Scudo Sports

Mersin

@can akıncılar

Teşekkürler. Ben beni taşımadığı için sıkmak zorunda kaldım :) Bi 10 kilo versem rahatlar sanırım bisiklet:)

1 tane sınavım kaldı. Fazla kondisyon istemeyen gezilerden birine katılmak isterim.

Dağ köyleri diyince içim bi kıpır kıpır oldu. Oralarda dere veya göl kenarlarında bisikletle gidip 2 gün 1 gece kamp yapmak ne kadar keyifli olur...

Scudo
@mustafa apçin

Valla doğa gezisi gibi yok.Gölün kıyısındaydık tam ekipman olsaydı çadır kurmayı düşünüyorduk ama havalar bi düzelsin Allah Büyük:)

Ne tarafa doğru gittiniz? Yol ne kadar sürdü?

Benim endişem çok terlemek. Efor sarfediliyor sonuçta. Yanınıza yedek kıyafet mi götürüyorsunuz ? Yoksa ter üstünüzde mi kuruyor?

@mustafa apçin

Tarsus Şehir Merkezinden 7-10 km uzaktaki berdan baraj gölüne gittik.Su seviyesi çok az olduğundan baraj kapaklarının arkasında turlayabiliyoruz.Ama biraz taşlı(yumruk büyüklüğünde taşlar var)(150 200 metre)ön jantta bir kaç tel kırdım hızlı olduğumdan.Gittiğimiz gün hava yağmurluğdu zaten zevkli olsun diye turumuzu o güne aldık.Çamur işimizi çok zorlaştırdı,ek olarak 3 km gölün ortasındaki adaya varacaktık fakat dediğim gibi çamurdan ilerliyemedik, adaya ilerki zamanlarda gidecez.Efor sarfedeceğin tek yer 350 metre tırmanış var,birde göle indiğin yerde(taşlı bölgede)çıkarkenbi tırmanış var bu kadar.Asıl tırmanış yerleri adaya giderken(ada diyorum civar halkı öyle dedi su olduğunda gözükmüyor su çekildiğinde ada gibi duruyormuş vs..)Yanımızda yedek kıyafet olarak yağmurluklarımızı aldık.Henüz tam anlamıyla Mersin bisikletli gezginler gibi uzun turlara çıkamıyoruz,en uzun turlarımız gidiş dönüş 30 40 km lik turlar.Sadece Doğa turları yapıyoruz asıl turlarımız 2 3 ay sonra bisiklet ve ekipmanları aldıktan sonra başlayacak.Tarsusa yolunuz düşerse dediğim yerlerde beraber turlarız,Saygılarımla...

öncelikle bisikletiniz hayırlı olsun .
-bisikletinizin marka ve modeli nedir ?
-yaşınız kaç ?
-bende mersindeyim belki beraber gezebiliriz. :)

• Beğen
Tepkiler: mustafa apçin
@Eren Güngör

Markası uğur. Şu motor markası mondial in yaptığı bir bisikletmiş. Modeli de resolute.

Bugun babil den viranşehir taşkırana 3 defa gitgel yaptım biraz balık falan tuttum. Bİkaç sıkıntı yaşadım

Öncelikle kambur durmak durumunda kaldım. Dik vaziyette ellerim kavramıyordu. Ona bi çözüm var mı. gidonu yükseltsem düzelir mi?

Popomu aşırı acıttı sele. Bi süre sonra geçer mi? Yoksa değiştireyim mi?

Sağ viteste 1den 7 ye kadar numara sol viteste de H-L var.
Vites geçişlerinde bisiklet sanırım zorlandı. Normal pedal cevirirken arada kat kut diye sesler çıkardı vitesi değiştirmediğim halde. Tam geçmedi vites galiba. Ona nasıl bi çözüm getirebilirim?

Yaşım 24 bu arada:)

@mustafa apçin

Uğur bizim burdada iyi sattı valla her yerde uğur bisiklet:)

Gidonu yükseltebilirsin.
Uzun zamandır bisiklete binmediğin için ağrının olması normal.
Birde ben vites değiştirirken zincir ön aktarıcının en altındaysa arka dişli 1 2 3, ön aktarıcı ortada ise 4 5, en üstte ise arka dişliye 6 7 konumuna getiriyorum güzel randımanlı gidiyor bisiklet:)

Ön aktarıcıdan pedalın bağlı olduğu 3 lü bir dişli sistemi var. Sanırım ondan bahsediyorsun. Ama bugun sürerken hep en küçük dişlide olduğunu vites değiştirdiğimde hiç değişmediğini gördüm. Sanırım bozuk vitesim:)

Mersindeki toplantıya geldiğimde şu ayrıntıları bana detaylı bi şekilde anlatır biri heralde:) Cahil kaldık.

@mustafa apçin

Orta aktarıcı sol kolu aşağı yukarı çevirdiğinde zinciri diğer dişlilere geçirmiyorsa bi sorun vardır servise git.
Mersin grubuna katılmadım ama gezilerini vs.. takip ediyorum.Toplantı demiyelim de genel amacı tur, uygun yerde sohbet diye biliyorum.Bilgi için Facebooka MBG yazman yeterli.

Teşekkürler. Bir de bugun gidonu yükseltmeyi denedim fakat zaten en üstteymiş. KAmbur durmaya devam anlaşılan.

Forumda bi yazı okumuştum. Cinsel problemler falan. Hafif kambur durunca korkuyorum valla :)

Bu arada benim bisiklette ne önde ne de arkada çamurluk yok. Uygun bir çamurluk alacağım yer var mı mersinde. Bir de kask eldiven . Antmen bisiklette var mıdır? ona alternatif biryer var mı?

@mustafa apçin

Antmende var...Geçen bir kaç kask sormuştum orda fiyatlarını yazayım..Sedona kask 38 lira,Prowell kask 28 lira.Eldiveni orda sormadım ama normalde 15 20 lira civarında spor mağazalarından temin edebilirsin.

Antmen' de ne istersen var en kapsamlı orası, bende oradan çamurluk almıştım gayet güzel, sağlam ve şık.

Biraz bilgilendikçe kendi bisikletimden memnun olamaz oldum:)

MBG deki Bulut ağbi nin Scott unu denedikten sonra kendi bisikletime binesim gelmiyor. Özellikle arka süspansiyon beni mahfettiğini anladım.

Yeni bir bisiklet almayı düşünüyorum Bütçem 1.000- 1500 arası. Önerisi olan?

Salcano sedona falan denemedim . Scott denediğim için şu an aklımda sadece scott var.

beklerim kardeşim atölyeye mezitli otoban çıkışı acar sitesi yolunda

Aman ikinci el alma. Salcano tur bisikletleri çok uygun fiyatlı ve güzel. Dağ bisikletleri de parasına göre çok iyi. Sıfır bile aldığın zaman derdi bitmiyor, ikinci el hiç alınmaz

• Beğen
Tepkiler: mustafa apçin
Mersin'de Bisikletçiler Tek Çatı Altında Toplandı

(link) Bisiklet Derneği (MERBİSDER) kuruldu.

MERBİSDER Basın Sözcüsü Aslıhan Gültekin Temiz, yaptığı yazılı açıklamada, amaçlarının insan sağlığına son derece faydalı ve çevre dostu olan bisikletin kullanımının daha da yaygınlaştırılması olduğunu belirtti.

Bisikletin dünyanın en çevreci ulaşım aracı olduğunu ifaden eden Temiz, şunları kaydetti:

"Bisikletin kentimizde eğlence, spor, sağlık ve gezi için (link) olarak kullanılması en önemli hedeflerimizden biridir. Toplumda bu konuda bilinç ve farkındalık yaratmak, kamuoyu oluşturmak, bisiklet kullananların trafikte yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekmek, şehir planlamasında eksik olan ve tüm gelişmiş ülkelerde öncelik verilen bisiklet yollarının şehrimize kazandırılmasında öncü olmak, çözüm üretilmesine katkı sağlamak en büyük arzumuzdur.

'Bisikletli Yaşam Kültürü' hakkında toplumda bilinç oluşturmanın yanında, düzenlemeyi düşündüğümüz ulusal ve uluslararası organizasyonlarla şehrimize gelecek bisikletçilerin, (link)'in kültürel ve tarihi dokusu hakkında bilgilenmelerini sağlayarak tanınmasına katkı sunmak bizleri gururlandıracaktır."

17 Aralık 2011

Geri