Scudo Sports

Meridia Crossway 40-V vs Sedona 341 [2013] Modelleri Karşılaştırma

İlgilenen, cevap yazan ve göz ucuyla konuma bakan herkese teşekkürlerimi sunuyorum arkadaşlar. 2013 Merida Crossway 40-V modelinde kararımı verdim.

Benden sonra da mutlaka bisiklet seçiminde zorluk çekenler olacaktır kaynak olması açısından kararımda etkili olan özellikler sırasıyla;

* Kilitlenebilir ön maşa
* V-Fren (Disk fren upgrade uygun kadro)
* Full Alu
* 24 Vites (Tur için) - (9'lu sisteme upgrade uygun)
* Tamamiyle upgrade uygun bir bisiklet olması.
* Fiyat/Donanım eşitliği
* Uluslararası güvenilir bir marka ve Türkiye dist/bayii geniş ağı
* Profesyonel kişiler, Uzun tura çıkmış bir kaç kişi ve profesyonel bir kaç Merida bayisinin önerisi

Herkese çok teşekkürler. Nisan 15-30 arası rezerve edildi, Almanya'dan Nisan 20'de gelecek sevkiyatı beklemekteyim bayinin bilgilendirmesi bu yönde oldu.

• Beğen
Tepkiler: fatihaniz
Scudo
Fatih Bey kesinlikle doğru karar vermişsiniz. Sizinle şu an aynı durumdayım. 1 ay'ı geçti bende sıkı araştırma yapıyorum. Ve karar verdim bu hafta sonu İzmir'e gidip bir Merida Crossway alacağım.
Gerçekten türk markaların bu yüksek fiyat özgüvenleri nerden geliyor anlamıyorum. Hiç bisikletle ilgili olmaya gerek yok. Bir Sedona birde Merida web sitelerini açsak, şöyle bir dikkatlice yavaş yavaş gezsek...
Merida kullandığı bütün teknolojileri detaylı şekilde anlatıyor... Birde Sedonanın sitesini açtım.....hemen kapadım, bir daha da açmadım :) ben kötülemek amacıyla söylemiyorum. Dünyada iyi üründe, kötü üründe olacak tabi :) alan olduktan sonra, bodrum da da lahmacunu 50 liraya satıyorlar :) Acaba sadece Merida web sitesimi böyle dedim, diğer sitelere baktım. Diğer Alman mühendislik harikası Corratech ve Amerikan Cannondale markaların siteleri ve daha önemlisi kullandıkları teknolojileri yerli markalarda mümkün değil...

Bende Merida 40-V düşünüyordum. Hafta sonları 40-50 km turlar, fırsat buldukça daha uzun turlar için. Fakat satıcı 40V yerine 100 önerdi, aradaki kaşılaştırmalara baktım. uzun bir süre düşündükten sonra 100 'e geçtim. Fakat bu seferde 100 ile 300 arasında az bir fiyat, çok donanım farkı vardı. bu seferde uzun bir müddet düşüdüm ve 300'e karar verdim. Aslında inanın bütçem 40V ye müsade ediyor. Ama alınca bir kere alınıyor. 2-3 yıldan bu yana Ümit 28" bir bisiklete biniyorum o bile sapa sağlam. Herhalde bu Merida 300 bana 20 yıl gider :)
Siz yinede 40V ile 100D arasında bir düşünün derim.

Bir kere kadro teknolojisi 100 de değişiyor. Hydro Forming System diye bir şey var.Sitesinde detaylı anlatıyor. Mecburen minumum 100 seçim olunca bu sefer Disk fren kaçınılmaz oluyor. Ben disk fren hiç istemiyordum. Fazla teknoloji, fazla lux bisiklete göre değil. Ama Amartisor türkiye şartlarında gerçekten şart. Uzun zaman klasik yarış bisikletide kullandığımdan, faydasını biliyorum şimdi.
Bu kadar yazdım ama hafta sonu gittiğimde 40V de alabilirim :) Ama şu kadar söyleyim Merida ve Corratech markaları bana çok güven verdi.

Selamlar...

Fatih Bey,
Merida 300 den vazgeçersem herhalde V-fren yüzünden olacak. Şimdi size yazdıktan sonra tekrar yine baktım modellere şöyle bir :)

Eğer V-fren olacaksa bu fiyat aralığında bana göre iki seçenek mevcut. Merida Crossway 40V veya Corratech X-Vert

(link)
(link)

forumda araştırmaya devam :)

@Murat_Yılmaz
Murat hocam ilgin için öncelikle teşekkürler, araştırmaların tespitlerine yansımış güzel anlatmışsın. Ayrıca Merida 40V düşünürken disk fren olayını göz ardı etmeyiniz zira parçaları ve bakımı biraz tuzlu eh herkesin yapacağı bir şeyde değil işin ehli yapması gerekiyor o yüzden v-fren olarak 40V'yi önerebilirim size. Önemli bir detayı atladığını var sayarak 40V'nin kadro teknolojisi KadroD'dir yani bir üst segment bu da upgrade ve disk fren için gerekli maşa kulaklarının olması demek. Size önerim disk fren 100 ve 300 yerine (diskli) onun yerine 40V ha! derseniz ki iyi donanımlı olsun o zaman tamam Corratec alın derim.

Ben ilk başta zaten 40V düşünüyordum, iş 300'e geldi dayandı. Aslında düne kadar nettim.ama sana bu mesajları attıktan sonra yine yeniden araştırma yaptım. İyi ki de yapmışım. Fren konusunda ki düşüncelerimi, deneyimli bisikletçi aynen anlatmış. Bakın ne diyor :

"Bisiklet V fren sistemi takılacak şekilde üretildi. Tur bisikletlerinde disk fren tercih edilmemeli. Disk fren yüksek hızlarda ani duruşlar yapan bir sistemdir. Aynı performansı üst düzey V fren yani klasik fren sistemlerinde almakta mümkün. Benim düşüncem; yarışlara katılmıyorsanız disk fren almak gösterişten başka bir şey değil. Ayrıca bisikletle uzun turlar yapıyorsanız disk frenle yaşanacak sıkıntılar canınızı sıkar. Hidrolik borusu yağ kaçırabilir, hava yapabilir, balatalar ve hidrolik yağı bitebilir ve bunları gezdiğin coğrafyada yedek parçasını bulamama ihtimalin de yüksek. Disk frenden istemediğin sürtme sesi gelebilir ve daha birçok neden var. Fakat klasik bir V fren kullanıyorsan en ücra kasabalarda bile basit bir fren bulup takıp yola devam edebilirsin. Bisikletleri ile dünyayı gezen başka milletlerin gezginlerinde de disk fren kullanımı görmedim. Ayrıca disk fren sisteminde tekerleği durduran kuvvet göbeğe biniyor benle beraber 140 kilo olan bu bisikletin göbeğini kısa zamanda eline alır gezersin."
(link)

Artık disk frenli bir bisiklet almayı düşünmüyorum :( Bahar gerçiyor , bir bisiklet alamayacaım.

@Murat_Yılmaz
O halde geriye 40V ve Corratec kaldı.
Dipnot; Elbette 40V ve Corratec'den daha iyi donanımlı ve eş değer fiyatlı bisikletler var, konumuz itibari ile modeller verilmiştir, diğer üstadlarımızın bilgilerine.

@Murat Yılmaz ayrıca 40V modelinin kadrosu üst segment D olduğu için ileride disk frene de yükseltebilme şansın var ve upgrade'ye açık bir kadro bunun yanı sıra tüm aksesuarlara da açık bir model. Üstüne üstlük vfren de olunca geriye başka bir şey kalmıyor ayrıca 2013 40V modeli de tasarım olarak hoş diyebilirim.

bende 1 haftadır 40-v yi araştırıyorum . Aldığınızda resimlerini ve yorumlarınızı bekliyorum .Şimdide hayırlı olsun.

Bende 341 i düşünüyordum. 341 i tercih etmeme sebebiniz nedir acaba?

@Barış Çavuş
Barış merhaba,
Tamamen bisikletforum.com sitesinden araştırmalarıma istinadendir yorumum;

341 donanım, performans ve kadro açısından iyi fakat ben kişisel olarak uzun tur düşüncemden dolayı vfren'li olan uluslararası marka bilinirliliği olan ve upgrade'ye müsait üst segment D kadrosuna sahip merida'dan yana kullandım tercihimi ve marka hakkında olumlu görüşler ve kullanıcıların olumlu yorumlarına sıkça rastladım. Düşündüm 750$ muhtemelen yine indirim olacaktır bu fiyata ama 341'e vereceğim bu fiyatı, 590$ indirim olarak alarak arada ki 160$ upgrade, malzeme vs. harcarım diye düşündüm.

@Murat_Yılmaz
Hayırlı olsun Murat hocam resimleri bekliyoruz, benden hızlı çıktın ben Nisan 15-20 arasında alacağım boyuma göre bisiklet kalmamış alacağım yerden, Almanya'dan 2. sevkiyat bekliyorlarmış 15 Nisan'da sonrasında bende kavuşacağım bisiklete.

Fatih Bey ve Murat Bey cevaplarınız icin teşekkür ederim. Peki 341 e upgrade yapabilirmiyiz?

@Barış Çavuş
Pek deneyim sahibi değilim aslında sağlıksız bilgi vermek istemiyorum size daha deneyimli üstadlar cevaplarsa sizi doğru yönlendirmiş olabilir ama yürür sistemini yükseltebilme şansınız var ayrıca aksesuarlara da müsait bir kadrosu var bunun yanı sıra sadece ön maşada v-fren kulağı mevcut.

Konuyu takip eden arkadaşları bilgilendirmek adına; Az önce bisikleti satın alacağım bayiden geldim. Bisikleti yerinde gördüm tek kelime harika diyebilirim boyuma göre kadro olmadığı için 15 gün beklemek durumundayım. Merida Şehir/Tur vfren'li düşünenlere 40V'yi tavsiye ediyorum. Bisikleti alıp eve geldikten sonra süreceğim ve bisiklet hakkında düşüncelerimi fotoğraflarla birlikte anlatacağım.

Bu modeli düşünenler varsa konuyu takip edebilir...

• Beğen
Tepkiler: Murat_Yılmaz
Ve sonunda Canavarı aldım
Merida Crossway 40 V + sele çantası + stop lambası + Mataralık + Matara + Sedona Kask + Sedona Pompa + Sedona İstanbul Eldiveni : 1000 TL.

Mağazadan çıktığım gibi barbaros bulvarından Sarıyer Büyükdere mahallesine tek seferde geldim. Maps'den baktım 21 Kilometrelik yolmuş. 75 Dakikada geldim.

15 yıldır bisiklet kullanmıyordum. popom dışında ağrıyan bir yerim yok. bacaklarda hafiften bir yorgunluk var.

yorgunluğum geçsin bir yemek yiyeyim fotoğrafları çekip ekleyeceğim

Bisiklet seçimimde bana yardımcı olan herkeze teşekkür ederim.

Bisikleti bike and outdoor dan aldım oradaki arkadaşla sıkı pazarlık yaptım sağolsun bayağı yardımcı oldu.

• Beğen
Tepkiler: Murat_Yılmaz
@İlyas Demirtaş
Hayırlı olsun diyelim artık fotoğrafları bekliyoruz :) PM attım bir bakar mısın...

@Fatih Kibar, PM'ni cevapladım.
Teşekkür ederim. Bu bisikletin fotoğraflarıda özel olmalı değilmi.. birazdan sahile gidip fotoğraflarını çekicem :)

Hayırlı olsun güle güle kullanın. Benimde icimde hep sedona 341 var ne yapsam bilemedim

Geri