Scudo Sports

mesir macunu

lindemann

Forum Bağımlısı
Tepki
1.139
Dün BIM den mesir macunu aldim, belki bisiklete binerken kuvvet verir diye düsündüm... kasik kasik yiyorum simdi. daha önce kullanan, tecrübe eden var mi ? herhangi bir yan etkisi var mi ?

Scudo
Bu konu hakkında, Manisa'lı arkadaşların görüşlerini alabiliriz. :rolleyes: :)

• Beğen
Tepkiler: lindemann
besin değerlerini (nutrition facts) bulamadim, bulabilirseniz ona göre yorum yapilabilir.

bildiğim kadariyla cok miktarda sekerli ve susatan bir yiyecektir. bu durumda vereceği enerjinin kana karişmasi çok kısa sürede olacağindan ancak bisiklete binmeden, binerken veya bindikten hemen sonra yenilmesi gerekir. yoksa yağa dönüşmekten ve fazla insülin salgilamaktan öte size enerji verecek bir işe yaramaz. susattiği da düşünülürse bu söylediğimiz kullanimlar icin de uygun değildir.

enerji seviyenizi yükseltmek istiyorsaniz, kaliteli karbonhidratlar tabir edilen tam buğday unundan yapilmiş ekmek, kepekli pirinç gibi besinleri tercih edip basit şekerlerden mümkün olduğunca uzak durmaniz gerekmekte. bunların sindirimi uzun sürdüğü için kandaki şeker seviyesini belli yükseklikte uzun süre tutabilirler, basit şekerler ise bir anda kan şekerinin aşırı yükselmesine sebep olurlar, bunu takip eden ise insülin salgilanarak fazla şekerin karaciğere glikojen olarak depolanmak üzere çekilmesi ve sonra yağa dönüşmesidir. ayrica kan şekeriniz bu işlem sonucunda birden artip sonra birden düştüğü için açlık hissi geri gelir ve daha fazla yiyip daha cok kalori almaniza neden olur.

@Tech. Türk

Bu gün 2. günüm... duvar ile herhangi bir eylem gerceklesmedi.... gelismelerden haberdar edecegim. ama bence etkisi abartiliyor... du bir kasik atayim aklima gelmisken :)

• Beğen
Tepkiler: murty
OOO Abi desene bizim Turklerin de bir Spiderman i olcak artik duvarlarda,agaclarda sizi gorebilicez (viccik vicccik: D )

• Beğen
Tepkiler: lindemann
@gokdaltercume

Hocam, etkisi yok etkisi yok deyip kaşık kaşık götürdükten sonra, etkisini toplu bir biçimde göstermeye başlamasın. :eek: :)

Aman deyim, dikkat. ;)

@Haşim Okyay

Dur bakayim neler olacak, ben de merak ediyorum. Kendimi tüm bisikletciler icin feda ediyorum ve beslenme bilimine adiyorum...

@gokdaltercume
Sonuçları merakla bekliyoruz:)

Gecen facebookta bir video vardi Arap oldugunu sandigim bir genc bmx tarzi bir bisikletle oldugu yerde sanki lastik yakiyormus gibi turluyordu patinajlara hasta oldum , herhalde Ahmet abi de artik Ankara yollarinda lastik yakarken gorebilcez :D

çok enteresan bir başlık olmuş.toplu etki konusunda erken uyarı bekliyorum zira ben gaza gelip 2 kutu almıştım:D

Kemal Sunal'ın " Meşhur Köfteci" diye bir filmi vardı. Filmde Ali Şen Kemal Sunal'ın üvey babası mı amcası mı neydi. Kemal Sunal bir hatunla evleniyordu. Çocuğu olsun diye ona " Kuvvet Macunu" yediriyolardı kaşık kaşık. Sonra Kemal Sunal her zaman köfte sattığı bisikletine atlayıp bi BMW ile yarışıyordu. Aklıma o sahneyi getiriyor bu başlık :D

Aman diyim abi :) dikkat et :)

@gokdaltercume

aman hocam, bu aralar sürüşlere, n'olur n'olmaz yakınlarına haber ettikten sonra, tek başına cıkmayı alıskanlık et ne olur =)

siz hala yorum yapıyosunuz da konu açılalı 14 gün olmuş arkadaş nelerle yarışıyo kimbilir sokakta yazmaya fırsat bulamamış :D

@Anıl Kuşaksız

Kendisi GUZELLERIYLE meshur Izmire gitmisti ama henuz geri donmedi :D

@murty

Meshir macunu etkisini göstermeye başlamış mı:D? Hocam merak ettim şimdi BIM e gidecem var mı macun bi bakıp geleyim.. :D

• Beğen
Tepkiler: murty
Geri