Scudo Sports

Merida vs Cube

@hakanemrez karbon giantin biraz ustuydu. Mavic jantlarla beraber. Ben belki alirim diye paylasmiyodum. :islik:ama duruyor mu bilmiyorum

• Beğen
Tepkiler: hakanemrez
Scudo
@reed kısmet kimin ise o alsın :)
Ben hepsini paylaşıyorum .. benden önce alan olursa da helal olsun ... bizde bilgi hizmeti yapmış oluruz :)

• Beğen
Tepkiler: reed
@hakanemrez İkinci el bulabilirsin hocam , ben sculturaların tasarımlarını beğenmiyorum .Ve birde en az 105 olsun diyorum.

Benim önerim satıcı Giant modelinin Tiagra'yı farkını alıp Tiagra 4700 yapsın, şahane olur o zaman bisiklet.
Beyaz ve siyah ile iyi bir kontrast yakalarsınız.
Alternatif önerim zaten Merida ve geçerliliğini koruyor.
Bir La Pierre kullanıcısı olarak Sensium 500 modeli de iyidir, bütçe açısından Sensium 300 modeli de gayet güzeldir.
Kendi kullandığım bisiklet olduğu için söylemiyorum ama Sensium 300 çok keyifli. :)

Bu kadar bakındıktan sonra hayırlısı, her geçen süre yeni model gelecek, kafanız iyice karışacak.
Hangisi aklınıza yatıyorsa onu alın, hepsi kaliteli ürünler.

Üzerindeki Tiagra 4600 modeli, fazlasıyla iş görür ama ben biraz estetik olarak bakıyorum diyorsanız Tiagra 4700 ile 105 görsellik açısından çok benzer ve daha iyi duruyor bisiklet üzerinde.
Ben gri renge bir türlü ısınamadım.

Bu arada yeni Tiagra benim bisiklette aşağıdaki gibi duruyor.

20160422_140239.jpg 20160420_234809.jpg

@Tolga Uşaklı evet bende bu görüntüde bir hoşnutsuzluk var demiştim. Bisikleti tarttik orada pedalsiz 8.37 kg geldi ..
Yani karbon olupda öyle direk 7 kg olmadı :)

@Tolga Uşaklı siyah kırmızı ve beyaz uyumu çok hos olmuş ..

Merida scultura 500 ile giant karbon bisikletin arasında ağırlık olarak 600 gr fark var :)
Karbon durumunun da öyle ağırlık bakımından pek büyük bir artısini göremedim . Dostlar

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@hakanemrez yeri geliyor bisikleti 50 gr hafifletmek için 300 lira harcanıyor yeri geliyor 3 watt tasarruf için 300 euro harcanıyor siz gelmiş 600 gr farkı beğenmiyorsunuz. Kusura bakmayın da dalga mı geçiyorsunuz ? 3000 tl lik bisikletle başladınız 4400 liraya çıkardınız. Başta bütçenizi tam olarak belirtseydiniz size yardım etmek isteyen insanlar da ona göre bir öneri verirlerdi. Verin 32 000 tl yi, alın bir merida scultralite ltd ağırlık hesabı yapmaktan kurtulun.
9 kiloluk karbon kadro bir bisiklet ile 9 kiloluk alüminyum bir bisikleti sadece ağırlık bazında mı kıyaslıyorsunuz. Eğer böyle düşünüyorsanız 1 hafta yediklerinize dikkat edersiniz 1400 liranız cebinize kalır.

@gokberk88 Öncelikle sence dalga geçer bir halim mi var !? Yazarken dikkat edersen sevinirim.
Burası forum 300 tl lik bisiklet içinde konuşulur, 4 bin tl lik bisiklet içinde.
Sırf negatif yorum yapmak için yapıyorsan dostum yanlış içindesin. Yardım etmek isteyen 100 lerce dostum var burada hem özelden hem de genelden.
Sen bana nasıl olur da "dalga geçiyorsun" diyorsun .! Forumlar ne içindir bir araştır istersen ve benle lütfen harcı alem konuşma !
Bütçeyi çıkartan benim, senin cebinden çıkmıyor bu 1, ve burada anlık gelişmeler takibinde bu bütçe çıkıyor ..
Ona kalırsa mossoyu 850 tl ye aldım, sonra sattım . Demek ki 850 tl bandında mı konuşmam gerek !
Bu konuyu takip etmek zorunda değilsin. Ve burada sakın polemik kavramını benle yan yana koyma. Klavye de yazarken karşında ki kişinin gerçek olduğunu unutmayalım.. Vesselam .

• Beğen
ortada bir polemik varsa onu ben yapmıyorum sizin tutarsız konuşmalarınız sebep oluyor. Doğru size yardım etmek isteyen çok insan var görüyorum emin olun onlar da benimle aynı fikirde bazıları ama siz ne yazık ki bunun farkında bile değilsiniz. para sizindir istediğinizi alabilirsiniz tabi ama benim demek istediğimi anlayamamışsınız. forum da bakarsanız tavsiye isteyen arkadaşlar belirli bir bütçe çerçevesinde arayışa girerler ör: 3000-3500 lira arasında tavsiye edebileceğiniz dağ bisikleti var mı? siz başta 3000 lira civarında bisiklet baktınız arkadaşlar yardım ettiler seçtiniz sonra 3000 den 4400 e çıktı mevzular. benim anlatmak istediğim siz çıkıpda benim 4500 liralık bütçem var şunlar arasında kaldım deseydiniz önceden seçim yapmanıza yardımcı olan arkadaşların emekleri boşa gitmezdi. umarım anlamışsınızdır demek istediğimi. Birde lütfen daha yüz yüze bile gelmediğiniz insanlara '' DOST '' kelimesini kullanarak bu kelimeyi basitleştirmeyin rica ediyorum.

not: bana ''sen'' diye hitap etmeyip, benim gibi '' siz'' şeklinde hitap ederseniz sevinirim.

bir dağ bisikleti kulanıcısı olarak beğendiğim modeler tasarın ve renler hoşuma giti diye
cube attın sl dısk (2016 siyah yeşili olan)
GİANT Defy Advanced 1
MERİDA SCULTURA DISC 6000
CANYON ULTIMATE WMN CF SL 9.0 TEAM CSR

• Beğen
Geri