Scudo Sports

Merida MATTS 500 XT 2014 Almayı düşünüyorum ne dersiniz?

Bisikletli Gezgin

Forum Bağımlısı
Tepki
4.603
İsim
Mustafa
Bisiklet
Sedona
ÖZELLİKLERİ

VİTES SAYISI30
KADROMatts TFS-D
MAŞARock Shox XC30TK 100
ARKA VİTESShimano Deore XT Shadow
ÖN VİTESShimano Deore
VİTES KOLLARIShimano Deore
FREN KOLUDahili
FRENShimano M445 180 mm Cen
AYNAKOLShimano M522 Octa 42-32-24
ORTA YATAKShimano Octalink
ZİNCİRKMC X10 10s
HAZNE ÖNShimano M435 Cen
JANTMatts Comp D
KASETShimano CS-HG-10 11-36
LASTİKLERMerida Race Lite 2.1 KV
GİDON BOĞAZMerida NC OS 7°
FURÇ TAKIMIEGG Steel
SELE BORUSUMerida Pro 31.6 mm
SELEMerida Pro SI
PEDALXC Alloy
AĞIRLIK12.80 kg

Liste fiyatı 1300 dolar, ben 1000 doların biraz daha altında almaya çalışyıorum... Ne dersiniz? Bu fiyata alternatif Marka/ modelde önerebilirsiniz

• Beğen
Tepkiler: SerkanH
Scudo
1000 doların altında alabiliyorsanız oldukça iyi çünkü aynı bisikleti 2400 TL'ye alanlar var.

alternatif olarak 2200 TL civarında alınabilecek böyle bir model olduğunu sanmıyorum.

@Hasan Kılınç

Birde Mosso Elite XT modeli var...

Kadro : Mosso 6061 kadro
Maşa : Sontour SF13-EPİCON-X2-DS-RL-R
Gidon : Mosso MTB-AL 101BT FOV D:31,8 W:620 SSABK
Sele-Sele Borusu : Mosso VD-1134 W/O Clamp - Mosso SP-D215 31,6 X 3
Arka değiştirici : Shimano Deore XT RD-M781 SGS
Ön Değiştirici : Shimano Deore XT FD-M780
Vites Kolu : Shimano XT SL-M780 10X30
Fren : Hydrolic Disc BL-M785S XT
Göbek Seti : Shimano FH-M785 XT
Aynakol Takımı : Shımano Deore XT FC-M780 10 V HAL
Lastik : Rubena 26X2.10 telli rubenaa sycilla sport
Jant : Mosso 26" J20S 32 H W/Eyes
Arka Dişli : Shimano CS-M771-10

Liste fiyatı 2850 tl... ne kadar indirim yaparlar bilmiyorum. Ama bir şansımı deneyeceğim... Buna ne dersiniz?

@M.Ozkul

Kesinlikle F/P ürünü. Eğer bütçeniz yetiyorsa Mosso parça bazında çok daha iyi hatta birkaç gömlek daha iyi.

Kadro olarak Merida üstün. Maşa, jant seti, vites seti, fren seti, gidon ve sele setlerinde Mosso üstün. Kadro olarak Mosso-Merida arasında pek fark olacağını düşünmüyorum (ömür boyu garanti ve geometri farkları olarak Merida üstün ancak ikiside uzakdoğu üretimi yapan firmalar). Diğer ekipmanlarda ise Mosso her türlü üstün. Sadece aynakolları ve frenleri arasındaki toplam fark 600 TL.

Yan parçalara da bakmak lazım. Örneğin jant seti, gidon ve sele borusu vs gibi. Ben Merida'dan şaşmazdım. Zamanında Merida - Mosso -Cube arasında kaldım ve Cube tercih ettim, özellikle bahsettiğim diğer parça kalite farklarından dolayı. Cube modellerine de göz atın indirim varsa. Mosso veya Merida marka gidon seti yerine Easton çok daha kaliteli ve şık bir seçim ;)

Kadro için ömür boyu garanti konusu bir yana, Mosso alınca gözünüz diğer marka kadrolara kayacak. Yan parçalar çok kaliteli değil, değiştirmek isteyebilirsiniz, gözünüze batabilir mosso yazan parçalar.

İleride elden çıkarma durumunda da büyük markalar her zaman avantajdır. Büyük firmalardan şaşmayın derim.

Bende merida tfs 500 almak istiyorum kilosundan dolayı hatta biraz daha zorlayabilsem bütçemi bi üstü olan tfs 900 almayı daha çok istiyorum hem 12,5kilo hemde havalı maşa

@M.Ozkul

Üstteki mesajımda her şeyi belirttim ancak sunu da ekleyeyim; marka takıntınız yoksa Mosso'daki parçaları Merida da toplayabilmek için ne kadar masraf yapmanız gerekir bunu düşünmeniz yeterli. Ayrıca Mosso 11,5 kg, Merida 12,8 kg.

O fiyatlara yaklaşınca yurt dışı seçenekleri de artıyor. Ben olsam Canyon'ın giriş seviyesi modellerinden almaya çalışırdım. Mesela şunun gibi: (link)

@Hasan Kılınç

Mossonun hafif olduğunu biliyorum ama ağırlığı ile ilgili bir bilgiye rastlamadım henüz eğer gerçekden 11,5 kiloysa bundan sonra bende mosso düşünebilirim, bu bilgiye nerden erişdiniz kesin bir bilgimi net olarak bi bilgi verebilirimisiniz?

Ben olsam kalite veya marka ağır basıyorsa kiloya o kadar önem vermem. Ben zorlarım kendimi, "ben" 1-2 kg veririm olur biter :cool: :rolleyes:

@Deniz Gökhan Tezcan

Sadede ağırlık değil donanım farkıda var, kalan kalite sadece kadro kalıyor, 1-2 kilo bisikletde çok önemli oluyor, profesyoneller 100-200gr için epeyce para harcıyorlar, bence o 1-2 kiloyu verebilirsek yine verelim, ama 29 gibi yokuşu zor olan bir bisikletlerin tek sorunu ağırlık bunuda aşarsak zaten düz yol ve inişinde problem yok 29 ların

@emrah9700

(link)

Burada yazıyor. Sahibinden üzerinden bir tane bu kadrodan satılıyordu ağırlığını sorduğumda 2,5 kg demişti ama inanmadım.

@Hasan Kılınç

Kardeşim gösterdiğin ürün 26 inç 29 inç ve 26 arasında 1 - 2 kilo fark oluyor ve pedal hariç, shımano kilitli pedal kalleriyle 450gr geliyor

29 olan modelde 3 adet altus set 13,75kg acera set 12,45 Deore set'de 12,3kg fiyatı 2200tl

@emrah9700

Yukarı da karşılaştırılan Matts 500XT'de 26 inç ve o da pedalsız ağırlığı 12,8 kg.

29 inç muhabbetini anlamadım.

Geçen haftalarda mosso elite slx modelini aldım. Daha sonra kadroyu değiştirdim. Mossonun kadrosunu tarttım, Sele kelepçesi, kadro kulağı, furç takımı dahil toplam 2225 gram geldi 18 inç modelinde. Kadro olarak biraz ağır sanırım. Ama donanım bakımından gayet güzel bir bisiklet, ben sadece lastiklerini beğenmedim,onu da ilerde değiştireceğim. Bilginiz olsun :)

• Beğen
Tepkiler: ProfessionaL
Geri