Scudo Sports

Merida scultura 901

alper öztürk

Aktif Üye
Tepki
78
Merhabalar 1-2 aydir yol bisikletlerini arastiriyorum, hemen hemen her marka ve modeli inceledim ve kendi butceme uygun bisikletleri ayikladim. Amacim yol bisikletinde kendimi geliştirmek ve yerel yarislara hazırlanmak, bu konuda mevcut kondisyonel yapim uygun. Bu ilk yol bisikletim olacak. İlerisi için çok fazla konusamam ancak umarim hedeflerime ulasmis olurum.

Bunun için 2000 lira bütçe ayirdim, bu fiyat araligindaki bisikletler baslangic için ideal sayılabilir. Fakat arastirdikca butcemi biraz daha esnettim ve son olarak 2.400 max. yapabildim. Daha fazla yukari cikamam cunku bisiklet haricinde bir de giyim ve aksesuar tutarini hesapladim.

Merida scultura 901 modeli hem marka acisindan hem de komponent acisindan beni oldukça tatmin eder nitelikte, bunun yaninda giant defy 3, focus culebro 5.0, Merida ride 90 da listede yer aliyor.

Hepsinin verdigim parayi hak edecek bisiklet olduklarini düşünüyorum. Sizden ricam amacim doğrultusunda hangisini almamin benim için daha iyi olacagi konusunda tavsiyelerinizi paylasmaniz.

http://www.mtbtr.com/uploads/katalog/2007/buyuk/MeridaSCULTRA901.jpg

Scudo
Merida scultura yarış tipi kadroya sahiptir ride 90 ise tur yapabileceğin bir kadroya önce sürme amacını bilmelisin. Yarış tipi kadro ile daha hızlı gidersin. Zaten scultura lampire team'ın geçen sene kullandığı model diye biliyorum. Bende scultura 903 düşünüyorum oradan az çok araştırmıştım.

• Beğen
Tepkiler: alper öztürk
dostum salcano xrs 030 apex mavic ksyrium sl jantlı modeli ankara dan arkadaşın biri 2200 tl ye aldı, onun aldığı yerden alabilirsin varsa eğer, bu fiyata kaçmaz o bisiklet

@tuna k

o bir istisna idi, zaten başka da yokmuş. bu fiyata salcano xrs en iyi seçenek gibi duruyor tabii görüntü ve marka gibi kusurlar gözardı edilirse.

ride 90 kadrosu tur kadrosu değil maalesef. endurance kadro. oturma pozisyonu daha rahat ve geometrisi sayesinde titreşim azaltıcı etkisi var. yani uzun sürüşlerde daha konforlu ve biraz daha bozuk yola dayanıklı. tur bisikleti olması için bagaj delikleri yok. hatta ride 90'ın aynı geometrisine sahip yarış modeli de budur. yani gayet de yarış gören bir kadro. hatta iki kez TUR da kullanıldığını da gördüm.

Yaris tipi kadro acilarina sahip olmasi bisikleti daha cazip hale getiriyor, zaman geçtikçe komponentlerini de geliştirirsem beni uzun sure idare eder görünüyor.

Bu bisikletin 54 kadrosunun ağırlığı nedir arkadaşlar bilen var mı

@Yunus Emre küçük
Screenshot_2019-08-23 MERIDA SCULTURA 901 - Moto Store Reggio Emilia.png

@Bigpatron burada kadro belirtilmemiş ancak kilo 9,52 olarak belirtilmiş genelde firmalar ağırlık verirken 54-55 kadro bisikletin ağırlıklarını verirler orta boya denk geldiği için bundan fazla oynamaz diye düşünüyorum.

Geri