine, rüzgar hızından yönüne kadar çok iyi bir analiz yapabiliyorsunuz. Ben rotalarımı bu sitenin hava tahminlerine göre ayarlıyorum, bugüne kadar beni hiç yanıltmadı.
Bunun uygulaması da baya pahalıymış.Ama internet üzerinden de bakılıyor sanırım.

Bunun uygulaması da baya pahalıymış.Ama internet üzerinden de bakılıyor sanırım.
Şimdi uygulamayı indirdim ben de. Rüzgar, sıcaklık, yağışı ücretsiz veriyor. Biraz karıştırdım, pratik bir şeye benziyor. Tahminler de tutarlıysa favorim olacak.

Windy.com'a çok benziyor arayüzü. Daha mı tutarlı acaba, karşılaştırma şansınız oluyor mu?

• Beğen
Tepkiler: hamza06
eskiye göre biraz daha tutarsız son zamanlarda tahminleri.

Şahit olduğum bir durumu aktarayım. Küresel ölçekli bir proje için Türkiye adına bir ekip almanyaya toplantıya gidiyor. En ingilizce bilmezi toplantıda bırakıp, almanyayi gezmeye başlıyorlar. Toplantıda demişler ki, ilk 8 hane sabit olacak diğer 8 hane değişken, üretilecek parçalara bu şekilde kod vereceksiniz. En ingilizce bilmez ilk sekiz değişken son sekiz sabit anlamış. Kriz çıktıydı. Meteoroloji uydu eğitimine bir uçak dolusu adam gitmiştir eminim. İçlerinden biri anlamıştır. O anlayan kişi de yıllık izne çıktığında tahminler sarpa sarıyor benim tahminim ya da işten çıkardılar, vaziyet böyle oldu.

Windy.com'a çok benziyor arayüzü. Daha mı tutarlı acaba, karşılaştırma şansınız oluyor mu?

windy'yi hiç kullanmadığım için karşılaştırma yapamam fakat ventusky beni bugüne kadar hiç yanıltmadı. Öyle ki rüzgarlı günlerde her saat rüzgar yönü ve şiddetine bakarak en az kafa rüzgarına maruz kalacak rotaları oluşturuyorum. Mesela bugün Ankara'da lodos olduğu için sabah erken saatlerde güneye doğru gidip kısmen düşük hızdaki rüzgara karşı binecektim. Dönüşte de şiddetlenen rüzgarı arkama alacaktım ki yağmur devreye girince turu iptal ettim.

Arkadaşlar, her şeyi bırakıp bunu kullanın. Bana dua edeceksiniz:
(link)

Rotanız için de bunu:
(link)
En uygun çıkış saatini bile veriyor. Daha ne yapsın? Sizin yerinize de mi sürsün? 😆

@Cagdasa site açılmıyor.
yazdığınız cevaplar için çok teşekkür ederim.anlaşılan bi daha MGM' nin sitesinden bakmamak. heralde orada hep torpilli :)

• Beğen
Tepkiler: Cagdasa
@Cagdasa tamam şimdi açıldı çok iyi bir site.teşekkuru bir borç bilirim ama ödemem :)
@Cagdasa bugün ankarada yağış yok yazıyor verdiğin sitede. Ama mgm yine yağış var yazıyor :) bakalım hangisi tutacak

@hamza06 bir yanlışınız var. Bugün Ankara'da yağış olacağını öngörüyor. Soldaki menüden yağışı seçip, aralığı saatlik olarak belirledikten sonra sol alttan play tuşuna basarsanız ya da saatleri kendiniz tek tek tıklarsanız saatlik yağmur geçişleri olacağını görebilirsiniz. Yağmur geçişlerinin rengine göre de şiddetini anlayabilirsiniz. Ya da yağmurun yağacağı bölgenin üzerine mouse imlecinizle gelirseniz ne kadar mm yağış olacağını görebilirsiniz.

Örneğin alttaki ekran görüntülerine bakabilirsiniz. Genel olarak sabah saatlerinde hafif yağmur geçişleri olacak, tüm gün %100 bulut örtüsü var ve sabah saatlerinde hafif, öğle saatlerinden sonra ise biraz şiddetini arttıran yaklaşık ortalama 20km/sa'lik güneyden kuzeye esen rüzgar olacak.

09:00 - Ankara'nın batı tarafında 0,2mm yağış geçişi olacağını öngörüyor. Genelde bu durumda şöyle bir çişeliyor ve yolları hafiften ıslatıp geçebiliyor.

1617686072489.png

10:00 - Ankara merkez üzerinde 0,2mm 0,3mm aralığında yağış olacağını öngörüyor.

1617686105789.png

11:00 yağmur geçişi yok oluyor.

1617686299009.png

Bu siteyi uzun bir süre boyunca bende kullandım hatta bir çok arkadaşıma da önermiştim, yer imlerindeki yedeğini almadığım için format ile kaybettim. Epeydir arıyordum tekrardan bulmak sevindirdi.

(link)
Ben de poseidona bakmadan çıkamıyorum, son günlerde biraz yanılmaya başladı ama oldukça başarılı vazgeçmiyorum. Ventuskya baktım o da güzel gözüküyor, karşılaştırmalı takılırım artık

Geri