Scudo Sports

metallica konseri

nyx

Daimi Üye
Tepki
202
selamlar!
bu yazki konser furyasının belki de en büyüğü ali sami yen'deki metallica konseri..
üzülerek söylüyorum ki en iyi bilet kategorisi(sahne önü:350ytl)ve en arka tribünler sanırım(50ytl)dışında biletler kalmadı..

linkte oturma düzenini görebilirsiniz..
bu efsanevi metal devi 27 temmuzda istanbulda müthiş bir konser verecek..
konsere sahne önünden bilet aldığım için saha içiden olan biletimi(biletixte tükendi) 90 ytl satıyorum..
ilgilenen arkadaşlar varsa özel mesaj atsınlar..
konsere gelicek herkese iyi eğlenceler:)

Scudo
Yeni albümden söyleyecekler mi acaba?

Keşke kıyabilsemde alabilsem :( bende sahne önü ama biraz kıymetli su aralar duygusal değerler...
Verilen paraya değer bir konser olucağı kesin gidicek tüm arkadaşlara iyi seyirler, sanırım bir daha göremeyecez onları memleketimizde,
:boese157: KAÇIRMAYIN ALIN BİLETİ... :rolleyes:

bende aldım biletimi satışa çıkar çıkmaz bu arada süpriz yapıp keşke yeni albümden bir iki şarkı söyleseler de merakımızı gidersek:D

bugün İstanbul konseri için meet and greet çekilişlerine başvurular başladı, metclub üyeliği olanlar kaçırmasın. inşallah bana da çıkar da, ölmeden önce jamesciğimle omuz omuza bir fotoğrafım olur. :) turnede şimdiye kadar yeni şarkı söylemediler, aralarda yeni rifflerden biraz tıngırdattılar, şahsen yeni şarkı çalmalarını istemem, iştahımı eylül'e saklıyorum...

biletim bugn satıldı malesef..
sahne önünde umarım keyifli bi konser izleyebilirm..
madem o kadar para verdim 9da orda olup o sahnenin en dibindeki insan olma konusnuda hedeflerim var:)
ondan önce de bi judas priest yapıcam zaten..
oraya da gelicekler varsa herkese iyi eğlenceler..
bu adamlara sahip çıkmalıız diye düşünüyorum hem bugunkü rock/metal ın babalarılar hem de istanbula zaten böyle bi yıldız akışı pek olmuyo bunları da desteklemezsek dahasını umamayız..

@nyx

Kendi kültürümüze,kendi sanatçılarımıza sahp çıksak daha doğru olmaz mı?
Saygılar...

kendi kültürümüze kendi sanatçılarımıza birşey söylüyen yok zaten.konuşulan konu 40 yılda bi gelen sanatçıların konserini kaçırmamak.konsere gidemesem bile stadın dışında dururum ordaki ortam yeter:D

bence bu büyük bir hata değil tamamen bir zevk meselesi..
sanat estetikle ve zevkle alakalıdır ve bunlar da tamemen göreceli tamemen öznel kavramlardır. Şahsen ben yerli sanatçıları dinledimde -birkaçı hariç- metallicadan aldığım keyfi alamıyorum. bu yüzden de onu tercih ediyorum. siz seversiniz yerli grupları desteklersiniz, ben sevmem desteklemem..
olay tamamen bundan ibarettir burada bir vatan sevgisi, ulusal değerlere sahip çıkma kültürümüzü koruma gibi amaçlar aranması bence saçmadır.

Peki neden yerli sanatçılardan zevk alamıyoruz?Acaba hiç objektif olarak düşündünüz mü?Çünkü avrupa ve amerika kültürü ile yetişiyoruz.Kendi kültürümüze uzak kalmamızın ve beğenmeyişimizin tek sebebi budur.
Ayrıca olay hiç dediğinizden falan ibaret değildir ve saçmada değildir.Şuna sahip çıkmak,buna sahip çıkmak vatan sevgisi ile falan ölçülemez gibi cevaplarda kabul edilir cevaplar değildir.Bu resmen kültürümüzden,ulusal değerlerimizden koparılışımızın kanıtıdır.
Saygılar...

ulusal değerlere sahip çıkmamak başka şeydir içinde bulunduğu dünyayla entegre olmak başka şeyidr..
müzik bugun sanatın belki de en yaygın türüdür ve her müzik tarznda-rock olsun metal olsun pop olsun ambient olsun latin olsun folk olsun- belli bi kalite ve orjinallik aranır. beğeninin temeli de buna yatar..hele hele burda bahsettiğiimiz grup olan metallica dünya metal devidir, metal müziğin türkiyedeki piyasası ise dünyayla kıyaslandığında içler acısıdr. orada daha yoğun bir istek daha yoğun bir talep olduğu için oradaki müzikalite daha yüksektir,doğal oalrak beğeni de yüksektir.
tıpkı çok güzel bir yabancı kız gördüğünüzde ne güzel kız demeniz gibidir müzik beğenisi de kimi liv tyler dan gözlerini alamaz kimi latin güzellerini etkileyici bulur.
müzik beğenisi de aynen budur..bunun bir kültürle yetişmekle alakası yoktur

- kültür durağan değildir. zaman içinde değişir. maddi öğeler daha hızlı değişir. ayrıca her toplumda kültürel değişim hızı birbirinden farklıdır.

Sayın Özgüç,
Ne yani şimdi kültürel değişkendir diye kendi öz benliğimizi unutulam,farklı kültüre yönelip asimile mi olalım?Tarihte kültürel benliklerini zaman içerisinde değişen,yok olan medeniyetleri inceleminizi tavsiye ederim.Üstelik köklü bir millet olan Türk milleti neden diğer kültürleri özenir anlamıyorum.Şunun şurasında amerika tarihi nedir ki?Kaç yıllık bir tarihe sahiptirde onun kültürünü özenelim!Bu yazdıklarımdan belkide çoğunuz benim muhafazakar biri olduğumu düşünüyor.Ama böyle düşünenlerin yanıldığını belirtmek isterim.Her zaman yeniliğe açığımdır.Ama tek bir şart ile;
Kültürümüzü,benliğimizi kaybetmememiz şartlı ile.Özümüze sahip çıkma şartı ile!
Sayın nyx,
Size göre metallica dünya devidir,bana göre sadece bir HİÇ !!!
"ulusal değerlere sahip çıkmamak başka şeydir içinde bulunduğu dünyayla entegre olmak başka şeyidr"
Bana bu cümlenizini lütfen biraz daha açıklar mısınız?
Entegre olmak etkileşim içinde olmak ise,kültürel değişimde içinde bulunduğumuz dünya ile etkileşim sonucu doğduğuna göre farklı şeyler değildir.Sonuç olarak ikiside dolaylı olarak aynı kapıya çıkar. :)
Saygılar...

Amerikan kültürüne falan özendiğimiz yok.sadece zevk meselesi ben türk gruplarınıda dinliyorum ancak hiçbiri metallica kadar tat vermiyor.metallica dinlememinde kendi kültürümüze bir zararı olcağını zannetmiyorum.metallica,ismail yk nın 'bas gaza aşkım' şarkısını yazsaydı o tarz müzik sevenler metallicayıda dinlerdi:Dolay sadece zevk meselesi.bu konuları kültürle falan çarptırmamak lazım.bence

siz bizi ya da beni yerli sanatçılar desteklemeyrek ulusal değerlere sahip çıkmadğımla suçluyorsunuz..
ben de size diyorum ki ben içinde bulundğu dünyayla yakından bağlantılı yaşayan biriyim müziaklite ya da sanatta estetik nerede yüksekse oraya yönelirim..bunun içni ülkemin sanatçısı hadi destekleyeyim gibi bi bakış açım yok, zaten olması da saçma çünkü dediğim gibi sanat beğeni meselesidir.. beğenirsiniz ya da beğenmezsiniz.. burada ulusal amaçlar aranması gereksizdir..
ekonomik bi yatırım bir hizmet işi değildir ki ulusal çıkarlarınızı düşünesiniz-orada da düşünmeyebilrisiniz tabii ki yalnızca sanatın onlardan daha ayrı tutulması gerketiğini düşündüğüm içn öyle yazdm-
bana göre bir dünya devidir dinlerim, size göre değildir dinlemezsiniz..
tutup da ben size bu yüzden neden insanlık mirasına katkıda bulunmuyorsunzu diyemem ki..

Geri