Scudo Sports

metallica konseri

@Seckin

Arkadaşım benimde demek istediğim bu zaten.Farkında olmadan diğer kültürleri benimsediğimiz için farklı tarzda müzikleri seviyoruz.Benimde anlatmak istediğim bu.
Saygılar...

Scudo
arkadaşlar müzikle kültürün ebnce bi alakası yok,tamamen kulak zevki,ben hem yabancı müzik dinlerim hemde halk müziği peki ben o zaman az da olsa kültürüme bağlı mı olcam?

@nyx

Lütfen yazdıklarımı dikkatlice okuyunuz.Hiç kimsenin hiç kimseyi suçladığı falan yok.Sadece burada görüşlerimizi paylaşıyoruz.
Burada ulusal bir amaç aranmıyor.Farklı kültürlerin yani farklı müzik tarzlarının vb.etkenlerin kültürümüze olan etkisini konuşuyoruz.Ayrıca bu müzik tarzının günlük yaşayışımıza,kültürümüze etkisi gün gibi ortadır.Benim gözlemlediğim bu tarz müzik dinleyenlerin bir bölümü(hepsi demiyorum!)amerikan özentisidir.Onlar gibi giyinir,onlar gibi yaşamayı özenirler.Neden peki?Çünkü ortada kültür çatışması vardır.İşte ben buna karşıyım.Sanata değil !!!
Saygılar...

Merhabalar.
Konunun tamamını okudum, herkes kendi fikrini güzelce söylemiş. Benim de düşüncem şu.

Rap müzik dinlemeye başlayıp, uzun bol pantolonlar giyenler, metal müzik dinleyip simsiyah giyinen gotikler, punkçı denen kesimler... Bu insanlar hayatlarındaki boşluğu toplumca onay görmeyecek isyankar hareketlerle doldurmaya çalışıyorlar. Ki üniversite bitip, iş hayatına başlayan ya da evlenen hiç bir insanın ben, gotik olduğunu görmedim.

Ha ben de metallica dinliyorum, siyah kıyafetler giyiyorum (uzun boyuma yakıştığı için) o zaman kimilerine göre metalciyim :) , blur denen grubun hastasıyım, o zaman kimilerine göre pis bir ingiliz hayranıyım, ya da motorhead gibi grupları dinlediğim için satanistim. (kedileri severim ben)

Müzik hayranlığı kültürle, ulusallıkla alakalı değildir, sadece özenti gençler vardır. Sorun bakalım o özentilere, kaç tane metal, black metal, alternative metal grubu sayarlar? Çoğu piyasada olan metallica dan linkin park tan evanescence den başkasını bilmez. :)

Saygılar ;)

Dip Not : Normal klavyeden sonra katlanabilir klavye kullanmak ne zormuş, on dakikadır cebelleşiyorum:)

• Beğen
Tepkiler: Şerif Şentürk
Konuya cevap verirsek (kurallar dışına çıktık biraz, affola :))

İnşallah konsere geliyorum.

• Beğen
Tepkiler: Şerif Şentürk
Daha fazla uzatmaya gerek yok. :)
Herkes düşüncesini saygı çerçevesinde açıkladı.
10 gün kadar forumdan uzak kalacağım arkadaşlar.Bursa'ya oradanda Konya'ya geçeceğim.Yol yarışlarım var.Tekrar döndüğümde görüşmek üzere,esen kalın...
Saygılar,sevgiler...
:)

@nyx

Türkiyede bu işe yıllardır emek veren bir sürü insan var,
Böyle bir hükme neye dayanarak varıyorsunuz bilmiyorum,
ben bunu iyi müzisyenlere denk gelmediğinizi varsayarak; söylediğinizi düşünüyorum,
Çünkü çoğu ne reklam yapıyor ne de şu piyasa festivallerde çıkıyor...
Yok herşeyi dinledim dinlemedik birşey bırakmadım ve bu sonuca vardım
diyorsanız, diğer cevap verenlere sonuna kadar hak veriyorum...

Yerli müzisyenler içinde; halen yeni rastlayıp şaşırdığım insanlar,
gruplar karşıma çıkıyor. Gayet kaliteli parçalara, albümlere rastlıyorum.
Türkiye de Kirk'i ona katlayacak bir sürü gitarist var, gerek melodik,
gerek teknik karsılaştırmak gerekirse (bence gereksiz, özgünlük diye birşey olmadı dimi :D)

Müzikalite terimine gelince bir kalite belirtmiyor, dediğiniz gibi sadece talep,
reklam vsvs bağıntılı birşey (link)

Unutmadan önceki sayfada bahsi geçen "beğeni" zaman ile gelişebilir. Bunu kesinlikle unutmayalım. Ben 10 senedir müzikle uğraşıyorum.
Ortaokul yıllarda metallica'ya tapıyorduk bi cogumuz. Yaş ilerledi farkı şeyler önümüze geldi dinledik ettik, hem müzik hemde söz olarak çok daha etkili müzisyenler varolduğunun farkına vardık.
Yani biraz da yaş ve çevre ile alakalı.

Türkiyede metal müzik piyasası yoktur, olduysada derinlerde kalmıştır. Neden yoktur çünkü prodüktörler pop müziğe, biraz rap müziğe ve alternatif rock'a destek veriyorlar. Çünkü o para kazandırıyor.
Bunları ayrıntılı yüzyüze konuşabiliriz. Burada anlatılacak şeyler değil.

Türkiyede tahminlerimizden çok iyi müzisyen mevcut. Pop'ta, rock'ta, klasik müzikte, jazz' da dünya çapında müzisyenlerimiz var. Bunları bilenler biliyor. (Nasıl biliyorlar? Araştırarak yeni tatları deneyerek. Biraz araştırmak lazım)
Hele hele modern müzikten çok, tüm dünyanın gıpta ile baktığı türk müziği sanatçılarınıda unutmamak lazım.

Müziği seven insan biraz araştırıp yeni şeyler öğrenebilir.
Neler yapılmış, neler yapılıyor.
Müzik marketler albüm dolu. (Satın alan da yok, internetten indirmek varken ne gerek var değil mi!?)

Saygılar

• Beğen
Tepkiler: gunay.
@parliament

Hay ağzına sağlık! Benim yukarıda yazdığım konu ile birebir örtüşüyor..

@Tech. Türk

ÖH ismail yk ile Metallicayı aynı kefeye koydun süpersin. Piyasalaşmaya black albümüyle başaladıklarınıda söylersiniz. Yani genelde böyle söylenir. Alakası yok. İnsanlar kendi istedikleri tarzda müzik yapmayınca piyasalaştılar bozuldular cart oldular curt oldular şekilnde konuşuyor. Alakası yok adamlar müzik yapıyormu ??? yapıyor İyilermi ???? EVET çok çok iyiler...

Burdaki tek doğru cümlen talebin kaliteyi belirlemediği. Ama Bach oldukça talep almış bir müzisyendir. Gerçi 100 ü aşkın Bach var buda işin çok çok başka bir yanı.....

Bu işi ngerçekten kültürle carla curtla ilgisi yok. Kaliteli olan eserler herzaman talep görür. İstisnalar olabilir , fakat bu genelde böyledir. Adamların müziğe inanılmaz yetenekleri var maalesef bizim ülkemizde çok fazla değer görmüyor. Hiç birşey bizim ülkemizde değer görmüyor. EEEEEEEE ozman bende yabancıları dinlerim severim konserinede giderim cd sinde alırım....

Hatta ve hatta türklerin mp3 ünü netten indirirken yabancıların albümünü alırım .....

ben de bunu söylemeye çalışıyorum..
türkiyede bir gelişmiş bir metal piyasasının olduğunu iddia etmek bence pek mantıklı değil..
burada en fazla adam gibi metal müzik yapan 5 grup sayabiliriz halbuki orada yaratıldı metal müzik,geliştirildi.artık kelleyi koltuğa almak gerekiyor herşeyde biz en iyiyiz biz yıkarız ortalığı mantığıyla hiçbirşeyin değişiceni sanmıyorum..
birşeyi siz beğenmediniz diye o onu kalitesiz yapmaz, beğeni tartışılamayacak bir kavramdır ancak kalite tartışılabilir..
o zaman kendimize şu soruyu sormamız gerekir: müzikte kaliteyi ne belirler?
bu sorunun cevabı bence özgünlük, deneysellik, senkronizasyon, enstrümanların kullanımıdır..
bu bağlamda değerlendiğim zaman metalliacya asla kalitesiz diyemem..metal türünün içinde oldukça orjinal işler çıkarmışlardır, turn the page ya da whiskey in the jar parçlarını çok güzel coverlamışlardır, balladdan thrash metale uzanan geniş bir yelpazeleri vardır. Senkronizasyondan kastım şarkıların kendi içindeki uyumudur metallica da parçadaki sakinliği ya da öfkeyi gidişatta hissedersiniz size o duyguyu hem vokalle james hetfield hem gitar riffleriyle kirk hem de artan/azalan davul temposuyla lars çok iyi verirler.enstrümanların kullanımına baktığımda ise bnm için tartışmasız metallicanın gitar ve bateri soloları çok güzeldir ama ben kendimi dışarda tuttuğumda sadece internette yapılan birçok en iyi...solosu türünden listelere göz gezdirdiğimizde hepsinde metallica parçalarının yer aldığını görürüz. bugun metallicayı 18 yaşında olan ben ve 48 yaşında olan babam aynı keyifle dinleyebiliyosak bu onların başarısı değilmidir?

reklam yapılmıyor festivalelre çıkmıyorlar diyorsnuz, bugun çoğu müzik devine bakalım beatles, pink floyd, metallica, black sabbath, deep purple, yes, zz top, led zeppelin, jimi hendrix, janis joplin, dream theater, blues brothers, madonna, elvis presley...hangisi bir yerden kıyak buldu gördü de keşfedildi? hangisi kendini kanıtlamadan reklamla bir yerlere geldi? hiçbiri..bu gruplar/insanlar zaten yetenekliydiler zaten çok iyi iş çıkardıklrı için dinlenildiler ve ünleri yayıldı.bunu nasıl göz ardı ederiz?
tutup da boş boş kirk e taş çıkartır demek bence onda da einstein zekası vardı ama itşe naparsın köyde kaldı gibi bişi demekle eş değerdir aynı saçmalıktadır yerli grupları koruyucaz diye bugün türünün devi olan insanları nasıl küçümseriz?
müziği seven insan tabii ki araştırır dinler ama benim bir grubu dinlerken ve desteklerkenki amacım önce kendi beğenimi tatmin etmektir sonra ülkeden çok dünya müziğine katkıda bulunacak grupları seçmektir..
çünkü müzik tüm sanat dalları gibi evrenseldir.

@Oksal
"Gerçi 100'ü aşkın Bach var" cümlesi pek olmadı sanki, hatta hiç olmadı. ;)
Neyse, dediğim gibi uzun konular bunlar.

@nyx
Metallica'ya saygı duyuyorum. Ama enstrüman yeteneği olarak ne yazikki (lütfen beni yanlış anlama) "en iyi ... solosu" türünden listelerde pek başarılı olacaklarını sanmıyorum.
En iyi gitar solosu örneği vereyim sana hemen, Pink Floyd - Pulse konserini izlemediysen izlemeni tavsiye ederim. Comfortably Numb'ın sonunda David Gilmour'un gitar solosunu izlemeli, dinlemelisin. İnanılmaz, insanı alıp götürüyor.
Bu arada babanla ortak bir müzik zevkini paylaşmanız harika.

Konsere gidiceklere iyi eğlenceler diyorum, tahminlerim beni yanıltmazsa çok güzel bir müzik ve görsel ziyafet izleyecekler. Umarım organizasyonda sorun çıkmaz ve herkes konserin tadına varır.
Müzikten hoşlanan ve tartışmak isteyenlerle ayrıca tartışır fikirlerimizi paylaşırız.
İyi geceler.

(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

bunlar alelacele bulduğum listeler..hepsinde metallica nın adını görebilrisiniz..
(link) bu adrestede bir sürü sıralama var metallica nın da bir çoğunda adı birden fazla geçiyor..

pulse u defalarca izledim, pink floyd u da çok severim..
ama metallica ve pink floyd karşılaştırılamaycak gruplar farklı tarzlara ve amaçlara hizmet ediyolar..
kendi alanlarında ikisi de dev..

@parliament

Olmayan nedir???:cool:

@nyx

Listeler uzun listeler, bir şekilde adı olması normal. Sonuçta bu oylamayı yapan kişilerde dinleyiciler. Dediğim gibi bende metallica'ya bir çoğumuz gibi tapıyordum. Ama zaman geçti, yeni şeyler dinlendi. Şimdi oturup metallica dinlemiyorum mesela.
Bunun büyük bir sebebi de müzikal olarak bana birşey vermemesi, tatmin etmemesidir. Hiçbirşey bilmezken evet veriyordu ama şuan vermiyor.

@parliament

200gb ı aşkın bi müzik arşivim olduğunu söyleyebirim..
bunların içinde tek bir favoriden bahsedemem ama ilk 5 ismi say deseniz metallica kesnlikle içlerinde olur..
dediğim gibi size zevk verip vermediğini tartışamayz çünkü bu çok özneldir..
ama bu grubun kalitesiz olduğu ya da müzik kültürü/bilgisi olmayan kişilere hitap ettiği gibi bi anlam asla ve asla doğurmaz

200GB mı? Maşallah..

En azından beğendiğiniz albümlerin orjinal cd'lerini alıyorsunuzdur herhalde değil mi?

10 yaşımdan itibaren babamla ve annemle beraber biriktirdiğimiz arşiv bu..
tabii ki beğendiğim albümlerin orjinalini alıyorum..
bi de mesela artık dağılmış tarih olmuş grupların albümlerini orjinal almıyorum-mesela beatles-çünkü çok iyi bi grup biliyorum ama verdiğim paranın nereye gittiği belli değil..o yüzden onu ya bi arkadaşımdan çekiyorum ya da netten..
bi de yeni grup duyduğum zaman belli şarkıları yada albümlerine önce bi internetten bakıyorum çok beğenirsem orjinal alıyorum..
ama hepsini orjinal aldığımı söyleyemem zaten kim bilir kaç milyar ederdi o zaman..

Geri