Bisiklet kolay kolay arıza yapmaz eskimez kırılmaz öncelikle bunun altını çizmek lazım 25 yıllık bisan çelik kadro eski dağ bisikleti ile binlerce km yol yaptım freni vitesi herhangi bir sorun çıkarmadı ki tüm donanımı orijinal o günkü donanımdı. Şimdi gelelim ikinci konuya yerli ve yabancı hemen hemen tüm markalar kadrolarını Çin veya Tayvan dan, yürüyen aksam ise %80 japon shimano. yani x marka yerli firmanın arızası çıkarma olasılığı neyse y marka ithal ürünün de arıza olasılığı o dur. Nacizane tavsiyem performans yapmayacaksınız eski model bisan beldesan castello vs çelik kadro temiz bisiklet alıp lastik sele fren güncellemesi yapıp kullanmanız inanılmaz keyifli sürüş hissi veriyor yok işim olmaz derseniz bütçenize göre istediğiniz bisiklet olabilir trek fx serisi specialized sirrus giant escape merida speeder, cube road serileri hepsi de güzel bütçe sınırlı derseniz sedona 410 triban modelleri de işinizi fazlasıyla görür dediğim gibi arıza ve sağlamlık gözardı edilebilecek bir değişken bence bisiklet seçiminde@sadi imren Bey , almışken iyi bir şey olsun diyorum beni tamircilerle uğraştırmasın.Bir ara Sedona ve mosso şehir bisikleri arasında gittim baya bir araştırdım bisikletleri kronik sorunları olduğunu okudum hatta mosso satıcısından bu gidon sıkıntısını da teyit ettim.
Peki F/p olarak başka hangi markaları önerirsiniz.Öncelik sağlam olmalı uzun yıllar kullanacağım bir bisiklet olmalı.On sene önce İtalyan bianchi dağ bisikleti kullanıyordum ama sonra ara verdim.
Sadi Bey teşekkür ederim .Verdiğiniz bilgiler için sağolun varolun.@wahirua Bulgaristan Sınırından Gürcistan Sınırına Karadeniz Turu
2017 Yaz İstanbul-Yunanistan Sınırı-Marmaris-Suriye Sınırı Turu
Bu arkadaş yukarıdaki turları 1000TL lik şehir bbisiklet ile yaptı bu işler biraz pisikolojik. Maddi durumunuz iyi ise Giant, Cube, Trek, specialized, Merida, Canyon gibi markalara bakabilirsiniz. Ben olsam haftada 1 gün bisiklete binmek için kiralama formülüne giderdim.
Sn arkadaşım sağol varol verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.Bisiklet kolay kolay arıza yapmaz eskimez kırılmaz öncelikle bunun altını çizmek lazım 25 yıllık bisan çelik kadro eski dağ bisikleti ile binlerce km yol yaptım freni vitesi herhangi bir sorun çıkarmadı ki tüm donanımı orijinal o günkü donanımdı. Şimdi gelelim ikinci konuya yerli ve yabancı hemen hemen tüm markalar kadrolarını Çin veya Tayvan dan, yürüyen aksam ise %80 japon shimano. yani x marka yerli firmanın arızası çıkarma olasılığı neyse y marka ithal ürünün de arıza olasılığı o dur. Nacizane tavsiyem performans yapmayacaksınız eski model bisan beldesan castello vs çelik kadro temiz bisiklet alıp lastik sele fren güncellemesi yapıp kullanmanız inanılmaz keyifli sürüş hissi veriyor yok işim olmaz derseniz bütçenize göre istediğiniz bisiklet olabilir trek fx serisi specialized sirrus giant escape merida speeder, cube road serileri hepsi de güzel bütçe sınırlı derseniz sedona 410 triban modelleri de işinizi fazlasıyla görür dediğim gibi arıza ve sağlamlık gözardı edilebilecek bir değişken bence bisiklet seçiminde