Scudo Sports

Merlin Works CR

Scudo
İnşallah alırsınız. Kadro ve donanım özellikleri nedir? Bir de neden karbon kadrolu bisikleti satıp bunu tercih ettiğinizi merak ettim. Teşekürler...

Merlin ler çok güzel gerçekten... Yanılmıyorsam forumda Yasinde vardı bir tane...

Teberus selam,

Açıkçası karbon kadro meselesinin pek de önemli olmadığını anladım, titanyum bir kadronun da hafif (1180 gr.) ve güzel olabileceğini gördüğüm için. Bir de fiyatı uygun. Donanım

SHIMANO DURA ACE 10 SPEED SHIFTERS
FSA 10 SPEED CRANKSET 170MM 39/53 T

FSA 10 SPEED BOTTOM BRACKET

SHIMANO DURA ACE 10 SPEED REAR DERAILLEUR

SHIMANO DURA ACE 10 SPEED FRONT DERAILLEUR

SHIMANO DURA ACE 10 SPEED CHAIN

SHIMANO DURA ACE 10 SPEED CASSETTE

SHIMANO DURA ACE 10 SPEED BRAKES

COLE SHURIKEN LITE CARBO 0.5 WHEELS

FSA CARBON BARS

RITCHEY PRO CARBON SEAT POST

TIOGA SADDLE

TITANIUM SKIWERS

Aslında iki alternatifim daha var, onlar karbon kadrolar ve iki üretici de Kanada'lı devinci-leo ve argon18-galium,

• Beğen
Tepkiler: Serdar TEBER
@uyku evi

200 hatta 300gr daha hafif karbon kadrolar var. Hafiflik olayında karbon kadro meseleli aslında baya önemli :) Pro. yarışçı isen yani sponsorun varsa ve sana her yıl yeni bir kadro alıyorsa hiç durma karbon al, ama aldığım bisikleti benden senden çocuklarım hatta torunlarım da kullansın diyorsan :), bu bisikleti almakla hayatının en doğru kararlarından birini vermek üzeresin.

Merlin markası titanyum olayında son nokta gibi bişey. Litespeed ile beraber kadrolarında 6AL/4V titanyum borular kullanıyorlar ve işçilik olarak son nokta. Yaklaşık yarı fiyata Van Nicholas'ın 3AL/2.5V titanyum kadroları var, bunlarda bizler için fazlasıyla yeterli tabi ama 6AL/4V kadrolar hafiflik, sağlamlık, sürüş konforu ve ömür konusunda, kısaca her konuda 3AL/2.5V lerden çok daha üstünler ve tabi daha pahalılar.

Aşağıda "neden Titanyum ?" başlığı altında güzel açıklamalar var, ilgini çekebilir.

(link)

• Beğen
Tepkiler: fatihgüven
Her yıl Amerika'dan aldığım bisikletleri, sezon sonunda Türkiye'de satıyorum, değişik bisikletlere binmek hoşuma gidiyor, torunluk işlerle ya da hafiflikle artık ilgilenmiyorum, pro yarışçı değilim, fındıklı-sarıyer arasında sahilde sürüyorum...

Sepet benzeri Tioga selesi hariç harika bir bisiklet.:) Amerika dan alacağına göre maddi olarakta bence kaçacak bir fırsat değil gibi, çok temiz görünüyor çünki.

@uyku evi

Ok o zaman sen bunu al yıl sonunda satacağın zaman müşterin hazır. Bana tek bir e-mail atman yeterli :)

• Beğen
Tepkiler: Hasan Çağri
@uyku evi

Konuyu yeni görüyorum,

Bu kadro ile yapacağın en iyi yatırımlardan birini yaparsın, bu garanti.

Merlin şu anda dünyada Titanium kadro yapan ( el yapımı, seri değil) en üstün imalatçı. Eğer benzeri kaliteyi arıyorsan gideceğin fazla adam yok, belki Pasotti, Kish, Serotta. Şunuda belirteyim bu kadro ölümsüz olacak, sen ondan sıkılırsın, o senden vazgeçmez. Bu kadroyu Benim takım arkadaşım ( klasik geometri olanını) Amerikada kullanıyordu, bu bisiklette kışın kar, çamur arazide ciddi cross dahi yapıyordu. Mükemmel bir kadro. ( eğer malzemeleri campy yaparsan dahada mükemmel olur:) )

Dip not. 1180gr. mı ağır bulanlara (yarış kadrosunda) şunu hatırlatayım, Colnagonun top karbon kadroları 1000-1100gr arası gelir.
Bundan daha hafifini arayanlar Taiwan plastiği alabililer, 850gr. da kadro var,
bozdur bozdur harca.:D

Mustafa Abi maalesef bisikleti kaçırdım, ama aklımda başka bir bisiklet var, size daha önce yazmıştım. Buraya resimlerini ekliyorum, fiyatı özelden gönderiyorum, düşüncelerinizi merak ediyorum?
http://img140.imageshack.us/img140/1176/1c041qq7.jpg
(link)
http://img357.imageshack.us/img357/5496/leftshifterbg6.jpg
(link)
http://img339.imageshack.us/img339/7894/rightshiftermu6.jpg
(link)
http://img440.imageshack.us/img440/8579/smallchipheadtubegx4.jpg
(link)
http://img380.imageshack.us/img380/6383/20f71ce8.jpg
(link)

Merlin'in fiyatı 1500 dolardı.

Özgür selam, mutlaka marttan ibitaren sürmeye başlamalıyız.

@uyku evi

Selam,
ne zaman hazir olursan surmeye baslariz, ben surekli biniyorum zaten. Haberlesiriz.
Ancak ben senin cep telefonunu kaybettim, daha doğrusu kendi cep telefonumu kaybettim, tüm numaralarım gitti. Özelden yazarsan numaranı sevinirim.
Bu arada bu bisiklet gerçekten harika. Eğer alırsan ve söylediğin gibi satmayı düşünürsen daha sonra önce bana haber verir misin :) Durumum uygun olursa kaçırmam. Fiyatına da bağlı tabi :eek:

Guerciotti'yi daha önce duymamıştım ama wiki'den aşağıdaki bilgilere ulaştım:

Guerciotti are an Italian company that produce cyclocross, road, time trial, track and mountain bikes. Their top racing bikes "exemplify the Italian racing bicycle paradigm"

The company was founded in 1964 outside Milan, Italy, by brothers and former cyclocross racers, Paolo and Italo Guerciotti, with advice and assistance from Cino Cinelli. In 1984, Antonio Mondonico became a partner and supervised the production of about 2,000 frames a year. However, the partnership with Mondonico ended in 1989.

(link)

• Beğen
Tepkiler: sprint
uyku evi çok güzel bir bisiklete zaten sahipsin bu kriz ortamında bence bir kez daha düşün , kadro boyu bana olmuş olsaydı satışa çıkardığın zaman bisikletini almıştım .

Geri