Scudo Sports

Metal suluk

Ender A.

Aktif Üye
Tepki
123
İsim
Ender
Başlangıç
2011—12
Bisiklet
Geotech
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Merhaba, plastik zararlı olduğu için metal suluk almayı düşünüyorum. Ne önerirsiniz? Aluminyum mu çelik mi mesela? Termos özellikli olursa herhalde içinde cam ya da porselen oluyor. Düşerse kırılır o. O nedenle tercih etmem.

Scudo
Alüminyum hafif malzeme, ama bir araştırmaya göre ( Hürriyet gazetesinin sitesinde var ) sürekli kullanımda Alzheimer'ı tetikliyor. Çelik ağırdır, sağlığa etkisi henüz bilinmiyor. Ayrıca kaliesiz ise paslanır, çelik termoslar. Plastik olup Gıda ile teması uygundur yazan mataralar var. Yani ya plastik ve Plus gibi sağlam marka yada kaliteli çelik termos

Plastiğin suya bu zararlı maddeleri geçirmesinin çok uzun sürdüğünü ve başka faktörler de olması gerektiğini okumuştum (örn: aşırı sıcak) yalnış hatırlamıyorsam. Toprağın bile çok uzun zamanlarda eritebildiği bir hammadde suya kolay kolay bir etki edebileceğini sanmıyorum. Kaldı ki plastik üzeri teflonlu modellerden kullanıyorum ( termos etkili) bunlar ısıyı da absorve edip plastiğe iletmediği için zararı çok zor olur heralde...:harika:

Tam olarak kullandığım ürün resmi aşağıda. Memnunum...

(link)

@FERDİ İKİZ Hürriyet, Sabah gibi anaakım medyada çıkan hiçbir yazıya güvenmemek gerekiyor kanımca :) Bu sektörde çalışanların cehaleti dudak uçuklatacak cinsten. Çeviri haber bile yapsalar aslına sadık kalmadan, saçmasapan metinler yayınlıyorlar.

Alzheimer hastalığıyla ilgili bilimsel çalışmalar yapan birçok üniversite, vakıf ve araştırma laboratuarı, alzheimer ile aluminyum kullanımı arasında bir bağ olmadığını belirtiyor.

(link)

What about pots and pans?

It would be difficult to significantly reduce exposure to aluminum simply by avoiding the use of aluminum cookware, foil, beverage cans and other products. Even if aluminum were clearly implicated in the development of Alzheimer's disease, these means of exposure contributes only a very small percentage of the average person's intake of aluminum.

In summary

At this point, there is no convincing evidence that aluminum increases a person's risk of developing Alzheimer's disease.

(link)

Myth 4: Drinking out of aluminum cans or cooking in aluminum pots and pans can lead to Alzheimer’s disease.

Reality: During the 1960s and 1970s, aluminum emerged as a possible suspect in Alzheimer’s. This suspicion led to concern about exposure to aluminum through everyday sources such as pots and pans, beverage cans, antacids and antiperspirants. Since then, studies have failed to confirm any role for aluminum in causing Alzheimer’s. Experts today focus on other areas of research, and few believe that everyday sources of aluminum pose any threat.

@ÇaNakkaLeRuHu bende o suluığu kullanıyorum. Zamanla renklleri soluyor ama bence gayet iyi. Tek kötü yöne ağzımıza dayadığımız emziğin bi kapağı olsa iyi olurdu

• Beğen
Tepkiler: ÇaNakkaLeRuHu
@Rehaserdar

Aynen bende o dertden muzdariptim. Poşet takıyorum bazen :harika::)

.

BPA içermeyen gıda teması konusunda sertifikalı tüm modeller olur plastik konusunda, belli başlı markalarda bu detayları bulabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Ender A.
Paslanmaz celik olmasi gerekir, uzun ömürlü olur ve saglik yönünden en problemsiz madde.
Plastik insanligin tam bir bas belasi, ne kadar kullanimindan kacinirsak hayrimizadir.

Alüminyum vücudu zehirliyor, kullanmak yanlis olur.

Yapilan "sözde" arastirmalara güvenmek hata olur, bu arastirmalari kim finanse ediyor?
Arastirmalar endüstrinin menfaatlerini korumak icin yapiliyor, halkin menfaatlerini kimsenin saydigi yok.

• Beğen
Tepkiler: war3z ve Ender A.
Arkadaşlar her plastik aynı değildir. Nasıl demir, çelik ve bakır aslında metal olsada hepsi birbirinden ayrı özellikler gösterir. Plastik de aynen böyle. Moleküler yapısına göre birbirinden dağlar kadar farkları ve kullanım alanları var.
Plastiklerin türüne göre üzerinde 1-7 arası numaraları bulunur. Bunlardan katiyyen yiyecek ve içeceklerimizden uzak durulması gerekenleri aşağıdaki gibi ezberleyebilirsiniz
3,6,7 sen nanayı yedin!!!

Ancak bu demek değil ki diğerleri sağlıklı. Mesela 1 numaralı PET diye bildiğimiz şişeler 35-40 derece üzeri sıcaklarda zehir saçmaya başlıyor. Ki havanın 35 derece lduğu bir günde dışarıda duran bir şişenin sıcaklığı bundan çok daha yüksek oluyor güneş gördükçe...

Bunlar bir yana hepiniz duymuşsunuzdur haberlerde BPA zararlı diye. Onu kullanmayı kestik rahatız BPA yok benim şişemde diyorsunuz bu sefer BPB çıkıyor...

Uzun lafın kısası , mümkün oldukça Cam veya Metal suluk kullanalım.

• Beğen
Tepkiler: Ender A. ve Aloha
Eğer alüminyum alır iseniz KESİNLİKLE yazın kullanmayın. Çünkü oluşturdukları alaşım son derece meçhul ve hangi sıcaklık aralığında hangi refleksi oluşturacakları bilinmiyor. Fikrimi sorarsanız eğer çokda ağır değilse çelik kullanın veya "disposable" plastik.

• Beğen
@Boran06

ben 1 yıla yakındır dekatlonun 1 litrelik aliminyum şişesini kullanıyorum, gereksiz yere pet şişe atıkları ile etrafı kirletmemek için :) boran'a antitez olsun
herhangi bir tad bozulması veya içinde yosunlaşma falan da yapmıyor, tavsiye ediyorum ;) bu arada termosların içi metal olabiliyor, stanley markasına bakabilirsiniz. suya tuz karışabilir ama :islik:

• Beğen
arkadaşlar ben sulukların genelde kokusundan rahatsızım. pahalı bile olanlar sanki koku yapacakmış gibi geliyor bana. metal kafesler için olmayan gerçekten kullanıp deneyimlediğiniz bir suluk tavsiyesi yapabilir misiniz?

@Ender A.
Kesinlikle SIGG öneririm...:harika::harika:
(link)

@yusufgs3625
Bazan hepsi koku yapıyor ama çözümü var...
Suluğun içine karbonat koy 1 tatlı kaşığı 1 bardak ta kaynayıp-ılınmış su koy bolca çalkala ve dök
Tamamdır...:harika::harika:

Koku suluğun içerisinde bakteri ortamına işaret eder,
Özellikle outdoor mağzalarında dağcıların kullandığı suluk temizleme tabletlerini bulabilirsiniz,
Bu arada sigg demişken;
kendi alanının en iyilerinden biri olabilir ama tırmanışta içindeki sıvı eksi derecelere dayanamayarak donunca patladı benim mataram...

IMG_7405.JPG

• Beğen
@fahrettin akansu Donunca patlar tabi...:):kedicik:

@Rehaserdar
İşte SIGG de o kapak var hem de ağzını ayırmadan içebiliyorsun;);)
işte şunu kullanıyorum ben;
(link)
Bunun beyazı
8439.60_2.jpg

Arkadaşlar birçok kaynaktan araştıma yaptıktan sonra diyebilirim ki ne plastik ile uğraşın yok kokusuydu yok zehir saçmasıydı diye ne de alüminyum ile. Plastiğin zararlı olduğunu hepimizin zaten bildiğini düşünüyorum. Alüminyum da sanıldığı kadar zararsız değilmiş maalesef.

Eee hocam ne yapacağız???

Çelik suluk kullanacağız. Okuduğum araştırmaların hepsinin aynı düşündüğü bir konu varsa o da çelik termos veya suluğun herhangi bir yan etkisi bulunmadığı yönünde. O zaman hemen çelik termos kullanmaya başlıyoruz. Güzel yönü şu, ne koku yapıyor plastik gibi, ne de hemen eskiyor. Ha düşürürseniz birazcık yamuluyor o kadar ;)

Haftasonu Elite markasının paslanmaz çelik termos bir ürününü aldım. Hem bisiklet için korumalı emzikli kapağı, hem de termos kapağı geliyor içinde.
Sıcak ve soğuk içecekler için 12 saatlik koruma süresi yazmışlar. Mesela bu 12 saatte 100 derece sıcak suyu 50 derecelere kadar koruyormuş.
Denediğimde detaylı yazarım buraya.

• Beğen
Bende dimes meyve suyunun cam sisesinin disina yumusak yalitim malzemesi ve aliminyum folya sarip, koli bandiyla bantladim ve ortaya acemice bir suluk cikti..sanirim saglikli olur.neticede ici cam disi aliminyum.

@Boran06 bu da tatlı niyetine olsun madem : aynı şehirdaş anlatım bozukluğudur :p
aynı şehirdeyiz diye fikir ayrılığına düşemeyelim mi? ben beğeniyorum alemenyon, sen hoşlanmayabilirsin ;) oluşturduğu alaşımın meçhullüğü doğru ama aynı sorun çelikte de olamaz mı? Bazı noktalarda üreticiye güvenmek dışında çok fazla (uygulanabilir) seçenek kalmıyor ne yazık ki

Geri